Help - Search - Members - Calendar
Full Version: regimul masinilor inmatriculate in afara...
Masini.ro Forum > Masini.ro > Juridico-financiar
Dragos3
Ma poate ajuta cineva ? In sensul ca vreau sa aduc o masina inmatriculata in afara, pe un prieten, si eu sa circul cu procura cu ea... Stie cineva ceva in acest sens ? Cat de des trebuie iesit din tara cu ea, cat de mult intr-un an poate sta in tara masina, ce taxe se platesc daca se depasesc aceste termene, etc... ?
Dragos9
Este destul de dificil. Din punct de vedere legal, poti sa circuli cu masina unui prieten care ti-a lasat un act notarial in acest sens.

Cu toate acestea, orice politist care te va opri, si o vor face multi, te vor ruga sa le demonstrezi data la care intrat masina in tara, conform datelor inscrise in pasaportul titularului, avind in vedere ca masina nu poate circula mai mult de 90 de zile pe teritoriul Romaniei, asta in situatia in care cartea verde este valabila.

Trucul este inteligent insa nu mai tine de citiva ani buni.

Parerea mea, din experienta, este sa nu faci miscarea

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-09-29 10:39 ]
Mihada
acelasi sfat de mai sus
Noul cod rutier are precizari clare daca citesti partea asta care te intereseaza.
Doar daca e masina de firma si are filiala in Romania ai mai multe sanse, altfel nu.
Radu_
in regulamentul de aplicare a noului cod rutier, la art. 31, alin 2, scrie asa:
orice vehicul, inmatriculat in strainatate, care nu este in proprietatea unei persoane cu domiciliul, resedinta sau sediul in Romania, dar se afla in folosinta cu orice titlu a unei astfel de persoane, poate circula in Romania o singura perioada de maximum 120 zile de la intrarea in tara.

deci, tu ai domiciliul in Ro, iar masina nu este proprietatea ta, deci, o singura perioada de max 120 zile.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.