Help - Search - Members - Calendar
Full Version: VW vs. Opel
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Dan3
Am considerat mereu ca atat VW cat si Opel sunt marci relativ apropiate calitativ. Unii sustin insa ca Opel ar fi cu mult mai slab d.p.d.v. calitativ decat VW. De ex. tabla la Opel se deterioreaza mult mai repede decat la VW ( unii denumesc Opelul chiar " Trabantul"
Germaniei de vest ), prin asta explicand si numarul mare de Opeluri din Romania, datorita pretului mai scazut. Ce e si ce nu e adevarat ?
vali
baieti eu am un golf din '77
spuneti-mi si mie ce opel din '77 mai circula prin bucuresti si are comfortul golfului
daca stii sa pastrezi un vw bate la fund multe masini tari (mai ales la restrictiile de viteza), si mai ales opel din aceeasi clasa....
laurentiu
Eu am un Opel Ascona din '84.Nu am avut ocazia sa merg cu un VW de aceeasi varsta, dar eu sunt f. multumit cum merge Opel-ul meu.Nici pana acum nu are nici un semn de rugina si ajunge usor la peste 140km/h.
MY OPEL IS FANTASTIC!
[addsig]
vali
Laurentiu ia uita-te tu la lonjeroanele de pe spata la ascona sub arcuri si vezi ca sint terminate de rugina ATENTIE: BOALA GENERALA LA OPEL + FUG OALELE DE LA AMORTIZOARELE FATA SPRE INTERIOR!!!!!
CA SA NU MAI DISCUTAM DE INSTALATIA ELECTRICA CARE E FOARTE DEFICITARA LA CAPITOLUL TABLOU DE SIGURANTE.

SI in ultimul rand la opel se rugineste contraaripa dreapta si intra apa in masina LA GREU!!!!!
george3
Eu am un Passat din '86 si vreu sa spun ca la ora actuala se prezinta "impecabila" pentru o masina de varsta ei cu toate ca ruleaza in tara din '92, ceea ce cred eu, conteaza! Are motor de 1.3!!!! si sunt super multumit de el.
Despre asazisa concurenta cu Opel... no comment... nu l-as schimba pe un Opel niciodata!
iulian3
Si opel si W au puncte + si - .......
Gheorghe
Am avut si eu un golf din 1978 si am fost foarte multumit de el...cand l-am vandut cumparatorul m-a intrebat daca l-am tinut in garaj pt. ca tabla si vopseaua nu aveau rugina.....de asemenea am mai fost multumit si de motor care era foarte simplu si usor de reparat si intretinut.....despre Opel-urile generatii mai noi nu ma bag sa le comentez pt. ca nu am condus nici unul, dar de cele mai vechi stiu un vecin care a avut un Kadett si daca ii spui ca Opel este o masina fiabila te alearga cu ranga sa tio dea (de cand il stiu numai repara la ea)
iulian3
Gheo! las sa repare! Si eu am luat un Astra asta vara din bucuresti...e din 95 e caravan GSI. Merge bine are 105000km dar e slabut...e micut are motor de 2000cc dar degeaba...nu se aseaza la drum...opel e masina pentru femei.Pt un mascul e potrivit un W
Gheorghe
pai merci Iulian, dar odata ce te-ai suit in Mertan iti cam dai seama ce le lipseste multor masini
drc
mercedesul este o prostie....este o masin pentru tarani...sa se dea mari cu ea.....
G e o r g e
eu am opel vectra C ... pana la aceast model consideram opelul "trabatul" nemtilor.si m-am inselat ... sunt super incantat de masina. are si cateva puncte slabe, consum de 8.4 in oras, viteza maxima de 206 km/h si demaraj in 10.8 s. asta este ce sa faci nu te poti multumi cu tot...
Mihail1
Am facut o comparatie intre un Opel Astra 1.7 turbodisel, 82 CP, din 1995,cu o alta masina de aceiasi putere, tot disel, dar din 1985. Opelul s-a facut de rusine! Nu demaraj, nu viteza, nici confort, ce sa zic am fost dezamagit. Am condus un golf 1.6 TD din 1983, si am vazut ca nu degeaba sunt laudate, nu mi-a placut suspensia prea dura, in rest totul era OK!
*Laurentiu*
AS dori sa-mi cumpar o masina si nu sunt hotarat intre Octavia, Megane , Vectra sau Cordoba.Ma puteti ajuta?
Laurentiu_007
Eu cred ca orice masina ramane f. buna in timp daca e ingrijita la timp si sti sa o apreciezi.
bogdan47077
@laurentiu: ai spus un adevar perfect valabil, dar trebuie sa ai cat de cat ceva ajutor din partea ei..ca daca "nu vreaa, nu vrea"...vezi cazuri de dacia cand tot timpul repari si tot are ceva..
la comparatia asta trebuie sa sustin VW..am avut din 90 golfuri si mai am unu care are 298.000 km...care opel mai are??
vezi nr de vanzari golf-kadet/astra
tot timpul opel a stat in umbra Vw, ca masina mai slaba/ieftina/lenesa/proata..vezi golf-astra; passat-vectra...corrado-calibra...etc..
de fapt nr de vanzari de masini spune totul, ce sa mai vorbesc de cifra e afaceri..cate fabrici de masini mai detine vw..si cate opel (care el insasi apartine de GM)
Vw atunci si-a facut un renume..in 75-80-90..acu deja sunt masini scumpe..pe cand opelul atunci doar a stagnat in urma vw...
mihai49141
cei care sustin ca golful are tabla rezistenta sa se uite la poza urmatoare:

http://www.funpic.hu/en.picview.php?id=229...mp;s=dd&p=9
HalbaSus
Am un vectra b din 1997 cu un motor penibil (2.0 DTL -83 de cp), are 190.000 km, pana acum la motor nu au fost schimbate decat consumabile... iar in rest... nimic (eu am luat masina acum 2 ani, in cartea de service din germania nu au trecut altceva decat schimburi de consumabile)... Comfortul interior este peste cel al unui passat (de aceasi varsta) iar stabilitatea e si ea OK (dupa schimbarea pneurilor originale)... DA, are rugina ca toate opelurile, si DA e un motor puturos pt capacitatea sa cilindrica... dar macar s-a dovedit a fi fiabil... ca alegere SH opelul ramane cea mai buna alegere (de aia sunt atatea opeluri pe soselele din .ro) deoarece piesele de schimb sunt mai ieftine + piese SH gasesti cu tonele...

Nu zic ca opel ar fi peste vw... desigur e o marca mai ieftina dar nu cu mult mai slaba calitativ. Sa nu uitam ca opel-ul la inceputul anilor 90 producea un motor de 2 litri si 150 cp... iar VAG-ul pana nu demult mai producea motoare TURBO de 1.8 si 150 cp...

Iar daca ar trebui sa aleg acum intre un passat diesel de 140 cp si un vectra c diesel de 150 cp... as alege vectra si mi-ar ramane bani concediu in strainatate.... ah... si as avea 10 cp in plus... sau as da aceasi bani si as avea o masina mult mai dotata... Ah, si inca ceva, tabla de pe opelurile noi nu mai rugineste... biggrin.gif
Mircea49004
Dealerul Opel mi-a zis ca acum au garantie cu 2 ani mai mult la tabla decat la VW smile.gif
Mircea49004
Si mi-am adus aminte: daca este mai bun decat era e si mult mai scump. E simtitor mai scump decat C4 si ceva mai scump decat Octavia... de Astra nou vorbesc
bogdan47077
QUOTE(mihai49141)
cei care sustin ca golful are tabla rezistenta sa se uite la poza urmatoare:

http://www.funpic.hu/en.picview.php?id=229...mp;s=dd&p=9


SI TU CHIAR CREZI POZA AIA??
hai sa fim seriosi!


in alta ordine de idei..adic ON TOPIC!
tabla opelurilor noi, e mai buna decat a celor vechi, dar se poate compara cu cea a vw..nu mai sunt diferente asa mari!
in rest, in anii 80, opelul era mult in spatele vw..acum nu mai e aceeasi distanta..dar oricum e..si ceea ce nu inteleg..e de ce mereu copiaza...vw????
calibra/corrado....golf/kadett...vectra/passat-nu vorbesc de design ci de ideea in sine, de motor (cu toate ca pe inceputu anilor 90, aveau 100cmc in plus si cativa caluti in minus)..pana si astra nou varianta sport au facut-o cat golful GTi-200 cai!!
nu-i sta bine in umbra!!
un reportaj german spunea ca acum cativa ani, opelul mutumeste fordului ca datorita lui nu e el pe ultimul loc in germania...
G e o r g e
pai sa vedem, C4 200 cp , copiat ,nu ?

atunci sa puna copyright si gata . ia sa nu mai faca nimeni masini inafara de VW in germania . mama lor de hoti .

alo , ce daca ... trebuie sa existe oferta. la ce au copiat VW ? se intampla ca la cateva modele sa fi puterile aceleasi ?

VW are : 1.9 TDI 105 si 2.0 TDI 140 , OPEL are : 1.7 CDTI 80, 100 , 1.9 CDTI 120 , 150 cp , 3.0 CDTI 177cp . la ce a copiat?

inca o chestie , GV a aparut dupa astra H smile.gif deci ? cine pe cine copiaza ?
eddie
Ma intreb de ce au copiat cei de la VW modelul Touran atat de bine dupa Opel Zafira.Si 7 scaune,dar si sistemul 7 flex al Zafirei.Probabil ca isi doresc si ei sa aiba un minivan de succes la vanzari si fiabilitate la fel ca Opelul Zafira? Glumesc cu fiabilitatea,nu am decat 12.000 de km,ramane de vazut in continuare.Am ramas surprins vazand o oferta a celor de la Di-Bas de amortizoare pentru toate modelele.Am intrebat de ce nu au oferta si de amortizoare de Zafira si mi-au raspuns ca nu au schimbat amortizoare de Zafira pana acum,ce ziceti?
CPI
[..si ceea ce nu inteleg..e de ce mereu copiaza...vw????
calibra/corrado....golf/kadett...vectra/passat-nu vorbesc de design ci de ideea in sine ...[/quote]

Daca o firma aduce o inovatie care se dovedeste viabila e normal ca si concurenta sa o adopte.

Iar dintre corrado si calibra, eu cred ca totusi calibra a fost de mai mare succes. Cel putin pe strazile de la noi calibra vezi destule, corrado mai rar.

MAi slab calitativ Opel decit VW e o afirmatie subiectiva. Se pot da exemple si intr-un sens si in celalalt, despre modele mai vechi sau mai noi, etc.

Eu pot sa spun ca la Vectra mea in cei aproape 5 ani de cind a fost adusa in tara am schimbat o conducta de la instalatia de A/C si consumabile - filtre, placute, ulei. Eu cred ca asta inseamna ca a fost fiabila up to now.
G e o r g e
sa vedem . farurile adaptive la drum . oferite prima data de opel , apoi si de restul .

faza tare , au fost inventate prin 1970 de citroen si de abia din 2000 si ceva puse in productie ca optional biggrin.gif misto nu ?
HalbaSus
QUOTE
SupeRnova Clima 1.4 mpi 8v -- cp ... das subaru forester 2.0X killer mwuhahahahaha


off-topic: sa inteleg ca ai facut un subaru forester 2.0X cu supernova ta ? ca daca o sa cer inapoi vechea mea supernova de la unchiul meu si ma apuc de tuning... biggrin.gif bicycle.gif

Ah... si opelul meu e bmw killer... am facut un "beemer" din anii '80 biggrin.gif
G e o r g e
da smile.gif si cu martori inca biggrin.gif

noi 2 in masina ala singur si ud pe jos biggrin.gif micul meu tuning se simte devreme ce forester 2.0 X are demaraj 11.4 wink.gif
bogdan47077
[quote=CPI][..si ceea ce nu inteleg..e de ce mereu copiaza...vw????
calibra/corrado....golf/kadett...vectra/passat-nu vorbesc de design ci de ideea in sine ...[/quote]
Iar dintre corrado si calibra, eu cred ca totusi calibra a fost de mai mare succes. Cel putin pe strazile de la noi calibra vezi destule, corrado mai rar.
.[/quote]
pai cum sa nu vezi ? dar uita-te cine le conduce..sunt masini foarte ieftine.mult mai ieftine decat corrado..de asta sunt asa multe...exact ca toate opelurile,.(desi la nr de masini vw sat mai bine cred eu, ca a avut mai multa fiabilitate)..dar in afara de 4x4 turbo..care e f.,f.f. rara nu imi plac deloc!
iar touran a copiat ideea de fapt..nu masina zafira...
faptul ca astra a aparut inaintea golf V nu explica ca nu e imitata..
cata avea astra cel mi puternic motor pana acum? si golf IV GTI avea 180 cai..deci era logic ca asta nou sa aiba cu putin mai mult, nu??
si cum de la 240 era R32..atunci trebuia sa aiba unul intre 181-239..deci 200 e apropiat-desi putea fi 210- ,nu?
:wave:
bogdan47077
QUOTE(G e o r g e)
sa vedem . farurile adaptive la drum . oferite prima data de opel , apoi si de restul .

faza tare , au fost inventate prin 1970 de citroen si de abia din 2000 si ceva puse in productie ca optional biggrin.gif misto nu ?

dovezi? nu stiam ca opel a facut asa ceva...stiam ca pana la C5 mai facuse Volvo si Cadillac ceva experimente..iar mai nou mercedes...dar in rest...nu stiu despre ce vorbesti..ia mai da-mi niste referinte..(asta nu inseamna ca nu te cred)
G e o r g e
deci chestia asta cu copiatul mi se pare cea mai mare tampenie EVER ! :bash:
bogdan47077
si mie faza ca ma contraziceai mereu pe subiectul legat de cutia de ibiza..ca mult dupa aia sa-mi spui ca a ta e de renault!!!si nici macar nu spui de care...
G e o r g e
surpriza smile.gif
bogdan47077
da..chiar asa...bine macar ca am facut posturi la numarul din stanga!!
asa puteam sa zic ca a ibiza (poate cupraR)..si dupa ce ma lafaiam in vorbe si ma lictiseam iti dadeam voie sa zici ca am dreptate!!
eddie
QUOTE(bogdan47077)
iar touran a copiat ideea de fapt..nu masina zafira...

Despre ce idee vorbesti?Tu stii cum arata o Zafira si un Touran sau scrii sa te afli in treaba? De la 50 de metri nu iti dai seama decat daca ii vezi semnul de pe masca,tot e tras la xerox si profilul aripilor,a usilor......mici diferente care le vad numai cei care au una dintre ele,te asigur !
marian50141
vw a ajuns una din marcile de top in europa, in timp ce opel, chiar si cu colaborarea GM, nu face mare lucru...
vw intra chiar in marcile premium (pragul inferior), in timp ce opel se zbate pe undeva la concurenta cu francezii, italienii (mai putin alfa) si japonezii...
iar de fiabiliatate nu merita sa mai vorbim, ca oricum nu ajungem nicaieri...dar merita sa va reamintiti aripile din spate de pe astre si vectre, motoarele (2000 16v) de pe calibre care picau ca mustele samd
G e o r g e
sa ne amintim lucrurile recente, cum opel a urcat 14 locuri intr-un an in topurile de fiabilitate si a lasat modele de succes . cel mai elocvent noul astra pentru care au deschis a doua linie de fabricatie smile.gif
Iulian HondaFan
Opel sta mai bine la fiabilitate in ultimii cativa ani decat VW. Ciudat e ca Skoda sta mai bine decat ambele.

Opel este o marca reintrata in ascensiune ( se pare ca in sfarsit dupa 4 ani in care au fost subventionati de diviziile americane ale GM anul acesta vor scoate un profit) in timp ce VW s-a cam plafonat atat ca vanzari cat si ca imagine ( situatia financiara a VAG per ansamblu s-a deteriorat semnificativ in 2004 si nici anul acesta nu o duc mai bine).

VW vs. Opel dpdv comercial:

anul acesta Opel a crescut f. mult fiind la sfarsitul lui mai a 3-a marca in Europa ca vanzari la numai cateva sute de masini sub VW care e in scadere. Renault e nr. 1 in Europa si e in crestere.

la subcompacte Corsa se vinde mult mai bine decat Polo. Clio ramane insa liderul de piata in segment.

Astra desi nu are inca volumul de vanzari al Golfului este indiscutabil un succes relativ mai mare decat Golful ( trecerea la noua generatie H respectiv 5 a adus mult mai multa crestere de vanzari Opelului decat VW).

Passat ramane inca nr. 1 in segmentul mediu, urmat de 407 si Mondeo.

La monovolume compacte Renault Scenic este lider de cativa ani buni, dar daca in 2003 Zafira era pe locul 2 anul acesta VW Touran ( atunci pe 4) a ajuns pe locul 2.

La SUV-uri liderii pietei europene sunt in 2005 si in ordine: Toyota RAV4, BMW X3 si... surpriza Hyundai Tucson.

Relatia GM-Opel

Opel este principalul detinator de expertiza in constructia de masini mici si compacte pentru GM ( al doilea focar este acum Daewoo). Chiar si la segmentul mediu Vectra este peste ofertele Chevrolet/Saturn/Pontiac. marcile americane ale GM nu mai detin nici un fel de avantaj tehnologic in aceste segmente. .

Si la motoare: Ecotecul de 2.2 este singurul motor in 4 cilindri inca folosit de marcile americane ale GM si vine de la Opel; la diesele in 4 cilindri ( desi si Opel foloseste motoare de la Isuzu si Fiat) marcile americane au ZERO experienta.

Ironie: in anii '80-'90 GM a asamblat sub licenta Suzuki Swift ca replica la ofertele Toyota si Honda in acest segment pe piata americana. Nu stiu care au fost motivele pentru care nu au adus niciodata Ascona sau Corsa in America... in prezent singurul subcompact oferit de GM in America este Daewoo Kalos revopsit ca Chevrolet Aveo ( si aici decizia alegerii Kalos-ului in locul Corsei a fost dictata de costurile de fabricatie mult mai mici din Coreea fat de Germania).

compactele GM din America au fost pana recent niste fosile tehnologice iar Astra este de departe cel mai reusit compact al GM. pana si noile compacte americane ale GM (Cobalt si Ion) sunt versiuni mai putin reusite ale Astrei.

Unde stralucesc marcile americane ale GM si de unde poate Opel primi o infuzie de know-how si tehnologie este in segmentul masinilor mari, a SUV-urilor mari si a camionetelor... toate segmente de interes minim pe piata europeana, dar principalele segmente unde GM ramane competitiv in America fata de japonezi.

Where is the "peoples-car"?

Si ca tot veni vorba de VAG ( aici = VW+Audi) de notat prabusirea vanzarilor sale in 2004 si 2005 pe piata americana... jenant pentru cel mai mare concern auto european sa ajunga la o cifra de vanzari de 1/3 fata de Hyundai-Kia. "Succesul" american al VW mai are un aspect: BMW e acum producatorul european nr.1 pe piata americana...
bogdan47077
parca era vorba sa discutam, nu doar sa atacam omu'? daca ma enervezi si nu mai intru ever pe forum crezi ca o sa castigi ceva??daca incep cu d'astea de "scrii ca sa ai treaba" incepem rau sa ne suparam!
tu crezi ca am intrat aici ca nu am alta treaba??
nu!.. ci ca sa invat ceva...dar nu sa fiu luat de sus, de unu care nici macar nu ma cunoaste, ce ii da dreptul sa jigneasca? e opinia mea ca pana acum (nu vb de viitor) ca opel nu s-a apropiat de vw deloc..poate la cateva cifre din topuri, dar daca excludem prob la PoRo, atunci mai multe vw s-ar vinde! oricum la nr de vanzari in Ro VAG sta mai bine decat opel!
revenind la copiere, chiar asa de asemenatoare iti par incat nu este nici o diferenta? hai mah!! chair asa! si motoarele sunt asa asemanatoare dupa tine?? si pretulrie si tot, nu? a draq copiere! se aseamana, de acord...dar nu sunt singurele masini! dintre kadett si golf cine a aparut prima??
calibra e sau nu luata dupa scirocco??care mai tarziu a adevenit corrado? spune-mi tu mie de masina neamteasca mai era la ceea vreme de conceptul lui scirocco?
poate ca vw a copiat mai mult la touran, dar asta din cate vad eu nu il impiedica sa se vanda si nici nu cred ca ii ia din clientii lu zafira?
e chiar atat de greu???
bogdan47077
off topc: de ce au luat eddie si marian ban?? ca nu stiu cum si unde sa aflu? sunt curios...
cosmin45741
nu te aprinde asa tare bogdane ca nu are rost biggrin.gif
n-ai vazut ca pe forum in general predomina un spirit "haiducesc"?? ca se tine vadit cu marcile mai slabe si se tot aduc un milion de contraargumente celor din clasa premium? ignorandu-se bineinteles mult mai multele "bube in cap" si punandu-se accentul doar pe faptul ca, costa mai putin...
da, opel e sub vw, mult.... si ca pret si ca masina si ca imagine (in ciuda denumirii de masina poporului).. nu stiu care-i treaba cu noile modele, timpul le va clarifica, dar pana la aparitia vectrei c, opel era o marca mai mult decat mediocra. iar faptul ca au venit cu un design mai masiv, tot plagiere se cheama.
bogdan47077
merci de sustinere!
mereu am vazut ca esti cam pe acceasi unda cu mine!
bogdan47077
aa ca tot vorbeam de copiere..referindu-ne doar la nume, de unde vine DTI?? nu cumva un TDI intors?? altele au CDi , JTD, d..sau asa ceva..dar opelul are asa mare asemanare??
Iulian HondaFan
Bogdane, DTI sunt common-rail nu sunt inspirate dupa TDI. supa de litere folosita de diferitii producatori este pentru a le conferi identitate. ex. Opel foloseste MJT de 1.9 si 1.3 concepute de FIAT sub numele de CDTI. si sunt motoare superioare TDI-urilor de 1.3 ( 3 cilindri!!?) si 1.9. Nu ca TDI-urile ar fi proaste, dar nu sunt chiar pe creasta valului in ce priveste noutatea tehnologica.

si chiar daca ar fi inspirate cui ii pasa? motoarele in final sunt diferite. faptul ca intr-un segment sunt motoare de performante similare nu spune decat ca exista competitie... nici un producator nu va sta cu motorul de 80CP daca noul model al competitorului ofera 100CP.

Apoi Opel au facut masini cu mult inaintea VW, si faceau masini adevarate cand VW facea numai broscuta... who cares about that now?

personal as alege Astra 1.9 multijet ( CDTI dupa ei) fata de Golf5 TDI si GTI 2.0TFSI decat OPC 2.0T ( desi ultimul are 210CP si ceva tehnologie SAAB, specialistul traditional al motoarelor turbo)...

intre Golf4 si AstraG as prefera clar Golful dar de cumparat (pt. un SH din 2001-2002) as cumpara Corolla sau Civic, la fel intre Passat B5 sau PQ35 si oricare Vectra as prefera Passat desi de cumparat as cumpara Mazda6 sau Honda Accord.
Iulian HondaFan
QUOTE(cosmin45741)
nu te aprinde asa tare bogdane ca nu are rost biggrin.gif
n-ai vazut ca pe forum in general predomina un spirit "haiducesc"?? ca se tine vadit cu marcile mai slabe si se tot aduc un milion de contraargumente celor din clasa premium? ignorandu-se bineinteles mult mai multele "bube in cap" si punandu-se accentul doar pe faptul ca, costa mai putin...


cred ca e o interpretare tendentioasa a parerilor unora dintre forumisti.
fiecare are dreptul la o parere si sa puna accentul pe ce il intereseaza. BMW/Merc/Audi rule dar sunt si oferte ale altor marci de luat in seama...
cosmin45741
iulian, nu refuz opinia nimanui, doar am constatat o tendinta a majoritatii forumistilor (in fine, e parerea mea si daca tu o interpretezi ca fiind tendentioasa e treaba ta biggrin.gif )...

vw in ultimii ani a inceput sa intre in clasa premium, incepand cu modele de la golf in sus ( si golful cu un anumit grad de echipare).. vezi si tu cat costa un golf1 gti sau chiar 2 si cat a ajuns acum sa coste un golf 5 gti... de ce? pt ca tehnologic sunt f bine echipate si deja au inceput sa se adreseze unui alt public, cu alti bani, nu ca stramosii...

daca 1.9 CDTI are cu 10 cai in plus fata de noul 2.0 TDI, nu are nici o relevanta...in curand vw o sa scoata si ei motorul de 170 si de cai si nici asta nu are mare relevanta... stii prea bine ca puterea tine acum mai mult de electronica decat de motor...dar, un mare dar, eu nu am incredere in motorizarea opel (si cu atat mai mult fiat)...zgomotos asa cum e TDI-ul, merge uns sute de mii, fara batai de cap...

off topic: m-am bucurat nespus cand am aflat ca motorizarea mazdei mele e PSA si nu Ford, pt ca iarasi nu am incredere in motoarele Ford.

personal, nici eu nu ma omor dupa vw (mai putin GTI, Phaeton si Touareg), dar in opinia mea e clar peste Opel...cel putin in ultimii 15 ani...
tot offtopic, cele mai tari si inovatoare diesel-uri tot vag le fac- vezi 5000 v10 tdi sau noul 4.2 tdi de pe a8 biggrin.gif
Iulian HondaFan
multijetul de 1.9 este se pare nu numai mai puternic dar si mai economic si silentios decat TDI-ul. e din citite, dar parerile sunt cvasi-unanime.

ce motoare va scaote VW la anul nu intra in discutie acum. 1.9 sau 2.0TDI sunt sub 1.9MJT acum...

VW s-a mutat mai upscale intr-adevar dar si preturile au crescut mai mult decat a crescut calitatea masinilor. din experienta proprie masina iti ia ochii, are si calitati, dar vezi dupa aceea ca sunt alte lucruri la care au facut rabat. Civicul arata mai modest dar la utilizare te impresioneaza mai mult.

parerea mea e ca distantele dintre VW si Opel nu mai sunt acum asa de mari ca in urma cu 5 ani, si ambele marci au modele bune si mai putin bune si, la modele din aceeasi clasa, parti mai bune decat a celeilate marci si parti mai proaste.
DragosV
In ultimul an Opelul a crescut enorm si chiar daca VW e un pic in fata eu zic ca nu va mai fi pentru multa vreme. Astra H este momentan este peste Golf - le-am testat pe amandoua de le-au sarit capacele. Astra ofera AFL (Adaptive Forward Lighting) si IDS+ (Interactive Driving System) care controleaza amortizoarele in timp real si are si program SPORT care are efecte asupra suspensiei, motorulului si servodirectiei - optiuni care pe golf nu se regasesc si care apar de abia la clasele superioare si sport. Astra H are oferata si peste GTI - Astra H OPC care are un 2.0T de 240 de cai si face suta sub 6.5. La toamna apare Faceliftul de la Vectra si noi motoare - 1.9 CDTI de 180 de cai, 2.4 CDTI de 200 de cai, 1.8i de 140 de cai, 2.8T de 250 de cai. Designul este peste VW (mai tineresc si sportiv) si dupa parerea mea si calitate (la Astra sio Vectra). Fiecare model nou lansat acum de Opel este o revolutie fata de modelele precedente si dupa parerea mea in cativa ani Opel-ul va fi in fata multora dupa cum merge treaba in prezent. Si ce am spus aici o stiu la modul practic nu din auzite.
Iulian HondaFan
stiam ca Astra OPC are 200CP... Cobalt SS in America are 205 din acelasi motor...

ah, am vazut noul OPC care va aparea in toamna va avea 240CP... nu stiu insa daca va fi mult mai rapid de 6-6.5 sec. cu FWD asta e cam tot ce poti obtine.

VW trebuie insa sa aiba si ei pe teava un R32 ( varianta VW a A3 sportback 3.2 Quattro).
DragosV
Pai eu m-am referit la Astra H OPC care se lanseaza acuma. Are 240 de cai si timpul dat de constructor este "under 6.5 s". Exista si varianta de 200 de cai.
Iulian HondaFan
A3 quattro 3.2VR6 e 6.4 sec cu AWD... deci daca OPC ajunge acolo cu 240CP si FWD e un mare afront pt. VAG... WRX e la 5.9-6.1sec deci A3 poa' sa planga deja...

desigur nu implic ca si designul/interiorul WRX este superior A3... o fi urat ( cui nu-i place) but the thing is freakin' fast, and fastest for the money...
G e o r g e
as adauga forester 2.5 XT - SUV ! ! ! 6.3 demaraj smile.gif :bash: :angel:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.