Help - Search - Members - Calendar
Full Version: merita Elantra 2001?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Hyundai
dragos52871
Salut, Vreau sa cumpar o Elantra 1.6 benzina, an fabricatie 2001. Merita masina? Nu ma intereseaza pretul (care e acelasi cu Opel Astra), sunt curios doar daca masina rezista, tehnic vorbind. Am vazut o gramada de opinii pe aici, unii zic ca sunt bune, altii ca nu sunt.... Multumesc.
BandiT
salut
ca posesor de elantra 1.6 gls 16v, 114cp, 1994 , pot sa-ti spun ca elantra este masina buna si fiabila, si superdotata...
dar conteaza si in ce stare o cumperi...cum a fost intretinuta..etc.
dar masinuta e buna si fiabila.
la consum ar fi ceva de spus, dar asta depinde si de stilul de condus. a mea consuma 6.5..7% afara si 10...12% in oras. dar cam atat consuma si un oltcit sau o dacie.
bafta
dragos52871
Si cu motorul cam cum e? Am inteles ca unele au nu stiu ce defecte... nu pornesc uneori, se strica motorul....
Einar Paul52969
Merita.

Motorul nu se strica.Nu m-i s-a intamplat niciodata pana acum sa nu-mi porneasca masina la prima cheie.Nu stiu ce ai auzit tu...dar....motoarele sunt fiabile si nu crapa.Daca s-a intamplat la unii sa aiba probleme cu pornirea inseamna ca au fost cazuri speciale in care au fost probleme de ordin electronic la chip-ul de pornire sau ceva de genul asta...


Masina rezista si foarte fiabila pentru romania plus ca vine cu o gramada de optiuni.Totul este sa nu o fi omorat-o omu de la care o iei.

Daca nu ar avea taxele astea de import impuse de romani...Hyundai ar fi una din cele mai vandute marci din romania...si posesorii stiu de ce.
Zetics40545
QUOTE(Einar Paul52969)
...

Daca nu ar avea taxele astea de import impuse de romani...Hyundai ar fi una din cele mai vandute marci din romania...si posesorii stiu de ce.


Lucrurile nu stau chiar asa. Din pacate, mai sint dupa parerea mea doua motive importante care contribuie la vinzarile mai scazute decit la alte marci competitoare.

Primul motiv il constituie politica dealer-ului, care nu face publicitate, si nici promotii, chiar din potriva, le scumpesc. Am si dovezi concrete: in iarna, era un fel de promotie, adica Accentul 1.3 l-au scazut de la 7200E CIP la 7000CIP (pe vremea aia A/C-ul era standard). Acum aceasta varianta s-a facut 7300CIP, si a aparut o varianta fara A/C, care este 6900 CIP (dar care are, ca si cealalta, toate servo, geamuri electrice fata-spate, proiectoare blink.gif ).

O extrapolare simpla arata ca daca lasau preturile ca in iarna (acele preturi au fost valabile luni de zile, minim 4), acum puteau comercializa un model de 6990CIP si unul de 6590CIP. Cum suna acum, huh?

Al doilea motiv: preturile exorbitante la service. O revizie la una din cele mai ieftine masini de pe piata costa mai mult decit la Renault, Ford, Chevrolet….you name it!
Asa ca daca esti o persoana care face multi km pe an, nu iti convine ca la 2-3 revizii sa te usurezi de 600E fara TVA!

Ar mai fi un motivas mic: inflexibilitatea la configuratii: daca vrei airbag-uri treba neaparat si ABS+EBD si invers. Ca bonus mi se pare ca primesti oglinzi incalzite.

Si daca tot nu ma credeti, faceti o comparatie simpla cu Kalos-ul: o masina cam in aceeasi gama de preturi, tot cu taxe vamale, dar cu o oferta mult mai variata si mai flexibila, ca dotari, motoare, variante de caroserie (cita lume stie ca exista si Accent-uri in 5 usi, si in 3 usi, si cu motoare de 1.6 nu numai 1.3, numai ca nu sint aduse!). Mai exista de partea lor si avantajul de a avea un motor diesel, pe cind Kalosul nu! Si acum, cite Kalos-uri vedeti pe strada si cite Accent-uri? :bash:
BandiT
zetics are dreptate..dealerii ( sau politica firmei) lasa de dorit..
cat despre motor...eu unul nu am avut nici o problema cu el , si acum are 150 k km...nu exista sa nu porneasca...bineinteles cu benzina buna si ulei sintetic...
eu merg de obicei cuminte cu ea, dar mai dau si cate o forja pana la 6500 de ture...mai curatz injectoarele. deci sunt foarte multumit de ea...si eu am luat-o la mana a2a. si e si frumoasa...nu se compara cu masini gen logan, clio , albea ,kalos etc. e chiar frumoasa. si superdotata.
Otto73
Orice masina hyundai merita cumparata deoarece la capitolul fiabilitate sta foarte bine.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.