Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cielo romanesc / coreean
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Daewoo
Andrei48142
Am o intrebare.. este posibil sa imi iau un cielo si am vazut ca proprietarii specifica daca cielo-ul este romanesc sau coreean (facut 100% ? in coreea).. intrebarea este.. cum e mai bine sa fie, si de ce. Va multumesc. P.S. Este posibil sa fie un cielo din 98 coreean ?
dan53759
Cele coreene, adica de la mama lor, sunt mult mai ingrijite ca ale noastre. Si spun asta cu tristete. Eu am avut unul coreean din 96, foarte robust, primele probleme la peste 150 de mii de km. Au fost facute niste variante economice, prin 99 parca, slabe de tot, cu geamuri manuale, fara radio, faruri de ceata si temporizator la stergatoare. Dupa 10 de mii de km un amic a vandut-o cu o treime din pretul de fabrica numa sa scape de ea, zdranganea ca un aro, motorul parca era de tico... Insa in ultima vreme, mai ales cele Executive sunt OK. Sigur astea sunt mai noi, n-au avut cand sa apara probleme, dar unul coreean, intretinut bine, sub 100 de mii de km reali merita pana-n patru mii de euro ...
Andrei48142
Merci mult de raspuns.
BandiT
din cate stiu eu , cele coreene au inceput sa fie asamblate la craiova prin 1998. cele fabricate in 95, 96 ,97 sunt fabricate total in coreea, deci sunt mai bune..chiar foarte bune.
din 98 s-a inceput asimilarea si prin 99 apar primele modele made in romania , un pic mai proaste...normal, doar sunt facute de olteni.
in orice caz, un cielo coreean bine ingrijit e mai fiabil decat unul nou, romanesc.
dar si unul nou, daca ai grija de el, te poate duce zeci de mii de km fara probleme
Mihai81372
Eu am un cielo din 96, si din cate stiu este din ultimul lot venit direct asamblat din coreea. Din 97 au inceput sa le asambleze la Craiova (au inceput sa vina pe bucati mari, motorul, caroseria, etc), iar din 99 au inceput sa asambleze si motoare, cutii... etc... deci cam pana in 97 sunt cele originale de l amama lor... Precizez ca am 79000 km si nu am schimbat in placutele de frana!!! Am fost sa le schimb si mia zis ca nu are rost ca nu sunt tocite suficient... sa le mai tin pana la 85.000....
eddie
Daca mergi atatia kilometrii cu placutele de frana,s-ar putea sa se cocseze(sa se arda si sa se faca mai dure) si sa-ti ovalizeze discurile de frana.
adi45619
QUOTE(Mihai81372)
din 99 au inceput sa asambleze si motoare, cutii... etc...


Pai asta si exporta pt GM, motoare si cutii. Si astora nu li se par prea proaste ca sa le foloseasca pe masinile lor.
tiberiu67102
probleme cielo executive an fabricatie: 2003(33.000 km)- zgomot infernal cand se parcheaza masina si se duce volanul la capat(servo).
-blocat gpl pe benzina cand s-a facut trecerea manuala(gpl din fabrica)
-blocat cass-nu stiu exact ce
-blocat inchidere centralizata de la buton + blocat din cauza apasarii accidentale a butonului de pe usa sofer(deblocat dupa 30 min de incercari cu un patent)
-diversi greierashi in bord nu foarte apasatori insa nici neglijabili
-tremurat pana aproape de inec la relanti in momentul in care se porneste AC iar motorul este pe gpl
-un zgomot metalic al motorului nesesizat la altele dupa 2800 rpm
-consumul nu vreti sa-l stiti,noroc cu gpl-ul desi si el ia 15%
Concluzie: in cazul in care acest cielo nu a fost unul din acele autoturisme care fac parte din marja de eroare a fiecarui constructor,este nasol
Felix60549
La problemele care le-ai intampinat si tinand cont ca este noua, este mai bine sa-ti cumperi unul din 1996-1997, decat sa plangi dupa bani! biggrin.gif
F L O R i N
La fel ca si Tiberiu va expun cateva din problemele mele cu al meu Cielo fabr. 2003 care are acum 71 000 de km:
- la 30 000 km a trebuit sa schimb garnitura de chiulasa din cauza ca dadea ulei pe langa ea.
- discurile ovalizate la 40 000 de km.
- boltul de la capota pe partea soferului uzat si la fiecare denivelare se aud batai repetate.
- inchiderea centralizata nu prea mai raspunde la comenzi mai ales iarna.
- scartait de scaun.
- scartait in usi.
- instalatia Gpl care este din fabrica la pornire dupa ce mut de pe benzina pe gaz se mai opreste motorul cat si in timpul mersului cand iau piciorul de pe acceleratie,dar asta nu mereu.
Am mers cu un cielo care era taxi fab 98 si pe taxi de vreo 3 ani si nu se auzea nimic dar facut in Coreea.
In concluzie cielourile fabricate in Coreea sunt peste ale noastre din toate punctele de vedere.Prefer un cielo din 97 lot Coreea decat unu 2003 made in Craiova. biggrin.gif
Jonin
Se pare ca 2003 a fost un an critic in fabricarea lui Cielo.
Felix60549
In general, decand au inceput sa se fabrice in Ro, aceste masini au fost sortite disparitiei iar anii din ce in ce mai critici.
Am avut din 96 si era o masina bunicica, dar scartaiturile si motorul mic m-au facut sa scap de ea.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.