Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Martorii de frana si baterie aprinsi
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Petre53173
Salut,

Am un Nexia dar am inteles ca e cam acelasi lucru cu un Cielo Executive.
La un moment dat mi s-au aprins martorii de frana si baterie si au ramas asa.
Aveti idee ce inseamna? Sau poate aveti un manual unde se explica semnificatiile astea.
Am manualul de service pt Cielo dar nu am reusit sa gasesc o explicatie pt asta.

Multumesc anticipat.
HalbaSus
S-ar putea sa fie din cauza tensiunii scazute in baterie. La opelul meu daca scade tensiunea in baterie (la pornire sau daca ascult muzica cu motorul oprit) mi se aprinde pe langa becul de baterie si becul de ABS (in manualul de service zice ca daca bateria nu are nusht'cata'tensiune nu functioneaza ABS-ul... de aceea dupa pornirea motorului si inceperea incarcarii bateriei dispare si becul de ABS). Acum asta e la opel, nu stiu daca la nexia/cielo ai ABS sau daca motivul e identic... dar faptul ca cele 2 becuri ti s-au aprins simultan ar putea indica acest fapt. Dar daca becurile stau aprinse tot timpul (si in timpul mersului) atunci ori nu face fata alternatorul ori e de la altceva.
Petre53173
Multumesc HalbaSus.
Am si ABS la Nexia. Ar fi logic ce spui tu.
Am facut din nou o tura cu masina si nu s-au mai aprins deloc martorii.
Am observat in schimb altceva: la ralenti se aude un fluierat surd. Daca apas acceleratia dispare. La fel, in mers nu se aude. Aveti vreo idee?
Pana cum nu am observat sa se fi auzit ceva. O fi avand vreo legatura cu problema de mai sus?
adrian47392
Vezi cureaua de anexe, sa nu fie zdrentzuita. Iar bec frina, sa nu fie placile frina uzate, lichidul e in etrieri si nu mai ai nivel corespunzator in vasul pompei de frina. Probabil coincidenta.
Petre53173
Cureaua de anexe nu pare uzata (cel putin vizual).
Si placutele de frana l-am schimbat in urma cu 3000km, si nivelul lichidului de frana e OK.
HalbaSus
Daca lichidul ar fi problema martorul de frana ar fi aprins permanent. Daca nu e de la baterie du-te la service la o diagnosticare.

Eventual vezi daca nu are legatura cu incarcarea bateriei (martorii se sting dupa ce bateria incepe sa se incarce), daca stau mai mult timp aprinse dupa pornire dar dispar dupa o vreme s-ar putea sa ai probleme cu bateria sau alternatorul... daca nu, fa o verificare in service.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.