Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Problemele Super-Novei.
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia > (Super)Nova&Solenza
Adrian52125
In urma cu 4 ani s-a intimplat o catastrofa.Mama a cumparat o Dacia Super-Nova.Din lunga lista de defectiuni spun doar citeva.Cade compresorul de la aerul conditionat in fiecare vara.Instalatia electrica se strica frecvent.O data s-a intepenit cheia in contact.Alta data a inceput sa pacane ca toate alea.Alta data m-a lasat in drum spre Cimpina aprinderea.Am facut drumul ala de mii de ori cu Lada mea 1200 si n-am patit nimic.Mai recent nu se mai deschide usa dreapta spate.Spuneti si voi ceva daca aveti asemenea probleme.
G e o r g e
comp[resorul ? cred ca glumesti blink.gif
eu am o supernova din dec 2002, si nu am asemenea probleme , am avut si eu partea mea, dar nici chiar asa blink.gif
DORU
Si eu cred ca ai avut ghinion, parintii mei au o SRN din dec 2002, e Clima.
Au avut probleme odata cu alarma, era prost setata...si au schimbat de2 ori telescoapele de la inch centralizata, ca bazaiau. Insa cu AC n-au avut probleme deloc. Cel mai deranjant mi se pare scartiitul din spate. Nu e Mercedes, dar nici nu si-au pus mainile in cap de groaza. Si inainte au avut pe rand Lada 1500, Lada1200, Skoda Favorit si apoi Felicia Combi, deci destule variante de comparat... E o masina bunuta la banii ei, sigur cu ceva probleme dar pana la urma nu tocmai scump de remediat.
Adrian52125
Da compresorul.Nu spun ca se opreste de tot dar isi pierde pur si simplu puterea pina cind se opreste.Cu alarma am avut si eu probleme.Se pornea tot timpul fara nici un motiv.Acum s-a rezolvat.Noroc ca masina e a mamei ,eu am Ladita mea.Multumesc pentru raspunsuri.
adi45619
Sunt mici diferente de design intre DSN din 2001 si cele din 2002. De exemplu fantele de sub capota prin care se scurge apa de pe parbriz sunt construite diferit. Sau circuitul electric de pe hayon.
Cristian51367
sincer, si eu am avut ceva probleme cu masin, o SN din 2002.
- am schimbat de doua ori chestiile alea de bazaie la inchiderea centralizata (prima data la usile din fata, iar a doua oara doar la dr fata)
- un motoras pt stergatoare
- iar acum un an mi s-a stricat o cheie, cand o pun in contact si o invart pana la motor, ledul din bord, in loc sa se stinga incepe sa clipeasca rpd.
daca incerc sa il pornesc nu imi alimenteaza motorul cu benzina
am vrut sa imi schimb cheia, dar la service mi-au cerut 5.000.000 pt una noua. stie cineva un loc unde sunt ma ieftine????

oricum, consider ca la banii pe care i-am dat pe masina, e prea buna wink.gif
Watcher
Eu am urmatoarele probleme deranjante: volanul: in mod frecvent cand fac manevre pe loc trozneste BIG TIME, adica il invart, pornesc de pe loc si cand ii dau drumul se aude POOOC. E o chestie despre care m-am hotarat ca nu o mai repar pana nu cade ceva, caci este al 4-lea ax de volan pe masina in <3 ani de zile.

Iar la ultimele ploi- astea fantastice am scos la apa din masina parca eram in filme - litri, pur si simplu.
Tot mi-e lene sa cobor la parter sa iau cablul de date sa descarc pozele, ca sa vedeti cascadorii rasului...
Florin42855
supernova din 2001 (confort) - in afara de radiator si un rand te tobe nu am schimbat absolut nimic la ea - pentru banii dati sunt super multumit
Cristian51367
aaaaa, am uitat
- un radiator si o toba biggrin.gif blush.gif
Adrian52125
Am inteles ca SN din 2001 are multe elemente de la Dacia Nova,care a fost foarte proasta.Am un vecin cu o Dacia R524 adica Nova si repara mereu la ea.Am rezolvat problema cu usa la Ciclop pentru 300 de mii.300 pe 10 minute de lucru.Buna meseria de mecanic.
Robert35696
Eu am o DSN din Nov 2002, cumparat SH in aprilie anul acesta,pana acum sunt multumit de masina.
Acum aproximativ o luna cam pe la sfarsitul lui Iunie, in schimb, am schimbat si eu toba finala si un burduf planetara dreapta(cam atat cu schimbatul), acum mai am vreo mie de km si trebe facuta revizia de 30000 de km si nu stiu la ce bani sa ma astept....

Ma cam supara niste "tremuraturi" ale masinii in spate la plecarea dupa loc si nu reusesc sa-mi dau seama de unde se aud(eu cred ca de undeva de la luneta spate), tremurici pe care cand am cumparat-o nu-l avea, si scatitul volanului in rest cum spuneam si la inceput numai de bine: masina se infige super si pentru mine are o tinuta de drum super(din aprilie si pana acum am facut 9300 de km), chiar si la drumurile noastre de kko.
Adrian52125
Tremuraturi?Uite ca problema asta n-am avut-o.Eu oricum prefer Lada mea oricind.
G e o r g e
adrian te sfatuiesc sa-ti vezi de lada ta . multumesc de intelegere . aici esti offtopic !
Damian53219
VINDE-O! :romania:

vezi cu banii pe ea poate iti iei o Dacia_Renault.....

parerea mea.......... :smoke:
C Z R
si eu am avut o problema atunci cand aveam dsn si asta prin 2003 putin mai mare decat cea cu compresorul de aer care oricum nu puteam s-a am caci masinii ii lipsea aerul cond. biggrin.gif si anume mi-a luat foc masina in partea dreapta a pornit si tot motorul in proportie mare si alte componente mi-au luat foc, fapt stiut si cunoscut si de moderatorul nostru george, poate sa va confirme daca nu ma credeti! asa ca unii au avut probleme mult mai mari biggrin.gif
Cain56793
Hai sa mai bag si eu cateva probleme :


1. A plouat in ea (dupa ploile astea). La inceput ploua mereu pana am mastikat toate geamurile.

2. Se spargea mereu radiatorul am schimbat 4 - noroc ca atunci era in garantie - acum e ok. Desi am senzatia ca tampitii de la service o faceau intentionat si nu il prindeau bine.

3. Curgea apa din bord ... Ce are ?! Pana am vazut antigel si mi-a picat fisa. Radiatorul ala mic de la incalzire sau clima se sparge usor.

4. Rotile Montana - loll nu are sens sa mai spun.

5. Am schimabt 3 tobe pana acum ca au ruginit toate - loll acum le sudez si peticesc.

6. A intrat apa in farurile pe partea dreapta (+ala de jos de ceata). Farul nu se poate desface si sterge ! tre altul nou. Asa ca l-am schimbat cand se facuse verde de la "alge?!"

7. Acum nu mai porneste daca nu o sprituiesc putin. Daca sta 10 minute chiar daca e calda tre sprituita si dupa aia merge bine - dar fara acceleratie la cheie nu vrea nici in ruptul capului sa plece.

8. De la usi trantie a inceput sa sara vopseaua si a pirns putina rugina pe la colturi.

9. Am schimbat o groaza la ea in service ultima data.


10. In rest toate bune ....cred.


Vreau sa o vopsesc si sa o pun pe gaz wink.gif sper sa merite. Am inteles ca se cauta Super-Nove - e drept consuma putin si la motor nu am prea schimbat ceva si are 120.000 Km.
Adrian52125
QUOTE(G e o r g e)
adrian te sfatuiesc sa-ti vezi de lada ta . multumesc de intelegere . aici esti offtopic !
[quote]
In caz ca n-ai citit primul post,eu am o Super-Nova,eu am deschis topicul.Asa ca tu esti off-topic.
Andrei Suzuki
Pai daca ai Sn de ce nu o bagi la semnatura sa stie omu?
Adrian52125
Pentru ca nu e masina mea.E masina familiei,dar pe care tot eu o conduc.
Horia49540
QUOTE(Adrian52125)
Eu oricum prefer Lada mea oricind.


:coolspeak: :notworthy: :boxing: :help:
Andrei38283
SuperNova din 2002 (am vadut-o acum o luna sad.gif ) In trei ani s-au schimbat doar doua motorase de la inchiderea centralizata pt ca bazaiau incuietoarea de la usa din dreapta, o coloana de directie si un bec la un far si binenteles intra apa prin dreapta smile.gif. Nu multa dar intra. Reviziile erau la zi. Cand am vandut-o avea 54000Km.
cristyyy
QUOTE
7. Acum nu mai porneste daca nu o sprituiesc putin. Daca sta 10 minute chiar daca e calda tre sprituita si dupa aia merge bine - dar fara acceleratie la cheie nu vrea nici in ruptul capului sa plece.


Cain, sa stii ca si eu am avut aceeasi problema cu sn mea
era de la bujii
cand le-am schimbat la 30.000 mi-am pus bujii bosch, si de atunci beleau
pornea super greu, daca afara era rece
la 40.000 m-am hotarat sa ii pun bujiile pe care mi le-au recomandat cei de la service dacia, si de atunci nu mai am nici o problema
alex59969
OMG !!!
Daca DSN e atat de proasta ma intreb cum e Nova ...
:ewpu:
G e o r g e
dsn nu este chiar asa de proasta wink.gif
adi45619
Ar trebui sa facem un concurs. In care DSN intra mai multa apa. In a mea intra mai multa apa cand eram in panta la semafor. Ma rugam sa vina verdele mai repede sa nu se umple masina cu apa. biggrin.gif
G e o r g e
in a mea nu a intrat niciodata apa de ploaie !

a curs o data condens. era infundata scurgerea de la climatizare :-/s-a rezolvat rapid biggrin.gif
alex59969
Toata lumea stie , sau cel putin ar trebui sa stie , ca Dacia e o masina cu personalitate . Unele sunt chiar reusite . :yup:
Andrei75
Eu am inca SuperNova din 2001 si probabil o mai tin un an-doi.
Probleme:
- 1. Am schimbat Aeroterma imediat dupa am cumparat-o (mai aveam numere rosii inca :bash: )
- 2 cabluri de acceleratie schimbate (unul mi s-a rupt pe serpentine la Homaraciu, era cat pe ce sa raman cu masina pe sina ferata :bash: )
- 3. Mai ploua din cand in cand prin ea :boxing:
- 4. Are o herghelie de "greierasi", mai bine spus troncane ingrozitor

In rest e o masina destul de buna wink.gif. Vreau sa spun ca nu am de ce sa ma plang in privinta motorului si a cutiei de viteze. Plec primul de la semafor smile.gif

A si era sa uit. Nu-mi mai functioneaza dezaburirea lunetei blink.gif
Mi s-a spus ca trebuie sa o schimb cu totul desi eu nu vad sa fie vreun fir intrerupt. Are cineva o alta solutie?
Felix60549
SN? nu vreau sa mai aud de asa ceva! incepand de la trancanitul haionului si pana la apa ce o scoteam de fiecare data cand ploua! Pacat de motoare!
Andrei38283
Oare s-a gasit vreun remediu pentru apa care intra. Sau macar locul pe unde intra.
alex59969
Man , s-ar putea da niste gauri .
Asa apa ar curge singura din masina ... :smile.gif
G e o r g e
depinde de locul prin care intra .

mie nu mi-a intrat prin portbagaj decat atunci cand l-am uitat deschis :bash:
mi-a curs prin fata prin aeratoarele de la picioare pentru ca scurgerea de afara era infundata . :bash:

si cam atat
Andrei38283
Ma gandesc ca s-ar putea sa curga prin furtunasele prin care sunt bagate cablurile care merg in usa (de ex: inchiderea centralizata, boxele). Ati vazut ca dupa un timp ele se rod. Poate cand ploua se prelinge prin ele si curge direct in masina. E doar o parere.
Va las cu o poza cu un motor smecher. :wave:
alexandru61930
adrian tata de ce te plingi ....supernova e o masina buna....are citeva defecte hihihihihhi..... care bine inteles se pot rezolva....nu inteleg bine ce se intimnpla cu compresorul, poate imi poti explica mai bine ce sa te pot ajuta cu un sfat.....cit despre cei carora le intra apa in masina e destul de simplu....1 prin gheder de parbriz ( imbatrineste cauciucul forte repede si se stringe....solutie se scoate gederul se spala bine si se le pune silicon negru )...2 pe sup capacul de la aeroterma garnitura e de cccc ( slutie se inlocueste garnitura cu mastic....sa nu fie mastic rominesc ptr se intimpla la fel dupa un timp)......3 se rugineste clama de la linga vas spalator parbriz.....4 cutia in care sta evaporizatorul de aer conditionat se aizleaza la fel cu silicon negru si in spate pe unde trage aerul din interiorul masinii ptr recircularea lui se le pune la fel ca la capat aeroterma mastic .....astea sunt singurile parti pe unde poate intra apa prin fata ......in ceea ce priveste in spate in porbagaj se filtreaza ca si in fata prin ghederul lunetei.......cit despre alte probleme pa care le puteti avea cu dacia SN dati-mi un bzzzzz si poate va pot ajuta :wave:
alexandru61930
aaaaa am uitat ptr cei care se pling ca tre sa schimbe tobele mai des .......dacia SN e o masina echipata cu catalizator care se incarca de transformat hidrocarburi (benzina care nu sa ars) si CO in apa .....de aceea se ruginesc mult mai des ca la modelele mai vechi fara catalizador :romania:
cristyyy
am si eu o problema la a mea
de fiecare data cand plec cu masina, si iau o curba mai tare, imediat in curge solutie de spalat parbrizul prin duza din dreapta.
nu de altceva, dar nici nu mai imi vine sa mai spal masina, cand stiu ca se manjeste iar toata capota cu solutie de parbriz.
solutii???? blush.gif
G e o r g e
se trage furtunul de la duza prin marginea de metal a capotei wink.gif

cam asa ceva :
EmanuelM
Si eu am o DSN luata in noiembrie 2002. In general sunt foarte multumit de ea. Problemele care le-am avut au fost pe rand:
- un burduf de la planetara rupt in perioada de garantie (de, drumuri de munte pietruite) :angel:
- caloriferul spart, tot vedeam in dreapta pe covoras in fata pete verzi. Antigel. Schimbat in garantie. beer.gif
- ambele tobe sparte si inlocuite ca cu peticiri nu faci nimic. Tin numai cateva luni. :bash:
- schimbat bobina de inductie de 2 ori. ultima data nu era necesar ca era senzorul de pornire murdar si nu permitea calculatorului sa trimita semnal bobinei. s-a curatat senzorul. :bandit:
- am descoperit ca am apa in portbagaj, descoperit pe unde dar nu am avut timp s-o rezolv. blush.gif
- apa in partea din dreapta spate cand ploua. descoperit locul sper sa-l fi rezolvat. biggrin.gif
- scartie hayonul, sper sa-l rezolv si pe asta cu prin tampoanele de cauciuc care sunt pe el. band.gif

In afara de benzina, ulei, antigel completat, spalata nu pot sa spun ca am cheltuit.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.