Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce masinuta sa-mi iau?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
anamaria52857
Buna tuturor!
Sunt noua pe acest forum, dar vreau sa spun ca va citesc mesajele de ceva vreme si mi se pare ca sunteti foarte informati, fapt pentru care incep prin a va cere un sfat: am carnet de putina vreme (2luni), si intentionez sa-mi iau o masina. Imi place Fabia unei prietene, ne-am plimbat des cu ea si mi-a lasat o impresie buna, iar prietena mea imi recomanda sa-mi iau si eu. Eu dispun de aproximativ 10.500 euro, si dealer-ul de la show-room mi-a zis sa-mi iau Fabia 1.2l si 64CP. Voi ce parere aveti? Imi sugerati alte masinute? Merci anticipat de sfaturi!
madalina
Vrei sa achiti masina integral sau faci un leasing?

Pe unde mergi mai mult -sau crezi ca vei merge mai mult, in oras sau in afara?

Cati km estimezi ca vei face anual?
anamaria52857
Eu am banii astia momentan, deci vreau sa o iau "cu banu jos".
Masina ar fi folosita in Bucuresti, si poate mai des pe ruta Bucuresti-Sinaia-Brasov, cu inca o persoana, maxim doua pe langa mine.
Bogdan49836
Draga anamaria ...
1.cu banii astia iti sugerez un Ford Mondeo Ghia, 2002, 8, motor Duratorq DI, 2,0 l, 115 CP ... e o masina cu un raport pret/calitate excelent. Ce-i drept ca e din 2002 , nu e noua dar saraca fabia cu motor de 1.2 si 64 cp nici nu ii i-a numarul de inmatriculare de la Modeo cand pornesc simultan de la stop ... + mondeo cosuma si el putin , + daca vrei sa faci ruta ""Bucuresti-Sinaia-Brasov, cu inca o persoana, maxim doua pe langa mine."" gandeste-te si la portbagaj care e mult mai mare ... si la confortul persoanelor care ziceai ca te vor insoti ... spatiu pt picioare mai mare ... acuma bineintels daca neaprat vrei o masina nou nouta ... oricum eu dak as avea 10500 nu mi-as lua o fabia ... as fugi catre mondeo cu un redbull in mana smile.gif ... am un priten care are modeo 2002 si am mers de multe ori cu ea ... imi place , e o masina "allaround" .
2.poti sa astepti putin pana la SIAB 2005 (Salonul International de Automobile Bucuresti) care va avea loc in octombrie.Poate apar ceva oferte sau promotii tentante.

It's your money , it's your choice !
Bogdan49836
Pentru informatii despre SIAB acceseaza
http://www.siab.ro bye bye
madalina
De ce neaparat Mondeo? blink.gif

E incepatoare, are nevoie de ceva usor de parcat, la un hatchback are avantajul ca unde se termina geamul se termina si masina. La sh blink.gif trebuie sa te si te pricepi la masini, macvar un pic. Altfel riscul de a lua o teapa este extrem de crescut!

Iarasi, la o masina noua riscul de a se strica ceva si a ramane in drum este mai mic decat la una rulata - bine ca avem si exemple notabile aici pe Forum de masini noi ce au ramas in drum.

Tin minte ca la primul meu drum in masina parintilor, fara insotitor am mers cu frana de mana trasa vreo 15 km, eram atat de crispata incat numai de la bord nu aveam timp sa ma uit! Daca mi se aprindea orice alt martor i bord nu vedeam nimic!
anamaria52857
Merci de sfat. Atunci, daca e sa vorbim de SH-uri, mie imi place la maxim Audi A4. Cam din ce an ar trebui sa ma orientez sa fie, ca sa-l pot cumpara la banii astia, si sa fie corect?
anamaria52857
La capitolul ales un SH, as avea persoane cu care sa ma sfatuiesc. Marturisesc insa ca mie frica sa nu fie totusi defecte mai greu de sezizat, eu sa iau masina, si sa ma trezesc ca am de platit la reparatii sa nu ma vad, din cauza fostului proprietar. Aici e o loterie! Basca faptul ca fiind incepatoare, trebuie sa calculez "neprevazutul" datorat lipsei de experienta. Oare costurile intretinerii unui Mondeo sau A4, tinan cont de asta, sa nu fie prea "piperate" pentru un incepator?
madalina
Costul intretinerii unei masini nu difera in functie de experienta la volan, ci de:

1. venituri - daca ai 10.000 euro pe luna salariu, nu te mai intereseaza ca e 18 sau 30 de euro ora de manopera, daca ai 150 euro, te uiti la fiecare leu

2. deaer sau service in care se fac reparatii, plus costurile pieselor de schimb.

La un incepator e probabil sa pice mai repede ambreiajul!
ncristi
QUOTE
La capitolul ales un SH, as avea persoane cu care sa ma sfatuiesc


Parerea mea este ca decat sa dai banii pe un SH mai bine ramai la fabia.
Nu te complica degeaba...smile.gif

PS
Mai uita-te si la ford fiesta ,clio sau hyundai accent smile.gif.

Bfta!
Kata
si mai uita-te si la toyota yaris si la seat ibiza (au o oferta speciala zilele acestea la ibiza, nu stiu prea multe dar ma pot interesa - am o colega care isi ia una de la metrotehnica).
(si mi-e ca in curand o sa deschizi un topic la "versus" daca te iei dupa noi si o sa vezi toate aceste masini smile.gif)
Marius43590
Eu zic sa ne intoarcem la Fabia sau ceva asemanator. 3 persoane incap bine cam in orice masina - daca vrem confortabil si bagaje mai taiem din lista. Plus ca traseul specificat e destul de aglomerat (oras si afara) si o masina mai micuta se conduce mai usor.

Fabia cred ca e o alegere buna, totusi in banii astia ai putea sa iei si un renault clio, un citroen C3, Toyota yaris. La confort si bagaje intra tare in concurenta Clio.

Pana la urma e dicizia ta si banii tai. O masina mai puternica consuma mai mult combustibil. Daca nu te grabesti si esti calma la volan eu zic sa nu te arunci la masini puternice.

Daca nu te grabesti prea tare, asteapta SIAB 2005 din octombrie, si poate merita asteptarea. Eu astept SIAB-ul si de aceea ii sfatuiesc pe toti sa faca la fel biggrin.gif .
Sorin49505
Iti recomand sa te Seat Ibiza.cred ca ar fi perfect pt rine.Mica, ieftina, usor de parcat.
Iti permite si sa mai iei ceva bagaje cu tine si sa sprintezi la munte
V l a d
in primul rand se muta la versus. In al doilea iti trebuie o masina relativ mica (sa incapa cei 3 oameni + bagaje) si cu multe dotari... parerea mea. La banii astia iti iei un clio symbol cu motor diesel 1.5 de 80cp plin de dotari. Exista acum pe piata daca nu ma insel clio fidji care la pretul asta e full options iar motoul de 80cp dezvolta destula putere la un consum redus de motorina. Alegerea iti apartine acum :angel: + ai avantajul unei masini noi cu garantie
ncristi
Eu nu am pus si yarisul pt ca sare mult din pret din cauza taxelor insa daca ai bani cred ca ar fi o alegere buna...

Nici clio cu 80CP nu este o alegere rea...acum depinde cati bai esti dispuasa sa dai.
Mojito
Eu in locul tau as lua un Mitsubishi Colt 1.3
Du-te la un dealer, urca-te in masina. poate faci si citiva kilometri.
masina asamblata in Olanda, fara taxe vamale,
mai scoasa din peisajul monoton al strazii ( renault, skoda, vw, peugeot)
Eu ti-as recomanda-o.
Incearca.
Nu stiu cum vor comenta"batrinii" forumului dar eu as dori sa ai curajul si sa fii mai altfel!

Ma rog, cum a spus cineva mai devreme banii tai alegerea ta!
madalina
QUOTE(cristi36176)
Eu nu am pus si yarisul pt ca sare mult din pret din cauza taxelor insa daca ai bani cred ca ar fi o alegere buna...

Nici clio cu 80CP nu este o alegere rea...acum depinde cati bai esti dispuasa sa dai.


Yaris este facuta in franta si Anglia, doar versiunea sport se face in japonia. Asa ca taxele sunt 0 si daca nu ma inseala memoria, si accizele sunt tot 0 la capacitatea cilindrica a Yarisului facut in Europa....
ncristi
QUOTE
Yaris este facuta in franta si Anglia, doar versiunea sport se face in japonia. Asa ca taxele sunt 0 si daca nu ma inseala memoria, si accizele sunt tot 0 la capacitatea cilindrica a Yarisului facut in Europa....


Nu am stiut...smile.gif

Atunci yarisul este si mai atractiv smile.gif
Bafta!
anamaria52857
Merci mult tuturor de sfaturi, dar as avea cateva intrebari legate de preturi, daca stiti cu aproximatie: Cat costa DDP Toyota Yaris sau Seat Ibiza? Eu auzisem ca sar binisor de 12.000 euro, ori eu am 10.500 (bani super ok dupa parerea mea, pentru o prima masina). Altfel, masinile astea imi plac. De asemenea, as vrea sa aflu pretul pentru Mitsubishi Colt 1,3.
C3 este scump, as ajunge la peste 12.000, iar despre Clio va rog eu mult nu-mi mai ziceti, ca nu-mi place. Basca de la o vreme l-au facut taxi in Bucuresti, si eu mi-s fudula un piculet, si as vrea ceva mai mistocut cu care sa nu se plimbe tot romanul daca scoate 50.000. blush.gif
Kata
pai daca tot ai internet de intri pe forum vezi pe site-urile celor doi importatori romani de seat si toyota si gasesti acolo preturi si tot ce-ti trebuie smile.gif
madalina
10.500 sunt la limita inferioara pentru o masina din clasa mica! Clio este cea mai buna varianta entru dotari multe la bani putini! Altfel iti poti tu lua o masina ce arata bine in exterior, iar tu in interior deschizi geamurile la manivela!

Yaris motor 1.0 si chel poti lua, Fabia 1.2 64 CP fara nimic, Ibiza am vazut oferta pe site-ul lor, dar fara pret. Dar tot motor foarte mic este.

Cea mai buna alegere in banii astia este Clio Symbol!
C Z R
buna ana-maria, ca sa fiu si eu destul de subiectiv mi-as lua un fiat punto si de ce nu un fiat albea star full, dar toate raman la latitudinea ta, fa cateva test-drivere si vezi in care te simti bine si nu uita ca designul nu e ceva primordial decat un lucru pur relativ, la inceput poate nu-ti va placea, dar mai tarziu te indragostesti de ea :heart:
madalina
La Fiat Punto nu se incadreaza decat la motorul de 60 Cp+Ac, airbag pasager si proiectoare. Restul dotarilor lipsesc cu desavarsire si motorul tot lenes rau este! www.fiat.com.ro pentru configurator
anamaria52857
Am cautat, si am dat de urmatoarele informatii: Yaris incepe de la 12.703 euro DDP, iar Ibiza e 8.786 euro CIP (nu stiu la cat ajunge DDP). Mai am o varianta de masinuta noua:Ford Fiesta. Ce parere aveti de asta? :scratchchin:
madalina
Ce motor? Ce dotari?

La Toyota nu sunt trecute promotiile! Iar Yaris incepe de la 10.617 DDP, numai ca masina ce se vinde in acest bani nu as conduce-o nici daca mi-ar da-o gratis!

Uite=te la performante si la dotari cand faci comparatii!
anamaria52857
A, si apropos de ce zici tu Madalina, ca 10.500 se situeaza la limita inferioara..., eu stiu ca Chevrolet Kalos e disponibil, spre exemplu, de pe la 8000 de euro. Dupa mine 2500 nu-s de colo, la diferenta. Pe de alta parte, am fost la show-room pt Fabia, si cea fara dotari optionale e pe la 9.700.
Pe de alta parte, decat sa-mi iau o Toyota cu ceva dotari optionale sau un Seat mai pricopsit, si sa dau vreo 14000-16000 euro, mai bine iau un A3 nou, cu preturi incepand de la 19000-DDP(si aia da masina adevarata, fara comentarii). Asta era calculul meu, sa nu ma arunc la investitii de la prima masina, pentru ca la a doua stiu ca sigur sigla va avea 4 cerculete... blush.gif
anamaria52857
Referitor la Ford Fiesta, am gasit unul de 1,3 si 70 CP, 5 usi, la 10.805 euro. Asta e pret de show-room, luat chiar azi. Mi se pare mai ok decat Fabiuta. Tu ce zici?
Bogdan49836
""Atunci, daca e sa vorbim de SH-uri, mie imi place la maxim Audi A4"
dak vrei un A4 la 10500 poti sa-ti iei unu din 2000-2001 , insa este modelul din 2002 cu spatele asemanator cu A62002 , e superba masina,arata excelnt, dar acesta model la mana a doua ... e in jur de 13000-15000 depinde ... in locul tau as mai astepta pana la SIAB sau as lua un mondeo.
it's your choice
anamaria52857
Da Bogdan, ai dreptate in ce spui despre un A4! Trebuie sa recunosc insa ca nici un Mondeo 2002 nu e departe! Imi place idee propusa de tine. Tu ce zici sa aleg intre Mondeo 2002 si A4 2000-2001? Oricum, ambele sunt super masini. dar ma gandesc ca anul 2000 e cam in urma, masina ar fi destul de rulata, drept pt care Mondeo ar fi solutia mai buna...
madalina
Daca proprietarul merge 50.00 km pe an si o masina din 2004 e deja rulata. Poti gasi o masina din 2000, cu care proprietarul sa fi mers 7-8.000 km/an si sa fie mai putin rulata decat una din 2004!

Unchiul meu a luat in 2000 un Cielo din primul lot adus in tara din Coreea (95 parca, nu sunt sigura de an). In 2000 avea 800 (opt sute km)! Reali! Proprietarul era un prieten al lui, diplomat de profesie, si in Romania a stat foarte putin, asa ca masina a stat in garaj! Nu mai functiona bateria, dar in rest era ca noua!

Ce dotari sunt pe Fiesta?

Cine stie ce performante nu ai, iar intretinerea e la fel de scumpa si la Fiesta si la Fabia!

Daca tot tii la cochetarie, macar sa ai si tu oglinzi electrice si incalzite, sa nu stai iarna sa opresti sa iti cureti oglinzitile, sa ai macar 2 airbaguri frontale, servodirectie, ABS, radiocd sau macar pregatire, volan si scaun reglabile pe inaltime, aer conditionat, inchidere centralizata, proiectoare
Iulian HondaFan
QUOTE(anamaria52857)
Referitor la Ford Fiesta, am gasit unul de 1,3 si 70 CP, 5 usi, la 10.805 euro. Asta e pret de show-room, luat chiar azi. Mi se pare mai ok decat Fabiuta. Tu ce zici?


si eu as prefera Fiesta unei Fabia 1.2 HTP numai si pt. ca are 4 cilindri. poate si mai bine e un Clio 1.4 16V daca nu te deranjeaza ca e f. comuna in Ro.

vad ca Mitsu Colt este la 10500 CIP si asta ar fi preferatul meu la aceasta clasa la acest moment.

suma de care dispui e cam ingrata, esti chiar putin sub un subcompact de nivel european. daca ai banii cash poate poti lua in rate una de 12-13000DDP ( deci te vei imprumuta de numa' 2-3000) care ar avea tot ce trebuie.

bafta!
Viorel5
Ce zici de Hyundai Getz!?!

Varianta 1.3 benzina, cu taxe incluse ajunge undeva pe la 10 400 EURO.

Este o varianta de luat in calcul ma gandesc.
Alegerea este a ta. :wave:
madalina
Hyundai Getz 1.3 e 8200 CIP, adaugi 19% TVA si 30% taxe vamale, fiind facuta in Coreea si ajungi la peste 12.000DDP!

Cta despre bani pentru clasa mica, Kalos e o masina ieftina, cu motoare mici, fara cine stie ce dotari!

Pentru o masina din clasa mica cu motor acceptabil si dotari de bun simt ai nevoie de 12-14.000 euro DDP!
G e o r g e
ce topic am ratat eu pana acum ...
masina de fite la 10.5k ddp. NU EXISTA. in schimb poti lua o masina mai comuna cu dotari umana!

gandeste-te iarna , da geamul jos , la manivela, pune mana pe racleta, zgarie gheata de pe oglinzi ... beeeelea
anamaria52857
Masina vreau sa o iau cu banii cash , asa ca as putea sa mai dau si un rest de 2000-3000 in rate.
Masinile care le-am gasit eu in aceasta suma (Fabia si Fiesta), au toate "dotarile de bun simt" despre care vorbiti: ABS, servodirectie, aer conditionat, reglare pe verticala scaun sofer, oglinzi incalzite, 2 airbag-uri.
Fiesta are si casetofon cu CD. Sa nu mai vorbim de inchidere centralizata, care e la ambele. Voua nu vi se pare ok?
Viorel5
Hyundai Getz 1.3GL pret cu taxe incluse 11 500Euro.

Are dotari cam modeste dar este o varianta de luat in calcul.

La postul de mai sus nu stiu ce socoteli am facut de am iesit cu 1 000 de euro mai putin! Cred ca m-am gandit la suma de care dispune Anamaria arigato.gif
Mihai34891
Masina noua e masina noua...
Uita de SH-uri (parerea mea).
Mai sus gasesti cam toate optiunile de masina noua la banii astia.
Din partea mea un plus (mare) pentru SEAT Ibiza. Chiar daca in 10.500 "incape" doar cea de 1.2.
anamaria52857
Multumesc pentru ajutor! Apreciez sfaturile.
dragos52901
Dca vrei masina de super-fite vezi si Lancia Ypsilon: super clasa, caroserie vopsita in 2 culori (rosu si crem),interior in aceleasi culori. Din pacate doar 2 usi si pret 12.300 fara TVA.

Sau alta masina de fite, mult mai incapatoare este Smart Forfour. La fel, iti poti personaliza caroseria si interiorul (au culori f. misto) , este facuta de Mercedes. Au showroom pe Calea Victoriei vis-a-vis de B1 TV.

Sau in curand apare Peugeot 1007 cu usa culisanta electric... :wave:
Iulian HondaFan
Smart forfour este facuta de Mitsubishi in Olanda pe aceeasi linie cu Mitsubishi Colt cu care are in comun 60-70% din componente inclusiv motoarele...
dany_ford
QUOTE(anamaria52857)
Referitor la Ford Fiesta, am gasit unul de 1,3 si 70 CP, 5 usi, la 10.805 euro. Asta e pret de show-room, luat chiar azi. Mi se pare mai ok decat Fabiuta. Tu ce zici?


Referitor la Fiesta pot sa spun ca in banii astia ai cam tot ce e decent la o masina in 2005, adica: aer conditionat, ABS+EBD, inch. centralizata, volan, scaun reglabile, CD de fabrica, airbag sofer si pasager, geamuri electrice, vopsea metalizata. Plus ca in clasa ei e cam cea mai maricica ca spatiu interior, iar daca e posibil (nu stiu), sa conteze pt. tine, e cam singura ce sa mai fabrica in Germania.

A si sa nu uit, incepand cu 1 septembrie, la Ford ai garantie 4 ANI FARA LIMITA DE KILOMETRII!!! :coolspeak: Deci dublu fata de: sa zicem: Fabia, Polo, Ibiza... si mai sunt si altele.
Marius43590
QUOTE(anamaria52857)
Am cautat, si am dat de urmatoarele informatii: Yaris incepe de la 12.703 euro DDP, iar Ibiza e 8.786 euro CIP (nu stiu la cat ajunge DDP). Mai am o varianta de masinuta noua:Ford Fiesta. Ce parere aveti de asta? :scratchchin:


Uite ca Yaris nu incepe de la 12.703 DDP ci de la 10.617 DDP. Daca as vrea Yaris as lua 1.0 Linea Terra 5 usi - 11984 DDP. Plus ca ori iti vor face o mica reducere, ori iti vor da alarma si presuri gratis (asa am inteles ca fac cei de la Toyota).

No offence, dar o masina de "fite", aproape noua si sa dai 10.500 nu o sa gasesti. Ai pornit discutia de la o masina noua, draguta, sa incapa 2-3 persoane si ai ajuns sa vrei o super cool. Nu ne mai incadram in bani, dar astea ar fi optiunile mele: Rover StreetWise, Citroen C4, New Opel Astra. Cel putin eu, cand le vad pe astea intorc privirea dupa ele.
Watcher
Sincer cred ca Rover StreetWise nu e o optiune tocmai Wise 'these days' smile.gif :smoke:
anamaria52857
Marius, nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca vreau "o masina de fite", dar eu am zis doar ca nu vreau deja celebrul Clio taxi. In rest, tot ce am propus eu, daca ai fost atent, se incadreaza in suma mai sus mentionata. Daca discutia a mers si spre unele "masini fitoase" este din cauza ca fiecare vine cu cate o idee (ceea ce vroiam sa se intample), si e normal sa se mai devieze. Si apoi, dupa parerea mea, nici una din cele mentionate pe acest topic nu e o masina dupa care sa te uiti pe strada si sa zici : "oaaauuuuuuuu". Fabia, Fiesta, Clio, Yaris, C3, Ibiza sunt masini pentru omul cu venit mediu, dar fara pretentii extreme...
Marius43590
Oki Doki. Acum ca s-au clarificat lucrurile, masinile insirate pe tine le-as pune in urmatoarea ordine dpdv estetic:
1. C3
2. Yaris
3. Ibiza
4. Fabia
5. Clio
6. Fiesta

Dpdv customer satisfaction as merge pe
1. Fabia & Yaris (in ce ordine vrei tu)
3. restu

Car despre intors capu, eu personal nu ma uit dupa un jaguar, dar daca trece un New Astra, C4 sau BMW Seria1 .... (Evident, gusturile nu se discuta).

Si hai sa te mai :bandit: odata biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Un om cu venit mediu 7 mil cum zice la TV strange 10.000 Euro in mai mult de 4 ani presupunand ca nu mananca nimic.
madalina
Ana Maria, masinile de 60-70 CO cu 3 oameni in masina si bagaje minime pentru fiecare, plus serpentine in urcare nu mai trag! Te vei misca mai greu decat daciile berline!

Ce Fiesta ai gasit tu cu dotarile acestea? Eu am intrat pe Ford.ro, am configurat o fiesta 1.3 5 usi, comfort, cu abs, ebd, scaun sofer reglabil pe inaltime, aer conditionat manual, fara radiocasetofon, fara a treia atetiera spate, fara bricheta si scrumiera, fara trapa, iar pretul CIP este 9342! DDp este 11.116! Nu e bun confuiguratorul de pe Ford.ro!

Cand vorbesti de o masina, spune, te rog, si denumirea echiparii la care se incadreaza masina!
Mojito
Am facut mai devreme o propunere rezonabila Mitsubishi Colt.
Fac acum o propunere nerezonabila Honda Jazz 1.4 CVT
Vorba lui Iulian indecent de scumpa.
Unicitatea se plateste biggrin.gif
S-au prostia ? blink.gif blush.gif
madalina
"S-au" calitatea? Honda Jazz este o propunere nerezonabila aici pentru ca Ana Maria vrea o masina pe care sa o achite integral! Din punctul meu de vedere, nu merita statul roman sa-i dau 49% din valoarea unei masini (30% taxe si 19% TVA)! Mai bine imi iau un motor mai puternic sau dotari mai multe in acesti bani!

offtopic.gif

Facem si lectii de gramatica daca e cazul! Mi se pare jenant sa nu stie un roman diferenta dintre sau si s-au, i-a si ia! Am citit de prea multe ori in ultima vreme pe acest Forum "Du-te si i-a masina x" !
Mojito
Madalina,
aa)Eu am luat-o in leasing. Deci doar 6 % vama.
TVA-ul 19% .Asta e valabil ptr.orice produs.
bb)Nu fi iritata pe chestii gramaticale . Nu te prinde postura de agent Pruteanu biggrin.gif
Am scris repede si nu am mai verificat!
Scuze!
madalina
Sincer, ai toate felicitarile mele pentru alegerea masinutei! In cazul tau a fost o optiune inteleapta, in cazul ei ar fi bani aruncati pe fereastra orice masina fabricata in afara UE si cumparata cu banii jos!

Cat despre gramatica, nu sunt absurda, nu cer sa se foloseasca numai neologisme si cuvinte sofisticate, dar sa nu stii sa conjugi un verb al limbii romane sau sa scrii "i-mi place" e deja prea mult! E vorba de gramatica de clasa a V-a!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.