Help - Search - Members - Calendar
Full Version: new vw polo sau new opel astra
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
cata52820
Salut tuturor! de doua saptamani citesc toate post-urile despre noul polo(pe care l-am vazut la cardinal motors) si mai nou, astra modelul nou(cu reducerea de aprox.1000EUR)pe care nu l-am vazut decat pe net la Dibas unde nu sunt date tehnice foarte multe.
Doresc sfaturi !
O sa fac un leasing, pret ddp aprox. 16000euro, am configurat un vw polo attractive, 4 usi , 1.9tdi, 100CP, aer , abs, esp,pachet iarna, pachet drumuri grele(ca suntem in romania-dar nu stiu daca se merita), pachet coming home, computer bord si alte cateva nimicuri...=16450euro ddp
La astra motor 1.7cdti 105CP ,parca,si saracie mare la dotari standard, cu optiuni aprox 17500euro ddp, dar cu discount 1100eur ajung tot cam acolo, dar nu stiu multe date: caracteristici tehnice , fiabilitate, preturi service...
Ce sa cumpar? (conduc de 5 ani un vw golf 2 1.6 d 1988 si de 4 ani la serviciu un vw caddy1.9d 2001)[img][/img]
DragosV
Pai e normal ca Astra sa fie mai scuma pentru ca este in aceiasi clasa cu Golf-ul nu cu Polo. Le cele 2 propuneri date de tine eu as merge pe Astra pentru ca este o masina dintr-o clasa superioara.
madalina
Si eu spun tot astra: mai mare, mai spatioasa, intretinere mai ieftina.
stefan_ieu
Si eu am fost in aceiasi dilema (masina mai mica si mai dotata sau ceva mai mare/puternica si cu mai putine optiuni) si am ales masina mai mica. Asta pentru ca in viitorul apropiat nu se intrevede nici un copil in familie si nici nu fac multe drumuri afara din Bucuresti. Daca insa esti pretentios la spatiu alege Astra. Cred ca ambele te vor multumi, oricare ar fi alegerea.
Nu sunt de acord cu afirmatia madalinei cum ca opel ar fi mai ieftina la intretinere, dar nici nu am argumente contra. Ambele masini pot fi facute "pe genunchi" si atunci iesi mai ieftin la reparatii sau te duci la service autorizat, dar bagi mana adanc in buzunar.
madalina
Pretul pieselor este mai mic la Ope. Ora de manopera la reprezentanta este mai ieftina la Opel fata de VW.

Despre Astra nu spune nimic de versiunea de echipare sau optionale.

Vezi ca pe site la dibas exista si dotari tehnice, daca nu gasesti acolo - e mai ascuns linkul , incearca si pe opel.ro, unde ai si configurator!
cata52820
Am gasit pana la urma si caracteristici tehnice Astra; m-am documentat; multumesc madalina!
Inclin in continuare catre Vw Polo . A condus cineva modelul cu 1.9tdi 100CP ? Puteti sa-mi spuneti cum se comporta ? Am vrut sa fac un drive-test la ploiesti la cardinal motors, dar deocamdata nu au o masina cu echipare aproximativa pe care o doresc eu .
V l a d
eu inclin spre astra. Polo abia, abia a iesit pe piata si toate masinile abia iesite au probleme. In plus astra e mai mare si cu un mic efort ii poti pune dotarile pe care le doresti. Dar eu zic ca merita sa ai o masina mai mare, mai ieftina la intretinere si care nu e "in teste" ca sa zic asa
ncristi
M-am tot abtinut...insa i-a frate astra. Eu nici u as mai sta pe ganduri...

PS
Subscriu la ce spune vlad legat de masinile abia aprut pe piata.
Este vorba de noua astra? Daca "da" nu mai sta pe ganduri...
madalina
Intrebare: pe un alt topic, cineva a spus ca Noul Polo este doar un facelift, fara modificari tehnice. E asa sau nu? Cine are informatii concrete?
Otto73
Cata daca inclini spre polo ia polo dar cred ca mai multi de pe acest forum inclina spre astra. Daca tu nu vrei o masina dintr-o clasa superioara si cu taxele de mentenanta mai mici asta este treaba ta. Dar toturi mergi si fa un drive-test cu ambele si vei vedea diferentele dintre masini si atunci o sa sti ce vrei mai bine.
cata52820
Multumesc pentru sfaturi tuturor!
Cred ca am gresit un pic la primul post ca am comparat modele din clase diferite si de aceea vw polo superaccesorii si motor = opel astra aproape chior asta referitor la pretul egal care il credeam eu .
Dupa ceva calcule, se pare ca astra se duce cu vreo 3k euro in sus la dotarile pe care le-am pus eu pe polo, ceea ce depaseste bugetul meu de max 16k shi asta in leasing , ca nu am decat vw-ul golf 2 pe care trebuie sa-l vand sa fac rost de avans.
Astept in continuare pareri si bineinteles drive-testul...
madalina
16.000 pe o masina din clasa mica!?!

Sper ca glumesti!

Polo, Yaris si Corsa (masinile mele ultimele 2) sunt din aceeasi clasa! Pe Yaris am dat 12.357 euro DDP, iar pe Corsa 13.000 DDP.

Pe amandoua am de toate cu exceptia climei pe Yaris, scaune incalzite, piele si navigatie!

Mi se pare ca nu iti apreciei zproprii bani dand attia pe o masina din clasa mica! Sincer gasesti oferte mult mai convenabile la pret in aceasta clasa!
dragos52901
De acord cu Madalina. 16.000 € pt. o masina mica sunt bani aruncati.
cata52820
Aveti dreptate ca 16000 euro DDP sunt cam mult pentru o masina mica(dar cu motor1.9tdi 100CP,pachet iarna, abs, esp,pachet drumuri grele, airbaguri full, scaune incalzite etc) dar in acesti bani sau mai putin un pic, mai pot incadra ( din preferintele mele) in urmatoarea ordine: opel astra clasic, seat cordoba,ford fiesta,skoda fabia. Fiecare are plusuri si minusuri, fapt care imi ingreuneaza mult alegerea. Pe rand as enumera minusuri :
-astra clasic - model deja cam vechi- are toata lumea; n-am dealer si nici service in ploiesti; dibas nu-mi convine;
-seat cordoba - sau leon- n-am decat dealer in ploiesti, service nu stiu daca se ocupa cei de la cardinal motors sau skoda,
-ford fiesta - se pare din ce am citit pe forum ca pe-afara-i vopsit gardul, motor ok la 100CP sau 110 nu mai stiu, dar interioare cu finisari mai slabute;
-skoda - are toata lumea, mi se par destul de zgomotoase motoarele, dotari standard strictul necesar(patru roti, 2 faruri, volan, trei pedale si altele de genul asta de parca cine stie ce favoare ti se face ca ai parasolar sau scrumiera ), nu tu abs, airbaguri laterale...- de fapt d-aia are toata lumea ca au renuntat la dacia (cu aceleasi dotari standard smile.gif))si au luat skoda
Astept de la voi comentarii pe baza parerii mele , care poate e subiectiva. Poate ca imi doresc prea multe de la o masina in 15-16k..., dar deocamdata nu am de unde mai mult si-asa suma asta va fi un efort, masina asta o sa o tin cel putin 5 ani(daca nu primesc vreo mostenire peste noapte)asa ca trebuie sa aleg cea mai buna varianta calitate - pret
Andrei Suzuki
Am calculat eu acum cateva sapt pt taica-miu,si in 16k ddp iti iei Megane Sedan,1.6,confort dinamique parca,cu xenon si trapa.Asa ca mai gandeste-te.
DragosS
Cred ca el prefera diesel din ce am citit pana acum.Dar si eu sunt de parere ca nu are rost sa iti pui super dotari pe o masina mica.Mai bine faci un mic efort si iei una compacta chiar daca ceva mai slab accesorizata!Acum depinde si cat de mare este diferenta la dotari.Dar Astra din cate stiu eu sta binisor la dotari standard.
cata52820
Am incheiat capitolul Ford ! Ieri am fost la dealerul Ford din Ploiesti : intrat in showroom, un tip la vanzari cu doi clienti de vorba, doua maimutele misunau si au disparut undeva in spate- nu ma baga nimeni in seama. Ma uit la masini, la preturile afisate...nu ma baga nimeni in seama. Cer scuze ca intrerup discutia si cer permisiunea sa urc in masini;ma lasa cu o incuviintare din cap. Intru in toate cu exceptia Mondeo(nu am bani de asa ceva)si in toate observ aceleasi plastice jalnice peste tot; la noul focus deschid haion, dar nu mai reusesc sa-l inchid...; trec la fusion , deschid capota motor cu mare grija ca simteam plasticul cum mi se indoaie in palma, ma uit, las cu grija in jos si apas in ideea ca se inchide cu un click, apas, apas, nimic(de sus din inaltimea showroom se aude o voce: ridica-l si tranteste-l tare ca tehnologia e de acu 20 ani!!!- era cred marele patron care ma urmarise probabil- procedez ca atare aducandu-mi aminte de prima mea masina Dacia din 75 la care parca trebuia sa trantesc mai putin capota sa se inchida). Ma indrept catre tejghea, dar surpriza- mi-am pierdut timpul cu prostii si a disparut si tipul de la vanzari- nu mai e nimeni!!!! Caut cu privirea vreun pliant...caut ,caut, gasesc unul de camioane si utilitare; nu-mi trebuie!Plec , nu am cui sa zic Buna ziua . Daca la vanzari e asa, nu-mi doresc sa vad ce inseamna service! Gata cu Ford!
Scuze pentru off topic, dar era pe lista mea de masini ce se incadrau a fi cumparate.
DragosS
Aici sunt de acord!Chiar si la echiparea Ghia de la Mondeo de exemplu,Fordul are niste finisaje mult sub concurenta.
alexandru54530
Bine v-am gasit!


Am ca si Catalin, o dilema : ce aleg intre VW Polo 1,2cmc, 64CP,trei usi, dotare standard(Trendline) si un Opel Corsa 1,2cmc, 80CP, tot trei usi,dotare standard+pachet 4(cu geamuri electrice,inchidere centralizata cu telecomanda,scaun reglabil sofer,aer conditionat).

Vreau sa iau in rate lunare.Ce -mi recomandati?
Poate va pricepeti mai bine.

Multumesc,
Alexandru.
Iulian HondaFan
subscriu parerii generale... cred ca trebuie sa te hotarasti daca vrei o compacta sau o subcompacta.

din start o subcompacta este o masina de buget limitat si atunci nu as vrea cine stie ce dotari: ABS, servodirectie si airbaguri frontale si laterale e tot ce zic eu e musai pt. secolul 21. asta nu cred ca trebui sa te sara de 13-14000 euro pe drum.

la 16000 euro trebuie sa gasesti ceva decent echipat si pt. clasa compacta... Megane2 e probabil ca ofera cel mai bun raport pret calitate, dar tot in banii aia iti iese aproape orice compact in varainta pe benzina de 1.6l.
cata52820
Joi seara am fost la deschiderea oficiala Cardinal Motors Ploiesti - nota 10 cu felicitari!
Azi am fost la drive test cu noul VW Polo. Respectul pentru clienti este deosebit! Din pacate nu am condus decat un Polo 1.2 ,55CP. Se comporta bine pentru un pitic de 55CP, dar deja de la 110Km/h se simte, desi mai aveam pedala, reprizele de acceleratie nu se mai simteau, trebuia sa apas usor spre podea ca sa mai cresc viteza(nu eram decat doi in masina , fara AC pornit); asta-i motorul cel mai mic- asta e! Alte pareri: interior confortabil, fara zgomote in interior, cutie de viteze precisa, curse foarte scurte- se preteaza la un condus sportiv(cu alt motor:)) ), stabilitate buna , desi nu avea ESP acest model. Parere generala(dupa drive test) : mai bun decat Ford Fiesta si decat Toyota Yaris(modele pe care le-am condus!)- chiar daca se supara madalina:))
madalina
Nu ma supar, noul Polo nu l-am condus, insa vechiul model era nesimtit de scump si nu am fost deloc impresionata de masina. Iar 16.000 pe o masina din clasa mica nu as da, indiferent cat de multi bani as avea!

VW face masini mult prea scumpe pentru ce ofera, iar calitatea a scazut in ultima vreme! Daca despre nemultumiti de calitatea Golfului IV am intalnit putini, Golful V este recunoscut de cei la Porsche ca fiind o masina cu probleme!
James Kilowatt
QUOTE(madalina)
Daca despre nemultumiti de calitatea Golfului IV am intalnit putini !


Eu am intalnit destui. De la probleme de fiabilitate, in special la primele serii de TDI, la piruete in viraje cu tot ESP-ul lor de serie. Am avut o colega care dupa ce si-a luat Golf 4, regreta Nexia (Cielo) pe care o avusese inainte! Dupa numai un an a dat-o inapoi, satula sa stea prin service cu ea si si-a luat Clio biggrin.gif

Daca G5 e si mai slab, atunci ma intreb ce-o sa se aleaga de VW...

Noul polo e mai simpatic decat cel dinainte, si am senzatia ca e si putin mai mare. Insa, tot nu sunt prea convins avand in vedere ce pret are.
Mikidutzaa
QUOTE
16.000 pe o masina din clasa mica nu as da, indiferent cat de multi bani as avea!


Nici pe un MINI? wink.gif
madalina
Nici!
cata52820
Vorbeam , totusi, aici de vw polo si de opel astra! Asa pot sa laud sau sa critic si eu vw golf 2 pe care il am de 5 ani si in care am bagat de 5 ori mai putini bani decat in dacia pe care am avut-o tot 5 ani s.a.m.d.....
Astept parerea celor care sunt posesori de new polo.
C Z R
cata eu as alege un astra h, daca nu poti un megane II, sau mai bine spus nu as alege polo, ca s-o citez pe madalina(cred ca s-a saturat! biggrin.gif) : VW face masini mult prea scumpe pentru ce ofera, iar calitatea a scazut in ultima vreme! am auzit numai lucruri rele de la posesori, care abia asteptau sa scape de ele!
cata52820
Si eu as alege astra h numai ca o configurare rapida la aceleasi motorizare(105CP) si dotari, o sa vezi ca sare de 17000 euro DDP cu tot cu discount-ul pe care ti-l fac la vanzare. Pentru mine limita maxima este 16000 euro DDP(deja am marit-o cu vreo k euro)!!!!! Ma incanta deasemenea si noul seat leon, insa nu l-am vazut decat pe net, la dealeri inca nu au oferta si s-ar putea sa sara si asta de 17000DDP....Mai astept un pic, desi sunt nerabdator sa-mi iau masina cat mai curand. Pana atunci va mai provoc pe voi la discutii sa aflu cusururile tuturor masinilor care imi plac...
adrian-382
QUOTE
Astept parerea celor care sunt posesori de new polo.

Ai dreptate,dar intai apar parerile din auzite despre vw cum ca e cea mai slaba masina.
New Polo e un facelift la platforma din 2000 (Polo,Ibiza,Fabia).Sunt lucruri noi acum care tin de spatiu marit,siguranta si comfort demne de clasa compacta.Finisajele sunt peste ce gasesti de regula la clasa mica iar in rest poti intreba despre comportamentul masinii orice sofer de polo.Mai apar si motoarele FSI,care nu cred ca intrau inainte in echiparea Polo si de care te indragostesti imediat,noile TDI-uri si e scos SDI-ul. Ca pret e totusi ceva mai sus ca orice vw dar si un index mai mare de depreciere.
Andrei Suzuki
Eu ce sa inteleg din asta?Ca ar trebui sa-l cumpar doar pt ca e VW?Lamureste-ma.
adrian-382
In nici un caz...
Dar nici reversul,sa dam cu Polo de pamant numai ca e vw si costa mai mult no.gif
cata52820
Stiti cumva cand se desfasoara SIAB? Aveti informatii despre potentiale oferte in cadrul salonului la vw polo sau opel ?(altele decat cele obisnuite de la orice dealer?)
Andrei Suzuki
http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t=5867
cata52820
Multumesc , Andrei!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.