Help - Search - Members - Calendar
Full Version: taximetristi - se poate face ceva impotriva celor agresivi?
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Probleme Sociale
Kata
deschid aceasta discutie din cauza ca ultimele 2 saptamani mi-au adus 2 incidente deosebit de neplacute cu reprezentantii a 2 firme de taximetrie din bucuresti. si m-au scos din rabdari...

ambele incidente (din fericire nici unul incheiat cu vreun accident) au fost cauzate de soferi de taxi prea grabiti (asta ca sa nu zic nesimtiti) si inconstienti.

ambele (ce ciudatenie!) au fost cauzate de graba deosebita cu care cei 2 soferi se chinuiau sa intoarca pe contrasens imediat dupa terminarea refugiului de tramvai, fara sa observe ca pe sensul legal de mers veneam eu (si altii in urma mea) cu viteze intre 50-65 kmh.
si culmea! dupa ce in ambele cazuri eu am evitat accidentele schimband brusc benzile (slava domnului ca am avut pe unde!), tot domnii taximetristi s-au ofuscat.

aici apar diferentele: primul s-a pus cu rabla in fata mea si s-a incapatanat sa nu ma lase sa schimb benzile, el ruland cu 30-40 la ora. am reusit pana la urma, dar comportamentul e inadmisibil.
al doilea a ramas in urma mea numai ca sa ma prinda din urma la o intersectie distanta, tocmai cand multumeam providentei ca nu i-am omorat pasagerul, sa ma atace brusc din lateral stanga inghesuindu-ma in masinile parcate pe dreapta, dupa care sa o calce zdravan cand a vazut ca scosesem telefonul mobil si ma uitam la numarul lui.

da, sunt fata si sunt blonda. si da, am permis de 8 ani de zile si conduc zeci de km zilnic prin bucuresti. nu sunt mocaita la volan, dimpotriva. dar nici nesimtita.
ambii soferi au considerat cumva ca daca sunt femeie am cumva vreo datorie sa-i las sa-mi taie fata. unul din ei (al doilea) a fortat atat de tare incat era cat pe aci sa intru cu botul meu de cielo in viteza in pasagerul sau din dreapta prin usa lui de supernova... (era nebun? puteam sa omor un om din cauza lui!!).
si tot ei fac figuri dupa ce evit accidentul...

acum vine INTREBAREA: CE SE POATE FACE IMPOTRIVA LOR?
evident, am reclamat comportamentul la firmele de taximetrie la care lucrau. am fost asigurata ca se vor lua masuri. n-as fi convinsa...

as vrea sa va intreb daca exista vreo posibilitate de a reclama astfel de comportamente la politie. parca stiam ca in codul rutier se sanctioneaza comportamentul agresiv la volan (trebuie sa-l caut si sa-l mai citesc, sa vad unde era chestia asta). cum se poate dovedi? ce putem face impotriva acestor soferi atat inconstienti cat si nesimtiti?

sunt convinsa ca nu sunt singura care a fost pusa vreodata de un taximetrist intr-o astfel de situatie. doar ca majoritatea ridicam din umeri si-i lasam in damblaua lor. eu as vrea sa facem ceva si as aprecia orice ajutor/idee/sfat de la voi, cei care ori ati trecut prin momente asemenatoare cat si de la cei avizati (avem cumva si ceva politisti pe forum?).

va multumesc anticipat!
k
Atmosfer
Am avut si eu o faza cu un taximetrist, stateam la semafor sa virez stanga am pornit la aproximativ 2 secunde dupa ce sa facut culoarea verde, cand am vazut in fata mea un taximetrist care a trecut pe rosu fiind grabit. Daca nu franam sau nu eram asa atent dadea in mine, nu am reclamat la nimeni faza.
Maff
Intrebarea este:Cine circula in Bucuresti (probabil si in alte orase, dar aici este cel mai evident) si nu a avut probleme de trafic cu vreun taximetrist (saptamanal sau poate chiar zilnic as putea adauga eu)?
Nu cred ca exista cineva caruia sa nu i se fi intamplat sa ii taie calea vreun taximetrist care isi ascunde nesimtirea in spatele scuzei ca are client.Am mai vazut si taximetristi care respecta regulile, dar sunt foarte putini.Marea majoritate sunt de o nesimtire crasa.Imi pare rau ca jignesc in halul asta, dar asta este adevarul.Era de multe ori sa imi fac masina praf ca un taximetrist grabit a uitat sa acorde prioritate acolo unde trebuia si in momentul in care a vazut ca a gresit sa-mi arate cu degetul ca are pasager.Nu ma intereseaza, ce, aici suntem in "Ferma Animalelor" unde unii sunt mai egali decat altii?N-as crede.De cateva ori chiar cu musca pe caciula, isi permit sa arunce injurii si sa arate tot felul de semne malitioase.Jenant.Doar in Romania am vazut asa ceva.Probabil ca atat le permite intelectul unora, sa greseasca si dupa aia sa arunce cu pietre si injurii.
Am avut de cateva ori intentia sa cobor sa-i aplic o binemeritata "rasplata" corporala, dar asta insemna sa ma cobor la nivelul lor.......
Kata
problema era: ce se poate face sa-i invatam minte?

1. sunt inconstienti - fata de toti ceilalti soferi
2. sunt si nesimtiti - ca daca zic "magari" jignesc aceste animale blande (doar cu femeile cred ca-s nesimtiti, probabil ca nu-si permit sa faca la soferii barbati ceea ce mi-au facut mie -"figuri", adica). doar ca eu m-am saturat de atitudinea asta si vreau sa-i lovesc inapoi unde-i doare. as vrea sa vad daca exista sanctiuni legale contra lor si cum se pot aplica. daca-i lasi fara permis ii lasi fara mancare - si tare as vrea sa existe o posibilitate legala de a face asta!

cer scuze pentru epitetele "nesimtiti" si "magari" taximetristilor onesti (si sper sa nu ma pasca vreo sanctiune de la admini pentru limbajul folosit :angel: )
Kata
uite ce am gasit prin internet: asa sa fie, oare? cine poate confirma?

"Nici comportamentele agresive ori reactiile nefiresti ale conducatorilor auto, fata de ceilalti participanti la trafic sau fata de agentii de circulatie nu vor mai fi tolerate de noua reglementare. Soferii care înjura sau fac gesturi obscene vor fi amendati. Aceste fapte vor putea fi amendate atat de catre politisti, dar si pe baza reclamatiilor victimelor comportamentelor indecente ale conducatorilor auto. Reclamantul va trebui sa dovedeasca cu martori ca a fost o astfel de victima. De asemenea, soferii care au în autovehicule obiecte contondente (bate, bastoane etc.) cu scopul producerii unor agresiuni fizice se vor alege cu sanctiuni. La fel, se va sanctiona si lipsa de bun simt a unor conducatori cu pasageri care arunca sau obiecte, materiale, substante pe drumurile publice. Modul de sanctionare a soferilor cu comportament agresiv ori huliganic va fi reglementat prin Regulamentul de aplicare a noului Cod Rutier. "
G e o r g e
eu cand am o problema cu un taximetrist , ii iau indicativul si sun imediat la firma de taxi si il reclam smile.gif
Kata
asta am facut si eu - am sunat la firma.
da' chiar li se intampla ceva acolo? sau reclamatiile noastre sunt bine-mersi ingropate?
Maff
Mda, cred ca pentru tine ca fata (femeie), cea mai buna metoda este sa-i reclami.Fa cum a zis George:le iei indicativul si ii reclami.
Watcher
In legea care este in vigoare exista mentionata drept contraventie treaba cu injuriile, etc. Totusi ma indoiesc sincer ca vreun politist fara spaga sau fara relatii o sa te ia in seama daca te duci sa reclami treaba asta... Daca chiar ai timp merita incercat, ca sa aflam si noi ... smile.gif

@George: si crezi ca are vreun rezultat? ca doar sunt 'tot de-ai lor'
Kata
:peacefingers:
m-ai omorat cu asta - faceti experiente pe pielea mea, ai?

asta voiam si eu sa aflu: e suficient sa-i reclami la firma sau exista si vreo posibilitate legala de a-i sanctiona?
G e o r g e
ii reclami , o data , de doua ori samd . pana la urma daca ii reclama toti nu sunt chiar asa de tampiti incat sa-i mai lase aluia o masina pe mana . zic si eu acum .
CRG
Concret, Kata, posibilitate legal de a sanctiona in mod direct (ci doar indirect), nu cred ca exista. Ce putem sa facem este in felul urmator: mergi frumusel la cea mai apropiata sectie de politie si depui o reclamatie, cu date concrete. Eventual daca ai un martor e super. Eu am patit ceva de genul asta cand eram mic si prost in felul urmator: la o intersectie nu aveam vizibilitate suficienta, si aproape ca i-am taiat calea unui nene. Repet, se intampla acum 10 ani. Urmarea: am fost reclamat la politie (ca nu am respectat codul rutier prin neacordarea de prioritate) si trebuia platesc si amenda (si carnet suspendat? nu mai tin minte) daca taica-miu nu-i cunostea pe astia din politie.

Un mic secret: politistilor nu le plac hartiile. Dosarele nerezolvate reprezinta o unitate de masura a performantei unei sectii de politie (d-aia nici nu te incurajeaza sa declari autorul in cazul unei daune casco auto). Cu alte cuvinte, daca depui reclamatie, ei cam trebuie sa faca ceva, pentru ca au si ei sefi.. Bafta, si tine-ne la curent daca te hotarasti sa faci ceva in aceasta directie..!
Kata
got it, thanks.
nasol e ca de obicei circul singura in masina - ciuciu martori. se pare ca trebuie sa raman la varianta reclamatiei la firma de taxi si sa ma rog sa nu se mai intample.
multumesc la toata lumea pentru raspunsuri!

p.s. pentru cei care traiesc prin alte tari decat romania - asa se intampla, fratilor, si pe acolo?
HalbaSus
Sincer, solutiile prezentate (reclamarea taximetristului la firma unde lucreaza sau la politie) sunt mai degraba solutii pt linistirea noastra. Asta presupunand ca nu esti hotarata pe razbunare si faci tot posibilul intervenind cu pile, relatii etc. pentru masuri drastice (concediere, revocarea licentei, suspendarea permisului, etc...).

Si eu am boala pe ei (am motivele mele), dar nu cred ca o sa li se intample ceva dupa o reclamare la firma/politie. Defapt in Romania "gipanele" cu multe bari de protectie sunt justificate nu de rutele "off-road" pe care circula proprietarii ci de necesitatea intimidarii traficului necivilizat (maica-mea are un ML cu bare de protectie in fata/spate lateral) o data l-am condus eu si s-a bagat un taximetrist in fata mea intr-un mod care m-a deranjat... In general nu fac scandal dar am profitat de faptul ca eram intr-o masina destul de impunatoare (in sensul ca puteam sa fac praf o masina fara consecinte foarte mari asupra caroseriei mele) si am accelerat claxonand in acelasi timp... automat a tras pe dreapta... nu cred ca de spaima claxoanelor ci din cauza bullbar-ului cu care ma apropiam de el bicycle.gif . Daca eram cu masina mea sigur nu obtineam decat eventual niste scuze cu avariile (in cel mai bun caz)

Conduita mea a fost extrem de ne-elenganta si nu o recomand nimanui, dar daca chiar vrei sa obtii "frica" taximetristilor ia-ti un camion... alta solutie nu prea exista, scuza lor e: "ce sa faci dom'le, in traficul asta, tre sa te descurci, ca altfel nu faci profit, mor de foame copii lu' mandea, etc".

P.S: referitor la manevra amintita de Kata (cea cu "impinsul" masinii de pe banda"). In vacanta din care m-am intors am circulat destul de mult prin bucuresti (l-am strabatut de cateva ori, am facut cam 150 de km prin el) si am observat si eu aceasta "tehnica" dupa primele cateva dati mi-am dat seama de "smekerie" si am reactionand pastrandu-mi banda si ambaland motorul cu ambreajul apasat (si e diesel, suna ca tancu'), majoritatea s-au linistit si au renuntat la manevra. Bine, eu aveam si masina mai mare decat ei (monovolum).
Kata
pai nici eu nu-i las sa ma inghesuie de obicei, da asta m-a enervat asa rau incat am franat ca sa-l las sa se duca si sa-i iau numarul din spatele masinii si numarul de telefon al firmei. altfel nu-i las si pace. daca vor neaparat sa schimbe banda sa dea frumos din semnal si se rezolva.
Maff
Hmm, nu o sa prea vezi taximetristi care dau semnal.Si ar trebui totusi sa ai grija, pentru ca vazandu-te fata la volan, vor face multe manevre periculoase tocmai ca sa-si arate barbatia probabil si sa te intimideze.Ar fi mai bine sa nu intri in joc pentru ca se poate sa iasa cu incidente.Mai bine ii iei numarul si il reclami.E mai sigur si pentru tine.Ma indoiesc ca poti sa faci fata furiei unui taximetrist necioplit.
Bogdan40412
taximetristii agresivi de obicei sunt "pietari" asociati/colaboratori la firme mici de taximetre si aici reclamatia e frectie la picior de lemn. daca ai nervi tari depui plangere scrisa la politie ...

daca un taximetrist de la o firma cu renume iti face probleme reclamatia chiar are rezulate insa. Totul e sa notezi numarul de inmatriculare si cel al licentei ... Patit reclamat si in cca 1h primit telefon de la un director al companiei respective ... daca s-a intamplat si ceea a zis ca se va intampla cu angajatul respectiv nu mai stiu ca sincer n-am mai avut nervi sa verific. mai devreme sau mai tarziu reclamatiile chiar vor fi luate in considerare.

parerea mea ca multe lucruri au ajuns de neacceptat din cauza pasivitatii majoritatii

chiar daca probabil ca va creste pretul pe km, interzicerea daciilor vechi ca taxiuri ar fi o necesitate. de curiozitate a deranjat pe cineva vreun taxi logan, clio sau peugeot (in sensul agresiv descris de Kata)?
Kata
maff, nu-s chiar asa nebuna sa ma pun cu taximetristii smile.gif
in cel mai rau caz ma "pun" cu ei cat sa alerg nitel sa le vad numarul... dar nici nu ma las intimidata daca n-au dreptate. daca ma accidenteaza din vina lor e nasol pentru permisul lor de conducere or ei din asta traiesc. asa ca nu cedez la intimidari, ca n-au ce-mi face, nu-s asa de nebuni incat sa ma buseasca.
da thanks for the concern smile.gif

bogdan, ai dreptate. trebuie sa nu mai fim pasivi si sa ripostam prin orice mijloc posibil. trebuie sa functioneze la un moment dat.

pentru intrebarea aia de care erai curios: ambii soferi care mi-au facut mie probleme erau cu supernove. asta e... (george - no offence :angel: )
madalina
Kata, ai grija cu taximetristii! Chiar daca te loveste unul din vina lui, ii apar imediat 10-20-100 de "martori" - toti taximetristi ce se aflau intamplator in zona si jura ca este vina ta. Chiar daca tu ai fi in parcare legala si taximetristul in mers!
Watcher
Eventual tu ai invartit masina ca sa il lovesti cu usa ta pe el in portbagaj biggrin.gif:D
HalbaSus
Mda, intradevar taximetristii sau cel putin majoritatea lor sunt o specie ciudata de oameni, unii se baga si merg ca si cum strada ar fi a lor, altii daca vad ca intrii pe banda lor (semnalizand si lasandu-ti spatiu suficient) incep cu "ce te bagi mah pe banda mea"... alti accelereaza pana la 60 si apoi opresc motorul si asteapta pana masina ajunge la 20 km/h or something (am mers cu unul asa... am crezut ca inebunesc... eram intr-o dacia 1300... groaznic).
Ah, si daca se busesc cu tine si e vina ta atunci o sa-ti ceara despagubiri pt zilele nelucrate.
Maff
Sa stii ca am vazut destule cazuri in care un sofer de buna credinta a fost lovit de un taximetrist, au oprit amandoi si imediat au aparut vreo 10-20 de taxiuri.Ca din intamplare.Asa ca iti spun eu, este cel mai bun lucru sa-i reclami.Si cred ca reclamatia la politie ar fi o solutie.A si din cate stiu exista o autoritate care acorda licentele.Aia poate sa le si ridice.Nu stiu exact cine.Poate stie cineva.Daca ai reclama acolo cred ca ai avea mai mult succes.
Incerc sa ajut si eu cu un sfat.Eu n-am avut probleme.De regula daca am coborat din masina, soferul a plecat in graba.Mai ales daca eram nervos.Degeaba veneau dupa 10 min 10 taximetristi.Pana atunci era de mult "rezolvat" individul.
Atmosfer
Avem ceva taximetristi pe forum? blush.gif
pretorian
Chiar daca ar fi desi nu cred, astia nu se descurca decat in "haita" singuri nu mai sunt asa de tupeisti :bash:
Florin45517
Chestia cu reclamatia la ei nu are nici un rost.
Acum vreo saptamana un taximetrist mi-a taiat calea la semaforul care era rosu. M-am nervozat, normal. Cand s-a facut verde si am vazut ca nu pleca, l-am claxonat mai insistent. A plecat, am plecat si eu, si imediat mi-a pus frana. Am franat asa de violent ca pasagerul din dreapta a dat cu capul de parasolar.
I-am luat indicativul si am sunat la firma. Surpriza, dupa ce am asteptat in telefon vreo 10 min. a raspuns o duduie care dupa ce i-am povestit a treia oara ce si cum, a inceput sa ma injure si sa imi zica, ca eu sunt nebun, ca ce mai iau de taximetristi.

Rezolvare: merita sa te dai jos din masina si sa rezolvi problema pe loc :bash: :minigun: :boxing:

Concluzie de om normal: momentan ma feresc de ei sau incerc sa stau intotdeauna in fata lor biggrin.gif
madalina
QUOTE(Florin45517)
Rezolvare: merita sa te dai jos din masina si sa rezolvi problema pe loc :bash: :minigun: :boxing:


Si te poti alege cu dosar penal...
Edi45845
Eu n-am probleme cu taximeristii.You just have to beat them at theyr own game.Daca-mi taie unu fata ma duc pe contrasens sau pe unde stiu si-i tai si eu fata.Cat de tupeisti or fi ei eu is si mai nebun.
Pe mine ma enerveaza coloanele oficiale.Mergi linistit si deodata te trezesti cu un idiot in fata care merge ca bou cu 150 si pe mijlocul drumului. :minigun: :evil: Ce daca are girofaru pus.Problema e ca la vitezele astea nu prea ai timp sa reactionezi.Si chiar daca ai timp n-ai unde sa te dai la o parte.Partea buna e ca sunt slabi de inger si daca nu te dai la o parte se dau ei. biggrin.gif Nu pricep de ce nu pot sa mearga pe banda lor ca salvarile sau masinile de pompieri.Da presupun ca e mai putina importanta viata unor oamenii decat niste smecheri de la guvern :puke: care vin de la vreun chef si se grabesc. :bash: :bandit:
Kata
[quote="Edi45845"]Eu n-am probleme cu taximeristii.You just have to beat them at theyr own game.Daca-mi taie unu fata ma duc pe contrasens sau pe unde stiu si-i tai si eu fata.Cat de tupeisti or fi ei eu is si mai nebun.
[quote]

da... mega-atitudine. adica facem ca ei, nu? cand tocmai atitudinea asta ar trebui combatuta. asta nu e o solutie!
Edi45845
Incearca si mai vorbim dupa. blush.gif
guerilla
ouuuci, cate cuvinte interzise rostite la nervi biggrin.gif
mai usor cu atitudinea asta razboinica. si atentie la limbajul folosit.
mircea51547
Nu cred ca merita sa va chinuiti sa gasiti solutii pentru a "contracara" taximetristii.

Cred ca topicul asta e bun mai mult pentru a va varsa nervii produsi de ei.

Un taximetrist cu "state" vechi din Timisoara, mi-a zis o data o chestie foarte misto: 99% din taximetristii actuali sunt looseri care n-au reusit sa faca nimic in viata, sunt posesori de permis si (nu obligatoriu) o coaja de dacie si...pe baza acestor posesiuni s-au refugiat in taximetrie.
Nu poti astepta nimic de la ei......asta e.

O alta cunostinta din Iasi zicea ca, taximetristii sunt un "regn" aparte...si mare dreptate avea.

Si...mare mi-a fost mirarea cand am vazut cum sunt injurati taximetristii in Toronto....deci se pare ca nu numai la noi se intampla asta...

Ar trebui deschisa Miscarea Internationala de Dresare a Taximetristilor...parerea mea....hac!!!
ionut53997
Eu chiar vreau sa imi cumpar un trabant si sa ma plimb cu el, prin oras, sa ma relaxez. Daca vad vreun taximetrist agresiv cred ca o sa ma zapacesc si-o sa incurc frana cu acceleratia. Macar sa alerge si el prin service 3-4 zile, pierde bani si timp, de ce sa imi mananc doar eu nervii?
Otto73
Acum vre-o 5 ani mergand cu un taxi in TM am ramas surprins ca soferul manca seminte si scuipa cojile intre picioare . Eu l-am intrebat cum poate sa faca asa ceva mai ales de fata cu clientii in masina. Raspunsul sau a fost: la mine in masina fac ce vreau, daca vreau fac si lipsa mare spusa mai porcos. I-am spus sa opreasca si am coborat. Cred ca IQ-ul sau era undeva intre zero si minus infinit. Era un tip ce "stia" sa-si faca clienti. Ce parere aveti?
HalbaSus
Acum vre-o 2 saptamani am fost in Satu-Mare si am vazut 2 taxi-uri care m-au socat.

Primul era un passat nou cu numere de leasing... TAXI... m-am intrebat cine baga masini noi si scumpe pe taxi ? sau poate tipul isi platea leasingul facand taxi, nu stiu... cert e ca destul de rar vezi asa ceva in romania.

Al doilea a fost cel mai dezgustator taxi pe care l-am vazut in viata mea: Un logan cu capace... cu eleron de Formula 1... cu niste spoilere de toata jena... cu DVD player inauntru... cu geamurile deschise... si... CU MANELE LA MAXIM... si culmea... am vazut pe cineva urcand in masina respectiva. Am mai vazut taximetristi care ascultau manele dar nu la acel volum... :puke:

Eu sincer prefer sa scuipe taximetristul seminte pe jos decat sa asculte manele... mai ales ca unii dintre ei refuza sa schimbe muzica.
Adrian52125
Odata un sofer cu o Dacia 1300 statea la semafor.Un jeg cu un taxi Solenza care venea cu 100 la ora l-a lovit pe om de l-a facut praf.A iesit din masina cu ciomagul sa-l bata.Daca nu erau ceilalti soferi il batea pe om.L-am scos din masina impreuna cu alti soferi si mi s-a rupt sufletul cind l-am vazut pe omul ala.Un batranel care incepuse sa planga si se strige"Masinuta mea".Mi-a venit sa pun mana pe un par si sa-l fac bucati pe ala cu Taxiul care se rupea in figuri pe acolo.Si la Politie la fel.Asa ca nu se prea poate face nimic.Astia-s romanii.Natiune mai violenta ca noi nu exista.Care popor din jurul nostru si-a mai omorit 2 conducatori in mai putin de 50 de ani.Peste tot comunismul a cazut "civilizat"prin revolutii de catifea numai la noi cu impuscaturi.Asa ca asta e firea romanului.Ce sa facem?
Mariustom
Salutare :wave:
Părerea mea despre taximetriști: este o meserie riscantă, de aici și sprijinul ce și-l acordă. Dar, așa-i românul, din țînțar face armăsar, wallbash.gif , de foarte multe ori excelează, fără motiv întemeiat. E, în cazurile astea, "organele" abilitate, gen Poliția, ar trebui să-și facă datoria, dar na, doar de multe ori sunt pe felie unii cu alții, așa că, cu dreptatea de partea ta, rămâi cu buza umflată și banii dați, iar nefericiții, și pe jos. Așa că, până nu avem ordine și fair-play pe drumuri, supravegheate de cine trebuie, nu vă așteptați să rezolvați problemele prin forță :bash: , deoarece:
- nu se cade, nu e voie, conform legilor;
- nu răzbiți, doar pe moment, poate, când ești 1-1, dar apoi ești covârșit numeric;
Așa că, vă doresc să nu aveți conflicte cu taximetriștii, iar dacă, totuși, nu îi puteți ocolii, căutați-vă repede cât mai mulți martori.
Șofat plăcut vă doresc. :wave:
eddie
De taximetristi nu scapi,asta e,fac parte din peisajul cotidian,dar sa spui ca te deranjeaza coloanele oficiale.....astea sunt si foarte rare si iti iei si carnetul singur cum s-ar spune cu ambitia.Ai noroc tizule ca nu mai suntem pe vremea lui Ceasca ,cand o masina Dacia de politie din coloana oficiala a lui Nea Nicu la Arcul de Triumf a intrat in plin intr-un amarat neatent cu o Dacie care a scos botul mai mult decat trebuie in sensul giratoriu.Asa ca nu cred ca baietii sunt slabi de inger,poate doar mai constienti...iar tu ar trebui sa fii putin mai indulgent in mesajele tale !
Kata
mai bine nu citeam mesajul lui adrian cu batranelul..
sa innebunesti, nu alta. nu-mi puteam imagina ca pot exista totusi oameni atat de rai (chiar asta e cuvantul, nu nesimtit, nu violent, ci RAU).
Skywalker
Taximetristii nu sunt niste soferi mai "slab pregatiti" decat alti soferi, sunt si ei oameni ca noi toti. Soferii se impart in 2 categorii buni si nebuni. In ambele tabere ne intalnim cu cele 2 categorii de soferi. Bunul simt se obtine numai cu amenzi de sute de euro, suspendarea permisului de conducere pe minim 30 zile maxim 120 zile, anularea permisului pe minim 1 an maxim definitiv in functie de infractiunile savarsite. Pentru a ne putea "civiliza" ca si soferi asta inseamna ca trebuie ca si cei care construiesc strazi, parcari etc sa se apuce de treaba altfel ramanem cum suntem acum.
Radu36329
Salut!
Si la mine probleme cu taximetristi violenti.
Va redau mai jos raspunsul politiei la o intrebare pusa pe site-ul politiei rutiere:

La solicitarea dumneavoastra adresata prin e-mail Brigazii de Politie Rutiera si inregistrata cu nr. 292365 / 2005, referitoare la modul de comportament al unor conducatori auto in trafic, va comunicam urmatoarele:
Aspectele sesizate de dumneavoastra intra in competenta Politiei Rutiere.
Pentru a se putea dispune masurile de sanctionare prevazute de lege impotriva celor care se fac vinovati de comiterea acestor fapte, va rugam sa ne transmiteti toate informatiile pe care le detineti referitoare la autovehiculul in cauza ( marca, culoare, numar de inmatriculare ) cat si data si locul in care s-au petrecut cele sesizate.
Orice sesizari referitoare la aspectele semnalate le puteti transmite prin e-mail sau direct la telefonul Brigazii de Politie Rutiera – 9544 sau la numarul apelului de urgenta 112.
Va multumim pentru increderea acordata si va asiguram de faptul ca Politia Rutiera actioneaza pentru asigurarea unui climat de siguranta si civilizatie in traficul rutier.

Cu stima,

SEFUL BRIGAZII DE POLITIE RUTIERA,
Comisar sef de politie
MOTOC MARIN


Suplimentar, puteti face reclamatie si la firma de taxi, dar nu prin numerele de apel de pe masini, acelea sunt in centrala, unde-ti raspund inteligentele care lucreaza zi de zi cu ei, si care, ca in Romania, ii protejeaza.
Trebuie mers la ei, si facuta o reclamatie direct la sef.
Am incercat noi cu dispeceratul si ne-au inchis telefonul in nas.
smile.gif


N-am patit-o eu, a patit-o prietena mea. Ea s-a blocat la ploaia de injuraturi pe care a primit-o de la taximetrist, pe motiv ca mergea pe banda din mijloc cu 50km/h si n-a dat prioritate taxiului din spate.
Acum ii pare rau, ca nu s-a folosit de functia mamei ei cu care era in masina, functie care ii da dreptul la protectie in caz de nevoie. Era mai frumos daca la prima intersectie aparea o masina de la SPIR sa-i corijeze vocabularul.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.