Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 2l D 101 CP -se incalzeste motorul in sarcina
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
horatiu52269
sunt curios cand rulati masina la peste 2500 ture pe caldura cu aerul conditionat pornit ,dupa sarcini serioase dealuri etc ,cat va indica temperatura motorului .la mine urca catre 100 de grade si-mi fac probleme ca am drum de 7000 Km de facut -mecanicii zic ca e normal ca deschide termostatul la 98 grade -o fi posibil?
G e o r g e
ce masina este ? opel ?
daniel47253
daca e opel. eu am motor y20dth.
daca e foarte cald afara si urc multe pante, acul sta putin peste 90 grade( are o oscilatie mica intre 90 si un pic peste - un grad doua). in momentul in care acul sare de 90 imi porneste ventilatorul si apoi coboara. acelasi lucru se intampla si in oras cand e f cald. asta fara AC ca nu-mi mai merge:sad.gif((
cand mergea aerul si-l aveam pornit, acul statea la 90 grade fara oscilatii.
James Kilowatt
Pai pare destul de normal, termocupla care porneste ventilatorul are oarece histerezis, adica porneste probabil la cateva grade peste 90 si se opreste la cateva sub 90 ca sa nu porneasca si sa se opreasca de 10 ori pe minut.
Daca nu depasteste cele 100 grade in nici o situatie, nu ai de ce sa-ti faci griji.
In plus, e normal ca ventilatorul sa-ti porneasca in special in oras sau la viteza mica, pentru ca atunci radiatorul nu are flux de aer care sa-l raceasca.
La peste 2500 ture, in sarcina, ai avut probleme, sau te temi sa nu le ai?
horatiu52269
Este opel . Inca nu am avut probleme daca incalzirea asta catre 100 C nu este o problema. Ma gandesc ca nu este prea sanatos sa rulezi la temperaturi catre 100 C,cum ziceai termocupla deschide la cateva grade peste 90 ,numai ca la mine este catre 100 si nu am avut o panta foarte lunga .Oricum simptomul l-am sesizat la viteze mari , in oras nu creste temperatura asa tare . Oricum cred ca ceva nu e in regula ma mai puteti ajuta cu ceva sfaturi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.