Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fiat Grande Punto
Masini.ro Forum > Masini.ro > News/Noutati
krysty
QUOTE(Autoindex.org)
Fiat will shortly be unveiling its all-new Grande Punto, which goes on sale in September.

Following in the wheeltracks of the original hugely successful Punto hatchback, which has accounted for over six million sales since its launch in 1993, the new Grande Punto's objective is to regain leadership of the highly competitive and crucially important European compact hatchback market.

In order to accomplish this aim, Grande Punto has been designed from the outset to be a larger vehicle than is typical for the class, so as to offer the highest possible safety standards, class leading quality credentials, and the best range of diesel engines available in this category today, all at a very competitive price.

Boasting a persuasive combination of stylish, unmistakably Italian good looks, and backed up by in-built quality and durability, the new Grande Punto becomes available in 3 and 5 door body styles and four distinct versions at launch.

Designed by Italdesign-Giugiaro, in partnership with Centro Stile Fiat, the style of the Grande Punto is distinguished by the beauty of its exterior line. As with the exterior, the interior represents the epitome of Italian style, thanks both to the quality of materials used, and the care with which detailing has been considered. The result is a cabin environment notable for its bright, friendly feel, as well as its obvious functionality.

Grande Punto is thus designed to quicken the pulses, while offering a level of security, solidity and construction quality of a vehicle from a higher segment. Underpinned by attention to detail unusual in this market segment, Grande Punto is also an exceptionally comfortable vehicle - a factor indicated by its generous external dimensions that put it at the top of the class. Grande Punto measures 403cms in length, 168cms in width and 149cms in height; and with a wheelbase of 251cms, an extraordinary amount of internal space is guaranteed.

Grande Punto has also been meticulously engineered to be both agile and responsive to drive. This lively new car is powered by a potent range of environmentally-friendly petrol and diesel engines, all of which conform to Euro 4 emissions standards, and all of which blend top performance with low fuel consumption.

At launch there will be two petrol engine options: 1.2 8v (65bhp) and a new 1.4 8v with 77bhp; and four turbodiesels: 1.3 16v MultiJet (75bhp), or 1.3 MultiJet with a variable geometry turbine (90bhp); and 1.9 MultiJet with either 120 bhp or 130 bhp.

The arrival of the all-new Grande Punto will not signal the end of the current Punto, which continues in production, powered by petrol, diesel and methane engines, offering significantly good value for money in certain key sectors.





James Kilowatt
Misto... are potential. Cu niste mici artificii estetice are zic io sansa sa arate agresiv.
Si cu diesele de la fiat, are toate motivele sa fie un concurent serios pentru Clio 3 sau 207, ca sa nu mai vorbesc de Polo biggrin.gif. Parerea mea e ca motorul ala de 1.3 e inspirat ales... e un concurent periculos si pentru noul 1.2dci si pentru cel de 1.5 dci de la renault... Eu m-am dat cu cel de 70 CP si am ramas surprins de cat e de silentios.

Ma intreb ce motoare vor pune pe traditionalele versiuni sportive HGT sau Arbath....daca baga un 2L JTS cu injectie directa face furori....
Lucas
Parerea mea este ca e........super. E bestiala. Nu am cuvinte sa o laud. Imi place enorm. Botul este la fel foarte frumos. mai ales ca au pus faruri ce seamana cu alea de la coupe-ul Maserati-ului. Ii da o tenta de agresivitate. Chiar nu gasesc nici un motiv de ce as lua in Stilo.
E foarte frumoasa. E si mai mare in lungime si in latime (inaltimea chiar nu ma intereseaza).
Mojito
Dati dracu broscarii astia in materie de design biggrin.gif
In toate ,in masini,la haine la incaltaminte la interioare ,la orice.
Se nasc,traiesc si mor intr-un mediu frumos unde opere de arta vechi si contemporane te incinta la tot pasul.Sunt nascuti intr-o zona insorita si luminoasa unde nu ai cum sa nu gasesesti frumosul.
N-am prea vazut designeri de marca nascuti in negurile nordului>
Revenind la masina:
Simpla si frumoasa.
krysty
QUOTE(MR28673)
Si cu diesele de la fiat, are toate motivele sa fie un concurent serios pentru Clio 3 sau 207, ca sa nu mai vorbesc de Polo biggrin.gif.

u must be joking in legatura cu Polo. smile.gif
cred ca la dotari si materiale interioare va fi muuult peste Polo si 207. cat despre motoare... merg pe MultiJet si cu ochii inchisi. :yup:
dar sa vedem si ce preturi vor avea noile Punto ca parca vad ca daca cei de la ADAC nu reusesc sa o rastoarne vor recomanda un s-h ca... e mai ieftin laugh.gif
cosmin45741
poate ca performante....dar ca fiabilitate au de lucrat mult pana ajung la nivelul vw sau peugeot
krysty
la performante cu siguranta, iar la fiabilitate(ca sa-ti fac hatarul) nu ar trebui sa se agite chiar deloc deoarece in ultima vreme s-ar parea ca targetul celor de la VW este preturi cat mai mari, calitate cat mai mica. iar peugeot a preluat de la VW rolul pe care acestia il aveau in anii '80-'90, aceea de masina populara.
cosmin45741
nu ar trebui sa se agite, intr-adevar blush.gif
dar ca un posesor de punto (maica-mea) eu iti spun clar ca urmatoare masina va fi mai degraba logan decat tampenia stricacioasa, care vrea in service cel mult o data la 3 luni si are numai 60000...
mai bine un 206 invechit, cu 200 de cai mai putin si care sa consume si mai mult, dar care sa FUNCTIONEZE...sau orice altceva, (tico, spre exemplu)...
Davidinho
A aparut de mult topicul dar stiu ca Grande Punto o sa apara la noi prin martie 2006.Are cineva idee cat o sa coste unul diesel la noi?Imi place ff mult masina asta...un mic Maseratti biggrin.gif
Davidinho
Am uitat sa zic,la italieni cica incepe de la 11.111 euro (probabil CIP).La noi cum ar putea sa apara,mai ieftin sau mai scump?
dragos52901
Din cate stiu pretul de 11.111 € este cu toate taxele. La noi va fi sigur mai ieftin. La Siab am aflat ca noul Clio va incepe in jur de 8.500€ CIP, Iar Punto este aproape sigur mai ieftin...
James Kilowatt
In Franta, pretul cu toate taxele merge de la 10.800€ versiunea 1.2 benzina pana la 19.000€ JTD 130CP cu toate optiunile, inclusiv ESP si alte jucarii.
Am dubii ca noul clio va fi la 8000€ cu tot cu taxe. Se pare ca nici noul Twingo nu fa iesi sub 9000. Cel mai probabil preturile la noul clio le vor depasi constant pe cele de la actualul.
Victor54823
Daca o sa fie pretul de pornire 8000 euro cip o sa fie f bine....arata super masina si intre grande punto si clio 3 as alege grandele....arata mai agresiv
Davidinho
Da,daca o sa fie 8000 cip (desi ma cam indoiesc totusi) o sa fie noul 206 in materie de popularitate. Oricum este o ocazie mare pe care si-au acordat-o cei de la Fiat cand au scos masina asta,o ocazie de a reveni in forta pe piata.Dintre masinile mici, Grandele arata excelent. Normal insa ca e drum lung de la a arata bine si a functiona in acelasi mod...mai vedem.
Eu personal sunt ff curios cum o sa se comporte modelul asta la noi.
Victor54823
QUOTE
In nici doua luni de la lansare, Grande Punto si-a adjudecat unele dintre cele mai prestigioase premii din Europa

''Volanul de Aur 2005'' - Germania.

Pe 11 noiembrie, la Berlin, modelului Grande Punto i-a fost acordat titlul ''Volanul de Aur 2005'', cel mai prestigios premiu auto din Germania, decis de catre un juriu format din experti in domeniul auto, piloti de curse si personalitati din show-biz.
Evenimentul este organizat de saptamanalul german "Bild am Sonntag" si a ajuns acum la cea de-a 30 - a editie. In fiecare an, premiul este acordat pentru cate un model din fiecare clasa de automobile.
Grande Punto a primit acest premiu la categoria compacta si a devansat modele precum Volkswagen Fox, Renault Clio, Toyota Yaris si Peugeot 1007


clio 3 a castigat car of the year si Punto volanul de aur...se anunta o lupta acerba
James Kilowatt
A mai castigat "cea mai buna citadina" in Franta si nu stiu ce premiu in Italia. Cea mai sigura din categoria ei la testele NCAP, incluzand pietonii. Nu-i rau. Din nou Fiat isi arata muschii la inginerie si design. SA vedem cum stau si cu marketingul si cat succes comercial vor avea.
Victor54823
la marketing o sa se bata cu francezii si cu clio 3 ....aici numai stiu ce sa zic...se pricep brutarii astia beer.gif
Victor54823
numai zice nimeni nimic de grabde punto??a aparut vreun review la o revista despre masina asta??cat va costa....cand incepe comercializarea....
James Kilowatt
Uite aici o parere
http://www.webcarcenter.com/guide/fiat/punto/G2310.html
Victor54823
merci de link,daca as stii franceza ar fi bine biggrin.gif doar concluziile ce l'am mai inteles blush.gif

edit: care nu stiti franceza intrati acilea e un site care traduce sau pe google translation
James Kilowatt
Siteul asta e bun pentru ca pe langa impresiile artistice, ai in dreapta "fiche technique" si "galeries photo" care n-au nevoie de traducere. wink.gif
gabi63320
Am mers cu fiat-uri si in general sunt masini, bunisoare, mai toate cu sprint bun, tabla buna, motoare destul de fiabile, in schimb naspa la fiabilitatea sistemelor, geamuri electrice etc. - se strica cam des jucariile astea, auxiliare (chiar enervant de des), dar de miscat se misca si fara ele. Asta micul, nou venit, frumos. Italienii si francezii, ca de obicei - arta.
James Kilowatt
Pentru punto1 e adevarat ce zici, insa punto 2 si 2 cu facelift au fost acceptabile si din punctul de vedere al calitatii zorzoanelor, iar in ultimul top publicat pe undeva pe forumul asta era peste Clio si 206 la fiabilitate.

Daca si asta mentine tendinta de crestere a calitatii si fiabilitatii, o sa fie un succes, deja aduna premiu dupa premiu iar presa (chiar si cea ostila) il vorbeste de bine. In materie de performante e a naibii de tentant... un diesel multijet de 130CP e numa' bun smile.gif Pentru amatorii de gadgeturi are ESP, TC si alte chestii de serie.
Victor54823
stiti cam ce preturi or sa fie??mai ieftin ca clio3??mai ieftin decat corsa??sau mai scump...daca o sa fie de la 8000 in sus imi iau si io unul biggrin.gif biggrin.gif
James Kilowatt
In Francia, preturile sunt de la 10.800€ la 19.000€ functie de motorizare si optiuni, cu toate taxele incluse (si fara promotii).
La Clio 3 de exemplu sunt 11.800 la 21.000. Personal, as prefera Fiat-ul, dieselul are 25CP in plus si costa 2000€ in minus smile.gif
Victor54823
se stie cand or sa apara si in romania??presupun ca odata cu clio 3,deh concurenta si se pare ca noul punto e un succes in vest peste 100000 de masini fiind comandate...oare fiat is going up??in ritmul asta o sa ajunga nr 1 in europa...macar la clasa mica biggrin.gif beer.gif
Victor54823
anybody??
radu66490
frumusica foc masinutza.....
ca posesor multumit a unui fiat punto abia astept sa o vad pe soselele romaniei
James Kilowatt
Din "Gandul", 28 Feb '06 :

Fiat Punto, numărul unu la vânzări în Europa

Prima lună a lui 2006 i-a adus lui Fiat Punto supremația în topul pe modele al celor mai vândute mașini pe piața Europei Occidentale, cu aproape 38.000 de exemplare comercializate. Performanța se datorează în special modelului Fiat Grande Punto. În total, marca Fiat a comercializat în Europa Occidentală 78.000 de automobile în luna care a trecut, cu 26,2 la sută mai mult decât în ianuarie 2005. Dacă Fiat Panda a rămas lider în segmentul A, unde deține o cotă de piață de 29,5 la sută, cele 145.000 de comenzi înregistrate pentru Fiat Grande Punto prefigurează performanțe foarte bune și în cazul celui mai nou membru al familiei Punto, ce concurează în segmentul B.


Cam era si cazul ... smile.gif Poate cu ocazia asta ii da afara pe aia care au facut parte din juriul pentru "masina anului in Europa" biggrin.gif
Victor54823
Clio 3 s'a lansat,se pare ca e un succes,toti cu care am discutat zicand ca e peste ce a fost lansat de renault pana acuma....ma refer la seria clio si poate megane....CE naiba face FIAT ?? Grande punto numai apare???pana si noul accent a aparut....concurenta a scos cutitu si a taiat adanc in piata masinilor mici...micul maserati sta pe bara??
Xalanx
Design-ul e super. Privit din fata aduce un pic cu un Aston Martin (grila aia...).
Daca n-ar fi problema fiabilitatii, Fiat ar fi printre primele in lista mea, pentru motoarele excelente.
James Kilowatt
Benzinarele nu sunt asa impresionante. Pacat ca n-au bagat un JTS pe o versiune sport.
Dieselele sunt insa la inaltime.
Cu fiabilitatea, nu cred ca stau sensibil mai prost decat celelalte marci europene. Sunt deja ceva ani de cand Punto se claseaza onorabil in statistici.
boty
Are cineva ideie cand o sa apara in Romania? :clapping: Nu mai am rabdare..... :punk:
Victor54823
Am auzit ceva de sfarsitul lui aprilie,nu e nimic sigur,tot asa un zvon cum ca se intarzie livrarile din cauza unei probleme cu trapa,nu stiu ce relevanta are asta ca nu stiu cati iau asa ceva la noi dar asta e.

PS:deabia astept micul maseratti
MadMax
QUOTE
Am auzit ceva de sfarsitul lui aprilie,nu e nimic sigur,tot asa un zvon cum ca se intarzie livrarile din cauza unei probleme cu trapa


Clasic Fiat ! :thumbdown:
Victor54823
ia uitati ce raspuns am primit pe mail :

Modelul se lanseaza in Romania pe 18 Mai in showroom-ul AUTO-ITALIA
Bd.Iuliu Maniu 450,sect.6,si are pretul cuprins intre 9040 si 13580 euro
in functie de dotari si motorizari.
Cu stima Nicolae Gazaru email:
nicolae.gazaru@aishowroom.ro
Victor54823
au aparut preturile si versiunile... : http://www.informatiiauto.ro/?pid=marci&am...26&zone=ver

am obs ceva zic io negativ....Punto asta nou nu are aer conditionat decat ca optionala....si costa 456 de euro...in timp ce clima e vreo 600...oricum urat din partea lor sa nu bage nici macar pe versiunile mai scumpe aer conditionat...tare insa sistemul audio optional,pt 152 de euro ai amplificator de 4x60 w si subwoofer de 100w

Ps: care o fi mai bun..ala de 90 sau de 75 de cai,avand in vedere faptul ca diferenta dintre cele 2 este :

Motor: 1.3 Multijet 16v 75 CP
- Putere maxima(CP@RPM): 75@4000
- Cuplu maxim (NM@RPM): 190@1750
- Viteza max (km/h): 165

Motor: 1.3 Multijet 16v 90 CP
- Putere maxima(CP@RPM): 90@4000
- Cuplu maxim (NM@RPM): 200@1750
- Viteza max (km/h): 175

merita aprox 800 de euro pt 10NM si 10 km/ora in plus??
James Kilowatt
Conform l'Automobile, se pare ca e pe teava o versiune Arbath cu motor pe benzina de 2L, care va participa si la cursele S2000. Versiunea de curse va avea si tractiune integrala, iar cea de strada tractiune fata si "numai" 200CP.
Suna tentant... sunt curios si la ce pret iese...
r4mp
probabil la un 20.000 europeni CIP si.. pacat ca o sa fie fara integrala
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.