Help - Search - Members - Calendar
Full Version: probleme la franare
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Dragomir51656
Ford Mondeo 16i, 16v, ABS, 1995. La franare intra pedala in vibratie. Rog cunoscatorii sa ma ajute sa diagnostichez defectul ca sa nu caut ca narodu` cine stie pe unde. Multumesc. Aceeasi intrebare am pus-o si la specialistii site-ului dar nu am primit inca nici un raspuns.
Cristian51493
asta am patit si eu la un megane din 2000
e de la abs care incearca sa impinga pedala inapoi, da se intampla la franarile mai violente... blink.gif
daniel47253
daca intra cand o apesi tare e de la ABS - si e normal.
Dragomir51656
QUOTE(daniel47253)
daca intra cand o apesi tare e de la ABS - si e normal.


Intra in vibratii chiar daca o apas usor. ABS-ul are ceva reglaje?
G e o r g e
discuri ovale / placute cu probleme . una din asta as zice eu . verifica in service .
CRG
subscriu si eu la ideea de discuri ovalizate. Am patit-o pe pielea mea (acum vreo 9 ani) dupa ce am coborat de la Stana de Vale mai mult cu frana de picior decat de motor.... blush.gif

Schimba discurile. E posibil sa nu se fi ovalizat toate. Si stiu ca se mai si pot indrepta, dar eu personal le-as schimba.
Marcel3
Nu cred ca trebuie schmbate discurile. Mai intai trebuie rectificate printr-o strunjire fina ,indreptate si placutele de frana si apoi de trecut la schimbari care costa bani . Succes!!!!!!!
adrian47392
Daca nu ma insel masina asta are discuri ventilate. Solutia lui Marcel cu corectatul planeitatii pica din start caci vibratiile in pedala sunt date de grosimea variabila a discului, iar asta se datoreaza fisurilor nervurilor dintre fetele discului. Discul pare OK, necrapat, "neoval" dar daca ii masori grosimea dealungul unui cerc descris de o raza medie constati ca variaza cu citeva zecimi. In plus, lovit, sunetul este altul decit la un disc in stare buna. Deci Marcele, pus pe strung, se va deforma in fatza cutitului inchizindu-se fisura si se va destinde in urma cutitului odata disparuta forta de apasare. Shpanul va fi quasiconstant ca grosime iar discul va ramine tot cu hernii!
Sper ca nu intru la finetzuri si ocup spatiu degeaba.
Dragomir51656
Am schimbat cauciucurile si bucsile de la bratele fata si intamplator am descoperit o ciupitura la unul din discuri, pe fata interioara, la periferie. Acolo agata placuta de frana. Deoarece grosimea discului nu permitea rectificare am schimbat ambele discuri ( 3,1 mil. lei ambele) si totul e OK. Multumesc celor ce mi-au raspuns si daca cineva va vrea sa-si inlocuiasca singur discurile pot sa-l sfatuiesc din experienta mea. Din partea mea se poate inchide acest subiect. Inca o data multumesc!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.