Help - Search - Members - Calendar
Full Version: opel vectra b 2.0 dti 2001 nu porneste dimineata
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
geeoo30
trebuie sa dau la automat cca.2-3 min dupa care nu mai am probleme toata ziua, se intampla numai cand nu o pornesc mai mult timp ex. noaptea, un sfat, multumesc.
Gociu75
o cauza s-ar putea sa fie injectoarele. Nu mai pulverizeaza cum trebuie, si baga jet de motorina, care nu se aprinde motorul fiind rece. Dupa ce se incalzeste motorul, nu se mai simte. Cand ai schimbat ultima data duzele?
pretorian
Salut, eu am aceeasi problema si la aceeasi masina, si am luat prin eliminare, am schimbat filtre, am schimbat statia de unde alimentam, am schimbat bujii, am pus o solutie de curatat injectoare, am fost la dibas si i-am facut testul de motor si nu i-a gasit nimic si totusi.............tot asa face, am stat de vb. cu cativa mecanici mai experimentati si concluzia lor este: ca senzorul care citeste temperatura si o trimite la calculator pt. a stabili timpul cat sa stea pe bujii la pornire nu mai functioeaza cand afara sunt peste 7 grade blink.gif

p.s. nu te duce la dibas ca iti iau banii degeaba si nu rezolva nimic, mie mi-au spus ca masina nu are nimic dupa ce am facut acel test :bash:
si tot asa merge blush.gif

daca reusesti sa-i dai de cap anunta-ma si pe mine ca sunt tare curios beer.gif
CRG
subscriu la ce a scris pretorian. si vezi ca exista optiunea de "search". Au mai fost inainte cel putin 2 persoane in aceeasi situatie. aceleasi simptome, acelasi raspuns.
geeoo30
multumesc mult, cineva care a avut aceeasi problema ma pus sa dau comanda la ausburg de un releu pt bujii incandescente fiindca asta ar fii cauza, imi vine piesa sapt viitoare si va anunt cum merge. Mersi mult, cu mecanicii de la noi te arzi frumos ca fiecare iti da alt verdict totul pe banii tai.... :bash:
pretorian
sa-mi spui si mie daca a avut efect schimbarea releului caci mai facut tare curios poate se rezolva problema si la mine ca ma streseaza blush.gif
daniel47253
poate se dezamorseaza pompa. acest fenomen poate veni de la furtunasele de retur( frecvent la Y20DTH)
eddie
Vezi daca iti mai functioneaza sau daca mai ai releu de amorsare pompa de benzina.Cand am luat Cielo de nou in 1999 m-am chinuit cu el la fel pana la 1300 de km,cand nu am mai rezistat si m-am dus la ei si au descoperit ca nu avusese de la inceput(il furase cineva pe drum).Avea pretul numai de 100.000 lei atunci.
pretorian
la chestia cu se dezamorseaza pompa nu m-am gandit blush.gif
eddie
Nu de dezamorsare,de amorsare e vorba,poate nu face presiunea necesara decat dupa ce invarte motorul de cateva ori bune....si de-abia dupa aia porneste....in loc s-o ia la sfert !
pretorian
daca e asa cum spui tu de ce nu a iesit la testul motor pe care l-am facut la di-bass ?
Gociu75
solutia de curatat injectoarele nu rezolva problema. E vorba de uzura lor efectiva. La un moment dat se uzeaza acul acela intern si chiar daca sunt curate nu pulverizeaza motorina, ci o scot sub forma de jet. Ca un atomizor prost, care nu scoate vapori de apa, scoate sub forma de jet. La rece se aprinde mai greu din aceasta cauza. Cand motorul se incalzeste, treaba asta nu se mai vede, pt ca se aprinde oricum. E o problema care apare la toate motoarele diesel, dupa un anumit nr de km.
pretorian
nu ai inteles, simptomul asta il avem cand sunt peste 7 grade nu cand e frig, din contra cand e frig porneste mai repede iar solutia pt. injectoare am incercat-o atunci nestiind de fapt care era problema beer.gif
pretorian
george39933 ai zis ca ne dai si noua amanunte dupa ce schimbi releul, deci? cum e a mers sau nu?
geeoo30
pretorian scuze ca nu am raspuns dar acum nu sunt in tara vin peste 3 sapt[serviciu], piesa au luat-o ai mei au schimbat-o dar nu pot sa-mi spuna nimic fiindca nu au mai pornit-o de atunci fiindca au trebuit sa plece si ei, te anunt cum aflu ceva.
horatiu52269
am avut si eu problema asta ,la mine au fost intarite furtunasele de retur pe stuturile de palstic din chiuloasa si tragea aer pe acolo ,reparatie simpla schimbat furtubase retur si nu a mai facut nici o figura
geeoo30
problema era releul l-am schimbat si acum porneste fara probleme
daniel47253
cat a costat...?
geeoo30
1.800.000 si ti-l aduc in 6 zile la ausburg
pretorian
Ma asteptam sa coste mai mult e destul de rezonabil si zici ca porneste bine acum? blush.gif
geeoo30
da pretorian e totul ok vezi ca ti-am trimis si un mail cu problema asta.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.