Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Care este uleiul cel mai bun pentru un Cielo Executive GPL?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Daewoo
Marian51026
Salutare ... am un Cielo Executive pe gaz din 2004 ... am 13.000 de kilometri si vreau sa ii fac schimbul de ulei, dar nu mai vreau sa apelez la uleiul celor din service, un shell care au zis ca e recomandat de Daewoo, vreau ceva mai bun. Ce ulei foarte bun imi recomandati pentru Cielo? Eventual sa ii cumpar si un aditiv ceva?
Astept pareri. Merci!
ioan49807
Nu cred ca la motorul cu GPL e nevoie de asa rafinetzuri. Daca vrei ceva bun, pune si tu un Texaco.
Dar te-ai uitat la aspectul uleiului cand ti-a facut schimbul, sa vezi ce curat e cand curge, ca nu e negru ca la motoarele care merg cu benzina? GPL-ul e mult mai curat fata de benzina pe care scrie 95 si ea saraca n-are nici 90... de-ti face uleiul negru ca telefonu'.
James Kilowatt
Pune un ulei sintetic care sa nu fie contrafacut, indiferent de marca. Supravegheaza-l primele sute sau chiar mii de km sa nu varieze nivelul si vascozitatea, ca sa te asiguri ca nu a fost contrafacut.

Si las-o moarta cu aditivii. Ai motor prea nou ca sa risti sa faci experiente pe el, plus ca presupunand ca aditivii chiar fac ce scrie pe eticheta, nu ai nevoie de ei. Insa sunt prea multe scandaluri legate de aditivi, asa ca las-o moarta mai bine. Daca aveai 200.000 km, probleme de compresie si nu mai aveai nimic de pierdut era altceva, insa nu cazul la tine.
Daca aditivii astia ar fi asa de buni, ar fi tratate uleiurile de la bun inceput. Oare Shell sau Mobil n-au avut timp si bani sa studieze problema, au studiat aditivii astia tot felul de SRL-uri (straine) care fac si aditivi, si lichid de frana, si antigel, si crema de ghete.... orice se vinde?

Cu aditivii pentru benzina pentru curatat injectoarele nu risti mare lucru, in cel mai rau caz arunci banii pe geam, insa cu cei pentru uleiuri risti uzuri dubioase ale motorului. De ex cei pentru compresie maresc vascozitatea uleiului, intr-adevar creste compresia la motoare uzate insa creste si uzura la pornire. Undeva pe forum s-a mai discutat, si au fost puse si niste studii facute pe bune.
BandiT
aditivi sunt ptr. motoare uzate..al tau abia a terminat rodajul.
deci fara aditivi...
un ulei semisintetic(10W40) sau sintetic (5W40) e foarte bun. depinde si de bugetul tau, cel sintetic e mai scump.
si daca il schimbi la timp , si uleiul semisintetic e bun.
deci un ulei 10w40 sau 5W40 , dar de marca buna, recunoscuta,..texaco, mobil, castrol etc.
fereste-te de cele cu nume de benzinarii gen lukoil .
Gabriel49126
Castrol Softec TXT 5w40
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.