Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Land Rover Discovery 98 - Sunt toate zgomotoase?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Land Rover
Antonio Nicolas50870
Am un Land Rover Discovery - 13 oct. 1998 si mi se pare ca e cam zgomotos (tractor) oare sunt toate zgomotoase? sau poate trebuie sa imi curat injectoarele.... astept pareri, opinii de la utilizatorii care au sau au avut LRD.
mike.omega
Daca are motor TD e normal sa fie mai zgomotos... asta mai depinde si de uzura lui biggrin.gif
Antonio Nicolas50870
Chestia e ca frati-miu are un Mitsubisi Pajero din 91 si este mult mai silentios decat al meu... poate sunt facute diferit... habar nu am. eu am condus doar masini pe benzina si nu imi dau seama. ma gandeam ca a mea daca e mai noua ar trebui sa fie mai bine dar de unde?! e mult mai zgomotoasa. Motorul este perfect, toata masina chiar. in afara de zgomotul asta care vine de la injectoare (ori trebuiesc curatate ori asa se aud el - parerile sunt impartite). Masine a fost foarte intretinuta, a fost aAmbasadei Marii Britanii la Bucuresti, tinuta in garaj, revizii facute la zi, cumparate de la Automobile Bavaria. Este I.M.P.E.C.A.B.I.L.A in rest, doar atat am curiozitatea... cu zgomotul. si in plus abia i-am facut si eu revizia.
Antonio Nicolas50870
Nici un cunoscator pe-aici? se pare ca nu stie nimeni... :evil:
arigato.gif
G e o r g e
masina rara , posesori putini smile.gif useri pe forum cu asemenea masina si mai putini sad.gif
Antonio Nicolas50870
Najpa rau... sa ma cah in ele de diesel-uri... par par... imi iau benzina... :evil:
:brave:
trami
Iti recomand un forum excelent, numai sa ai timp si sa stii italiana
http://www.africaland.it/forum/default.asp
pretorian
imi poti spune cu cat ai luat-o daca nu e secret si cati km. are biggrin.gif m-ar interesa ca sa pot face o comparatie cu preturile de la landcruiser aproximativ acelesi an

multumesc anticipat
Antonio Nicolas50870
Am crezut ca nu prea sunt utilizatori... multumesc pt forum=ul ala dar nu stiu sa scriu in italiana. totusi o sa incerc deoarace o inteleg f bine.

stiu ca se vand anul asta cam cu 12.500 - 13.500 - depinde de stare.
am luat-o la 111.000km are 116.000
eu am luat-o de la o cunostinta si avea si nevoie mare de bani. am luat-o mai ieftin putin. chestia e ca nu prea se vand astea. gasesti mai vechi de 98 sau mai noi...2000 si sunt scumpe si cele mai vechi de 98 mai proaste si nu prea au optiuni. Eu am si avut noroc. Masina a fost a Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti, cumparata de la Automobile Bavaria in 13 oct.98. prietenul de la care am luat-o a cumparat-o cu un an in urma sa o cumpar eu si eu am cumparat-o pe 9 mai anul acesta. IN perfecta stare estetic si functionabil. am carte service, facturi, manual, accesorii, tot. E perfecta masina.
Am vrut sa o vand si am postat anunt cu 13.500 e si m-au contactat 2 clienti pe care a trebuit sa ii refuz pt ca m-am sfatuit cu parintii si niste cunoscatori si mi-au spus ca ar fi mai bine sa o pastrez... acum nu stiu ce sa fac... culmea e ca acesti 2 domni de m-au contactat nici nu au mai negociat, au vrut sa imi dea banii pe care i-am cerut (nici nu am specificat ca ra fi cumva neg. ce-i drept). Mi s-a spus ca sunt masini f bune, f. rezistente etc "de lasat la nepoti" ... nu mai stiu ce sa zic, ce sa fac...
ASTEPT PARERI SI PE TEMA ASTA...
pretorian
sa stii ca au mare dreptate sunt intradevar masini de lasat la nepoti fiabile si robuste, de aceea fac o comparatie cu landcruiser si masina asta fiind dupa parerea mea de exceptie si inainte de a-mi cumpara vectra cautam asa ceva si nu prea am gasit la vremea aia, concluzie eu zic sa o pastrezi poti merge oricand si aproape peste tot off roud.
Antonio Nicolas50870
multumesc pretorian, astept si alte pareri... ca doar e forum si suntem la sectiunea Land Rover...
dan52749
Salutari intregii liste!

Discovery 300TDi este evident mai zgomotos decat un motor pe benzina
si vibreaza ceva mai puternic decat Pajero Diesel care are in plus un arbore de echilibrare. In plus, la pornire scoate si un mor de fum care poate fi interpretat ca fiind anormal, dar asa e' modelu'! Injectie directa!
Avand in vedere durabilitatea (am vazut motoare exploatate corect
care au ajuns la 400 000 km fara rk!), astea nu sant probleme de luat in seama.
Oricum, felicitari pt. ca te-ai hotarit sa-l pastrezi. Dupa parerea mea
este una dintre putinele masini de teren adevarate(dar si perfectibila). Dar parerea mea nu poate fi obiectiva intrucat sant un fan Land Rover cu acte in regula!

P.S. Scuze pt. intarzierea cu care am raspuns dar abia acum am descoperit forumul. Felicitari celor care au avut initiativa!

Dan
Antonio Nicolas50870
arigato.gif Multumesc pt parere. m-a ajutat sa inteleg de ce este zgomotoasa in parte. am mai observat ca intra zgomotul in masina si de aceea mi se pare zgomotoasa. nu este izolata (cred) in spre bord. sub capota are chestia aia de protectie si de ce o mai fi si se aude mai putin de afara... poate o pot izola si in spre bord... poate stie cineva....

Cat despre club-ul land rover... am intrat si eu pe site-ul ala si iti cer bani ca sa devi membru. smile.gif) mi se pare aberant!!! probabil se gandesc ca cei care isi cumpara asa ceva au bani de aruncat in contul lor... au membrii pe categorii si sa cotizezi pana la cateva mii de euro ca sa ai gradul de "gold member"... ce idioti.... pai daca as avea cateva mii de euro 1000 - 3000 i-as baga in masina nu in buzunarele voastre! am intrat mai de mult intr-un club opel si nu iti cereau nici un ban. am intrat pe site-ul landroverclub deoarece l-am vazut scris prin buc. pe o husa de la roata de rezerva a unuia in buc. ESTE REVOLTATOR SA CERI BANI PT ASA CEVA... poate de aia vorbeau doar 2 insi pe forum, adica ceva de genul merge forum-ul pacat ca nu gasim prosti sa ne dea bani... ca doar tot idiotii de au avut ideea scrisesera primele post-uri pe forum. dupa care nimik. chiar as vrea o dezbatere si pe tema asta a clubului. poti cere bani pe niste produse p care le vinzi, k de ex.: husa aia pt roata de rezerva pe care sa mai scrii si landroverclub.ro si cine vrreea o cumpara. sau colante. pm....
dan52749
QUOTE(Antonio Nicolas50870)
:Cat despre club-ul land rover... am intrat si eu pe site-ul ala si iti cer bani ca sa devi membru. smile.gif) ....


Daca te referi la formularea "fan cu acte in regula...", m-ai inteles gresit!
A fost o parafrazare neinspirata a formularii academice "nebun cu acte in regula". In clubul cu pricina am incercat sa intru doar pe net si n-am reusit
pt. ca pagina de start se deschidea fff greu (pe dial-up).

Revenind la subiecte mai serioase, sub mocheta de pa podea ar trebui sa fie un covor cauciucat si buretat pt. insonorizare. Deasemenea intre scaune, deasupra cutiei de viteze, ar trebui sa fie un fel de capac din burete peste care vine o bucata de cauciuc peste care vin ornamentele din plastic ale consolei dintre scaune. Jocul la culbutori, avansul la injectie sunt ok? Daca toate astea sant la locul lor, da muzica mai tare!
Eu am un Range Rover cu motor VM si pot sa spun ca dupa 5 ani de utilizare nu mi se mai pare asa zgomotos.

Dan.
Antonio Nicolas50870
Salut, in primul rand iti multumesc pentru raspunsuri care imi sunt de mare ajutor. Cei care au facut modelul asta s-au gandit F. prost cand au pus ornamentele din plastic... marog... zgomotul nu imi intra pe la cutie imi intra din fata direct, deoarece si atunci cand claxonez imi intra sunetul claxonului mai mult decat trebuie in masina.
cat despre culbutori... nu stiu ce sunt aia, dar mi-am cumparat toate garniturile (tot setul) si am zis sa schimb tot ce se poate si am schimbat garnit. de la baia de ulei, semeringuri de palier, bucsa priza, garnitura capac motor si atunci am reglat si tachetii si s-a uitat mecanicul pe la tot deci nu este de la motor. am mai intrebat si pe altii de curand si mi-au spus ca motorul merge CA NOU si ca poate asa sunt Landurile astea, ca englezii ar fi mai conservatori si ca au pus amprenta pe altceva nu pe cat de zgomotos este...
P.S. atunci cand i-am facut revizia asta i-am controlat tot si totul era k nou, i-am dat si cutia de viteze jos sa ii controleze si ambreajul ( care are un an si putin ca am factura la el si este k nou), semeringuri, tot si bucsaraie tot deci singurele 2 variante sunt:
1. imi intra sunetul prin fata din spre bord (acolo sa nu fie izolat fonic)
2. asa e el conceput si asta e... muzica la maxim sau.... sa il vand... sad.gif
dar pacat de el ca nu mai iei o masina la S.H. atat de ingrijita... fara probleme ca asta... am bagat bani in ea 450Euro si asta doar ca sa fiu eu sigur.
Iti multumesc inca o data pt. comentarii, se vede ca te pricepi.

Tony.
Gabi66834
salut. Am un LR Discovery 2.5 TDI din 2001 . Al meu cei drept a fost bine intretinut are 90.000km si il am cam de un an. Sunt foarte multumit si am de gand sa-l tin ceva ani buni de acuma NU ma deranjeaza deloc zgomotul motorului si nu mi se pare mai zgomotoasa ca un passat de exemplu. Probabil ca e vorba de antifonare sau poate si de altceva.
Bafta.
marius34515
Salutare smile.gif

Și felicitări posesorilor, fericiții!! E una din mașinile indestructibile ale sec XX.
Am condus și eu un Discovery, din 95, TD. Și urcat pe ploaie la Sarmisegetuza, cu 7 în mașină ... nici o problemă. Parcă eram la promenadă, pe faleză biggrin.gif
Inconvenient la drum lung și viteză, din cauza greutății, design-ului. Dar mașina nu a fost făcută pt așa ceva.
Din păcate, în RO nu pot fi aduse că n-au Euro3, iar cele care au ... sunt din altă clasă.
Poate o să iau una și o las înscrisă afară, pe numele unor prieteni ...
Doar că eu o s-o iau cu cutie automatică biggrin.gif

Despre zgomot: probabil e ceva cu acel model. La modelul de 95, cu 2,5 TD, nu mi s-a părut deloc exagerat pt un 4x4. Probabil că au "uitat" a service să-i mai pună insonorizarea când au schimbat ambreiajul ...

Una peste alta, să vă bucurați de ele, super mașini! smile.gif
marius
air_wolf
salve,

intra pe www.4x4mania.ro smile.gif acolo gaseti toate sfaturile de care ai nevoie wink.gif
r4mp
salutari, arunca un ochi la sectiunea tuning & audio pentru insonorizari cu spray`uri folii si toate nebuniile posibilie.. nu sunt la preturi aberante si deh .. e pacat sa vinzi masina pentru atata lucru!
alcris01
Salutare tuturor. Vad ca se poarta discutii serioase pe aici si as avea si eu nevoie de un sfat. Vreau sa cumpar o masina de teren SH, diesel si am gasit o oferta de Range Rover 2.5D, 136 CP, din anul 2000, are la bord 160.000km. Este bine intretinuta, dar va rog pe cei care cunoasteti marca respectiva, ce parere aveti despre fiabilitate, intretinere, eventuale probleme care s-au manifestat la acest tip de masina. Inca o intrebare, are 4x4 permanent sau se cupleaza manual, si care ar fi consumul (urban si off road). Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Antonio Nicolas50870
:wave: Haideti ca am inteles si eu ce e cu zgomotul blush.gif
Am citit si mai sus comparatia cu VW Pasat. Are dreptate omul. Eu nu aveam experienta in motorizarea diesel si ma scotea din sarite tacanitul ala biggrin.gif sa nu mai spun ca ma speriasem prima data cand a intrat Turbo... smile.gif) eu auzeam o vuitura la motor si credeam ca e defect. Apoi m-a elucidat un cunoscut cum ca "bai prostule! ala e turbo!!! smile.gif)) " ...daca intelegeti ce vreau sa spun. Mai nou, am scos-o la vanzare pt ca eu nu sunt pasionat de asa ceva si pacat de ea ca nu a facut off-road pana acum smile.gif vorba unuia de pe 4x4mania.ro . Eu o tin aiurea. Mi-a luat-o taica-miu anul trecut si mi-a zis ca dupa un an pot sa o vand sa imi iau ce imi doresc. ehhhh... pana la urma am inteles si eu cat de cat ce e cu Diesel-ul si m-am obisnuit cu el. Iar atunci cand intra turbo... e muzica pt urechile mele smile.gif
masina este puternica, de tras, de teren... dar nu ce imi trebuie mie. Nu e de viteza :brave:
Asa ca o vand sa imi iau un SLK sau un C-classe.
pt. cine este interesat, o gaseste aici: http://www.masini.ro/files/used_detail.php...&v_id=63725

va astept sa o vedeti :wave:
Antonio Nicolas50870
QUOTE(alin87841)
Vreau sa cumpar o masina de teren SH, diesel si am gasit o oferta de Range Rover 2.5D, 136 CP, din anul 2000, are la bord 160.000km. Este bine intretinuta, dar va rog pe cei care cunoasteti marca respectiva, ce parere aveti despre fiabilitate, intretinere, eventuale probleme care s-au manifestat la acest tip de masina. Inca o intrebare, are 4x4 permanent sau se cupleaza manual, si care ar fi consumul!

Costa foarte mult intretinerea la RANGE ROVER. Un set de perne de aer costa 1.000 de euro. are un prieten si i-a schimbat acum ceva de l-a costat 1.700euro. apoi consuma motorina in oras 16-18%. Daca ai bani ti-l recomand daca nu.... ia-ti un Discovery ca nu e scump de intretinut, se strica greu si consuma putin ( 8% afara si 10% in oras). Crede-ma ca eu am de un an si 4 luni wink.gif
carmine galante
Nu stiu dar toate masinile de teren ale acestui producator sunt f. zgomotoase, inclusiv freelanderul cu motor de 1,8 pe benzina. Parca nu are firewall intre motor si habitaclu'. Nici w123 300 D nu urla asea, sau cel putin la asa o "bunica" te astepti sa urle.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.