Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Dacia - teapa
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia
marius50491
mai ce sa va spun eu mi-am luat prima masina acum doua saptamani o dacie si mam cam grabit si mi-am luat o mare teapa trebuie sa mai bag bani in ea ca so aduc la standardul initial sfatul meu este sa nu va grabiti
ncristi
Nu inteleg nimic...

Ce fele de dacie?
Daca ti-ai luat dacai 1100 cu 5000E este posibil sa fi luat teapa.

PS
Care este standardul initial?
marius50491
pai ce sa spun e din 92 are cutie cu patru viteze deci a fost schimbata am ceva probleme cu pragul din dreapta probleme subtiri acum am vazut ca are si trei fete de usa schimbata si mai nou vad ca pierde si ulei inca nu pot sami dau seama daca si manaca ulei ca mam ars rau de tot
deci cam ce crezi ca trebuie sa mai fac la ea s-o aduc la standardul initial
pretorian
eu cred ca ar trebui sa o duci la doctor :stretcher:
pretorian
nu sunt chiar asa grave problemele care le-ai spus, astea sunt normale la o dacie de varsta ei mai ales daca nu a fost intretinuta :bash:
marius50491
da si eu cred ca trebuie dusa la doctor si chiar asta am de gand sa fac dar astept sa intru in concediu sa fac rost de ceva banuti si sa am si ceva timp liber bicycle.gif
pretorian
numai sa nu o duci la mecanici din astia din spatele blocului ca s-ar putea sa te intepi inca o data ai grija. wallbash.gif
marius50491
asta ar fi culme sa-mi mai iau inca o data teapa promit ca o sa fiu mai atent pe viitor inca ceva trebuie sai fac carbotestul cine ma poate indruma am auzit ca e pe undeva la cora pantelimon dar unde unde e service-ul dacia?
RUE
eu mi am luat pe fuga o dacie prin decembrie, dupa cautari in piata si ziar unde janghinele de 500 euro cat voiam sa stric eu nu puteai parasi orasul cu ele, am gasit la soacra unui prieten o masina uitata in strada de luni de zile dar care pornea la cheie. se vede mizeria.

dacia 1300 dinainte de 80 recarosata in 89.4 trepte. franele ne aerisite, probleme la fise + bujii si platina nereglata. mizera in rest.
schimbate bujii, cred si fisele, si mic ajustari si un spalat zdravan.
apoi am colindat cu ea tm-mehedinti-retur si alte drumuri, (cauciucuri bune) , porniri la -20 de grade.
lipsa confort termic (schimbat termostat), intra apa pe la chederele din fata unde a cam ruginit, dezaburire defectuasa.
am facut peste 2000 km cu ea in iarna fara roata de rezerva: cauciucuri bunicele si am dat cu ea si prin zapezi serioase.

din februarie am plecat din tara si in iunie am gasit o in fata blocului cu: etrieri blocati pe fata (cu rugina si nu reveneau tot timpul), electromotrul avea ceva desprins si nu mai pornea, am decis sa i schimb si discul de ambreiaj si placa (erua deficitare rau) si planetara dreapta (cea din stanga am auzit o abia dupa aceea.
per total cred ca am mai bagat in ea 200 euro peste. actele nu le am facut. am platit toate alea si sper sa ma mai lase propietara asa ca nu mi vine sa fac altele.

am uitat sa va zic ca masina are rolul de a-mi astupa nevoile de trafic cat stau in tara (relativ putin) si pe ea a debutat sotia ca si sofer f incepator si ma doare la baston daca mai strica sau indoaie cate ceva cu ea prin oras.
acum am facut din iunie iar aproape 2000 de km. tot fara rezerva. pragurile arata bine. podeaua e jalnica. nu vreau sa ma apuc sa repar toate alea la ea. sper sa gasesc pe la dezmembrari oglinda dreapata, stergator, goarna am gasit, si mai caut bidon pt stropit geamurile.

sper ca dupa un an sa aiba nevasta destula experienta sa o schimbam cu ceva adecvat.

sunt masinist convins si sa nu credeti ca afara conduc dacii: Toyota echo (in tari arabe) si clio si noul fiesta in franta. se simte diferenta.

inca nu st convins daca mi as lua logan dar nu st omul care sa se faleasca cu masina. mai importanta e viata. pt asta as cauta o varianta sigura.
am mers mult la o firma cu breakuri (dacii), felicii si octavii.
api am schimbat serviciul si aproape 2 ani pe tico drumuri lungi. daca ai familie si ti pasa la drum, cu tico tre sa ai grija.nu e rea, dar e nesigura. au murit oameni in toate tipurile de masina. asa ca pe langa sansa trebuie disciplina, antrenament si siguranta.
RUE
consumul, ca e important, nu sare de 10 % daca o fierb si iarna in oras, iar la drum cu aproximatir in jur de 6% (sub sau peste, depinde... si am si dealurile banatene in traseu).
recunosc ca la drum drept merg cu max 90. asta este conduita. aveti grija cu masinile astea. se poate rupe orice pivot a astea vechi.mai avem o sansa.
motorul a fost pe la 1000 km cand am cumparat o, dar arborele nu stiu, dar nu bate.
am pus ulei care a costat cam 500 000 lei cu filtru cu tot (peste 100 litrul) si la drum la relanti sta la prima liniuta presiunea pe bordul de 1310 (cn). are 4 trepte fata. de aia ma depasesc cei cu 5 trepte care merg cam cu 90 -100. are si rugina vizibila, frana mecanica si prinde bine si chiar si cea de mana.
marius50491
ok daca tot ai adus vorba despre cumparari de piese de la dezmembrari as vrea si eu niste sfaturi cum ar fii: as vrea o cutie cu cinci cu tot cu planetare in plius as mai vrea sa pot sai pun un motor de 1400 dar inca nu stiu ce fel de motor are ala care mia vinduto mia zis ca e de 1400 se poate fara a fi mentionat in cartea ei sau in talon nimik? nu stiu sunt incepator cu masina .......nu cu condusul cu a asculta o masina de condus am condus alte masini care sau pe care miam depasit perioada de incepator am permis din 95 asa cca va da-ti seama ca am condus am lucrat si ca sofer la o firma dar la partea mecanica stau foarte prost nu ma pricep delok
marius50491
acum am mai vazut o problema la masinutza mea am vazut pe asfalt urmele lasade de cauciucurile mele si arata cam asa stanga fata si ambele pe spate asta dupa ce azi am observat ca imi pleaca infranata de pe loc cateva zeci de metri apoi merge normal totusi daca nu am frana pe dreapta de ce imi trage dreapta caci tot azi am vazut ca trage volanul dreapta si ca merge infranata poate ma ajutati si pe mine cumva si iar ma repet vreau sa stiu si eu cateva puncte de dezmebrari masini va-m zis ca vreau sa-mi cumpar o cutie cu 5 si poate si alte piese .VA MULTUMESC
marius50491
ehehehe acum dupa ploia asta am mai vazut ceva imi baga apa in masina de la ce sa fie?
marius50491
mai dar mie nu-mi raspunde nimeni ma supal imi jukaliile si plec just joke
madalina
Tinand cont de faptul ca nu spui pe unde iti intra apa, nici macar in ce zona a masinii ai observat, banuiesc ca este vorba de usi. Prima verificare: chederele. Apoi balamalele usilor.
marius50491
am obseravat ca pe la chederele de la parbriz si mia dat cineva o idee sa pun un pik de furtunas ca si ala de la vacuum in colturile de jos ale parbrizului acum la ultima ploaie am observat cu nu am mai avut apa in ea poate asta sa fi fost cauza inca nu stiu si nici nu prea a plouat asa tare totusi v-am rugat sa-mi spuneti si mie daca ma pot lipi de o cutie cu cinci trepte la vreun centru de dezmebrari masini am inteles ca trebuie sa cunosti pe cineva pe acolo un fel de P.C.R. pile_cunostinte_relatiii
marius50491
eiiiiii si am fost si cu masina la doctor si hai sa va zic cam ce probleme am asa in mare smile.gif intai sa va spun ce piese imi trbuiesc 1)bielete directie drepta stanga 2)bucse teflon 3)bucse cremaliera 2 buc 4)teuri amortizor 2 buc 5)bieleta antiroliu 2 buc 6)pivot inferior 2 buc 7)pivot superior 2 buc 8)bucse bascula super 2 buc 9)bucse bascula infer 4 buc 10) bucse tiranti 4 buc 11)cuplaj volan 1 buc 12)toba mijlok 13)teava intre tobe 14)saxofon 15) semeringuri planetare 2 buc 16)stifturi planetare 2 set 17)cablu frana berlina cam astea sunt pisele pe care trebuie sa mi le cumpar dar la demontare sar putea sa mai gasim ceva rulmenti ferodouri si alte mici chestii asa ca mam scos de trei milioane jumate plus mana de lucru doua jumate deci subiectul dacia teapa ramane in voga ha ha ha da` asta nui rasu meu mai e ceva timp pana la iarna cand trebuie so echipez pt timp rece
rue51348
mosule, nu te speria!

si a mea vrea pivot inferior pe dreapta si bucse brat inferior pe stanga. poate si rulment de dreapta fata. cu suspensiile pare ca sta in limite.
vezi, daca schimbi la directie nu schimba ca prostul si ce este bun! ca pui unele mai proaste,,,, aia e buba, schimba ce e defect cu adevarat.
cutia de 5 trepte vezi sa iei una buna. dai bani si nu merita sa treci pe una cu hibe. daca aia de 4 trept merje bine las o asa.
economic e buna daca mergi peste 2500 de turatiii, asta inseamna intre 90 si 100 kmh, daca mergi pe la 2000 turatii la drum si te zgarcesti omori motorul cu a 5 a si costa mai mult decat consumul, si asa mergem in localitati cu a 4 a in 1800 turatii in localitate pt a respecta viteza si asta e rau in zonele de deal sau cand esti incarcat.
eu am in 4 si consuma putin la drum dar nu trec de 90. pt siguranta,cam 6%. elementele de directie nici nu trebuie sa le iei de la second.
si mie mi a picat toba si s-a rupt si o bucata din coloana. o sa vad daca le schhimb curand. eu imi iau iar o plecare de 1-2-3 luni si nu st sigur ca nevasta o sa o foloseasca.
ai grjia cu banii tai si fa unghiu la un meserias dupa reparatia directiei.
marius50491
oricum la cine m-am hotarat s-o duc e un mare meserias asta pt ca eu am vazut ce iese de pe mana lui iar cutia cu cinci o vreau numai dar numai pt iesirile afara din buc sunt convins ca nu trebuie sa am cutie cu cinci in buc dar uite eu am neamuri la tara si ies adika as vrea sa ies dar ce aud din parerile voastre vad ca nici aia cu patru nui slaba asa ca nu ma zbat prea tare pt cutie cu cinci iar la tema piese cel care s-a uitat la masina mi-a spus ca sunt mai bune pisele originale dar acum mai depinde si pe unde si cat mergi cu ea de ex uite eu in doua saptamani am facut abia 100 de km deci nu merg prea mult cu mas inca ceva te intreb in necunostinta de cauza nu ar putea sa faca tot el unghiul de fuga itit spun e mecanik bun am vazut chiar eu cu ochii mei ce iese de pe mana lui e varul tatalui meu totusi si lucreaza in mecanika de vreo 20 de ani i-a facut masina lui taicamiu de moare lumea asta dupa ce a duso la un "meserias" bateau culbutorii de ziceai ca vor sa fuga afara din motor dupa ce ia reglat el de cinci ani nu se mai aud oricum iti multumesc pt sfat sper sa mai trimiti sfaturi ca cine stie cand ma lovesc de ceva multam mult
marius50491
eiiiiii si uite asa azi ma duc cu masinuta mea luata de aproape o luna la tinichigiu iam infundat usa dun dreapta un pik si uite asa mai trebuie sa mai infund mana un pik in buzunar sper ca asta e inceputul dar si sfarsitul !!! biggrin.gif

deja incep sa intru la apa cu capitolul bani incepe sa ma sperie daca mai fac doua trei boroboate din astea cred ca ajung in sapa de lemn am facut asa in mare o socoteala si mam cam speriat cat am cheltuit in ultima luna si sincer nam mai vazut cum arata o bere la culoare :ban:
Lucian50012
Poate cea mai buna solutie ar fi sa o vinzi daca nu vrei sa investeti in ea pina la sf. de 2-3 ori valoare ei biggrin.gif . Da-o dreaqului de Dacie .. scoate si tu un credit micut si ia ceva la mana 2 sau daca nu .,..asteapta sa intram in UE si atunci vei lua masini la preturi de nimik de dincol'
James Kilowatt
Ce legatura are intrarea in ue cu masinile sh de dincolo?! Ce, o sa se desfiinteze chestia cu Euro 3? blink.gif
marius50491
miam vopsito acolo unde am lovito cu ocazia asta am mai scapat de niste pete de rugina

cu intrarea in eu pana intram mai este asta in cazul cand vom intra vreodata deocamdata o mai tin macar un an doi si apoi ma hotarasc s-o vand ce sa fac deocamdata nu ma pot baza pe un credit acum mai am si alte necesitati in afara de masina o sa o intretin cum pot sa nu cada si asta e pote cine stie aflu si eu de vreo ruda din strainatate he he he sau poate castig la loto
ok acum serios vorbind inca nu ma simt stabil cu serviciul si salariul asa ca nu ma pot baga la nici un fel de credit deocamdata cine stie mai tarziu
marius50491
bafta alll :bash:
marius50491
ce bine imi pare ca totusi cineva a avut curajul sa vorbeasca despre logan (cred ca ati vazut cu totii testele pe care le-au facut nemtii rezultanduse rasturnarea celebrului logan)ha ha ha prea se umflasera in pene cei de la dacia renault sper ca asta ne va fii invatatura de minte sa nu mai fim asa de increzatori in cei de la pitesti care stim prea bine cum lucreaza
cristi52299
Draga Marius, se pare ca Dacia ta e intr-o stare foarte buna.Toate piesele enumerate de tine sunt CONSUMABILE care dupa un nr de km se schimba la orice masina. Diferenta e ca la dacie sunt peste tot, pe cand daca masina era "straina" poate la multe din ele trebuia comanda speciala sau ...fuga la dezmembrari. Nu iti recomand sa cumperi mai nimic de la dezmembrari si mai ale piese de sigurarta, in miscare.
Sa o porti sanatos fara evenimente.
marius50491
da adevarul e ca mi-am pus-o la punct cu partea mecanica si articul;atie singurul lucru pe care trebuie sal mai fac e sai cumpar incaltaminte noua am gasit un magazin care ofera cauciucuri lassa la 850 miii cu montare si echilibrare gratuita daca le cumperi pe toate 4 sper sa fac rost de banutzi cat mai repede s-o echipez de iarna ca nu se stie ce va veni smile.gif merci mult tuturor care mi-au scris e bine sa stii ca cineva te asculta si-ti da o parere
RUE
bag seama ca ata e postul tau si eu iti raspund.

cum am zis, dupa 38 de zile de cand sunt plecat masina e in paracre si sotia nu a verificat decat daca s-au mutat aurolaci in ea sau nu.. a si au disparut oglinzile la daciana.
maine ajung in tara si o pornesc pe batranica.

eu am cutie in 4 trept care face figuri cand revin de la 3 sau 4 spre 2 si nu o gasesc si treb sa o aliniez prin introducerea scurta in 4 si revenire la 2, uneori. la nevasta nu i prea iese asta.

mai am si daca scot din marchaerrier direct in fata nu mai intra in nici o viteza decat daca bag la loc marcharrier si scot laPM pe acelasi traseu, apasand si refacand miscarea in sens invers.

in rest cutia merge bine si eu m-am acomodat f bine cu ea. daca dau 50-80 de euro pe o cutie care nu stiu cum merge dupa ce o montez mai mult ma enervez sa mai platesc si o manopera pt o dacie de 5-600 de euro.

asa ca mai trag pana ii gasesc la nevasta in tico bun (la tico ma stiu si o recunosc ca o masina perfecta de oras, nu ca sobolanul de tabla - matiz, care consuma ca octavia in oras)..

aici in sudan am avut octavia 1.6 benzina si merg numa in oras (capitala) si are mediu intre 11.7 si 12.3 afisat, merge numa in oras aproape cu AC la maxim, dar tot pare multa benzina
marius50491
am ascultat sfatul tau si vad ca merge mai binisor insa eu vad ca odata merge alimiata cu a 4 odata cu a treia trebuie sa ma obisnuiesc asta e iti multumesc pt sfat ..........apropo ce muncesti in sudan? as pleca si eu din tzara dar eu sunt un tip de om care ar vrea sa plece la sigur nu sa stau cu frica ca muncesc la negru sau mai stiu eu .poate mai tinem legatura multa bafta si sanatate
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.