Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Imi Iau Matiz Second! Ajutor, n-am mecanic...
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Ana50538
Am reusit cu toate cele, imprumut, cautat masini...

Ideea e urmatoarea: am gasit un matiz 2001, 54000 km, var SE cu adaugiri (gen alarma, casetofonul...)
Masina are 2 locuri in care tabla este putin infundata (probabil lovituri de minge?!), bara fata e zgariata superficial, iar portbagajul e stramb (dar f vag, e abia vizibil, iar propr sustina ca nu a fost lovita, ci ca e mai degraba datorita varstei).
In rest pare ok, si cere 3900E (de la 4200).

1. Ce parere aveti? Mie pretul mi se pare ok, dar nu strica sa intrebi persoanele mai avizate...

2. Ce ar tb sa verific ca sa fie cat mai sigur ca nu-i teapa?

3. Poate cineva sa-mi recomande un mecanic care sa vina sa o vada? Daca da, stie cineva cat ar trebui sa-i dau ca sa puna un "diagnostic"?

Mersi ,
Ana
eugen32333
Matizurile din perioada aia sunt masini bine facute. Caroseria nu i se deformeaza de una singura. Daca este atat de vizibila deformarea, este foarte posibil sa fi fost lovita, si nu numai o data.

La pretul pe care ti l-a cerut mai pui cateva sute si iti iei matiz nou, cu motor euro 3 si cu consum mai mic. El cere mult pentru ca a dat mult pe el la momentul cumpararii (probabil spre 7000).

Daca vrei cu orice pret masina aia negociaza bine pretul.
eugen32333
Cat despre mecanic ... te duci la orice service Daewoo si cu un milion iti spune tot ce vrei despre masina.
CRG
prea mult n-o sa lase, avand in vedere pretul de pornire al negocierii...
Ana50538
pai masina asta noua costa 7000 si ceva acum...
are tot pe ea, e varianta cea mai upgradata...

caut de 1 luna si e sub pretul pietei binisor chiar - media la atea e 4.700-5000
de-aia imi si pun intrebari
tabla sigur nu e de la accident asa indoita, la matiz se deformeaza si dc te impingi mai tare in el... nu ca la hyundai...

iar probl cu mecanicu e ca tb sa ma duc cu el acolo, nu cu masina la service, ca nu mai are nr - a radiat-o deja
sorin37756
sters
sorin37756
Mai pui 1500 si iei la anul un Chevrolet Spark nou, si nu mai risti. Eu zic sa nu-l iei, pentru ca a fost lovit si probabil motorul poate avea in realitate peste 100.000 km, deci n-o mai duce mult. Are carte de service? Acesta este sfatul. In plus Matizul are o tabla proasta, al tau din 2001 probabil deja a ruginit deasupra rotii spate, poate a fost si cosmetizat... Sunt banii tai!
eugen32333
Cum adica "a radiat-o deja" ? Adica e masina nimanui si ti-o vinde tie ??
Ana50538
"Mai pui 1500 si iei la anul un Chevrolet Spark nou, si nu mai risti. "

mda, dragut, as vrea eu, dar ar tb sa mai pun nu 1500 ci 3.900... cam altceva, huh?

are carte de service, toate actele sunt in regula, rugina nu are ca asta am verificat... la ochi nu se vede (iar la masina de serviciu, cd am lovit-o eu, unde a fost revopsita se vede dc te uiti cu atentie)

oricum, individul pare de bun simt, e genul de domn in varsta tipicar care a mers cu teama...si grija

problema mea e ca totusi vreau sa o vada si un mecanic si n-am unul...
V l a d
se muta la service
robert
Masina e cu probleme clar.In primul rand nu poti sa radiezi masina de capul tau, fara un contract de vanzare-cumparare.Vezi daca e el pe acte.Apoi are cam multe lovituri pentru cineva care pare ca e "tipicar".Sigur tabla nu se deformeaza de la "varsta" nici dupa 30 de ani, dar dupa 4.Cred ca masina a fost lovita.Apoi pretul nu e un chilipir.E cam cu 300-400 sub pretul pietei, dar cu problemele pe care le are masina....nu te-as sfatui sa iei asa ceva.Su nu e neaparat sa vezi "din ochi" ca o masina ca a fost revopsita,decat daca a facut-o pe la un service de cartier.Ca sa te convingi, mergi totusi la un service Daewoo.Dar io zic ca n-are rost, cauta alta de la propietar, nu samsar cum pare nenea ala in varsta.
VECTOR
eu am luat cu 4100 euro un matiz din iulie 2003 cu doar 4000km la bord si in stare impecabila.la inceput mi-a fost frica sa nu fi luat vreo teapa dar a trecut juma de an si am facut 10.000 km in care nu am schimbat decat uleiul si filtrele +lichid de spalat geamuri. singura problema pe care o am cu el este ca-mi scartaie portierele din spate cand e cald tare.asa ca depinde si de norocul fiecaruia si de problemele pe care le are cel ce le vinde.asta al meu il luase pentru nevasta-sa,iar nevasta-sa l-a tinut in garaj pana au divortat.
important e sa cumperi direct de la proprietar si sa verifici cu atentie actele sa vezi al catalea propritar e.
Lucas
scartaie portierele?hmmm....si la mine la portierele spate la tico dar vezi ca e un lubrifiant prin benzinarii. Dai cu ala, inchizi/deschizi usile de cateva ori, eventual mai dai o data si nu mai ai treaba cel putin 2 luni. asa am facut eu si tine. Numai ca se cam pune praful acolo unde dai cu "vazelina asta magica in tub". biggrin.gif
VECTOR
am incercat deja solutia asta "magica" ,si a functionat ,insa doar pentru portierele fata. pe spate problema inca persista spre ghinionul timpanelor si nervilor mei. ma gandesc ca poate nu sunt portierele echilibrate corect,desi nu am nici cea mai mica problema cu inchiderea si deschiderea lor.
sorin37756
QUOTE(Ana50538)
"Mai pui 1500 si iei la anul un Chevrolet Spark nou, si nu mai risti. "

mda, dragut, as vrea eu, dar ar tb sa mai pun nu 1500 ci 3.900... cam altceva, huh?


Deci ai 3900 si mai pui 3900 pentru Chevy? Nu cred ca pretul acestuia este de 7800. Am inteles ca este pana in 6000. Deci mai astepti un an si iei un Chevy, care din 2006 va aparea si la noi. Avantaje: e mai nou, consuma mai putin, poate si calitate tabla, nu este capat de serie etc.
Eu unul am o Dacie break pe GPL, din 1994 si nu as da-o pe Matiz, pentru ca este practic multifunctionala si inca usor de intretinut, mai ales daca mai aloci si din timpul tau...Cel putin pentru 5-10.000 km /an si diverse obiecte de transportat in week end, s-a dovedit alegerea ideala. Este un service in zona mea unde rezolva pe loc orice problema, ieftin. Poate as lua altceva daca ar exista pe piata romaneasca. Dar nu exista alternative. Deocamdata, sa speram. Dar nu-ti lua Dacie fabricata dupa 1995!
robert
Vector ai dat un pret f bun pe Matiz.Asa ceva caut si io ptr sotia mea.Daca mai stii pe cineva da-mi un semn.
RUE
4000 pe o masina matiz din 2001 si cu peste 50 000 rulati? tu stii ce usor se trage cablul de km la tico si matiz? in 2 minute... si mai ales dupa ce ai trecut de 3 ani poti sa o faci cu voiosie.

la 4000 un second ... poate un opel daca gasesti unul bun. la 4000 iei un cielo ganta daca ai noroc si stii sa cauti si te mai si pricepi. samsarii pun minmi 500 la o masina preluata la vanzare si desi o ia mai ieftin decat piata o dau si mai scump, fraier sa gaseasca.

daca nu mai strange cureaua si ia primul logan. sau daca vrei matiz ia unul nou.

AC ul te salveaza la soare, dar nici forta nu mai ai. matizul e cu 150 kg gol mai greu decat tico la aceiasi parametrici dinamici. de acolo este + l la consum.
daca vrei pt oras, mai cauta un tico la cunostinte care au avut grija de el. cauta pe banii tai, tu platesti si reparatiile apoi.
de fapt, la 4000 iei un matiz care e un tico mai flambat dar mai lenes.
vara asta nu prea ai ocazia sa fol AC ul de toti banii dati pe el. si o sa mai fie si alte veri la fel. nici nu e masina cu care pleci in europa si sa fol vara AC ul pana sau prin italia, grecia sau spania.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.