Help - Search - Members - Calendar
Full Version: as vrea sa imi cumpar o masina dar nu am decat 4.000 de euro
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Daewoo
ioana50073
[color=black][/color]
G e o r g e
supernova , solenza , matiz smile.gif
Obuzel
Solenza nu incape in banii astia.

Matiz SH incape.
Cielo SH incape.
Eventual Espero SH.

Eventual daca gasesti o Skoda Felicia.
gabi4
vectra a
astra 1
golf III
toate de prin 93,94
suzuki swift, dar ala e urat de tot
ioana50073
la matiz m-am gandit , imi place mult, si eu dar...am auzit atat ca nu are stabilitate. in plus, mi-as dori sa fie dupa 2002. skoda felicita cam din ce an credeti ca as putea gasi. trebuie sa va spun ca am carnet de doar 3 saptamani si nu ma pricep deloc la masini. ei as fi vrut ca masina sa fie noua, dar daca nu ai bani de avans....nu se poate sa cumperi ceva..desi nu prea inteleg de ce. interesul lor ar fi sa vanda cat mai multe masini si, tinand cont ca o platesti in rate, oricum dai mai mult, deci ies in castig. daca stie cineva vreo modalitate de a cumpara o masina noua, fara avans mi-as dori mult sa mi-o spuneti. :pray: salut!
Kata
ioana, la ce o sa folosesti masina? mai mult in oras, o sa faci si drumuri lungi?
daca-ti trebuie pentru oras nu te doare asa de rau ca matiz-ul nu e stabil, ca oricum in aglomeratie nu prinzi cine stie ce viteze. mai rau e iarna, trebuie sa mergi cu el ca pe oua...
no offence, daca esti incepatoare trebuie sa te gandesti bine si la riscul de a busi masina - asa ca ia-ti una nu foarte scump de intretinut. eu am avut o dacie, 1 tamponare ca incepator si 2 in anul al doilea, si am zis mersi ca n-a costat mult, ca eram studenta si nu ma tineau curelele.
eu pe dacie mi-am facut scoala.
cu 4000 EUR iti iei cielo SH si iti ajunge pentru inceput. e confortabila si nu costa mult intretinerea.
daca ai venituri lunare care sa te ajute, cu 4000 EUR cash poti pune avans la o masina foarte buna de clasa mica! ia gandeste-te: fabia/206/chevy kalos/noul chevy spark/corsa/yaris (mai ales yaris din toata lista asta!).

cam asta, mi-ar trebi mai multe detalii ca sa te sfatuiesc mai bine. eu am 8 ani de condus prin bucuresti si prin tara, am sarit in masina imediat cum a fost legal sa conduc, dar imi aduc aminte cum eram ca incepatoare, asa ca mi-ar placea sa te pot ajuta.
ioana50073
iti multumesc mult pt sfat, kata. din pacate nu ma pot arunca la o masina scumpa pt ca cei 4.000 de euro tot de la o banca am sa ii iau. am fost si m-am interesat si nu imi dau un imprumut mai mare. eu, in general, o sa fac drumuri in bucuresti. in afara nu prea cred ca voi merge prea des. dintre masinile pe care mi le-ai propus tu, cel mai mult imi face cu ochiul yaris...dar e scumpa si dpdv al achizitionarii si dpdv al pieselor. in rest, este o masina superba. ce parere ai de masinile la mana a2a? dintre dacii, imi place mult solenza, dar din pacate .....nu am bani de ea. la mana a 2a este in jur de 5.000 de euro. crede-ma ca nu stiu ce sa fac: sa astept pana strang niste bani (sa pot da macar avansul pt o masina noua) sau sa imi iau acum una la mana a 2a? tu ce parere ai? down.gif
Kata
eu mi-am luat acum 4 ani un cielo sh (avea 28000 km) cu 3500 usd (recunosc, a fost un mega-deal, am luat-o de la niste cunostinte si kilometrajul era cel real).
sunt foarte multumita de ea si o schimb anul asta deoarece cuiva din familie ii trebuie masina si am oferit-o pe a mea. norocul face ca intre timp sa mi se mai fi marit veniturile si am comandat deja o corolla.

nu stiu bine cum mai sunt cielo-urile SH de pe piata acum. sigur gasesti unul la 4000 EUR, dar du-te cu un mecanic s-o verifice. a mea e din aia coreeana, din '96 si s-a dovedit foarte fiabila (acum are 73000 km reali si a avut chestii minore de reparat, gen o macara de la geamul electric). are geamuri electrice, faruri de ceata si AC, n-are ABS.
eu zic ca masina asta ar fi ok, e destul de solida si e un good buy la banii astia. mie nu mi-a pasat de consum in favoarea unei stabilitati/securitati crescute fata de matiz sau tico (are tabla mult mai zdravana, motor mai bun si bare de protectie sanatoase). papa in oras, cu a/c pornit, cam 12-13 la suta, fata de un matiz care mananca jumatate, dar e cutie de chibrituri din punct de vedere al securitatii si are si motor mai prost.
nu iti recomand solenza deoarece am fost si eu sofer de dacie si stateam mai mult cu ea la reparat decat pe strada. la cielo nu am avut probleme, repet! am ingrijit-o bine, revizii la vreme, si se comporta super (demaraj bun pentru cei 75 de calutzi ai ei, atinge 160 la drum lung - probabil cam 150 in realitate - fara sa tremure).

eu ti-as recomanda mai curand cielo SH decat matiz/tico/solenza - asta pentru ca am si sunt foarte foarte multumita de ea.
minusuri: nu franeaza nemaipomenit (fata de masinile de generatie mai noua trebuie sa te infigi mai tare in frana) si fuge de fund la viteze mari in curbe (e cam prost echilibrata, motor greu si spate usor). dar pe tine, ca incepatoare, nu te jeneaza, ca o sa mergi prudent.

pentru matiz: consum mic, buna sa te strecori cu ea prin oras. dar atat...

cat despre daca sa-ti iei mai bine una noua, nu stiu ce sa zic. vezi ca, in afara de rata, o masina mai costa urmatoarele: casco, rca, revizii, benzina, ulei, echilibrari roti, consumabile etc. adica tu stii mai bine decat mine daca te tine buzunarul... de exemplu, corolla mea o sa coste probabil in jurul a 500 EUR/luna (casco plus rata plus motorina), asa ca nu mi se pare deloc ieftin sa intretii o masina.
Kata
a, si alta chestie: poate e mai bine sa incepi sa conduci imediat si sa nu stai degeaba dupa ce ai terminat scoala. nu de alta, dar, la cum stiu eu scolile de soferi, mare lucru nu te-au invatat si, daca astepti vreun an pana sa incepi sa conduci, uiti si putinul ala pe care ti l-au predat.sigur la ca inceput vei conduce prost, dar, daca perseverezi, esti atenta in trafic si pui suflet in condus, o sa fie bine.
parerea mea ...smile.gif
ioana50073
intra-adevar ai dreptate, kata. nu imi pot permite sa intretin o masina ale carei costuri lunare sunt atatde mari. imi place cielo pt ca e mare si frumos totusi. si e intr-adevar solid. dar oare piesele sunt scumpe? si acum, sper sa nu consideri ca abuzez de bunavointa ta, dar nu stii pe nimeni care sa aiba unul BUN de vanzare? o sa ma uit si eu pe net sa vad care sunt preturile. stiu ca am bani extrem de putini pt o masina buna, chiar si SH, dar mi-o doresc extrem de mult. ar fi primul lucru pe care mi l-as cumpara eu din banii mei. e adevarat ca acum folosesc masina parintilor mei, au o super nova, dar mai bine e sa am masina mea. asa stiu ca daca i se intampla ceva ...e a mea si nu trebuie sa dau nimanui socoteala. spune-mi la ce viteza nu e stabil cielo in curbe? iti multumesc mult pt sfaturi. am multa nevoie de ele. wink.gif
ioana50073
revin kata. din pacate eu nu am net acasa, am doar la servici asa ca in week-end nu iti pot raspunde la mesajele pe care mi le trimiti. am vrut sa iti spun asta ca sa stii de ce nu raspund. eu la ora 2 am plecat de la servici si abia astept sa vina ziua de luni sa vad ce sfaturi mai mi-ai dat. pana acum ai dreptate in tot ce spui. pa! si ......week-end placut si astept sfaturile tale! :bye:
Kata
pai depinde de curba smile.gif
eu o singura data am simtit-o, pe o curba dreapta care era si in panta si in care am intrat ca inconstienta cu 120... NU FACE ASTA! era s-o scap, ce mai...
o simti singura, o sa vezi. atata timp cat tu simti ca stapanesti masina e ok.
din pacate nu stiu pe nimeni cu cielo de vanzare, dar vezi ca exista pe site o sectiune cu anunturi, poate gasesti acolo.
succes!
adi45619
QUOTE(ioana50073)
in plus, mi-as dori sa fie dupa 2002. skoda felicia cam din ce an credeti ca as putea gasi.


Felicia nu se mai fabrica. biggrin.gif
Masina dupa 2002 la 4000 - e un proiect cam optimist.
Kata
ioana, eu am net si acasa dar de maine o tai in concediu 2 saptamani...
asa ca nu stiu cand o sa mai intru curand pe aici
sper sa mai gasesti si alti sfatuitori si sa poti lua o decizie buna!

weekend placut!
k
ioana50073
de ce nu mai imi spune si mie nimeni daca se poate sa imi iau o masina cu 4.000 de euro? sa inteleg ca nu am nici o sansa? sad.gif
ioan49807
Ioana, ia-ti un Matiz (cu AC). E cea mai buna masina pentru fete cuminti.
()Numai daca nu-ti place cumva Mercedes SMART) bicycle.gif biggrin.gif
Laura
same opinion! Matiz! Alta nu prea ai... Si la 400 de euroi poti sa-ti iei chiar una din 2003, daca ai noroc chiar 2004 sau putin mai veche cu AC. Gandeste-te ca matizul nou este 5300 euro, asa ca fa si tu un raport si o sa-ti dai seama ca poti sa-ti iei un matiz cu max 30 - 40.000 km, ceea ce este supet. Oricum, daca nu vrei sa cheltui mult cu reparatii (service, revizii) masinile Daewoo sunt accesibile... Asa am zis si eu ca imi vand tot salariul pe 10 ani, imi vand masinile si imi iau un Golf, dar daca se strica plang langa el, ca nu am bani de reparatie.
Succes arigato.gif
RUE
4000 e o suma la care gasesti o masina cu riscuri daca e mai mare si una ok pt un matiz... daca matizul poate fi ok.
aici sunt sh urile de la opel, daewoo, si altele. am vazut mazda 323 aratoasa cu 4000 din 98 inca. avea AC ul defect.chilipir.
cielo e o conceptie veche.
esti incepatoare... eu la nevasta f incepatoare i-am luat dacia strabuna de care sa profite de neindemnare. depinde cat de sigura te simti tu. acum scoal de soferi e numai sa ti iei permisul si vagi notiuni.
nevasta nu a fost in plogon pana nu am dus o eu sa invete ce si cum se manevreaza pe spatii limitate.ma gandeam ca la anul sa iau o dacia golan dar am dubii ca dau 7000+ (daca i am in mana la anu) si ea o sa fie tot asa.
are nevoie in oras, deci tico, 2000 + de euro pe una buna. eu am condus 2 ani tico. a fo perfecta si era primita la 94000 km.am facut cam 30000 cu ea apoi.
la drum exista autocarele daca vrea la parinti. mai sigur. nici cu mercedes nu as pune un incepator sa mearga daca tin la el. desi la drum pare ca se descurca cel mai bine incepatorul dar nu stie sa depaseasca situatiile limite pe care nici cei cu 10 -15 ani experienta nu le pot trece.
matizul e un tico mai umflat dar si mai lenes si nesatul. e greu si amortizoarele fac probleme pe spate la matiz.
cielo e ceva mai sigura. ai grija la viteza si la curbe. drum bun.
ioana50073
multam'pentru sfaturi. nu stiu inca ce masina sa iau, dar am gasit un ford fiesta din 2000, cu 3.600 euro. are vreo 99.000 km la bord. asta stau si ma gandesc acum..oare nu e prea folosita? mie imi place tare mult cum arata si, in plus, este si diesel. are motor de 1.8 D. mie nu imi spun mare lucru toate chestiile astea, dar pe cine am intrebat a zisca merge. din pacate trebuie sa ma duc la praga sa o iau...asa ca astept sa se deschida noul parc auto din militari....au niste masini super acolo.......acum sa vedem...ce vor aduce in romania si la ce preturi....daca mai aveti alte idei..astept! :wave:
Lucian55
daca faci un calcul simplu inseamana ca a mers 55 km pe zi ( ma refer la fordul acela) ceea ce nu e prea mult , dar uitate bine la sofer , daca vezi ca e vreun pustan mai bine cauta altceva . am fost in situatia de a cumpara o masina pt sotia mea acum 1 luna si ceva iar ea rvoia matiz , am gasit niste oferte dar ce era mai bun adica cu Ac si Abs erau conduse de nist pustani care faceau liniute cu ele toate ziua blush.gif adica chiar daca masina are km putiti , sa nu fie km facuti cu acceleratia pana la fund . adica sa nu iei o masina chinuita . La Ford serviceul e scump , mai ales ca masina este din 2000 s-ar putea sa apare ceva probleme minore , ( stiu pt ca am 2 masini marca ford ) adica de ex o toba este 4 mil si mai multe .. oricum problemele sunt doar minore. (cel putin la mine la o masina din 94) . iar 1.8 D pe masinuta aia .. pare ceva cam mult biggrin.gif
James Kilowatt
Nu e fiesta diesel masina pentru liniute.... Cel de 60 CP nu e un motor prea grozav. E fiabil, insa nu prea performant si nici prea silentios.
mihail-20
ia-ti matizul meu :wave:
http://daewoo.masini.ro/anunturi-second-ha...aewoo,34064.htm

bicycle.gif
TDiFan
ford fiesta exista euro 3 doar de 75CP si ceea ce ai tu acolo este pretul de din afara... la care se mai adauga taxe vamale si accize deci sari usor peste 4800-5200Euro.... cu alte cheltuieli...
TDiFan
si eu sunt de parere ca mai bine iti iei un tico decat un matiz.... deoarece conform spuselor unui utilizator de mai sus consuma mai mult si este mai puturos....
Valentin52311
Da' nu stiu ce aveti voi cu SupeRNova. La 4000 mi se pare o masina buna (gasesti chiar si din 2003). Consuma putin, e ieftina de intretinut si e si frumusica (daca e rosie si are eleron pe spate biggrin.gif ). Si taicamiu dispune cam de aceiasi suma si se gandeste f serios la Supernova! Mie unul imi place masina asta! (poate si fiindca pana acu am avut o dacie din '79 dar,ma rog...). Oricum, fata de tico sau matiz mi se pare mult mai serioasa!
adi45619
Eu zic sa te orientezi spre Solenza. SN e OK dar are niste 'probleme'. Exemplu: Aveam mai demult o SN si am vrut sa-i schimb un cheder. Geamul il agata si se cam uzase. Dupa ce a venit comanda, mecanicii au descoperit ca e prea scurt. Era modificat pt Solenza. Avea aceleasi canale si aceiasi grosime dar era prea scurt. Au investigat si au aflat ca numai tipul asta de cheder se mai fabrica. Era aproape la fel dar nu destul. Asa ca s-ar putea sa ai surprize cu SN.
toader52300
am scris acest mesaj pentru a atrage atentia celor care vorbesc despre o masina dar ei habar nu au nimic despre ea!!!!!!!!
ceea ce m-a deranjat tare a fost faptul ca cineva a spus ca matiz este un tico mai umflat si mai greu si mai halimator si mai... poate este adevarat ,poate nu , ideea este ca eu tocmai vroiam sa-mi cumpar unul si la toate persoanele la care m-am interesat nu am auzit asa descrieri iar persoana care a zis toate acestea nici nu a precizat daca a zvut vreunul sau daca a condus vreunul.asa ca haide-ti sa nu mai dezinformam lumea in incercarea noastra de a o informa si sa scriem exact ce stim!!!
a... si alt fapt care m-a determinat sa nu-l cred, era ca facuse prea multe greseli gramaticale :ban:
dan53759
Eu am condus masini din gama Daewoo vreo 150 de mii de km in 4 ani, mai ales Cielo si Nubira. La 4000 de euro un Cielo e la fix, masina decenta, cu un confort bunicel, costuri de intretinere modeste pentru ce ofera masina. Dupa mine e definitia masinii pentru romanul din clasa de mijloc ! :angel:
Tico si Matiz am condus putin, insa venind de pe un Cielo si mai pe urma de pe Nubira, mi s-au parut firavute. Dar poate pentru o domnita incepatoare or fi altfel blush.gif
Nu mai tin minte cine zicea de-un Cielo mai vechiut, de prin 96, excelente masini. Chiar daca-s batraioare, nu se compara cu ieftiniturile alea aparute prin 99 parca, alea cu oglinzi manuale si geamuri cu manivela ... D-aia, onorabila Ioana, sa nu iei nici pe 1000 de euro ...
Paul5
La 4000 euro , e clar ca Matizul va fi mult mai nou decit Cielo deci probabilitatea de a aparea probleme e mult mai redusa. Sa nu uitam ca Daewoo ofera garantie 3 ani sau 100000km, deci e foarte probabil sa poti prinde un Matiz in garantie.
Matiz este excelenta pentru oras,portbagajul nu e chiar asa de mic precum pare iar chestia cu instabilitatea se aplica la viteze mari.Spuneai ca de abia incepi sa conduci asa ca nu stiu daca e chiar nimerit sa mergi tare pina nu vezi cu ce se maninca treaba asta...
Pe de alta parte, o masina sh mai galonata dar mai uzata(altfel n-ar incapea in bugetul tau) s-ar putea sa se dovedeasca o masina de tocat bani...ce te faci in cazul asta?4000 cheltuiti si un cotet inutilizabil in fata casei...
Sfatul meu:Incepi cu Matiz
BandiT
cu 4000 euroi iei un matiz aproape nou..de vreo 2 ani.si ptr. o incepatoare e f. bun.
la banii astia mai incape un cielo mai obosit, sau un hyundai accent de prin 98 full options.
dar trebe sa-ti placa si tie...mie ca barbat nu-mi place deloc matizul...
tony54472
buna . am o masina ideala pt tine *****

Publicitatea este interzisa pe forum, daca vrei sa vinzi/cumperi o masina apeleaza la site :wave:
RUE
QUOTE(toader52300)
am scris acest mesaj pentru a atrage atentia celor care vorbesc despre o masina dar ei habar nu au nimic despre ea!!!!!!!!
ceea ce m-a deranjat tare a fost faptul ca cineva a spus ca matiz este un tico mai umflat si mai greu si mai halimator si mai... poate este adevarat ,poate nu , ideea este ca eu tocmai vroiam sa-mi cumpar unul si la toate persoanele la care m-am interesat nu am auzit asa descrieri iar persoana care a zis toate acestea nici nu a precizat daca a zvut vreunul sau daca a condus vreunul.asa ca haide-ti sa nu mai dezinformam lumea in incercarea noastra de a o informa si sa scriem exact ce stim!!!
a... si alt fapt care m-a determinat sa nu-l cred, era ca facuse prea multe greseli gramaticale :ban:



domnule, am habar de masini, zic eu. am condus si matiz si e mai placut la infatisare din plin. eu am vorbit de cum sta situatia in practic.
si e si mult mai scump ca un tico.
matizul nou e mai performant si tot nu stiu daca a rezolvat cu telescoapele pe spate. e totusi o masina razistenta.
dar ii mai raman la fata si bani de mers cu ea.
reparatiile costa la fel cred eu.
greseli face omul mai ales cand are o tastatura franceza in fata. de astea tot o sa vezi pe forumuri. crezi ca am timp sa mi citesc posturile ca tine?
tu ai condus macar un tico?

buna ioana? ce ti-ai luat?
eddie
Pai in vreo 8 luni de cand nu a mai scris nimeni pe aici,si-o fi cumparat ea ceva...
sorin37756
Nu da 4000 pe un Matiz! Consuma exagerat pt clasa lui. Cauta un Tico putin rulat, verificabil, sau de la un cunoscut. Nu tot ce e mai nou e mai bun.
Cristina59672
Si eu conduc de ceva timp un matiz e din 2004...si pot spune ca "am invatat sa conduc pe el" si l-am cam "rupt in doua" cum ma cicaleste sotul...
Acum este in service sa-i schimbe bucsi ,pivoti si ce-i mai trebuie sa nu mai troncane asa...asta pt ca vreau sa-l vand...
De consumat ,consuma cam multicel... asta ar fi si motivul pt care l-as vinde.Tot sotul meu zice ca mie imi consuma asa de mult pt ca merg turat...asta e....asa e la incepatori...
Una peste alta...eu nu votez pt matiz.... dar nici pt tico...
Eu imi iau ceva pe motorina,o astra,corsa ,polo,lupo chiar si cu 2 usi..asta ca sa fie mai ieftina...
Iar daca e vorba de cielo... cele koreene sunt cele bune(asta insemnand 1995-1999) din 2000 sunt cele Executive care nu-s asa de reusite...La 4000e sunt cele din 96-97 in 98 nu s-au fabricat...iar 99 sar de 4500e
Felix60549
Deja la Cielo-urile din 1998, incep sa apara problemele. Cele mai reusite sunt 1995-1996-1997. La 4000 euro gasesti cu greu un Cielo bun in targuri. Majoritatea au fost lovite, sunt neintretinute si tb. sa bagi bani seriosi daca vrei sa arate ca noua. :doctor:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.