Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Legare amplificator + subwoofer
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Tuning > Engine
Lucas
Salutare. Dupa atata timp si topicul acela (placa pal) mi`am cumparat in sfarsit amplif + sub. Ampliful este XXL , modelul B 315. Subul este dupa cum am mai scris in alt topic Sal in cutie de 250 W si cam 125 RMS.
Acuma problema este ca nu stiu sa leg ampliful. Sunt prospecte dar nu inteleg nimic. Ampliful este pe 2 cai. Acuma. Intr-o parte are (spun mufele din stanga spre dreapta) : o gaura patrata cu patru tije subtiri de fier si scrie HI IMPUT, RCA-urile, la cel rosu scrie R si la cel alb scrie L, un led power rosu, un led verde Protection, sub aceste doua leduri are un buton care se roteste si scrie Power, un butoane din metal sub care scrie BRIDGED si scrie Mono ( si figura ca trebuie sa fie apasat pentru mono) si stereo (si figura in care arata ca trebuie sa fie inafara pentru stereo) si un buton tot din metal care cupleaza/decupleaza Crossoverul cu frecventele aferente. ( de la 40 la 500 Hz).
In cealalta parte are o siguranta de 25, 3 gauri cu surube sub care scrie :
Power si cel din stanga e GND, cel din mijloc e BATT si cel din dreapta REM. Si mai are un cuplu de patru astfel de "gauri" sub care scrie Speaker, primele doua sunt CH1 cu - si +, si celelalte doua sunt CH2 cu - si +. Deasupra acestor patru "gauri" scrie BRIDGED cu + la a doua gaura din stanga numarand, si - la ultima gaura.
Subwooferul are doar RCA-uri.
Stiu ca v-am cam zapacit cu atatea detalii dar cred ca cine a mai legat amplifuri cam stie cum trebuie sa il leg.
Vanzatorul mi`a zis ca trebuie sa leg ceva la mufa antena din CD-Player. Asta stiu unde este. Mai am un cablu cu RCA-uri si un cablu subtire care este la capete despartit in doua cu caciuli de metal.
M-ar interesa daca ati putea sa imi spuneti fiecare pas ce trebuie facut in legarea CD-Player, amplif, sub.
Am citit in prospect si scrie ca trebuie legat ampliful direct la bateria masinii.
Va rog sa ma ajutati daca ati inteles cele scrise de mai sus. Daca nu, va voi aduce detalii suplimentare.
Multumesc mult celor care ma vor ajuta sa leg sistemul.
Numai bine.
Andrei Suzuki
E simplu: se trage fir de la plusul bateriei la plusul statiei.Se face masa cu caroseria.Adica tragi un fir de la minusul statiei si il prin intr-un surub undeva pe caroserie.Preferabil sa freci putin cu o perie de sarma ca sa se duca vopseaua si sa faca cat mai bine masa.Ai grija ca intre plusul si minusul de la statie mai ai un loc unde trebuie bagat Remote-ul care vin tras in cd player-exista iesire speciala din cd player pt asta.Remotu asta iti opreste statia atunci cand opresti cd playeru ca sa nu mearga aia degeaba si sa suga din baterie.
Dupa ce ai facut asta se trag cele 2 rca-uri in cd player,se pune sub-ul in punte (Bridged) avand grija sa nu inversezi plusul cu minusul si invers si..gata.Dupa asta ii dai in blana.

Dar am un sfat pt tine: DU-TE LA UN SERVICE AUTORIZAT SA ITI MONTEZE STATIA.Dai un ban da face.Aia iti dau si garantie nu stiu cate luni pe montaj,asa ca daca se intampla ceva,te duci la ei si le dai cu statia in cap. wink.gif Sper ca te-am ajutat.

p.s: o sa fac diseara o poza la statia mea ca sa vezi cum sunt legate.
Lucas
Mc mult Andrei.
Lucas
Apropo. In legatura cu Crossoverul acela. Daca reglez la 500 Hz inseamna ca nu voi avea basi deloc si daca reglez la 40 voi avea basi puternici?
Florin42855
du-te la montat profesional pentru ca ceva din ce ai spus nu suna deloc bine... faptul ca subwooferul are rca-uri... nu cumva este amplificat? - adica cu statie in el? ca daca e asa ai pus-o... nu mai trebuia sa iei statie -
HalbaSus
toate sub-urile au intrari pt rca-uri, daca ar fi fost cu amplif in el ar fi fost destul de scump... montajul se face asa cum ti-a explicat andrei. Frecventa se regleaza pt a sti "ce considera a fi bas" adica poti sa pui ca si anumite medii sa fie redate de sub ca fiind basi... e greu de zis care e setarea ideala, cel mai bine e sa montezi sub-ul si apoi sa reglezi "dupa ureche" cum suna mai bine melodiile... eu degeaba iti spun cum am reglat pt ca la mine sta in portbagaj, acolo se aude cam nasol dar in masina se aude bine... daca as fi fost hatchback atunci cred ca s-ar auzi nasol cu setarile mele... urechea muzicala e tot ce iti trebuie...
HalbaSus
ah... inca o chestie... e recomandabil sa nu dai volumul de la amplif la maxim... teoretic merge si asa bine dar... oricum la 3/4 de volum o sa ai basi super puternici.
Lucas
Mc. Halba-Sus. O sa ma duc la un electrician de la o firma service si dealer Daewoo destul de cunoscuta din Baia Mare. O sa il sun sa mi`l lege la negru, din timpul lui liber ca preturile de aici de la service sunt cam mari. (200.000/ora la electrica). E modest baietul si se stie superbine. Toata ziua lucreaza numai cu Daewoo la partea electrica a masinilor. Am avut o problema o data. Chiar dupa ce mi`a montat un baiat cd-playerul. Eu am vazut ca acel baiat nu a legat masa sub volan unde era legata aia veche dar a zis ca nu trebuie ca cd-playerul asta e mai performant si ca nu`i trebuie de acolo. Ca cica are in mufe masa si chestii din astea. Eu m`am gandit ca masa nu poate fii prin mufele alea ci ca trebuie sa fie prinsa de sasiu dar am zis ca el se pricepe si ca nu mai zic nimic. Am vazut cum s-a priceput. In noaptea aceea cand am vrut sa ies in oras cu masina, farul si stopul din stanga nu mai mergeau. Nici luminile din bord. Nici una. Bezna. Am controlat sigurantele, la alt panou de sigurante ( e panoul de sigurante normal, si mai sunt doua sigurante fix langa panoul acela). Una era arsa. Am inlocuit-o dar tot degeaba. Am mers la baiatul acesta de la firma si a tras cablu din nou pentru masa si asa s`a rezolvat problema. Mi`a zis acela de la firma ca cd-playerul a luat curent de acolo si ca de aia s-a ars partea stanga.
Acest mesaj este cam inafara topicului legare amplif+sub dar scriu acest mesaj pentru a va preveni de oamenii astia care "sunt maestrii". Si acest baiat care mi`a legat cd-playerul mi l-a recomandat multa lume din oras cum ca a legat sisteme audio la zeci de masini .
Asa ca aveti grija de astfel de oameni.
Numa bine.
Andrei Suzuki
Hehe,daca tie ti se pare mult 200k pe ora..eu ce sa mai zic?Am dat 1500k pe manopera de 2 ore cand am pus alea pe masina.
Lucas
Am uitat sa zic. 200k si ceva a fost cand mi`a pus masa. Operatie de 5 minute. Si pe foaia aceea cu care trebuie sa merg sa platesc a scris ca a fost o revizie sau asa ceva. Deci precis ca pentru montare sau chestii din astea ia mult mai mult. Asa ca....numai la negru ca ma inteleg cu omul(am spart ca un prost acu vreo o saptamana 1 mil lei pe bautura si nimicuri din astea). Si daca am ceva a mai zis si o va mai zice. Daca am ceva probleme sa merg inapoi la el ca le rezolva.
Lucas
yeeeeeeee. azi mi`a legat un prieten sistemul . nu electricianu. ca ala are timp numai in weekend. si nu am putut rabda asa cu subul in masina fara sa fie legat. Fratilor. E superrrrr. Uau. Bubuie de numa. Tot portbagajul se misca. De fapt se simt vibratiile in toata masina. Chiar si cand stau cu mana afara pe geam simt vibratiile. De scaun ce sa mai zic! Nici nu imi mai trebuie masaj. biggrin.gif Daca las jos numai geamurile din fata, se aude din afara putin subul. dar daca las si alea din spate......se aude in draci si afara. Dar stiti ce e mai frumos? Ca nimeni nu s-a asteptat ca un om sa puna asa ceva intr-un Tico. Azi a fost prima zi si toti, dar toti se uitau ce masina vine cu muzica aceasta. Si nu exagerez cand zic toti. Poate din 100 de oameni, 15 nu se uita. Dar oameni de generatii diferite se uita : oameni in varsta, tineri, soferi etc. Unii cu o putina ciuda, altii uimiti la maxim, altii zambesc. Dar cel mai cool lucru e cand merg la semafor si nu pornesc muzica. Numai cand deja m`am oprit. Multi dau din cap si zambesc. Altii se uita asa de uimiti ca parca le ies ochii din cap. Cred ca se uita asa ca vibreaza portbagajul.
E super cool. Marfa.
Maine voi posta o poza cu portbagajul ca azi deja se cam insereaza si nu prea iese bine poza. Cool. Acuma m-as tot plimba cu masina dar nu prea pot ca mi s-a dus o planetara. S-a dus rau de tot. Troncane de numa cand virez. Asa ca scot masina din ora in ora la o mica plimbare si acasa.
Numai bine.
HalbaSus
ma bucur ca iti place... cu sistemul tau ar trebui sa se auda destul de tare... doar ca fapt divers... tu mergi cu toate geamurile date jos ? nu prea inteleg eu motivatia ta dar ma rog... daca tie iti place e totul OK...

Ah, daca tot iti place sa fie un fel de show-car exista un neon care vibreaza in ritmul muzicii... costa vre-o 700-800 de mii ... nu trebuie legat la sistemul audio ci "simte" basii...
Lucas
uau. supercool. si de unde gasesc asa ceva? in ce magazine?
Ah. era sa uit. Nu imi place sa merg cu geamurile jos. De fapt numai taranii merg cu geamurile jos. Dar eu vreau sa ma fac cunoscut. Cand e o discutie de muzica in masina intre tineri, sa zica tineretul : "Ba da si Ticoul ala cu numerele....... are muzica super. Mai umblu cam 2 zile asa cu geamurile jos si dupa aia se va auzi din vorba in vorba. de fapt am observat ca daca mergi cu geamurile ridicate suna mai bine. E super. Numa ca nu tare imi place ca vibreaza portbagajul. De fapt tablaria de pe portbagaj ( ca ticoul are o tablarie foarte subtire).
Apropo. Pentru mai incolo. As dori sa bag muzica la greu in Tico. Mai incolo cand voi face rost de niste bani(aprox 2000-3000 euro). Nu stiti unde si cine s-ar incumeta sa imi faca un "proiect". Deci ce vreau eu sa fac : Am vazut la show-car-urile astea ca aplica ceva folie sau asa ceva sa izoleze fonic masina. Sa nu vibreze tablaria pe ele cand e volum mare. Deci ce as dori sa fac eu : Sa imi aplic o folie de genul acela, sa dau tapiteria de la usile din spate jos, si in loc de tapiterie sa imi faca respectiva firma sau respectivul om o bucata de fibra de cabron (sau din ce se fac mastile alea care le-am vazut la show-car-uri in portbagaj. Asa modelate cum vor ei.) o masca din aia in forma de vulcan si in mijloc sa pun un subwoofer sau ceva boxe(dar daca ma decid sa imi pun boxe nu va mai fi in forma de vulcan. alta forma. ma mai gandesc).
gabi4
bv. super. si ce muzica asculti de se uita toti dupa tine? laugh.gif laugh.gif laugh.gif
a mai ramas loc in portbagaj de la sub-ul ala? laugh.gif
Lucas
Pai ascult muzica house. dar nu orice. numai piesele care au bass puternic. In principiu Beny Benassi ascult ca are niste piese cu bas super.
Daca te gandesti cumva la manele.......nu. in nici un caz. ascult dar cand ascult manele ascult incet, cu geamurile inchise sa nu auda nimeni.
Loc in portbagaj nu a ramas. Vei vedea maine ca voi poza portbagajul din mai multe unghiuri. Toate lucrurile necesare (extinctor, trusa sanitara, surubelnite, ciocan, patent etc) le-am pus in doua cutii sub scaune.
Apropo. Politia se poate lega de mine daca ma duc cu muzica tare? Eu sunt convins ca da. Deoarece nu poti auzi PPS-ul. Si pun circulatia rutiera in pericol?
Nu sunt sigur 100% de aceea va intreb pe voi.
HalbaSus
eu stateam parcat, cu geamul dat jos (era vara wtf...) si cu muzica "relativ" tare si mi-a zis garda sa dau muzica mai incet... desi la mai mult de 2 metri deja abia se mai auzea... deci raspunsul e: DA!

Unde gasesti neon din ala ? pai in oradea am vazut la un magazin de tuning... daca ai si tu asa ceva incearca pe acolo... sau cauta pe net poate se poate comanda...

LoL... tare faza cu manelele... bine faci ca le asculti incet cu volumul dat incet... daca te aude cineva s-a dus pe apa simbetei "reputatia" ta...
Lucas
Dupa cum v-am zis ieri, azi am sa postez o poza. Nu e ceva tare de tot dar suna tare. Estetic nu arata bine cu boxele alea de casa dar ce sa-i faci? Nu mai am bani sa imi iau difuri pe 3 cai asa ca pana atunci raman cu astea. Oricum suna de numa.
Lucas
E cam urat....dar se aude. va garantez. biggrin.gif
HalbaSus
Wow... impresionant blink.gif arata bine boxele din camera in portbagaj... tine-o tot asa... chiar daca nu sunt adeptul "showcarurilor" e chiar draguta transformarea Tico-ului...

Saptamana viitoare sper sa ma apuc si eu de transformarea radicala a vectrei... pt prima oara voi schimba radical aspectul exterior exterior si interior... detalii o sa dau mai incolo...
Andrei Suzuki
Da si tu cu o carpa pe sub ca e plin de praf.Se vad urme de maini pe el. biggrin.gif
A,si incearca sa iti prinzi statia de ceva.Preferabil de bancheta (vezi poza) ca sa stea fixa si sa ai loc macar de o carte,ceva in portbagaj. wink.gif
Florin42855
misto subul beer.gif
boxele in schimb n-au nici o treaba, plus ca se vede ca au fost alergate...
ai de lucru foarte mult ca sa si arate bine... nu numai sa sune

ti-am zis lucrurile astea doar pentru ca am vazut ca este pe latura de showcar - daca erai doar disperat sa sune bine indiferent de cum arata taceam... asta e obrazul subtire se plateste
Lucas
Merci Halba-Sus si Andrei de sustinere. Stiti de ce va muyltumesc? Deoarece ati fi putut foarte bine sa "vedeti doar partea goala a paharului" din aceasta transformare a Ticoului. Adica sa ziceti : "Dute ba la gara. Ce e cu boxele alea de casa in masina. Dute ca e puscat sistemul ala audio. hahahaha. Poi la mine daca dau la jumate volumul se aude mai tare decat la tine la maximum deoarece eu am boxe ovale, amplif mai bun, pe 4 cai sau chiar mai mare. Nu pe 2 cai cum ai tu. Si in plus subul meu sta in portbagaj si undele se propaga in tot portbagajul si se aude mai gros deca la tine. Dute baaa si lasa-ne cu masina ta." Cam asa ati fi putut sa ziceti. Sa vedeti doar defectele. Dar voi ati vazut partea buna si pentru asta va multumesc. Halba-Sus nu stiu cum e cu suspendarea asta de user dar daca poti vedea mesajul acesta iti urez multa bafta in tuningul tau viitor. Numai bine si la mai mare. Sa ne vedem cu bine si cu masinile facute cum ne place noua mai mult. Andrei am o intrebare. M-am gandit si eu la faza cu montarea amplifului pe bancheta. Dar surubele alea nu ajung pana pe cealalta parte si atunci cand se aseaza cuneva pe bancheta nu ii intra surubele in spate? Ma refer la surubele alea standard care mi le-a dat vanzatorul cu amplif cu tot.
Numai bine din nou.
P.S. Andrei tocmai am terminat de dat cu carpa pe sub, amplif, boxe. Si cu carpa umeda pe la garnitura aia de la portbagaj. Dar al dracului de repede se vede praful pe boxe (ca sunt negre) si pe amplif (ca e culoarea nichelului) si la fel si amprentele pe amplif si sub (acolo la plexiglass).
In plus la tico nici nu se inchide foarte etans. Deci mi se prevede ca la o saptamana dai tata cu carpa. Dar nu ma deranjeaza 5 minute de dat cu carpa. E un mic dezavantaj dar in comparatie cu avantajele sistemului audio e minimal deavantajul. A. cred ca nu se inchide asa etans deoarece cand inca conducea mama a avut doua accidente. Amandoua numai din spate. Au intrat doi tarani in ea. Amandoi nu aveau frane bune si au fost distrasi de "privelistea" verii (femei in fustite mini. mancale-as tot corpul biggrin.gif ). De fiecare data s-a montat un haion complet nou dar "sechelele se vad". Portbagajul se inchide cam greu. Nu se mai inchide usor. Acuma trebuie sa dai putin mai tare cu haionul sa se inchida.
La revedere si la mai mare.
Lucas
Florine...stiu asta. Am mai zis si o mai zic. Boxele alea sunt doar provizorii. Si in plus cam peste vreo 2 luni masina aceasta intra in reparatii capitale. Totul ca la carte. Si nu doar la partea audio. La tot. De exemplu la bara din fata se vede o mica crapatura. Dar foarte mica.....o voi schimba. Vreau ca totul sa fie cat mai perfect pe ea. Sa arate ca noua. La fel si la partea mecanica. Totul va fii doar de marca. Curele, bujii etc. Desi chiar si pana acuma la partea mecanica totul a fost de fiema pus in tico. Uleiul, de 7 ani de cand e masina , e doar Castrol (nu mai stiu modelul). Doar Castrol. Nu e cea mai buna firma dar totusi. La fel si cu benzina. NICIODATA nu s-a folosit benzina de la Petrom.
Dar totusi intra in revizie amanuntita. Cat despre sistemul audio.....nu zic nimica inca dar veti vedea rezultatul. Mai incolo putin dar il veti vedea. Va garantez. Numai bine si la mai mare.
guerilla
de ce nu incerci sa faci ceva din PAL pentru tot portbagajul? cred ca ai ordona un pic toate componentele tale de acolo si ai avea si designul reusit pe care il critica unii.
vezi ca gasesti pe net progamele pentru realizarea de incinte.
poti face cutia tricamerala - in cea din mijloc introduci sub-ul iar in camerele alaturate pui dif-urile pe care le ai acum in boxele de camera.
e doar o idee...
Florin42855
d-l guerilla are dreptate... si ca o completare la ce a zis dansul - fata cutiei dinspre capacul portbagajului poti sa o inchizi cu plexi gros ca sa se vada magnetii, firele, statii, tot... eventual niste lumini, neoane, ceva... iar partea de sus (policioara) finisata cu mocheta normala sa nu tenteze pe baietii - e ceva de munca dar eu zic (,) ca ar merita
Lucas
E o idee super. Hmmz. deabhia astept sa imi vina banii. Numa ca nu tare mai pot baga sute de wati ca deja cam vibreaza caroserie. Fiind tablaria subtine pe tico. Am auzit ca este ceva folie speciala care se aplica in unele parti ale caroseriei si folia aia impiedica vibrarea acesteia. Practic undele de sunet nu trec de ea si implicit nu ajung pana la caroserie ca sa vibreze.
Hobby-ul asta cu muzica costa in draci. Halal hobby mi-am ales si eu.
Dar cand va fii rezultatul final....eu zic ca va merita investitia in "bolidul meu" biggrin.gif
HalbaSus
izolarea fonica a masinii (defapt oprirea transmiterii vibratiilor) se poate realiza printr-o serie de "modificari" ale caroseriei. Toate aceste modificari sunt scumpe. iata care ar fi posibilitatile:
1. folie dynamax, se pune intre caroserie si fetele de usi, are rolul de a opri vibratiile... sa iti izolezi complet o masina cu asa ceva te costa cam cat ai dat pe sistemul audio...
2. placi de bitum, nu e vorba de bucati de trotuar furate ci de niste placi care au in componenta si bitum si care se pun intre caroserie si fetele de usi, avantajul fata de folie e ca e o solutie mai ieftina
3. poate cea mai eficienta dintre toate: de cele mai multe ori inainte sa vibreze tabla vibreaza "plasticele" lipite pe tabla (fetele de usi, diferite chestii mici, prinse cu surubele mici, etc... care nu au fost construite sa suporte sute de wati de basi care vibreaza...) inlocuirea/rigidizarea/eliminarea acestora e o solutie care te scapa de muuulte vibratii. Ah, si inca ceva, hatchback-urile au tendinta de a fi "premiante" la capitolul vibratii... mai ales in zona haionului...

Eu zic sa nu mai maresti puterea instalatiei, (care pt un tico e arhisuficient), ci sa te ocupi de claritate si aspect...
Lucas
Asta voi face. M voi ocupa de claritate si aspect. Dar totusi mai vreau sa imi iau o pereche de boxe pe 3 cai. Ma gandesc la Infinity ca am auzit ca alea redau sunetul cel mai clar. Dar as dori sa imi schimb si cd-playerul. Si cd-player nu am gasit nicaieri Infinity. As dori ca cd-playerul si boxele sa fie de aceasi marca deoarece atunci chiar ca se va auzi clar de tot.
Daca stiti voi ceva site care vinde cd-player Infinity va rog sa imi dati un mesaj privat sau sa raspundeti. De altfel daca nu este cd-player Infinity, va intreb : Care marca reda sunetul foarte clar? Aici ma refer la boxe.
JBL ?
Sau as putea sa imi pun un cd-player Kenwood sau alta marca si boxe Infinity si atunci tot clar va fi sunetul?
Zic asta deoarece nu mai stiu cine mi-a scris pe form in alt topic, ca daca ai cd-player si boxe de aceeasi marca se va auzi mai clar decat daca sunt de diferite firme.
Lucas
Bun. Am cautat pe net si am gasit configuratia care mi-o trebuie in tico sa sune muzica frumos si clar. Deci :
1 - o pereche de tweetere de cica 50 W RMS - 1.6 mil (astea vor veni puse in bord, fix sub parbriz sa se transmita sunetul bine. trebuie sa gauresc putin bordul)
2 - o pereche de boxe de bord (acolo jos unde sunt alea stock) de 25 W RMS , diametru de 89 mm (exact cat sunt si alea stock) - 1.6 mil
3 - o pereche de boxe de 45 W RMS, diametru de 130 mm , adancime de montare de 62 mm. astea vor veni in usile din fata. pentru asta trebuie sa caut o masca din aia cum au masinile astea cu difuri in usile din fata. cred ca voi gasi la dezmembrari. pretul lor este 2.1 mil
4 - boxe pe 3 cai , 150x230 mm sau 6x9 inchi 110 W RMS la pretul de 4.3 mil ( astea vin montate in spate pe o placa de pal).
Pentru tot tacamul asta de boxe imi trebuie doua amplificatoare pe 4 canale (sunt 4 perechi de boxe, deci 8 boxe).
Un amplificator pe 4 canale de 4x75 W RMS costa 8.8 mil.
Deci la un calcul, pe mine ma costa 27.2 mil. Asta fara transportul pieselor. Transportul sa punem vreo 1 mil, placa de pal cu tot cu gaurit vreo 600.000 lei. Deci tot sistemul ma aduce la vreo 29 mil rotund.
Am uitat sa precizez. toate difurile si amplifurile sunt Infinity.
Deci eu zic ca se va auzi super.
Voi ce ziceti ? biggrin.gif
HalbaSus
tweetere de 50 w rms ? blink.gif si sub-ul cat are ??? dupa parerea mea tweeterele mele de.... habar n-am cat sunt dar mici mici de tot se aud prea tare... le-as da mai incet daca as putea... si sunt numai 2 tweetere ... boxe: am 4 in usile din fata (cate una pe fiecare usa) si 2 in usile din spate (acolo nu mai am tweetere)... si mai am si sub... si tot mi se par ca inaltele se aud puternic... deci eu zic ca in loc de tweetere mai bine iei niste boxe pe 3 cai pt spate si gata...

Nu exista (din cate stiu eu) cd/mp3-player infinity... nici jbl nici alta marca de boxe cunoscuta... marcile care fac si una si alta nu sunt foarte renumite la boxe (sony, panasonic, jvc)... blaupunkt-ul face si una si alta si sunt destul de cunoscuti in domeniul asta... eu am boxe blaupunkt pe opel (stock) si sunt multumit de ele... casetofonul (tot blaupunkt) in schimb era o infectie care am aruncat-o la gunoi... acum, cu mp3-player-ul panasonic si boxele blaupunkt se aude foarte bine si clar totul... nu vibreaza (foarte tare) caroseria... poate daca dau mai tare.... in concluzie n-are nimic daca legi boxele infinity la amplificatorul jbl care primeste semnal de la cd-ul sony.... biggrin.gif
Lucas
Salutare. Am facut doua schite pentru viitor cand imi voi pune boxele ovale in spate. De fapt am facut niste schite la placa de pal.
Acuma schitele sunt facute in paint. Sunt foarte urat facute dar asta e. Nu am programe sa le fac frumos. In plus ca nici nu tare am timp de asa ceva (BACul etc). Sa va dau detaliile. Cu negru este portbagajul. Cu verde este subwooferul. Cu albastru sunt clemele alea care ar trebui sa tine placa aceea din plastic care acopera portbagajul dar clemele alea din pacate mi s-au rupt mie. Cu rosu ar veni placa aceea dar acuma si daca nu ar fii rupte clemele nu as putea-o pune deoarece subul este mai inalt decat linia unde ar veni placa(veti vedea in schite). Cu galben este placa de pal care o voi pune. Cu roz sunt boxele. este doar sugestiv ca este normal ca boxele nu ies inafara cum am desenat eu dar asa ca sa va imaginati cam cum ar venii boxele.
Sunt doua designuri diferite care mi-au venit in cap. Daca aveti o alta idee mai buna va rog sa imi ziceti. Acuma a doua schema dupa mine.....e cam impopotonata dupa mine. Adica asa arata in schema. Nu stiu cum va arata in realitate. Dar e mai intereseanta decat prima. Va dog sa imi spuneti parerea voastra.

Daca ar fii dupa mine....as face din plexiglass gros. Nu din pal. Cu plexiglass e mult mai frumos dar si mai periculos. Adica ar tenta hotii.
Voi ce ziceti? plexiglass sau pal? Si parerea despre scheme.
Lucas
Prima schema
Lucas
Prima schema (am uitat ca le-a facut bitmap si nu le poate afisa)
Lucas
A doua schema
HalbaSus
Hai ca am incercat sa desenez ceva... ieftin si de efect dar nu sare in ochi cand masina e oprita: placa de pal (defapt un fel de cutie de pal) tapitata cu material negru cum e si la sub. in care dai gauri pt difuzoarele de la boxe (care la o adica poti sa le lasi intregi cu conditia sa le cosntruiesti un suport) astfel scapi de problema incintei... boxele pot fi iconjurate de un fir luminos (se gaseste la magazinele de accesorii auto) sau tot acolo sunt special pt difuzoare niste distantiere tip neon... dar firul luminos e mai ieftin si mai simplu... mai pui inca 2 neoane "Music sensor" ( m-am uitat si e 600 de mii bucata)... si ai terminat cu portbagajul... problema e ca in cazul spatiul de depozitare se reduce la 0... deci nimic... decat ce pui tu pe subwoofer...
Lucas
E o idee buna. Dar difurile mele sunt cam "alergate" deja. Cred ca imi voi lua niste difuri infinity si le voi pune in incinte din alea.
HalbaSus
Indiferent de varianta... canci portbagaj.. biggrin.gif
Florin42855
pal deasupra (policioara) cu mocheta sa nu tenteze hotii (se vad doar grilele de pe care scoti etichete cu marca etc)
plexi pe latura dinspre capacul portbagajului - sa se vada cand deschizi haionul pastrand incinta
Lucas
Salutare. Momentan am renuntat la ideea de a monta pe placajul din spate niste difuri ovale de marca fiindca nu am bugetul corespunzator. Acum doua zile mi s-au ars boxele alea ce le aveam in spate (a venit un prieten cu un amplificator pioneer 2x75 W....si l-am legat pe boxe sa vedem cum suna...chiar daca boxele sunt de 20 W RMS bucata......si mi s-au ars...m-am scapat cu butonul de volum smile.gif ). Asa ca imi trebuie urgent niste boxe ovale pe spate. Am gasit in oras ceva firma First....cica ar fi austriece..asa scrie pe ambalaj.....la 400 W PMPO si 80 W RMS (ceea ce nu cred nici mort la pretul p care`l au) . Sunt pe 4 cai. Si disegnul arata frumos.....la pretul de 1,2 mil perechea....sau am gasit pe internet :
1 - Mutant NW69SPX
"Difuzoare 6X9 pe 3 cai
150w RMS
300w Max Power
Frecventa de raspuns: 40Hz - 24KHz
SPL: 91dB
Adancime: 85mm"
La pretul de 1.150.000 lei
2 - Mac Audio MX 69.3
"difuzoare pe 3 cai
dimensiune 6 x 9 inch
putere 90 W RMS (140 W max)
raspuns in frecventa: 32 - 22000 Hz
sensibilitate 90db"
La pretul de 1.100.000 lei
Care ma sfatuiti sa le iau ?
Si apropo daca stiti din intamplare.....cat ar costa taxele postale din bucuresti pana in baia mare pentru un set de boxe ?
Bugetul este limitat.....asa ca ...... va rog sa nu veniti cu oferte care sa depaseasca 1.3 mil.
Lucas
1- Mutanturile
Lucas
Mac Audiourile
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.