Help - Search - Members - Calendar
Full Version: problema
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia
Marius49803
Ma supara intr-un fel Dacia mea. Am o Supernova din 2001. Imi dispare cam repede apa din vasul de expansiune. Trebuie sa adaug apa in vas tot o data la 3 zile. O fi vreo fisura in radiator???? Daca este cum sa fac ca sa nu fiu nevoit sa schimb radiatoru'????? Are clima si cred ca ar fi cam dificil si scump. Exista vreo solutie????
G e o r g e
1 . are AC ! adica aer conditionat ! cucu clima sau climatronic sau mai stiu eu ce .
2. AC ul u are nici o legatura cu sistemul de racire al motorului
3. exita prafuri si solutii speciale pentru lipit fisurile
4. se poate sa fie fisurat radiatorul din bord ! ai apa pe la picioare ?
5. foloseste solutia PRAF pt lipit radiatoare . urmareste instructiunile in otcmai si nu pune prea mult praf .

ai grija sa completezi cu antigel . ca la iarna o sa plangi daca ingheata smile.gif eventual sa-ti testezi concentratia de antigel pentru ca a scazut destul de mult !
Marius49803
Apa la picioare nu am. Dar cand vremea e mai racoroasa de la radiator ies aburi si nu stiu de unde exact ca nu se vede. In legatura cu prafurile respective... pe unde le bag??? prin vasul de expansiune? Sau direct in radiator? - ceea ce ar fi nasol ca tre sa dau jus furtunul. Mersi pt lamuriri.
G e o r g e
prafurile se baga in vasul de expansiune smile.gif
Maff
Daca ai SuperNova, in mod sigur trebuie schimbat radiatorul.Si eu am avut probleme cu o SN.Nasoala masina(a mea) deja ma cunosteau toti in service, am schimbat radiatorul de 5 ori in 25k km.Ba se fisura, ba ruginea (lucru ciudat la un radiator)........Noroc ca am schimbat-o...La mine se si auzea apa prin conducte, ziceai ca susura un izvor la mine in masina(probabil ca prinsese un gol de aer.....Sau naiba stie ce avea......
G e o r g e
galgaitul apei prin conducte = aer pe instalatie . se face o mica aerisire , sau deaerisire biggrin.gif

trebuie sa fie pornit GMV ul pe treapta a II-a (la clima spre ex biggrin.gif) si exista un mic surubel care se deschide smile.gif face fassssss si apoi scuipa doar apa , atentie foarte foarte fierbinte biggrin.gif si gata .
Marius49803
mai exact.... unde-i surubelul respectiv????
G e o r g e
undeva intre baterie si vasul de expansiune. nu am nici o poza cu locul respectiv sad.gif
Maff
Chestia cu surubelul am aflat-o si eu, dar la ceva timp dupa ce dadusem DSN-ul.Am fost foarte usurat, dar si un pic suparat, simteam ca nu mai am masina, mergeam doar la revizii la service biggrin.gif.Acum sa te uiti si la surubelul respectiv, care este intr-un loc destul de vizibil.Insa sa te uiti si la radiator.DSN-urile din 2001 erau vestite pentru problema cu radiatorul....
Maff
Aaaaaaaa si George, cred ca s-a referit la echiparea masinii, DSN Clima.
G e o r g e
Maff eu cred ca nu smile.gif

QUOTE
Are clima ...


adica masina biggrin.gif adica are cucu biggrin.gif

scuze de offtopic.
Dan45566
Mah, nu baga prafuri ca se infunda toata instalatia. Ceva rezultate poti obtine cu solutiile lichide, dar sa nu dai in probleme de supraincalzire.
Marius49803
Ce solutii lichide? Da-mi niste nume si niste indicatii... unde se baga???... cand si cum??? Vreau cea mai simpla si cea mai eficienta rezolvare.
G e o r g e
eu am folosit praf . conditia : sa nu pui prea mult !

in plus se prea poate sa fie stricat cu totul radiatorul . se schimba:)
Marius49803
nu-i pericol sa se infunde instalatia? chiar la asta ma gandeam. in care caz se schimba radiatorul? cat de defect trebuie sa fie radiatorul? inca nu am incercat chestia cu praful...
marius50491
am vorbit si eu cu mai multi oameni care si-au pus acel praf minune care cica te rezolva de problemele de scurgeri de apa dar totzi au zis ca sa nu te astepti la cine stie ce minune
G e o r g e
eu am folosit . a functionat smile.gif

ce sa zic altceva ?
marius50491
QUOTE(G e o r g e)
eu am folosit . a functionat smile.gif

ce sa zic altceva ?


pai acum ce sa spun poate nu ai avut aceleasi probleme sau poate ai avut fisurici nu stiu repet eu am intrebat si ala a fost raspunsul eu nu am zis ca e bine sa puna sau nu praf minune
Maff
Eu te sfatuiesc sa-i schimbi radiatorul.Degeaba folosesti prafurile.Pana la urma tot trebuie sa-l schimbi.Dupa cum spuneam, DSN a avut mereu problema cu radiatorul.Daca schimbi cum unul nou poti sa nimeresti unul care sa nu-ti mai faca probleme( eu am schimbat cateva, dar toate aveau probleme, deh......ce sa te astepti, Dacia).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.