Help - Search - Members - Calendar
Full Version: S-a zis cu unicitatea!
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Kia
adi45619
E reconfortant sa stiu ca nu mai e nici o Shuma II in Severin. E unicat acolo. biggrin.gif Pana nu demult era singura si din Craiova. (Ce caut acolo? Studentia e de vina. biggrin.gif ) Cum spuneam, masina era singura din zona. Mi-au confirmat si niste prieteni de la reprezentanta: 'stim, e singura shuma din Craiova, aia grena cu numere de Mehedinti'.
Povestea frumoasa a tinut pana acum cateva zile cand am vazut alta shuma pe strada. Si ca si cand asta n-ar fi fost de ajuns, masina era grena exact la fel ca a mea. :evil: S-a zis cu unicitatea!
E ca si cand ai avea un tricou super care iti place si te intalnesti pe strada cu cineva care are unul exact la fel. blush.gif Nu stii pe unde sa dispari mai repede.
CZY
mai vorbim cand vei astepta mai bine de o luna nu stiu ce piesa care nu vine ...pe motiv de unicitate! Fii serios!
adi45619
Pana acum a mers bine. Am facut 13 000 km in 7 luni de la 23 000 la 36 000 fara sa se strice nimic. Sper sa nu am surprize. biggrin.gif
James Kilowatt
Da' cu Nubira cum stai la probleme? De care ai? Ca ma bate si pe mine un gand la sh...
adi45619
Nubira a folosit-o mai mult tatal meu. A facut 20 000 km in ultimele 12 luni de la 11 000 la 31 000 Km. E mai tanara cu un an decat Kia si nu a avut decat o singura problema: a inceput sa scartzaie dimineatza la pornire. Remediul a fost relativ simplu, un mecanic i-a curatzat de praf si funingine un starter sau alternator, nu mai stiu exact cum se numea biggrin.gif , dar era o piesa electrica si avea o bobina inauntru). In rest nu a avut probleme desi a fost stresata mai mult decat Kia.
De fapt aveam o prejudecata impotriva Nubirei dar dupa ce am facut comparatzia cu Shuma cred ca sunt masini asemanatoare. Nubira e putzin mai buna la motor(77kw/75kw). La frane e mai slaba decat Kia (pt ca Shuma are frane pe disc si la rotile din spate si franeaza mult mai bine). La finisaje interioare sta mai bine Shuma. La exterior depinde de gusturi, Nubira e mai serioasa, Shuma arata mai sportiv. Daca stai departe de un oras mare e mai bine cu Nubira pt ca au o retea de sevice mai mare.
James Kilowatt
Pe mine ma tenteaza una din 2000, 80.000 km, CDX, cu motorul de 2 litri si 133 CP. Habar n-am unde e facuta, insa e cumparata si rulata in Belgia. In plus, e pe GPL. Inca nu am aflat daca a fost pe GPL de la mama ei sau instalatia GPL a fost montata ulterior. Are si clima automata, optiune care am inteles ca in Romania nu a existat, deci pot sa presupun ca nu e facuta la noi. Daca faci parte din vre-un club Daewoo poate ai auzit cate ceva despre modelul asta.....smile.gif Am pus intrebarea si pe topicul Daewoo.
adi45619
Sigur nu e facuta la noi. La noi se fac doar de 1,6l. Ar trebui sa scapi de GPL sau sa gasesti una fara GPL. E o masina prea grea pt GPL. Vei avea probleme la depasiri. Acolo se vede o masina. S-ar putea sa ai ceva probleme cu Supernovele. biggrin.gif Cred ca e pacat sa pierzi 133 de cp la 2,0l pt un consum mai mic.
James Kilowatt
La mine

1l benzina = 1.28€
1l GPL = 0.39 €.
Cam prea mare diferenta.... s-ar putea sa merite, chiar daca se pierd niste ponei.

Plus ca la cele cu instalatii GPL serioase diferenta de putere nu e chiar atat de vizibila, mai ales la turatii joase, iar Daewoo sunt totusi printre cei meseriasi in ale GPL-ului. Nu asta ma deranjeaza, la urma urmei voi face drive test si voi vedea daca imi place sau nu cum trage.

Eram curios cum e cu fiabilitatea.

Vestea buna e ca se poate face chiptuning.... de la 133 la 146 CP. Suna tentant... insa nu stiu cat de tare s-ar pupa noul chip cu GPL-ul.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.