Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Opel Astra 1.7 DTI vs. Skoda Fabia 1.9 TDI (sh)
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
attila
Astept parerile voastre ....

ps: anul fabricatiei 2000 sau 2001
Catalin2
Opel nu se compara cu VW; cu atat mai putin daca e vorba de motorul de 1700 cmc
RCS
Sa nu confundam primaria cu prefectura VW este VW si Skoda este SKODA chiar daca face parte din grupul VW-AUDI. Niciodata o Skoda nu va ajunge la nivelul de calitate si fiabilitate al uniu VW sau AUDI cum niciodata Dacia nu va ajunge sa concureze niciodata o masina Renault chiar daca face parte din concernul Renault.
OMEGA
Bine zis sorine dar acel dti de 1.7 e cam varza si la performante dar si la intretinere si consum!
Plus ca fabia 1.9 tdi are si mai multi cai!
Era parca pe aici un posesor de fabia?!
RCS
Eu nu am pus in discutie care dintre cele doua masini sunt mai performante ci m-am legat strict de faptul ca o masina skoda(ma refeream in general) nu este de nivelul unei masini din grupul VW-AUDI. Legat de Opel eu sustin ca aceasta este cea mai slaba masina dintre cele produse de nemti (parere personala si fara intentie de a lovi in cei care au masini Opel).
OMEGA
De acord cu tine Sorin!
krysty
corect sorine, opel e cea mai slaba masina produsa de nemti dar si skoda e cea mai prost vazuta masina de catre nemti! tocmai am discutat cu un meamt zilele trecute la mare care imi spunea ca nemtii nu vor accepta niciodata ca skoda sa fie asimilata cu o masina nemteasca cu toate ca are motor si alte componente de vw! parerea lor despre skoda si dacia e foarte proasta cu toate ca au in spate rupuri ca vw si renault!
krysty
corect sorine, opel e cea mai slaba masina produsa de nemti dar si skoda e cea mai prost vazuta masina de catre nemti! tocmai am discutat cu un meamt zilele trecute la mare care imi spunea ca nemtii nu vor accepta niciodata ca skoda sa fie asimilata cu o masina nemteasca cu toate ca are motor si alte componente de vw! parerea lor despre skoda si dacia e foarte proasta cu toate ca au in spate rupuri ca vw si renault!
OMEGA
Cristiane vezi ca daca te aude Spin ce zici de Opel
guerilla
nu cred ca trebuie generalizat faptul ca Opel e cea mai proasta masina produsa de nemti. ai uitat probabil de omega, de signum, etc
in comparatia astra/fabia as merge pe fabia anytime.
motorul de 1.9 TDI merge super bine, cuplu bun, putere suficienta, service prin toata tara (nu ca ai avea nevoie), fiabila.
krysty
eu ma refeream la masini bendru bobor. sa nu uitam ca opelu' are speedster care da clasa multor nemțești. btw la fabia interiorul mi se pare groaznic. bord neinspirat, plastice ieftine
G e o r g e
beeeeiiii ia vedeti ca ma supar ... mai ziceti voi de opel ca e prost si vin cu vectra peste voi
pana acum am avut 2 opeluri : un omega 2.5TD 1998 l-am tinut 1 an, si acum am vectra 2003 2.2 DTi. sunt SUPER MASINI... suspensii beton mai ales omega, pb cu tractiunea spate pe udatura (m-am invartit de 2 ori pe piatra cubica dar din vina mea ca am calcat acceleratia ca nebunu) in rest mecanica + SUPER MOTOR !!!
iar vectra este o bijuterie de masina ...
asa ca aveti grija ... da
guerilla
bord neinspirat? plastic ieftin? da cu ce fabie ai mers? cu aia entry level?
bordul e tipic VW pentru clasa fabiei.
sa nu vorbim de speedster si OPC, ok? ca atunci intram in sfera sport si supersport si nu e cazul in comparatia astra vs fabia.
astra mi se pare ca pierde foarte mult la devalorizare... poate e doar o parere, dar avand in vedere imensitatea de oferte de astre din bucuresti, in 2 ani vei pierde mai mult de jumate din banii dati.
G e o r g e
sigur ca de proaste ce sunt sunt asa de multe , nu?
la pret sunt la acelasi pret ca fabia , sau app.
acum depinde si de gusturi.
eu unul nu mi-as lua o skoda in veci. de ce ? pai nu imi place , si ii urasc pe soferii de skode , prea se cred buricul pamantului. au tupeul chiar sa zica (unul cel putin) ca skoda lui 1.9 tdi 90cp este mai buna ca o mazda 626 ditd 110 cp , masinile acelasi an de fabricatie 2002.
+ am o boala, dc aveti skoda si vedeti langa voi o supernova rosie pe care scrie NOS va rog nu incercati sa va aratati muschii, doar in caz ca aveti un 1.8T sau RS , dc aveti un amarat de TDI stati cuminti, da?
guerilla
mentalitatea posesorilor de skoda e aceeasi cu a celor care au golf, leon, subaru, slk, m3, m5... adica e cam ciudat sa zici ca toti care au skoda iau automat si "muschii" aferenti de la dealer am vazut soferi "nervosi" si cu peugeot 206 si cu cielo (parca din astia sunt cei mai multi), si cu super nove si mai nou cu solenze.
off topic: da un amarat de TDI la ... 150CP e bun?
tu ti-ai pus nos pe dacia? cum iti merge? l-ai montat in romania sau te-ai dus afara?

krysty
nosul e pentru liniute nu pentru drum lung ca altfel se lasa cu
guerilla
pentru liniute sau vtm
G e o r g e
nu am nos pe ea , doar scrie nos. pb este ca la momentul respectiv am vrut sa-mi pun nos si nu am gasit in tara pe cineva care sa monteze asa ca am adoptat alta strategie . am adaptat un motor de clio 1.4 16v, adica tot ce inseamna "mate" la motor. nu eu , ccineva care se pricepe a facut aceasta operatie. deoarece masina este inca in garantie la aspectul exterior al motorului nu am umblat, boii aia din service nici nu si-au dat seama ca este alt motor, doar dom'nle dar merge bine de tot masina dvs. , dc ar stii saracii ca au 100+ cp sub fund.
+ esapament full inox borla .
astept sa ies din garantie pt modificari mai extreme. oricum , dupa cum ziceam pe skoda parca nu este diponibil tdi de 150cp (fara superb despre care chiar imi place , ca sa zic asa)
guerilla
nu exista un tdi de 150cp pe fabia si octavia. exista un 155cp pe superb.
dar cine zice ca trebuie sa vina standard cu 150cp cand poti sa iei un tdi de 130cp si cu un mic efort financiar il duci lejer la peste 150cp?
krysty
care e acel "mic efort financiar"? chip tuning? in romania nu exista scule de masurat puterea motorului iar in caz de teapa o faci pe coaja ta. cu un chip maresti cu pana la 10% puterea motorului.
krysty
care e acel "mic efort financiar"? chip tuning? in romania nu exista scule de masurat puterea motorului iar in caz de teapa o faci pe coaja ta. cu un chip maresti cu pana la 10% puterea motorului.
OMEGA
Va rog eu fara cearta si tu George vezi pe la limbaj te aprinzi cam repede!
Acum:
Exista dacia nova cu NOS in ro, forumistii de pe autoshow, sper ca stiti de cine spun!!!

On topic:
Interiorul de la fabia nu arata rau deloc, de octavia nu mai vb.
Cristi(T) cum e in L&K??? ca am uitat???
guerilla
cu un chip tuning maresti puterea cu cat e mai destept softul. Sunt firme care aduc motorul de 74kw (adica 110CP) pana la 100 kw, plus un cuplu cu 60Nm mai mare - cam 540euro+22% tva in cehia
solutii sunt, bani sa fie. Iar efortul financiar mic, era pus in comparatie cu cat dai pe masina . In afara de tuningul "tehnic" (chiptuning sau powerbox, filtre de aer, evacuare sport, frane, suspensii, etc) mai este si cel de imagine (grile, eleroane, jenti, gume, etc).
In l&k e bine mike, e chiar foarte bine.
Mie imi place skoda, arata ca se poate ceva mai bun pentru europa de est. astept cu interes noua octavia din toamna asta.
G e o r g e
omega > de ce ma aprind repede? ce am zis?
ca TDI urile de pe skoda sunt amarate ?
pai alea de pe octavia da . din pacate in (pt mine ) pe aici (franta) am vazut octavii de 1.9 130cp. asa DA masina.
si asta este eu nu inghit marca skoda ...
decat o octavia mai bine un subaru . asa ca ...
G e o r g e
omega4u !

informatii strict secrete
Porecla : omega4u
Caracter : Fumatoru'
Armata : 483 soldati!
Pusculitza : 3068 $
Pregatire : Neindemanatic
Locatie : InSubsol

esti tu asta cumva ?
OMEGA
Nu george, nu n-ai nimerit-o!
Nu fumez, n-am armata si nici nu detin acea suma de bani deoare acum as fi reparat o alfa 6
kozma
mai baieti...eu intru rar pe aici....ma amuza discuttile voastre....!uitati cum vad eu lucrurile....am avut un astra din 98 tds(motor isuzu)...masina nu a avut nici o problema!tocmai am vindut-o!eu am avut breck....va pot spune fara jena ca am construit o casa de vacanta cu ea....incapatoare si fara costuri de intretinere mari!o masina cinstita din punct de vedere pret-bani!acum am un cliu symbol dci(merge super )si mai nou am comandat un seat leon 19 tdi cupra 4 motion!ar trebui sa vina in sept.!dar......nu stiu prin Bucuresti cum e dar prin ardeal .....vitejii pe sosele nu prea se fac!asa ca nu are mare importanta numarul de cai......conteaza sa ai o masina pe care sa te poti baza.Skoda?super din punct de vedere al costurilor de intretinere.nu am avut si nici nu am condus dar....toata lumea spune ca e o afacere reusita!IN FINAL.....alege o masina pe care o consideri folositoare si rentabila!cam asta ar fii..........mama cit am scris......scuze!
Cristian10
Salut. Ce parere aveti de Mercedes E 200, diesel, 1991. Stiti cum arata. Ca mercedesurile de la Hotelul Sofitel. Cit credeti ca merita, sa dia pe unul? Ce ziceti mai poate? Daca stiti spuneti-mi la ce sa ma astept (eventuale probleme) Poate fi mai bun ca un BMW 320 diesel, din 1992? Ma refer la modelul ala care sa fabricat pina in 1996.(ala cu faruri dintr-o singura bucata) Intrebarile de sus sunt valabile si aici.
OMEGA
Deci ai vandut opelul tds kozma felicitari
Mertzul merita doar daca esti pasionat cu adevarat deoarece e de munca la acel motor!
RCS
Legat de Mertane! Am avut si eu unul cu motor de 2300 benzinar si care arata foarte bine dar am avut probleme foarte mari cu motorul trebuind sa-i inlocuiesc cap distribuitor injectie (masina am luat-o din germania la 90000 km si era fabricata in 92) si chiar dupa inlocuire motorul tot nu mergea asa ca ultima solutie a fost sa o vand. Asa ca eu m-am ars cu mertanu si de atunci nici sa nu mai aud de ele.
RCS
Pt.George ! Daca am inteles bine ai super-nova cu motor de 1.4 16 v ? Daca da vreau sa stiu si eu cat i-ai dat maxim la masina si daca nu ai avut probleme cu stabilitatea masinii dar mai ale cu franele care nu stiu daca fac fata cu brio la o asa putere a motorului (sau ai schimbat discurile pe fata cu altele mai mari?). Cutia de viteze o ai tot cea veche?
G e o r g e
pana pe la 120 km/h franele sunt mai mult decat OK. de acolo in sus se simte o oarecare subdimensionare a lor.
eu nu am modificat masina ca sa am vit max mai buna ci pentru o acceleratie mai buna. aceasta masina este STRICT pt oras . mi-e tarsa sa merg cu subaru care imi consuma 15 % in stil babesc si 20+ in stilul in care merg cu dacia, asta consuma doar 11%.
iar opelul este pt iesit in familie doar !
DORU
MAI GEORGE, DAR ESTI PORNIT PE SKODELE OCTAVIA TDI...
CA SA ITI INTRU PUTIN IN JOC O SA-TI SPUN CA ANUL TRECUT AVEAM UN TDI CU CHIPTUNNING SI FILTRU K&N ADMISIE DIRECTA, TOTAL 152 CP...CRED CA TI-AM SPUS DESTUL smile.gif)
IN PREZENT DETIN OCTAVIA 1.8T TUNATA...FINAL 205 CP.
CA O CONCLUZIE, CAND VAD NOS-UL NICI MACAR NU VOI SCHITA VREUN GEST DE DEMARAJ...CE ROST AR AVEA?
OAMENII CIVILIZATI AU MUSCHI CU MASURA IAR DACA EU AS AVEA O SKODA TDI DIN NOU ITI SPUN SINCER CA NU M-AS LUA LA INTRECERE CU DACII SAU CIELO SAU ALTELE ASEMENEA...E CHESTIE DE STAIF SI NU DE OPULENTA, DAR UNA E SA IEI O GROAPA CU O MASINA DE 15-20000 EURO SI ALTA CU O DACIE , NU CREZI ?
G e o r g e
te rog nu mai scrie cu litere mari !!!

deja e al nu stiu catelea mesaj si ma dor ochii!!!

ti-am explicat eu in celelalte posturi cum e cu cei 152 cp si respectiv 205 cp.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.