Help - Search - Members - Calendar
Full Version: (non)-calitate piese lada
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Lada
Horia49540
salutare, ladisti!
sunt cam nou pe forum
as vrea sa va intreb: voia ti avut probleme cu piesele noi de lada?
eu am o lada din 1980 la 115 000 km care merge ok...cand nu ii crapa cate o piesa cumparata recent sad.gif
ultima patanie care m-a suparat rau de tot este ca la ralanti (nu in mers, nu la socuri) a crapat puru si simplu placa de prsiune cu niste zgomote oribile: daca eram pe Transfagarasan sau prin Apuseni???
nici nu mai stiu de unde sa iau piese, din Obor exclus (daca vreti va povestesc toate pataniile cu piesele din Obor:( :bash: )
si nici in magazine nu-s prea stralucite...
multumesc daca aveti vreo idee:)
Gabi42617
Salut !
Si eu sunt relativ nou venit in comunitatea Ladistilor. Din ce am inteles din alte posturi si de la ceva amici, majoritatea pieselor care se gasesc in magazinele de profil sunt moldovenesti, nu rusesti ! Eu personal nu stiu unde am putea gasi piese originale, facute la mama lor.
Am si eu un exemplu, desi de o importanta mult prea mica, dar totusi: mi se rupe cablul macaralei geamului dreapta fata, ma duc si cumpar din magazin macara noua, la care a trebuit sa fac o adaptare ca sa functioneze: era cablul mai lung cu 5-6 cm decit ar fi trebuit ! Nu mai vorbesc de calitatea metalului, foita de tigara in comparatie cu macaraua veche !
Poate alti forumisti, mai experimentati cu piesele, ne pot ajuta cu sfaturi !
O zi buna !
asa49779
Salutare, pisesele contrafacute sunt o mare problema, am incercat piese de la moldovenii din obor si sunt ffff proste, nu merita sa iei decat nimicuri gen garnituri, accesorii, piesele sunt de prosta calitate sau reconditionate de ei si le dau drept noi. Am mai cumparat niste amortizoare de la mag piese lada din ghencea din 4 amortizoare 1 era mai prost ca ala vechi, am reusit sa-l schimb pt ca mi-a dat garantie la ele. Singuru mag de unde nu am avut vreo surpriza este cel din pantelimon, si am auzit ca si cel de pe grivita ar fi la fel de bun. La aceste magazine piesele sunt mai scumpe dar dar de o calitate buna (1 pivot la obor costa 150k la mag 300-350k) cam asta e diferenta, iar din cate am vz o mare majoritate dein piese9ma refer la cele din mag) sunt fabricate in germania. aaa si inca ceva exista un centru de dezmembrari pe soseaua antiaeriana, gasesti si lucruri bune la preturi pt buzunare mai sarace (am intrebat de un diferential 400-500mii, cardan cu rulment 400k,luneta spate 600mi cu tot cu montaj). arigato.gif
Horia49540
da, e rau de tot cu piesele
mai ciudat e ca unele chiar din Obor merg ok:), eu am franele facute numai cu piese din Obor ( pe vremea cand credeam ca sunt originale :bash: ) si merg de 6 ani exceptional
dar altadata am cumparat un cap d ebara din Obor si in 300 km (Bucuresti-Sinaia si retur) era mort :evil:
intr-adevar cica la pantelimon si pe grivitei sunt mai bunicele piesele
pentru Gabi42617 - cu macaraua am patit-o si eu, sunt dintr-un plastic prost: remediu: sa ai noroc sa gasesti una de o lungime potrivita la magazin si...sa tragi usor de ea :minigun:

daca e ceva de care-mi pare rau, e ca eu mi-am luat lada stiind ca e strong, si itr-adevar e, dar piesele noi...
unchium meu are lada de noua din 1982, si pana la 70 de mii km n a pus mana pe nimic, facea revizie la 10 000km si atat! si mergea masina de rupea! bicycle.gif

oricum, a propos de problema mea, piomaine merg la bujoreni sa schimb ambreiajul...cu piese rusesti de pe calea grivitei caci nu mai au nemtesti momentan la pantelimon
numai bine
madalin46093
Incerca-ti sa luati piese de la batraneii care si-au vandut masinile si le-au ramas piese originale.Asa am gasit si eu multe piese originale CCCP.
Ionut45405
Grivita si Ghencea sunt ale aceleiasi firme, asa ca...
Horia49540
interesant, Madalina...esti prima doamna/domnisoara cu lada pe care o cunosc:)
felicitari beer.gif

a propos de piese: asa o sa fac, cum spui tu :angel:
Horia49540
ooops! sory scriu in viteza si am vazut un "a" in plus
dar chiar, fete cu lada or fi? beer.gif
Adrian52125
Se gasesc de cumparat capace de Lada originale la rusi?Nu am cumparat niciodata de la ei nimic asa ca nu stiu ce au.Am citit aici ca nu prea sunt piese de calitate dar cred ca,garnituri,arcuri,capace pot sa cumpar pentru ca nu prea are ce sa se strice la ele.
Horia49540
...delicat, uneori aia au piesele mai bune chiar decat la magazin, dar alte ori sunt contrafacute si tin foarte putin, si se mai si rup, chiar cele de directrie etc.
eu de exemplu am schimbat un cap de bara de la ei dupa un (1) drum la Sinaia!!!, dar am frane facute cu piese de la ei (tot sistemul) si merg de te scot prin parbriz lol :boxing:
garnituri...daca nu sunt de la motor (unde daca ses trica trebuie sa-l desfaci iar), merge, unii mai au si piese ramase dinainte de 1989, dar azi grija sa nu fie imbatranite...
arcurile pot fi calite prost si sa se lase sau chiar rupa...
capace poti sa iei linistit, singurul risc e sa rugineasca...
cred ca aduc si capace, ca daca nu au aduc aproape orice pe comanda
si oricum, daca trebuie neaparat o piesa si nu gasesti la magazin iei de la ei, de preferat sa aiba serie pe ele si sa scrie сделано в Россия, sau CCCP :wave:
Georgian40398
Din pacate am luat si eu niste piese proaste... De la Atlas Grivita una bucata toba ruseasca, a costat 800.000 acum 2 ani si ati ghicit cit m-a tinut blush.gif
Am sunat acolo, degeaba. Oricum, credeam ca de acolo iau numai piese bune. Acum cred ca or fi bune majoritatea...

De unde poci face rost de niste curele de ventilator originale ? Ca si aia desi noua m-a tinut putin :bandit: Am accelerat si eu mai brusc cind am plecat la mare si gata, pe drum BUFFFFF mi-a tisnit deodata toata apa din vasul de expansiune, zici ca mergeam cu o locomotiva cu aburi biggrin.gif

Si alte piese originale m-ar interesa, poate punem mina de la mina si luam tot ce are vreun mosh, daca vreti.
Horia49540
da, cu tobele m-am pacalit si eu, dar luate de la basarabeni...
ultima data mi-am luat tobe poloneze de la pantelimon si merg inca bine
am inteles ca aceeasi firma din Polonia face si pt cielo
cat despre cureaua de ventilator...eu am de la basarabeni si de 25 000 km merge bine :boxing:
normal ca una originala dinainte de 89 ar fi mai buna, dar cred cadaca iei una din magazin o sa fie ok (si inca una de rezerva, dar la distanta de vreo saptamana, sa fii sigur ca nu iti crapa prima si o iei pe a doua degeaba looooool)
a propos - stergatoare voi de une luati? eu am luat un set de la basarabeni si m-au tinut 5 minute de ploaie, apoi dion magazin, la fel 5 minute
apoi mi-am pus niste lame romanesti vechi de 25 ani si merg de doi ani...
no comment
:wave:
Georgian40398
Azi efectiv a fost ziua masinii mele smile.gif
Dupa ce ca i-am facut plinul ochi, i-am mai cumparat si piese...
Am trecut pe la basarabeni biggrin.gif
Am luat asa:
- set stergatoare - 150.000
- motoras de lichid parbriz ( cu tot cu plasticul ala alb care intra in rezervorul de lichid ) - 150.000
- capac cu plutitor pt rezervorul de lichid de frana - 100.000
- o chestie lunga numita litrometru ( aia de masoara benzina in rezervor ) - 200.000

In total 500.000. Deja mi-am "montat" capacul la lichidul de frina si cu ocazia asta s-a stins becul rosu care ma avertiza aiurea smile.gif

Nea ala zicea ca daca vrem putem sa facem comanda la el sa aduca piese din alea bune, cum se aduc in Ungaria.
Dragos56563
Nu cred, Georgian ! Iti dai seasma cit il costa pe el sa ia piese din alea bune ? De ce sa nu ia piese proaste ( aka ieftine ) si sa le vinda scump la pret de piese bune ? Dar oricum... Merita sa facem comanda de ceva, sa vedem cum e. :wave:

PS: Stie cineva un magazin pe net, sau un magazin de piese de afara care face livrari si la noi ? Pentru ca eu ma gindesc ca cel mai bine ar fi sa ne stringem citiva si sa facem comanda afara. Asa poate ar trimite piesele. Plus ca poate obtinem un discount. Ce ziceti ?

PPS: Are cineva dintre voi card de credit ?
:wave:
Gigi66198
QUOTE(Dragos56563)
PS: Stie cineva un magazin pe net, sau un magazin de piese de afara care face livrari si la noi ? Pentru ca eu ma gindesc ca cel mai bine ar fi sa ne stringem citiva si sa facem comanda afara. Asa poate ar trimite piesele. Plus ca poate obtinem un discount. Ce ziceti ?PPS: Are cineva dintre voi card de credit ? :wave:


Dragos, sti ce este un card de credit??
Daca nu, iti spun eu: este un card pe care banca iti pune o suma de bani(in general de 3xsalariu) si cu el poti cumpara diverse bunuri. In general, nu poti scoate bani de pe el(cel mult 40% din valoarea sumei de pe card).
Problema este dobanda care o platesti pentru un asemenea card, la suma folosita iti ia 28% dobanda+alte mici comisioane.
Crede-ma, nu se merita un card de credit... wink.gif
Icsulescu68672
QUOTE(Gigi66198)
QUOTE(Dragos56563)
PS: Stie cineva un magazin pe net, sau un magazin de piese de afara care face livrari si la noi ? Pentru ca eu ma gindesc ca cel mai bine ar fi sa ne stringem citiva si sa facem comanda afara. Asa poate ar trimite piesele. Plus ca poate obtinem un discount. Ce ziceti ?PPS: Are cineva dintre voi card de credit ? :wave:


Dragos, sti ce este un card de credit??
Daca nu, iti spun eu: este un card pe care banca iti pune o suma de bani(in general de 3xsalariu) si cu el poti cumpara diverse bunuri. In general, nu poti scoate bani de pe el(cel mult 40% din valoarea sumei de pe card).
Problema este dobanda care o platesti pentru un asemenea card, la suma folosita iti ia 28% dobanda+alte mici comisioane.
Crede-ma, nu se merita un card de credit... wink.gif


ce spui tu este un card cu descoperit de cont, nu de credit. irelevant. Omul a vrut sa spuna card, ca sa putem plati online.
Dragos56563
Right on! Ma gindeam ca poate unii dintre noi ar avea salariu mai mare si ar avea asa ceva. Ca eu daca vreau sa-mi fac card de credit ... mai bine nu. Ar fi o idee.

:wave:
Icsulescu68672
Carduri de credit in adevaratul sens nu prea exista in Romania. dar, dupa cum spuneam, asta este irelevant. de platit poti plati cu orice card acceptat de firma respectiva, fie de debit, cu descoperit de cont sau de credit. important e sa fie acceptat si aiba bani suficienti pe el. Un sfat: daca achizitionati ceva de valoare mai mare, incercati sa convingeti vanzatorul sa accepte un transfer prin escrow, astfel sunteti acoperit in cazul unei tepe.
Gigi66198
QUOTE(Icsulescu68672)
QUOTE(Gigi66198)
QUOTE(Dragos56563)
PS: Stie cineva un magazin pe net, sau un magazin de piese de afara care face livrari si la noi ? Pentru ca eu ma gindesc ca cel mai bine ar fi sa ne stringem citiva si sa facem comanda afara. Asa poate ar trimite piesele. Plus ca poate obtinem un discount. Ce ziceti ?PPS: Are cineva dintre voi card de credit ? :wave:


Dragos, sti ce este un card de credit??
Daca nu, iti spun eu: este un card pe care banca iti pune o suma de bani(in general de 3xsalariu) si cu el poti cumpara diverse bunuri. In general, nu poti scoate bani de pe el(cel mult 40% din valoarea sumei de pe card).
Problema este dobanda care o platesti pentru un asemenea card, la suma folosita iti ia 28% dobanda+alte mici comisioane.
Crede-ma, nu se merita un card de credit... wink.gif


ce spui tu este un card cu descoperit de cont, nu de credit. irelevant. Omul a vrut sa spuna card, ca sa putem plati online.



Crede-ma, stiu ce spun!! Un card de debit(sau de salarii) poate avea descoperire de cont... Dar, in general. un card de credit este cel care l-am descris mai sus...wink.gif
Icsulescu68672
daca lucrezi intr-o banca ar trebui sa te concedieze.

I rest my case.
k.68177
Dargos: eu stiu magazine (care sunt in Ungaria) si vind piesele destul de ieftine + ca dau si garantie. Au si site, si se poate plati si cu carte de credit. Creca livrarea nu ar costa mult . Iti dau si ceva adrese:
www.ladabolt.hu, magazin ce este in Budapesta, www.ladaparts.hu magazin ce e in Szeged , Oft centrum in orasul Gyula. Piesele sunt de cea mai buna calitate, de la producatori ca de ex. DAAZ, care face piese de calitate pt. Lada. Piesele au certificat de calitate, sunt omologate si raspund tuturor standardelor. In plus au si garantie. Eu de aici imi procur piesele mai importante, prin cunostintele ce pleaca in Ungaria lunar. Dar repet, in Romania, undeva in Tg. Mures e un magazin care aduce piesele din Ungaria (cred ca de la Oft Centrum). Sau am mai auzit, ca ar fi unu la Lacul Rosu.
Icsulescu68672
din pacate, daca nu vorbesti maghiara, slabe sanse sa intelegi ce vand...
k.68177
Yep, asa e. Spuneti ce piese va trebuiesc, pt ce model, si va spun pretul in forinti, si in RON.
Dragos56563
Super ! Diff Lada 1200s. Pentru inceput. biggrin.gif

:wave:

Multam.
k.68177
1200s ce model e? 2102 ? ca am gasit pt 1200 simplu (2101) 21010-2402010-00 dif. complet. 59400 forinti. Dupa cursul valutar ( 1 forint 140 ROL), pretul iese in jur de 831,6 RON, adica 8316000 ROL. Altceva ?
gabriel cretu
aoleuuuuuuu ce diferentaaaa fata de 14 000 000.........
multumim pt informatii.....
ionita56403
Dar un motor nou de lada 1200 se gaseste? si cat costa?
Icsulescu68672
sincer, pe mine m-ar interesa un turbo pentru lada 1200s. Daca stie cineva...
k.68177
Ok, ma uit dupa motor. Turbo se poate pune. Numele lui e VOLUMEX ( un turbocompresor f. bun ) , si si gasea pe modelele de Fiat Argenta (nu sunt 100 % sigur) . Potriveste ca o manusa, dar problema e ca e f. greu de gasit, si ca trebuie sa ai motorul cu ditributie pe curea, nu cu lant.
ionita56403
Te rog frumos nu ma uita cu motoru de lada 1200 nou vreu ca io cam ar trebui sa ii fac motoru si vreau sa stiu care e pretu ca la ce preturi spui tu s-ar putea sa merite sa iau motor nouStiu de motoru asta dar e complicatia prea mare si nu merita ca soto ciupeste mult la benzina raman la motoru de 1200 ca daca ar fi sa il gasesc nou parfum ar fi
k.68177
am cautat motor, si nu este.... din pacate. Dar in schimb se gasesc piese de rezerva halal (pana si cel mai mic surub e de gasit in lista de componente)
Horia49540
poate s-a mai intrebat, dar...cum am putea si noi "sudistii" si care nu intelegem maghiara sa luam piese de la ei? trimit prin curier? sau altfel? merci :wave:
k.68177
Am trimis un mail pt cele doua magazine, sper sa raspunda cat mai rapid. Pe site-ul lor am vaz. ca dau si reduceri pt. redistribuitori, si pretul mentionat este brut.
Icsulescu68672
daca stie cineva unde si cat...

PS: de ce trebuie sa fie pe curea????
k.68177
pai se poate vedea si pe poza ca VOLUMEX-ul e actionat prin curea
Dragos56563
Am cautat Volumex de mi-au sarit ochii din cap ! Asta acum vreun an si ceva. Nu am gasit. Am gasit in schimb pe eBay. Pretul de pornire 50 de lire sterline. Pretul de incheiere ? 2500 de lire sterline. Asa ca.... Eu m-am lasat pagubas.

K, multumesc pentru informatii. O sa-ti cer adresa de mail ca sa vedem cum facem cind o sa am banii pentru el.

Multumesc inca o data ! :wave:
Icsulescu68672
:ewpu:
k.68177
Deci in sfarsit o veste buna: am primit mail de la magazinele Lada din Ungaria. In mesaj au precizat ca teoretic se pot comanda piese, dar costurile de livrare sunt f. mari. Au zis ca ne recomanda calduros daca putem/avem posibilitatea sa facem o lista cu piese ce ne-ar trebuie, si sa ne ducem la ei, dupa ele :boxing: . Asa ar merita, cred eu. Magazinul lor e in Szeged. Creca cel mai bine ar fi daca am gasi o persoana care face drumul Romania-Ungaria periodic, si care ar avea binevointa sa ne ajute. Plus ca se poate negocia un pic pretul .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.