Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fiat Albea vs Dacia Logan
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
petre 1
Salut ,am vazut niste discutii foarte aprinse despre Fiat Albea si restu' lumii fel de fel de argumente pro si contra,dar cum sta in comaratie cu faimoasa Dacie Logan ?sunte-ti invitati sa va spune-ti parerea aici biggrin.gif
ncristi
Logan--motive multiple...
-mai frumoasa
-motoare mai bune de cat 1.2 de la fiat
-mai economica (din surse foarte sigure stiu ca albeea consuma de rupe)
-muult mai ieftin de intretinut
-masina simpla si fiabila (pana acum)

Sg avantaj al fiatului ar fi interiorul mai lucrat--insa nu cred ca merita...
Cornel2
chestia cu design-ul exterior tine de gust.Eu cred ca francezu a fost cam orb cand a creat asa ceva!
Horatiu Hadrian47137
ei... mai orb...
a creat ceva pentru pretul respectiv...
ce crezi ca se intampla daca, crea ceva super... segmentul de populatie care achizitioneaza clio, laguna, etc se va uita la Logan, iar asta e o pierdere pentru cei de la Renault, nu?
Maff
Motorul de pe Albea este gurmand.Din cate stiu vine in echipare standard cu casetofon, care este incastrat in bord.........Performantele par mai mult decat modeste.La pretul unui Albea 1.2 16v 80cp iei un Logan 1.6 Ambition parca este varianta full la care mai raman ceva bani si pentru un chip tuning, jante, evacuare..........Si in echiparea full parca are si mai multe chestii decat pe Albea.
Zetics40545
Mare pacat de renumele Fiat si de motorasul ala mic si mīncacios, altfel arata bine Albea, e spatioasa, interior frumusel si portbagaj mare. L-am avut si eu in carti, dar din cauza motivelor enumerate, plus ca era mai scumpisor decit Accentul, a iesit repejor...
ncristi
QUOTE
L-am avut si eu in carti, dar din cauza motivelor enumerate, plus ca era mai scumpisor decit Accentul, a iesit repejor...


Alegand accentul si nu albeea ai facut una din cele mai bune alegeri ale vietii tale.
Mie masina aia mi se pare super urata. Giugiaro cred ca era beat manga cand a desenat-o--naspa rau masina mai ales aia fara portbagaj--oribila, loganul este un exemplu de virtuozitate in design pe langa albeea.
Viorel49956
De gustibus non discutandum, dar Albea mai arata a masina fata de dulapul de logan...
mihai51160
albeea este buna dar este masina italiana si eu cred ca cele frantuzesti sunt mai bune. logan este mai incapator si se intretine mai usor.
Andrei38283
Albea este mai bine finisat atata tot, in rest Logan rulz..... biggrin.gif bicycle.gif
costin48132
looooooooooooogan putin aranjata la exterior e chiar frumusica
petre 1
Tocmai ce am venit si eu pe acasa si vad un Albea parcat la reprezentanta de pe Pantelimon,primul lucru la care m-am gandit a fost "mama ce masina urata". biggrin.gif
(imi cer scuze propietarilor de Albea dar asta e parerea mea).
C Z R
deci oameni buni, chestia ca e mai frumoasa sau mai urata este relativa, discutabila si este o chestie intima si personala in definitiv, specialistii auto au decis ca albea este mult peste logan la design chiar peste hyundai sau alte marci din clasa ei, zetics te rog informeaza-te si nu mai arunca cu vorbe, hyundai accent fara nici optiune e mult mai scumpa decat fiat albea in echiparea ei full, eu nu am spus ca renault clio sau megane sunt "naspa rau" asa cum au facut-o userii acestui subiect, dar poate ar trebui sa stiti ca renault clio este considerata de catre specialisti cea mai urata masina din clasa ei, n-am spus-o eu, logan 1,4 consuma la fel ca albea, logan 1,6 mai mult, apoi finisarile de la logan sunt sub albea cu mult, specialistii auto au spus-o, motorul de 1,2 16 v e unul viril si potent este acelasi de pe punto, fapt recunoscut chiar si de george moderatorul nostru drag, antifan al acestei marci, exista clar diferente de pret care spun clar cine a fost si este fiat si cine este logan, in anii '80 fiat era un foarte mare grup auto pe piata, iar renault pe la sfarsitul listei, revenirea pe piata a fost una spectaculoasa datorata pretului mic de achizitie, a intretinerii ieftine, a motoarelor destul de fiabile si asa-zisei securitati de la euroncap care este de asemenea subiectiva, aceasta institutie si etalon al securitatii fiind chiar din tara cu pricina - franta!!!??? normal cand ai renault si dacia logan facand parte din acest grup este o chestie absolut de "bun-simt" s-o aperi chiar daca iti place sau nu aceasta masina, cum spuneam oamenii sunt extrem de subiectivi, chestia cu am auzit .......e pur si simplu prosteasca(sunt tolerant in cuvinte nu ca voi, care folositi invective), ok???
Watcher
"deci" biggrin.gif:D intai spui
QUOTE(Alex Aka)
deci oameni buni, chestia ca e mai frumoasa sau mai urata este relativa, discutabila si este o chestie intima si personala in definitiv

si dupa aia spui
QUOTE(Alex Aka)
dar poate ar trebui sa stiti ca renault clio este considerata de catre specialisti cea mai urata masina din clasa ei, n-am spus-o eu,


Macar ceilalti interlocutori si-au exprimat parerile personale, nu pe ale altora, mai ales cand este vorba de ceva subiectiv cum ai mentionat singur.
C Z R
watcher, citeste mai atent te rog, lasa ravna si fii mai atent altadata, "n-am spus-o eu" inseamna specialistii auto, asa am facut de fiecare data in ceea am scris mai-sus, asa ca n-am mai repetat, sperand ca se va intelege, voi vorbiti din auzite altii se documenteaza inainte de a vorbi, asta da deosebire, ce zici de : diferenta face mai frumoasa lumea??? biggrin.gif
Watcher
Suntem putin off-topic, dar asta e tot ce mai zic off-topic, promit smile.gif :
Daca tu crezi ca esti singurul de pe forumul asta care citeste reviste auto , te inseli biggrin.gif. De altfel, o abordare de genul "voi vorbiti din auzite, altii mai se si documenteaza" nu mi se pare ideala pentru a-ti face intrarea intr-o comunitate sau pentru a purta un dialog civilizat.
Revenind: e normal sa citesti reviste/site-uri/ urmaresti emisiuni auto si sa citezi din ele, sau sa te ajuti de ele in a-ti forma o opinie. Dar tu ai folosit argumentul cu revistele legat de design ceva care ai recunoscut singur ca este subiectiv.

Pentru a posta si ceva off-topic: eu unul as alege Logan din cauza ca intr-adevar mi se pare farte urat Albea, in schimb am vazut cateva Logan-uri preparate frumusel.
Mai departe, piesele TREBUIE sa fie mai ieftine, si service-uri considerabil mai multe.
Iar ultimul argument este cel nationalist: daca ai de ales intre doua produse pe care le gasesti foarte asemanatoare iar unul este strain, alegandu-l pe cel autohton ajuti economia, pe departe chiar pe tine insuti, iar alegandu-l pe cel strain ajuti economia respectiva.
Pe de alta parte sa nu ajungem cu nationalismul la extreme: daca ai pune in ecuatia Albea-Logan un SH de banii aia as zice SHul acela pentru ca va fi MULT mai dotat wink.gif
Alexandru49205
Cum arata masina este intr-adevar o chestie subiectiva. Fiecare alege ce-i place. Eu sunt de parere ca Albea este mult mai frumoasa decat Loganul. E mai proportionata si "arata mai a masina". Nu stiu ce anume nu le place altora la ea, dar eu pot sa spun ce nu-mi place la Logan de exemplu: privit drept din fata (cum se vede si in oglinda retrovizoare cand il ai in spate) arata cam ca o cutie. Mi se pare ca geamurile laterale sunt mult prea verticale si ca ar fi trebuit sa aiba o inclinare mai mare. De asemenea, cam aceeasi senzatie o am si cand privesc masina drept din spate. Din alte unghiuri e acceptabil. La Albea in schimb nu trebuie sa evit anumite unghiuri ca sa mi se para o masina frumoasa. Dar repet, totul e subiectiv.

In interior din nou mi se pare Albea cu mult mai confortabila decat Dacia Logan. Iar motorul pe mine ma multumeste.

Despre consum, am tot citit si eu pareri ale unora care cica "stiu din surse foarte sigure" ca este enorm la Albea. Nu pot sa spun decat ceea ce am obtinut cu a mea (pe care o am de circa o luna). Asadar:

Am facut un traseu de 1563 km (aer conditionat aproape non-stop ca erau calduri foarte mari) cu 99.73 litri de benzina Petrom Euro 3. Asta inseamna un consum mediu de 6.38 l/100km, ceea ce mi se pare foarte rezonabil.

Traseul a fost facut pe ruta Cluj - Alba Iulia - Sibiu - Sambata de Sus - Sibiu - Cartisoara - Transfagarasan - Balea Lac - Vidraru - Curtea de Alges - Ramnicu Valcea - Sibiu - Fagaras - Brasov - Rasnov - Bran - Rasnov - Predeal - Sinaia - Brasov - Sfantul Gheorghe - Miercurea Ciuc - Odorheiul Secuiesc - Sovata - Targu Mures - Cluj - Turda - Cluj - Gherla - Cluj. Din astia 1563 km vreo 300 au fost facut in oras (Cluj, Sibiu, Brasov). Cam 1000 km am fost 5 persoane in masina, iar restul am fost doar 2 persoane. Nu am facut exces de viteza deloc, ca oricum masina e inca in rodaj. Schimburi de viteza la maxim 3500 rot/min (de vreo 2-3 ori poate ca am atins 4000), iar viteza maxima a fost de 130 km/h (care se atinge la circa 3100-3200 rot/min). Viteza "de croaziera" in afara localitatilor a fost cam 110 km/h. Pe ultima parte a traseului, adica ruta Cluj-Turda-Cluj-Gherla-Cluj (140 km) plus inca vreo 90 de km prin oras in Cluj consumul a fost de 5.85 l/100 km (doar doua persone in masina si aer conditionat in circa 66% din totalul km rulati).

Cam asta ar fi cu consumul. Oricum e o surpriza foarte placuta pentru mine. Eu m-as fi declarat multumit si cu o medie de 7.5 in conditiile date.

Cam asta-i parerea mea si nu vreau sa conving pe nimeni de nimic. Fiecare face ce vrea. Altfel, doresc mult succes uzinei Dacia si sper ca viitoarea mea masina sa fie o Dacia, eventual un hatchback, numai sa fie elaborat mai ingrijit.
C Z R
watcher 1. nu e comunitatea ta, faci parte si tu ca si altii.2. sunt de mai mult timp pe alt forum auto si cunosc putin aceasta comunitate auto.3. nu citesc numai reviste auto, si nu am spus de tine strict ca spui din auzite, esti mult prea tendentios, nu stiu de ce te simti atat de ranit?4. discutia nu este off-topic. 5. cand spui tu sau eu niste amatori intre ale auto ca este urata o masina este cel putin o jignire si o denigrare a celui care are marca respectiva, cand spune un specialist auto ca la design o masina a obtinut mai multe puncte decat alta este o certitudine si o parere de luat in seama, nu crezi? 6. ceea ce ai postat tu off-topic ai fost chiar la subiect caci tema se numeste albea sau logan, nu? 7.m-ai jignit inca o data cand ai spus ca e foarte urata masina mea, ptr. ca eu detin o albea si nu cer banarea tam, ca eu nu-s in masura sa fiu nici macar rautacios, ok? 8. ceea ce spui tu cu sh pur si simplu nu are legatura cu tema intr-adevar e pe langa. 9. e treaba mea daca ajut si pe cine ajut, ok? 10. despre dacia am o parere nu prea buna, ca fost detinator a unei dsn iti pot spune ca am avut un incident foarte urat si nasol asta cam in 2003(pe alt forum auto se stie lucrul asta inca din 2003), ca sa nu mai zic altceva, george stie de chestia asta! 11. eu nu am nici o polemica cu tine, numai ca tu esti fan dacia-renault, se intelege de ce?! si de aceea ai asemenea "probleme" intre a fi subiectiv cu ceva ce ai si obiectiv cu ceva ce nu-ti doresti nestiind decat din surse bineinformate despre el. 12. eu nu-s fan fiat de nici o culoare, cin anii '80 imi placea mult alfa-romeo, cam atat, fiat niciodata, insa avand in vedere oferta piata auto, banii pe care ii am, parerea buna pe care am auzit-o din "gura specialistilor auto" scrisa si mai ales vazuta am ales acest automobil si nu marca sa fie clar! cat despre fiabilitate nu poate fi vorba, ce o sa ma astepte in viitor, fii sigur ca vei afla daca vrei parerile mele extrem de obiective indata ce o sa prinda vechime masina!

nota: nu am nimic ciu tine sau altcineva, e treaba fiecaruia ce-si alege, uite de exemplu daca aveam bani imi luam un renault megane II 100 dci, ce zici iti place masina sau e si asta urata ? biggrin.gif
Sebastian-58
Nu vreau sa jignesc proprietarii de Fiat, nu am condus Albea, dar am condus un Punto nou-nout, pret de 1500 km, si mi s-a parut de-a dreptul jalnic felul cum trage. Atunci mi-am spus ca nu-mi voi cumpara niciodata vreun Fiat.
krysty
era frumos sa spui si ca motorul e 1.2 60CP care intradevar e jalnic, pe cand Albea Star are motor de 80CP.
C Z R
sal krysty la cat s-a jignit albea in acest topic se poate spune de acum orice despre orice, va rog invectivele sa curga biggrin.gif pe de alta parte punto e chiar f. bine vanduta si este o masina buna din cate stiu in europa, cat despre acest motor de 1,2 60 habar n-am, dar stiu ca moderatorul madalina il blameaza de cate ori are ocazia, asta inseamna ceva! smile.gif

mai e ceva: in legatura cu ce a spus sebastian mai inainte , ce se intelege ca motorul e prost sau marca fiat sau acest model punto este prost si n-o sa-l cumperi? poate ar trebui sa stii ca fiat are motoare multijet diesel care sunt de generatia a III-a si sunt extrem de performante si echipeaza mai multe marci de masini sau colaboreaza cu ele, de retinut inca o data ca nu sunt fan fiat, dar in ultimul timp am fost impresionat de fiat!!!
krysty
din gama italienelor, cu exceptia Ferrari, am condus toate marcile.
la punto am condus toate motorizarile cu exceptia 1.3 Multijet si 1.9 Multijet. cand imi dau cu parerea prefer sa o fac in cunostinta de cauza... si da, 1.2 60CP e jalnic fata de 1.2 80CP. mai trebuie tinut cont si de faptul ca motorul Fiat e de turatie si pt a obtine performante sportive trebuie ridicat in ture. dar sunt destul de putini cei ce cunosc acest amanunt...
Watcher
QUOTE(krysty)
din gama italienelor, cu exceptia Ferrari, am condus toate marcile.

:shock: blink.gif
Maserati? Lamborghini? Bugatti? un mare wooow. tongue.gif:P
krysty
glumetule smile.gif
Bugatti apartine acum grupului VW iar de Lamborghini chiar uitasem. stiu ca erau la un moment dat in negocieri cu Audi pachetul majoritar apartinand unui grup malaysian parca.

si nu... nu am avut placerae sa fiu nici macar pasager :nope:
Mihai34891
QUOTE(Horatiu Hadrian47137)
ei... mai orb...
a creat ceva pentru pretul respectiv...
ce crezi ca se intampla daca, crea ceva super... segmentul de populatie care achizitioneaza clio, laguna, etc se va uita la Logan, iar asta e o pierdere pentru cei de la Renault, nu?


Daca e ieftin nu trebuie sa fie neaparat si urat. Iar Loganul arata din spate ca un pat de spital pe roti.

Iar chestia cu conspiratia internationala contra Loganului sau ailalta ca Renault nu vrea sa se concureze pe el insusi, sunt doar povesti de adormit posesorii de Logan...
Sebastian-58
Desi am spus ca nu-mi voi cumpara Fiat, Logan mi se pare mult mai urat decat Albea.
Logan imi da impresia ca a fost neterminat... are spatele prea patratos... de parca a fost facut de un tamplar... cu toporul...
C Z R
ce daca nu va place spatele loganului!asta nu-i un criteriu in a alege o masina, daca ne luam dupa asta inseamna ca nu exista o masina frumoasa per total si trebuie sa ne luam trotineta cu motor! biggrin.gif
Sebastian-58
Pt. mine, pe langa putere, fiabilitate, etc. conteaza f mult sa-mi placa masina respectiva, altfel nu ma simt bine conducand-o... iar in Logan nu ma simt bine pt ca o consider urata.
Altfel spus, daca scot 8000 de EUR din buzunar, o fac pt un lucru ce-mi place, si nu pt ceva urat.
Cristian51367
intradevar, spatele loganului e jalnic
dar nici albea nu ma prea impresioneaza. parca a fost desenata prin 80-90
nu prea arata a masina scoasa recent din fabrica
Valentin50014
QUOTE(Watcher)
QUOTE(krysty)
din gama italienelor, cu exceptia Ferrari, am condus toate marcile.

:shock: blink.gif
Maserati? Lamborghini? Bugatti? un mare wooow. tongue.gif:P

QUOTE(krysty)
glumetule smile.gif
Bugatti apartine acum grupului VW iar de Lamborghini chiar uitasem.

OFF TOPIC
Si Lamborghini si Bugatti fac parte din VAG. Oricum, Ettore Bugatti e italian la fel de mult pe cat e Ferdinand Porsche ceh. Marca Bugatti a fost germana pana la terminarea razboiului dupa care a devenit franceza.
Watcher, cred ca ai prins ideea din postul lui krysty, in afara de tine nu cred ca s-a mai gandit cineva ca ar fi condus un Bugatti & co... blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.