Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Peugeot 206 XT 1.4 HDI
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Peugeot > 206/207
Cosmin7
Salut!

Vreau sa iau un Peugeot 206 XT 1.4 HDI. Ce puteti sa-mi ziceti de ea?
E cam mic motorul, inseamna ca e si "puturoasa" masina? Va intreb ca am mers cu o Octavia diesel si avea un demaraj extrem de lent...

Care ar fi diferenta intre XT si X - Line etc?

As prefera pareri de la cei care chiar stiu sau si mai bine daca chiar au asa ceva. Am tot vazut pe acest forum diverse pareri ale unora care vand masini second-hand aduse din Germania si evident ca astea frantuzesti "sunt proaste".

Multumesc mult si astept pareri!
G e o r g e
pentru o masina care sa se incadreze in datele date de tine (motor diesel de cilindree mica ) ai putea gasi o alternativa in C3 1.4 HDI 90 cp. este destul de puternic ...
cati cai are 206 pt ca spre rusinea mea nu stiu si nici nu am chef sa caut acum ...
acum DA ESTE F F F F F F F F F LENTA !!!
Depinde cu ce octavia ai mers !!!
pe diesel puterile sunt de la 68 - 110 cp la octavia berlina.
este un pic cam vechi modelul (99 adica are 4 ani de la aparitie ) , incorporeaza tehnologii vechi bla bla bla ... intelegi ideea
altceva ?
Cosmin7
70cp, nu-mi dati alternative ca nu vreau altceva
despre cine zici ca e ffff lenta? Octavia sau Peugeot?
G e o r g e
pentru 206
accélération de 0 à 100 km/h (en sec) 14.8
acum pentru skoda :
1.9 90cp : 13.0 sec
1.9 110 cp: 11.1 sec
depinde cu care te-ai "dat"
nu stiu demarajul pentru motorul diesel aspirat (ala de 68 cp) oricum este o basina de motor ...
asta intelg eu prin lent la un demaraj de 14.8 in" carte " o sa se rada toti de tine pe strada , dar binenteles dc nu ai nevoie de performante este OK.
si de ce nu vrei alternative ???
un megane II 1.5 dci ??? are aceleasi date tehnice si este ultima generatie , adica peste 206 si in plus este si din clasa superioara , adica ai mai mult loc in maisina?
intreb si eu ca sunt curios ....
Laurentiu_007
motoru' e bun pt. o masdina de talia lui 206. am cateva cunostinte care au 206 si sunt multumiti ded el.
Cosmin7
Ma intereseaza consum redus, nu ma dau cu ea prin oras cu scartait de roti ca sa pice blondele
O iau pentru iesiri, nu vreau sa am bataie de cap cu ea ca cu una romaneasca, si sa fie cat de cat OK si ca bani.
Cosmin8
baietii de la service de la eurial ziceau ca fuge destul de bine. Acum daca vrei sa-ti rupi gatul exista 206 RC de 180 CP
Kidon
Eu am un Peugeot 206 1.9 diesel aspirat (adica fara turbo). L-am cumparat la 38.000 km de la un prieten. Pana acum nici o problema cu masina. Are 70 CP dar e puturoasa rau, vreau sa spun 0-100 km/h in 16 sec. Oricum mi-am cumparat-o pt. consum si nu pt. performante. Dar totusi e greu sa te obisnuiesti dupa ce ai condus BMW 524td de 124 CP sau un mondeo 1.8i 16v de 115CP. Avantajele pe care o sa le gasesti la modelul 206 1.4 HDI sunt: performante ceva mai bune (teoretic), consum mai mic si zgomot motor mai redus.
Alegerea mea: Megane II 1.5 dci .
Cosmin7
De ce ar avea performante mai bune un 1.4 decat un 1.9? La consum inteleg, dar la restul?
Cosmin7
Mai "puturoasa" decat o dacia 1300 poate fi?
Daniel5
masina nu e puturoasa deloc. Am fost in Turcia cu un 1.4 HDi, 4 persoane, portbagajul plin si alergam cu 150 pe autostrada. 700 Km i-am facut cu 30 l de motorina, consuma extrem de putin. Daca intr-adevar nu ai probleme cu spatiul, atunci s-o stapanesti sanatos !
G e o r g e
4 persoane de 70 kg poate ca dc intra familia mea in masina nu mai alearga cu 150 !!! si poate 150 cu vant din spate si in panta ... si care portbagaj plin ca mai mult de 2 genti una peste alta nu intra acolo ???
cum spuneam am avut si eu masini puturoase (golf IV 1.4 16v 75 cp) lua 170 cu 3 persoane in masina dar de la 150 in sus era MORT !!! si tu imi spui ca 206 de 1.4 HDI de 70 cp ia 150 asa .... usor ???
Daniel5
Astea-s fapte, nu presupuneri. am mers cu 150, nu era panta si nici vant ajutator. am scris ca portbagul era plin si nu cat a incaput in el- ai dreptate, e mic dar au incaput pana la urma.
marco
eu am un 206 1,9 d dar sint f. multumit de el. este putin cam puturos dar daca ii dai o talpa fuge destul de bine. ca si puteri sint comparabile intrucit motorul de 1,4 hdi este cu turbo asa ca ma gindesc ca vor merge cam la fel. este o alegere buna
Cosmin7
De service-ul Peugeot puteti spune ceva? Ca am auzit fel de fel de vorbe....
Doc
Am si eu o intrebare : exista un forum dedicat peugeot 206???
G e o r g e
nu doar pentru peugeot !

exista aria peugeot de aici de pe masini.ro unde ai postat acest mesaj. :roll:
Doc
Acum exista si tu stii... :headbang:
Sebastian38885
Eu am un 206 XT 1.4 HDI si in afara de faptul ca imi intra curent in ea pe la usi si parca se aude un pic cam tare matarul, sunt multumit de ea.Consuma super bine, de tras trage binisor pt acest motor, clima care este merge si ea binisor, deocamdata nu bate nimic nu troncane nimic, este adevarat ca am numai 5500 de Km dar pana acum asta ar fi singura problema cu vantul care se aude pe la usi.
sandman
i-ati 206. motorul e bun, nu ai ce probleme sa iti faci. vezi ce optionale iti iei, ca sunt cam scumpe. de ex jantele iti iei mai incolo tot la banii aia, si un model mai frumos. si daca vrei, macar sa ti-o iei neagra. e super.
Doc
@Sebastian38885 incearca sa faci o vizita la service ca sa iti rezolve problema cu suieratul. Sunt sigur ca rezolvarea o vei gasi prin inlocuirea sau repozitionarea chederelor. Aceasta problema apare la multe modele de masinii din cauza motarii proaste a chederelor.
Alina-GSI
auzi, nu asculta ce zic astia ca sunt rai!
prietenul meu are 206 1.4 HDI si e super.
a facut 16 000 km in juma de an si n-a avut absolut nici o problema (a schimbat doar cd player-ul)
in nici un caz renault!!!!!! mari prostii de masini!
motorul e o mare realizare tehnica; nu va rade nimeni de tine la stop, cum zic alti "destepti". dc vrei, te poti intrece cu orice motor 1.4 75cai benzina, si-ti garantez eu ca nu te vor lasa deloc in spate.
la consum, nu a depasit niciodata 5.7 in oras (chiar cu aerul si nici macar iarna), iar afara la 120 la ora ia 4.0
cand a aparut, a fost desemnat cel mai bun motor la categoria sa.
ia-ti masina dc vrei e super!
si ignora-i pe toti smecherii cu masini "destepte" care se dau cu parerea fara sa fi condus respectiva masina.
si repey; in nici un caz renault
renault-ul a facut de ras masinile frantuzesti in lume!
G e o r g e
vai da' ce pornita esti pe renault . eu nu le vad masini chiar atat de proaste.

dar despre afirmatia ca 1.4HDI face orice benzinar 1.4 75cp :
206 1.4HDI 68cp
demaraj 14.7
:roll:

pai sunt o caruta de masini 1.4 75 cp care au demaraj in jur de 13 secunde.

supernova / solenta 13.1
logan 13.5 :roll:

deci?
Doc
Vai ce ne-ai facut!!! :tongue: Eu nu stiu ce ai cu mine, cum nici eu nu am nimic cu 206. Imi place masinutza cu toate ca este putin cam veche, da clasa la multe masini din cauza designului. Singura problema care o vad eu la 206 este inlocuirea cutiei de viteaza sau a sistemului de schimbat vitezele. Eu mi-as fi luat si acum 206 daca cei de la Eurial aduceau masina echipata motorul de 1.6 HDi 110CP.

Cum zicea George sunt multe benzinare care scot un timp mai bun decat HDi-ul de 1.4. Deci Alinutza - GSI ar trebui sa te mai gandesti putin inainte de a face astfel de afirmatii.
Alina-GSI
N-am afirmat ca depasesc masinile pe benzina de 75 cp, ceea ce am spus este ca nu ramai in urma, cel putin nu cu mult :tongue:
Asta am vrut sa spun...
DragosS
Acum serios vorbind,206 este o masina super ok pentru oras iar motorul 1,4hdi este mai mult decat suficient.

In opinia mea este clar peste Renault Clio,dar este si un pic mai scump!
James Kilowatt
Francezii inca nu s-au hotarat la capitolul asta... 206 sau clio? Bine, la ei e vorba de bicorp.
206 a fost o realizare la vremea lui, insa deja e depasit, desi la tinuta de drum inca mai e considerat referinta. Asta nu inseamna ca e proasta, insa inseamna ca mai sunt si alte variante. In franta cam in aceeasi categorie e concurant in afara de Clio si de Seat Ibiza, Fiat Punto, Opel Corsa, Yaris. Bani sa fie, ca ai de unde alege. Eu din lista aia as prefera oricare alta... Seat pentru design si motor mai puternic (la aceeasi bani), Fiat pentru motorul multijet, Yaris pentru fiabilitate. Cu corsa diesel inca nu m-am dat, insa cel pe benzina nu m-a convins.
Problema e ca HDi-urile nu au fost niciodata printre cele mai fiabile, au boli ale copilariei chiar si acum.
G e o r g e
QUOTE
dc vrei, te poti intrece cu orice motor 1.4 75cai benzina, si-ti garantez eu ca nu te vor lasa deloc in spate.


:roll:

eu zic ca nu ai zis asa laugh.gif

oricum e puturos motorul ala wink.gif

treci tu dupa GSI pe aia sa vezi cum te umpli de draci laugh.gif
Sebastian38885
Fratilor vreau sa va zic ca am fost cu masina la service si mai bine renuntam la ideea asta ca acum face mai rau decat inainte.Cand stau cu ea pe loc bate un vant pe la usi de...... Aia de la Eurial mi-au zis ca s-au muncit la ea o zi intreaga si ca mai mult de atat nu au ce sa faca.
O alta problema care o am cu ea si de data asta nu sunt singurul, au patit si colegii mei care au 206 HDI, pe gerul asta mare de -15 -20 grade se aprinde martorul de la autodiacnosticare motor si se opreste in drum fara drept de apel. Problema care este din spusele "specialistilor" ar fi motorina care se congeleaza si atunci sistemul de alimentare nu mai functioneaza. Asta e acum ce sa fac mi-am luat belea pe cap ma tin de ea ca nu am ce sa fac.
Salutare la toata lumea.
Doc
Schimba chederele este cea mai simpla solutie in rezolvarea problemei.
Marius52107
eu am un matiz si imi voi cumpara un 206 in mai, de la AAA, din cele aduse din Franta de la inchirieri. prefer sa o cumpar asa pentru ca o iau pe loc si nu trebuie sa stau sa astept nu stiu cat pana imi aduc aia masina (apropo, citroen le aduce in 3 saptamani daca sunt in vama la oradea, zici ca le aduce pe jos). plus ca prefer o masina facuta pentru ei si nu pentru Romania.
mie mi se pare aiurea ca unii nu cred ca masina asta merge oarecum lejer cu 150 km/h. desi sunt sigur ca multi nu vor crede, am dat 165 km/h la matiz si s-a comportat destul de bine, mai ales ca eram pe bucata aia veche de autostrada de la cernavoda. sunt convins ca 206 poate scoate lejer un 180 km/h (am un prieten care i-a dat viteza asta).
Alnaibii
sunt convins ca 206 poate peste 180, dar nu motorul de 1.4 hdi.
alexandru-219
OK hai sa lamurim niste lucruri.
Eu am un Peugeout 1.4 HDI si am cu el 35.000Km.
Nici o problema pana acum.
Treaba cu intratul in marsarier apare la multe masini si nu e un defect din fabrica. Multa lume nu stie lucrul acesta. Mecanicii de la Peugeot au facut un blocaj al marsarierului nu cumva atunci cand incerci sa dai a 4-a sa intre din gresala in marsarier. Asa ca daca nu intra da a -2 a si apoi marsarier si va intra . E la fel la anumite modele Suzuki dar acolo a3-a si apoi marsarier.
Sa-i lamurim putin si pe cei care se indoiesc de performantele motorului.
Sprint ---f bun pentru puterea motorului, eu inclin sa cred ceea ce a spus o domnisoara mai inainte: masina asta face multe modele pe benzina de 75-80de cai. Poate pentru ca turbo intra la 1800-2000 si astfel ai puterea maxima foarte repede.
Consum: Grecia-Romania(1000 Km 4.6 L) in conditiile condusului pe autostrada cu 130 kM/H.
Bulgaria: condus cu 50/90 kM/h consum 3.7-3.9L
cine vrea sa creada poate crede cine nu asta e.
In oras cu aerul conditionat maxim 5.2
Astea sunt date verificate de mine.
Acum alta chestie; pana la 20.000 Km consumul e putin mai mare apoi motorul isi da drumul. De la service mi-au zis ca dieselul se deschide total dupa 40.000Km.
Sfat: Pana la 10000 daca o cumperi nu o tura peste 3000RPM
Singura problema : dar la peugeot e normal: in oras in aglomeratii ura temp pana la 95-97C. Nu e de speriat!!!
Probleme iarna, geamuri, chedere: Eu nu am avut NICI UNA.
Asa ca sa termin: E o masinaMAI MULT DECAT REUSITA PENTRU CLASA EI.
Sperand ca te-am ajutat numai bine
ClaudiuPPP
Mai oameni, nu va mai luati masini Peugeot. Sa va spun de ce.

am un friend, coleg de munca. si-a luat in 2006 un 206 HDI cu motor de 1.4 de la S.C. Trendo Automobile Bacau.
dupa un an, la viteza de 90 km/h, motorul se oprea pur si simplu din mers si scotea un fum ingrozitor. Asta se intampla in garantie, dar surpriza. astia au incercat sa-l faca sa plateasca si i-au spus ca are benzina in motorina. bun, ok. sa zicem ca da, desi initial i-au zis sa stea fara grija ca e din soft.
dar problema mare pentru ei era ca nu stiau cum sa repare si ce sa repare la motor. masina sta de 4 saptamani la ei si ei ... nimic!!
mai mult, il ajut pe friend sa-i reclame la peugeot romania de la bucuresti, printr-un mail, acolo iar surpriza. dupa o saptamana sunam la telefon si raspunde o puta, ii cer sa vorbesc cu un sef si in zice ca sefii de la peugeot nu vorbesc cu clientii.
bai, sa cad jos. pur si simplu nu ai cum si unde sa-i reclami.
mai mult, aia de la S.C. Trendo Automobile Bacau, ii spun omului ca din cauza reclamatiei o sa aiba ei grija sa-l faca sa plateasca cu varf si indesat. primim deci si amenintari.
apoi, ca eu nu ma las deloc usor, fac reclamatie la peugeot franta. trimit si acolo mail si explic situatia, nici pana azi nu am primit raspuns.

daca intri pe site la peugeot, o sa vezi ca nu gasesti nici un numar de telefon, adresa de mail sau alt mod de contact.
Cand am zis ca am trimis mail, de fapt iti apare un fel de formular, un fel de ajutor din partea lor ca sa le pui intrebari.

nu poti sa ii reclami la nici un sef, ca sefii lor nu discuta cu clientii, iar secretarele sunt tinere, ma rog si acre.

eu am ford focus si multumesc ca m-a ocolit ghinionul de a avea peugeot.
T u d o r
Hehehe, si pentru atata lucru te-ai ostenit sa te inregistrezi pe forum? ohmy.gif Cred ca ai o suparare imensa pentru ca prietenul tau a patit-o. Uite, eu am luat un Pejo, pentru ca am si eu un prieten care are un Focus si sa vezi numai ce de probleme a avut cu el. Nici nu ma apuc acum sa le insir, ca nu-si mai ia nimeni Ford si nu mai pot sa dorm de remuscari.

Sfaturile de genul asta pastreaza-le pentru tine, unii s-ar putea simti lezati de astfel de opinii "pertinente". Ori, nu cred ca-ti doresti asa ceva, nu? In cazul in care nu stii, probleme intervin la toate marcile, sa generalizezi plecand de la un caz singular mi se pare imatur. Crede-ma ca daca ai curiozitatea sa intri pe forumul Ford, vei gasi atatea probleme, incat sunt convins ca, daca esti consecvent in opinii, vei vinde maine Focus-ul si-ti vei lua bicicleta.
Ca sa nu vorbesc aiurea, fara a concretiza, uite un exemplu:

http://www.masini.ro/forum/index.php?showtopic=16707

Citeste-l si da-ti seama ce masina ti-ai luat... biggrin.gif
Disclaimer: - Scuze posesorilor de Ford pentru ironii, e evident ca nu mi-am permis sa desconsider o marca auto de renume, ci doar am ironizat o opinie a unui posesor.
AlexTM
QUOTE(alexandru-219 @ Sep 21 2007, 02:15 PM) *
...
cine vrea sa creada poate crede cine nu asta e.
In oras cu aerul conditionat maxim 5.2
...
Pot sa nu cred? 5.2 in oras? Cu clima pusa? Poate daca traversezi Timisoara pe la 3 noaptea sau duminica dupa-masa.
claudiu pog
QUOTE(G e o r g e @ Aug 21 2003, 01:34 PM) *
4 persoane de 70 kg poate ca dc intra familia mea in masina nu mai alearga cu 150 !!! si poate 150 cu vant din spate si in panta ... si care portbagaj plin ca mai mult de 2 genti una peste alta nu intra acolo ???
<BR>cum spuneam am avut si eu masini puturoase (golf IV 1.4 16v 75 cp) lua 170 cu 3 persoane in masina dar de la 150 in sus era MORT !!! si tu imi spui ca 206 de 1.4 HDI de 70 cp ia 150 asa .... usor ???

salut!sunt nou pe forum,dar pot spune ca am oun 206 hdi din 2001,produntie franta,si am mers cu eu pe autostrada in rom ,venind de la mare,deci cu bagaje,cu 180 la ora.consumul e 5%mixt.
claudiu pog
CITAT(ClaudiuPPP @ Oct 20 2007, 07:57 PM) *
Mai oameni, nu va mai luati masini Peugeot. Sa va spun de ce.

am un friend, coleg de munca. si-a luat in 2006 un 206 HDI cu motor de 1.4 de la S.C. Trendo Automobile Bacau.
dupa un an, la viteza de 90 km/h, motorul se oprea pur si simplu din mers si scotea un fum ingrozitor. Asta se intampla in garantie, dar surpriza. astia au incercat sa-l faca sa plateasca si i-au spus ca are benzina in motorina. bun, ok. sa zicem ca da, desi initial i-au zis sa stea fara grija ca e din soft.
dar problema mare pentru ei era ca nu stiau cum sa repare si ce sa repare la motor. masina sta de 4 saptamani la ei si ei ... nimic!!
mai mult, il ajut pe friend sa-i reclame la peugeot romania de la bucuresti, printr-un mail, acolo iar surpriza. dupa o saptamana sunam la telefon si raspunde o puta, ii cer sa vorbesc cu un sef si in zice ca sefii de la peugeot nu vorbesc cu clientii.
bai, sa cad jos. pur si simplu nu ai cum si unde sa-i reclami.
mai mult, aia de la S.C. Trendo Automobile Bacau, ii spun omului ca din cauza reclamatiei o sa aiba ei grija sa-l faca sa plateasca cu varf si indesat. primim deci si amenintari.
apoi, ca eu nu ma las deloc usor, fac reclamatie la peugeot franta. trimit si acolo mail si explic situatia, nici pana azi nu am primit raspuns.

daca intri pe site la peugeot, o sa vezi ca nu gasesti nici un numar de telefon, adresa de mail sau alt mod de contact.
Cand am zis ca am trimis mail, de fapt iti apare un fel de formular, un fel de ajutor din partea lor ca sa le pui intrebari.

nu poti sa ii reclami la nici un sef, ca sefii lor nu discuta cu clientii, iar secretarele sunt tinere, ma rog si acre.

eu am ford focus si multumesc ca m-a ocolit ghinionul de a avea peugeot.

spunei prietenenului tau sa nu isi faca probleme.si eu patit la fel cu 206-le meusi am fost la un service neautorizat si au scos o chestie de langa varul din stanga ,au curatat cu aer,au sters erorile si merge ca noua.mai vb daca mai vrei.mie nu mi se tura mai mult de 2000 de ture si apoi se oprea si motorul. 07********



Claudiu, daca vrei sa-i dai omului nr tau de telefon, fa-o te rog pe private. smile.gif Si bine ai venit pe forum. thumbsup.gif
claudiu pog
QUOTE(claudiu pog @ Dec 11 2007, 03:42 PM) *
QUOTE(ClaudiuPPP @ Oct 20 2007, 07:57 PM) *
Mai oameni, nu va mai luati masini Peugeot. Sa va spun de ce.

am un friend, coleg de munca. si-a luat in 2006 un 206 HDI cu motor de 1.4 de la S.C. Trendo Automobile Bacau.
dupa un an, la viteza de 90 km/h, motorul se oprea pur si simplu din mers si scotea un fum ingrozitor. Asta se intampla in garantie, dar surpriza. astia au incercat sa-l faca sa plateasca si i-au spus ca are benzina in motorina. bun, ok. sa zicem ca da, desi initial i-au zis sa stea fara grija ca e din soft.
dar problema mare pentru ei era ca nu stiau cum sa repare si ce sa repare la motor. masina sta de 4 saptamani la ei si ei ... nimic!!
mai mult, il ajut pe friend sa-i reclame la peugeot romania de la bucuresti, printr-un mail, acolo iar surpriza. dupa o saptamana sunam la telefon si raspunde o puta, ii cer sa vorbesc cu un sef si in zice ca sefii de la peugeot nu vorbesc cu clientii.
bai, sa cad jos. pur si simplu nu ai cum si unde sa-i reclami.
mai mult, aia de la S.C. Trendo Automobile Bacau, ii spun omului ca din cauza reclamatiei o sa aiba ei grija sa-l faca sa plateasca cu varf si indesat. primim deci si amenintari.
apoi, ca eu nu ma las deloc usor, fac reclamatie la peugeot franta. trimit si acolo mail si explic situatia, nici pana azi nu am primit raspuns.

daca intri pe site la peugeot, o sa vezi ca nu gasesti nici un numar de telefon, adresa de mail sau alt mod de contact.
Cand am zis ca am trimis mail, de fapt iti apare un fel de formular, un fel de ajutor din partea lor ca sa le pui intrebari.

nu poti sa ii reclami la nici un sef, ca sefii lor nu discuta cu clientii, iar secretarele sunt tinere, ma rog si acre.

eu am ford focus si multumesc ca m-a ocolit ghinionul de a avea peugeot.

spunei prietenenului tau sa nu isi faca probleme.si eu patit la fel cu 206-le meusi am fost la un service neautorizat si au scos o chestie de langa varul din stanga ,au curatat cu aer,au sters erorile si merge ca noua.mai vb daca mai vrei.mie nu mi se tura mai mult de 2000 de ture si apoi se oprea si motorul. 07********



Claudiu, daca vrei sa-i dai omului nr tau de telefon, fa-o te rog pe private. smile.gif Si bine ai venit pe forum. thumbsup.gif
bogdan_bosnea e adresa de messenger. nu stiu exact cum sa dau pe privat
cosmingolban76
asa i claudiu ai dreptate la toate modelele gasesti la un moment dat probleme .Nu se poate generaliza si deprecia calitatea unui model daca una sau 2 bucati sau mai stricat , este ceva firesc .Eu am avut un peugeot 206 1.4 hdi de serviciu lam rulat 80.000 de km fara nici o problema am mers cu el maxim 185 de km pe ora si am scos consumuri mici undeva intre 3.9 si 4,8 la suta .Motorul este mic dar turbo lucreaza f bine si cind zic f bine asa este ca lam condus 80.000 de km nu 500 si pot sa dau o parere reala despre el .In depasire nu t e lasa la greu si la panta maninci orice benzina pina in 90 de cai lejer valabiula chestia chiar si la drum intins (amu depinde de sofer ) Cam asta am vrut sa zic pt doritori recomand masina .
Defecte si avantaje
1 defecte servo greoi
nu recomand modelul de la hdi fara abs se conduce f greu iarna
cutie de viteze putin cam larga (nu f compacta ) dar te obisnuisti
pozitioanare butoane geam electric proasta plus lipsa sistemului impuls la coborire
2 avantaje motor extrem de silentios
desing interior f placut ,radio cd cu comenzi vlolan
vizibilitate extraordinara datorita parbrizului aplecat (se vede f frmos drumul din el )
consum redus de carburant
sprint excelent in treaptele 2 , 3 . 4
spitfire_dragos
referitor la afirmatiile acestui"George"! nu stiu ce parere ai tu despre tine dar eu cred ca mi-am facut una chiar si asa, fara sa te cunosc! pugeot 206 1.4HDi este o masinutza super buna care fuge destul de bine eu am atins 170km/h si sigur se mai ducea (in a5a la 4000rpm si intra pe rosu la 5000rpm) cu un demarj foarte bun tin sa il anunt pe acest individ ca am "papa pe paine" un logan 1.4 benzina si o solenta 1.4 mpi dat fiind cuplul mare fata de aceste benzinare(mai mare cu cel putin 60N/m)! asa ca hai sa fim serios, ce vrei sa o compari cu alte modele si marci mult mai performante?? nu cred ca asta e tema discutie! am mers cu masini mult mai performante si sincer ptr ceeea ce este 206 face fata cu brio in multe situatii! asa ca hai sa "get real" si scuteste-ne!
T u d o r
In primul rand "acest George" este intamplator administrator al acestui forum, un membru vechi si respectat si nu cred ca e cazul sa-ti permiti tu sa vorbesti pe tonul asta la adresa lui. Si a nimanui aici pe forum, daca simti nevoia sa-ti versi nervii adreseaza-te ariei numite "Combat".

In al doilea rand probabil ca producatorul nu stia masina ta si a celorlalti vitezomani cu 1.4 hashdei cand a dat timpii aia OFICIALI pentru modelul asta. Am avut Peugeot, apreciez marca asta dar sa sustii ca masinuta aia atinge 185 km/h mi se pare aberant. Stii desigur ca exista o abatere a vitezometrului fata de viteza reala, nu? Probabil ca era undeva pe la mai putin de 170 real. In cazul tau 170 e real aproape de 160, o viteza corecta.
laurentiu
Mda, e o mare realizare sa depasesti viteza maxima data de producator luandu-te dupa indicatiile vitezometrului. Oricum sa faci atata caz despre viteza maxima a unui motor de 68 de cai (frumosi teehee.gif )) mi se pare aberant. biggrin.gif Motorul asta NU este gandit pentru viteze ridicate sau 0-100 km/h, ci pentru consum redus. Si consuma foarte putin.
206 mi se pare o masina destul de buna, insa trebuie aleasa cu mare grija. Din cate am observat masina asta are cateva "boli" specifice precum celebrele chedere (si la Sedan e la fel-pe var'miu l-au disperat), suspesia, directia si instalatia electrica, care cam dau batai de cap cam devreme. Tehnica este buna (personal la motoare diesel pariez pe PSA si Honda).

spitfire_dragos
nu vreau sa jignesc pe nimeni, poate sa fie administrator poate fi orice isi doreste! eu mi-am exprimat opinia si nemultumirea de felul in care trateaza o discutie legate ge pjo pe o pagina dedicata acestor dezbateri! ce daca unii au masini super tare de stiu eu cate"herghelii" nu asta era scopul discutiilor si nu cred ca poate nimeni sa iti impuna ce masina sa accepti sa conduci sau sa dezbati!
Nu mi se pare moral sa vi cu afirmati ca aceasta masina e... asa si... pe dincolo .. hai mai bine sa o asociem cu o dacia 1310 cu bord CN2 si am scapat de grija, ce ziceti!?
Sunt convins ca exista masini din clsa ei mult mai performante din multe pcte de vedere, so what!?? e o masina buna, foarte adevarat, conceputa ptr oras si consum redus , si daca face alte cateva lucruri bine asta e in avantajul ei! Imim cer scuze daca "tonalitatea"" mea a deranjat, defect profesional sa-i zicem si mentionez ca nu am vreut sa jignesc pe nimeni, sper ca nici ceilalti sa nu aiba intenti malitioase!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.