Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Volkswagen-ul de 3.000 de euro
Masini.ro Forum > Masini.ro > News/Noutati
krysty
QUOTE(masini.ro)
Volkswagen produce un model de 3.000 de euro

Producatorul german de autovehicule Volkswagen intentioneaza sa construiasca un autoturism cu pret redus pentru a o comercializa pe pietele emergente asiatice, a anuntat revista germana ”Automobilwoche”, citata de agentia EFE.

Noul autoturism va fi fabricat, incepand cu 2008, in China, tara in care VW are doua fabrici si, in prezent, construieste alte doua, pentru construirea motoarelor. Viitorul autoturism va avea un cost de productie de 3.000 de euro. Denumita 3-K, noua masina va fi mult mai ieftin de produs ca Volkswagen Fox, fabricata in prezent in Brazilia si ca modelul Polo, produs in Landaben, Bratislava si Shanghai.

Noul model va fi oferit in versiune cu patru usi si un portbagaj foarte bine dimensionat. Autoturismul va fi destinat pietelor emergente, precum China, India si Malayesia si nu va fi exportat, in principiu, in Europa occidentala.

Modelul 3-K se va baza pe o mecanica simpla si diferite variante de caroserie si va fi asamblat pe o platforma care sa corespunda preferintelor regionale ale tarilor de destinatie. I

mediat inainte de lansare, Volkswagen va stabili pretul de vanzare, ce va depinde de concurenta, monedele locale si conditiile de piata ale tarii respective. Volkswagen este preocupata in special de criza vanzarilor din China.

Cota sa de piata a scazut de la 31 la suta la 25 la suta in ultimul an, din cauza puternicei concurente a altor producatori. Criticii reproseaza conducerii VW ca nu a constientizat la timp problemele din China.

Volkswagen urmeaza acum strategia Renault, care anul trecut a lansat pe piata est europeana autoturismul cu pret redus Dacia Logan, la un pret de baza de 5.000 euro si a inregistrat un succes in vanzari.

Masina se fabrica in Romania, la sediul filialei sale Dacia. Renault, de asemenea, va vinde aceasta masina in tari precum Iran si Columbia. VW are doua fabrici in China, la Shanghai si Changchun, ambele joint venture cu companii chineze.

In toamna, Volkswagen va incepe productia de motoare la una dintre noile fabrici, din Loutang, in apropiere de Shanghai. In 2007, se estimeaza finalizarea altei fabrici de motoare, la Dalian.


blink.gif
mai bine rebrandau 1310. ieseau mai ieftin. :bash:
G e o r g e
3000 E pret de productie smile.gif o sa fie ceva mai scump la final biggrin.gif
HalbaSus
5000 ? cat loganul... daca se baga in Romania da faliment Dacia... visul romanilor ar putea fi implinit... VW nou la 5000 de euro... daca s-ar mai da s i 30 de milioane pe dacia 1300 atunci cred ca in 2 saptamani nu ai mai vedea prea multe dacii 1300 si vw-urile ar invada strazile romaniei... Ma intreb ce motor baga ? 1.0 biggrin.gif
G e o r g e
nu prea cred sa fie asa . va fi o masina cat matizul probabil , cu motor de cacao biggrin.gif
Andrei Suzuki
Probabil baga 1.0 de pe Lupo. biggrin.gif
Maff
Probabil va fi un FOX cu probagaj............cu motor de super cacao, dar oricum romanul va vedea emblema VW si o sa-i faca ochii in cap ca felinarele............Desi probabil o sa fie o masina chiar de cacao.....si daca o sa vrei sa-i pui AC, geamuri electrice, cd-player va ajunge la 10k.....Oricum asta este politica peste tot:cheala pare super ieftina, dar cand incepi sa-i bagi niste dotari de bun simt.............ajunge la un pret de te doare capul.......
pretorian
sal,
eu zic ca la banii astia ii sparge si pe daewoo si dacia la vanzari cu motorul ala de cacao cum sputi voi iar la dotari ce pretentii poti sa ai la 3000 € sa fii multumit daca are bricheta biggrin.gif, daca e adevarat chiar ca o sa invadeze Romania :romania:
HalbaSus
din cate am citit eu nu va fi destinata pietei europene... deci in romania nu va exista... daca ar exista ar scoate de pe piata dacia... pt ca romanii au o admiratie imensa fata de VW (oarecum motivata de fiabilitatea golf-urilor 2-3 aduse dupa revolutie si care inca mai functioneaza mai bine decat unele dacii noi)...

Probabil motivul pt care nu introduc asa ceva pe piata europeana este protectia polo-ului si a fabiei... 3 subcompacte, dintre care una sa fie exagerat de ieftina ar fi cam mult...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.