Help - Search - Members - Calendar
Full Version: consum ulei
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
madalin47929
salutare! am si eu o vectra B din 2001 cu motor eco tech de 2000 si pe la 70000km a in ceput sa-mi manance ulei. cam 1 l la 1000 km
nu scotea fum sau alte chestii. nu consuma mai multa motorina...
am tot completat la el ca sa nu stau fara ulei in motor ,da acum la rece dimineata imi scoate un pic de fum albicios si miroase de mori.
si dupa ce merg putin se aprinde becul la catalizator
nu a stiut nici un mecanic ce sa-mi zica pana acum. poate ma puteti ajuta
blush.gif
G a B r I e L
nu am mai intalnit problema asta .. cu atat mai putin la atati de putini km relativ... dar eu zic sa cureti/schimbi injectoarele.... filtru de ulei nou.. ai grija ce motorina pui... si roaga`te smile.gif sa nu fie ceva mai grav.. eu zic ca ar fi injectoarele... :evil: ..personal conduc opel.. astra de ~2 ani si am cam toti atatia km si nu am avut nici o problema.. am si cunostinte cu o masina similara cu a ta ... care au peste 130k si nu au probleme
daca nu ai luat masina de noua e cam greu de spus ce s`a intamplat cu ea la fostul proprietar... daca masina a fost a ta de la inceput inseamna ca conduci prea sportiv... dur.. si ca trebuie sa iti schimbi stilul.. no ofence! arigato.gif
pretorian
te-ai uitat sa vezi daca nu ai vreo pierdere pe undeva?oricum dieselul consuma putin ulei dar la tine deja a depasit cota data de producator, si eu am aceeasi masina dar nu am problema asta de consum in schimb cea cu scoate fum dimineata am inceput sa o am si eu dupa 1 an de cand am adus masina si toata lumea spune ca de vina este calitatea motorinei din romania.

p.s. are dreptate Gabriel daca stilul de condus e sportiv agresiv atunci iti consuma putin mai mult ulei du-o si pe la doctor :doctor:
madalin47929
nu, nu conduc dur... schimb in 2500 de ture maxim.
chestia e ca eu am luat masina pe la 30000km ... mana a doua.
ma gandesc sa fie vre-o problema pe la turbosuflanta? :ban:
G e o r g e
ce masina ? trece-o in semnatura sa fie mai usor pentru noi ceilalti ! si pentru tine daca vrei sa eviti intrebarile de genul : ce masina ai nene ?
madalin47929
QUOTE(G e o r g e)
ce masina ? trece-o in semnatura sa fie mai usor pentru noi ceilalti ! si pentru tine daca vrei sa eviti intrebarile de genul : ce masina ai nene ?

gata am completat sper cas acum sa ma poata ajuta cineva... :angel:
adrian47392
Sa fie clar, pornit rece- fum alb miros urit= lipsa avans, una-doua bujii arse sau senzor temperatura in neregula precum si lipsa compresie la unul doi cilindrii. Detalii de simptome ca sa te pot ajuta. Sa nu fie ceva in pompa, presiune de transfer, piston avans.
Consum ulei nu e obligatoriu pe la simeringuri supapa sau segmenti raclori tre vazut traseul de admisie de dupa turbina daca nu are ulei mult.
Daca imi amintesc bine scurgerea uleiului din turbina se face prin teava cu sector gofrat. Am patit sa fie plesnita si uleiul sa se scurga perfid prin spatele blocului si sa fie luat de curentul de aer pe burta masinii. Motorul parea curatel, fara pierderi semnificative si clientul se saturase de completat. La motorul asta am patit si scurgeri de ulei intre injectoare si chiulasa, e o etansare pacatoasa.
madalin47929
merci adrian o sa iau in considerare si asta si o sa le zic si pe la meseriasi sa se uite biggrin.gif si traseu de dupa suflanta are destul de mul ulaei pe el
ca si ala de vine de la motor de evacuare gaze
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.