Help - Search - Members - Calendar
Full Version: culoarea masinii si caldura
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Gicu47385
salut

sunt pe punctul de a-mi lua un Matiz, fara AC. Intrebarea mea este in ce masura afecteaza culoarea masinii cat de repede si cat de tare se incalzeste interiorul la soare?
G e o r g e
alb e cel mai indicat sa nu se incalzeasca asa de tare . dar daca stai in soare , la semafor , cu 500 de masini langa tine nu prea mai conteaza.

asa ca alege culoarea care iti place . negru eu l-as exclude oricum tongue.gif

daca se poate mai pune cateva sute de euro si ia-l cu AC . MERITA !
Maff
Iti propun sa te gandesti bine si sa-ti iei cu AC, am avut si eu unul acum vreo 2 ani si nu difera mult consumul cand folosesti AC.Dar este al naibii de confortabil sa bagi AC in locul ventilatiei obisnuite.............
eddie
Si asa e ieftin ala cu a/c,ca nu are servo si nici unele....ia-l cu a/c sa nu regreti,dupa aia culoarea nu mai conteaza !A fost unul din motivele pentru care am vandut Tico,ca nu avea a/c....si avea numai 34.000 km
Cristopher45082
Sal.....ref la A/C...cunosc oameni care sunt sensibili la variatiile de temp mai ales cand folosesti A/C.
Eu nu am probleme dar pot sa zic ca in oras nu e prea sanatos sa folosesti A/C. Climatronik-ul e solutia adevarata.....dar pe Matiz.......
Eu zic sa incerci A/C la cineva si apoi sa te hotaresti......
HalbaSus
eu sincer prefer AC-ul manual in loc de climatronic... nu glumesc... am condus 2 masini cu climatronic (audi si VW, VW-ul cu climatronic bizonal destul de destept) dar si pe acestea eu le foloseam aproape "manual" adica dadeam tare sau incet din butoane... dar asta poate fiindca eu sunt un "control freak" adica imi place sa controlez manual tot smile.gif ...
f1anatic
Oi fi tu "Iceman" si oi avea tu "singele rece" dar...cumpara masina cu clima.

Acum mai stii, poate ai vreun job schimbul 3 si nu folosesti masina decit pt. asta pleci seara vii dimineatza cind este mai racoare... dar daca este sa mergi cu masina in timpul zilei ca restul oamenilor...atunci clima. De ce sa suferi...ia zi...sa suferi de caldura sau sa suferi putzin la buzunar ? Suferi cu sanatatea...faci vreun "heat stroke" sau mai dai diferentza si esti sanatos ? apoi nici nu stiu cum ai putea sa mergi cu viteza - interurban - vara fara AC...decit daca itzi place sa ai vijelie in cap, nas, ochi, urechi.


Personal nu pot fara AC. E foarte usor sa zici...NU am avut, cum am rezistat pina acum voi rezista si de acum incolo. Cu aerul conditzionat si citeva alte chestii este o schimbare irreversibila. Ce...tu te-ai mai uita la un TV alb negru cu lampi acum ?
HalbaSus
eu nu folosesc AC-ul in oras aproape deloc... pt ca trebuie sa am geamul deschis vara... reflex de fumator biggrin.gif ... plus ca rezist bine la temperaturi inalte... dar pt un drum mai lung nu se poate fara... desi la opel recunosc ca nu il puneam decat daca era f cald asta fiindca mi-era frica sa nu imi ia din aia 82 de calutzi anemici (acum s-au mai revigorat dar erau anemici rau de tot) in mijlocul depasirii... asa ca cuplam/decuplam AC-ul in functie de necesitati biggrin.gif La masini mai puternice deja nu mai reprezinta o problema.
Maff
Nici n-au inceput temperaturile mari si am si bagat AC, nu se poate fara AC in Bucurestiul asta ingropat in betoane.
madalina
Dupa ce au patit-o 2 cunostinte din cauza geamului deschis (geanta furata si un pumn primit in ochi prin geamul deschis), nu mai merg cu geamul deschis. AC pornit, geamurile inchise si usile incuiate.
Maff
Mamei mele i-au furat de 2 ori geanta la semafor, cu geamul deschis....
f1anatic
QUOTE(HalbaSus)
La masini mai puternice deja nu mai reprezinta o problema.


Ba da...15 ponei pierdutzi si la mine. Ctodata e nevoie de toata herghelia
G e o r g e
QUOTE(f1anatic)
QUOTE(HalbaSus)
La masini mai puternice deja nu mai reprezinta o problema.


Ba da...15 ponei pierdutzi si la mine. Ctodata e nevoie de toata herghelia


hai ma ... ce mi-e 285 ce mi-e 300 :angel:

in plus peste 4000 rpm sau 5000 se oprit automat AC ul biggrin.gif
Maff
Cred ca trage greu la 300 cp cand bagi clima.......... :minigun:
Dan27
ma sperie chestiile care le spuneti cu furatul din masini..aici,in cj,poti sa-ti lasi masina deschisa,sunt sanse mici sa se atinga cineva de ea..cat despre ac,astazi m-am bucurat atat de mult ca am ac:)),incat mi-am jurat mie insumi ca nu o sa mai am masina fara ac in veci!ce poate fi mai naspa decat sa mori de cald in masina la semafor?
eddie
Eu m-am jurat ca nu o sa mai am masina de acum incolo decat cu climatronic(a/c automat).Nici nu se compara cu a/c normal !
Maff
Eu nu am avut incidente din astea, dar imi aduc aminte de un prieten de-al meu care a patit-o si el, a intrat cineva in masina si i-a furat niste acte de pe bancheta din spate.Oricum omul, mai nebun putin, a lasat masina in mijlocul intersectiei si a fugit dupa hot, asta cand a vazut ca fuge dupa el o namila de 1.90 si vreo 120kg a lasat jos ce a furat si a luat-o aiurea pe strada prin fata masinilor de era sa-l si calce, cand a recuperat ce pierduse asta s-a intors la masina si a plecat.Oricum haios a fost ca nu s-a gandit nici un moment ca lasase masina deschisa, cu cheile in contact, cu motorul pornit, tocmai buna de furat................
f1anatic
QUOTE(Tudor45951)
Cred ca trage greu la 300 cp cand bagi clima.......... :minigun:


:argue: Eu unul simt ca trage mai greu !
G e o r g e
e placebo :angel:
Zetics40545
QUOTE(Dan27)
...ce poate fi mai naspa decat sa mori de cald in masina la semafor?


Sa mergi la drum lung pe canicula fara A/C cu geamurile deschise...ca inchise oricum nu le poti tine.
Maff
In Bucuresti deja AC este o necesitate nu un moft, mai ales vara cand sunt temperaturi la nivelul solului de peste 50 de grade....
Radu45866
QUOTE(Gicu47385)
salut
[...] Intrebarea mea este in ce masura afecteaza culoarea masinii cat de repede si cat de tare se incalzeste interiorul la soare?

Sa nu uitam de la ce am pornit... smile.gif

Desi Gicu nu a mai intrat sa ne spuna ce a cumparat pana la urma, vad ca s-a "incins" o discutie pe tema "caldurii", AC, Climatronic sau...fara...

Daca e sa-i dam un sfat care sa nu implice AC/Climatronic, eu i-as propune sa ia o masina nichelata biggrin.gif . Pe principiul termosului care pastreaza racoarea la interior prin reflectarea, respingerea radiatiilor din exterior. Ce ziceti? :angel:
guerilla
n-ai voie cu 100% nichel. nu iti da acceptul RAR. cred ca iti dai si singur seama de ce :angel:
ar fi frumos oricum....

cat priveste disputa A/C vs clima eu le folosesc pe ambele.
dimineata clima.
la pranz cand e soarele asta nebun A/C pe level maxim si 20grade ca sa se faca racoare repede.
seara clima.

geamul inchis sau doar intredeschis si portierele blocate este imperios necesar.
nici nu stii cand vine "bagabondul" sa iti sterpeleasca ceva.
Gicu47385
bun

citind toate parerile voastre, am zis sa fac un test.
eu pana acum, in ultimul an si jumatate am condus VW Passat din 2000 al mamei mele, vara cu AC pornit aproape tot timpul. Am zis sa fac un test si am mers o zi cand am avut mai mult de umblat fara AC.

Cucluzia este Matiz cu AC.

Va multumesc pentru pareri.
Radu45866
Aplauze! :clapping:
pretorian
ai facut o aleger buna :yup:
Lucas
Felicitari. Acuma urmeaza(cazul meu. ce as face eu) sa ii iei passatu lui maicata. Si asa nu are nevoie de o masina dita mai. Ii dai Matizu ca ii ajunge si ramai cu passatu. Cool. da-i la discoteci, baruri, noaptea cu prietenii. Ca ai passat. nu matiz. smile.gif
Hai ca glumeam. si eu am masina. inca mai urata decat matizu. am un tico. dar eu in locul tau m-as gandi la varianta cu schimbul. smile.gif
Gicu47385
Chiar foloseste passatu ca are firma si duce cu el haine si umbla cu el plin aproape tot timpul.

Mi-a zis si ea de schimb si ea sa-si ia o fabia combi, dar nu imi trebuie o masina asa mare si pe care s-o tin in fata blocului. (n-are alarma)
madalina
Sincer, daca primesti un Passat la schimb cu un matiz (sau valoarea unui matiz), merita sa mai platesti si tu 100=200 de euro pe o alarma!
Maff
La 4.5 mil gasesti o alarma foarte buna, si in afara de asta confortul din Passat nu se compara cu cel din Matiz.......
Andrei Suzuki
QUOTE(guerilla)
n-ai voie cu 100% nichel. nu iti da acceptul RAR. cred ca iti dai si singur seama de ce :angel:


De curiozitate,de ce nu te lasa?
Maff
Probabil, daca ar fi un soare mai puternic, ar fi un factor destul de ridicat de orbire pentru ceilalti participanti la trafic.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.