Help - Search - Members - Calendar
Full Version: consumul de combustibil
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Kia
adi45619
Cat de mult e influentat consumul de combustibil de presiunea din pneuri?
eddie
Este,dar mult prea putin in comparatie cu alti factori,viteza,greutate,regim de mers...
adi45619
Am vazut pe Discovery la Mythbusters un 'experiment': au luat doua masini la fel si au pus in rezervoare aceeasi cantitate de benzina; dupa care au inceput sa dea ture in jurul unui stadion. Una din masini avea aerul conditionat pornit si geamurile inchise iar cealalta avea toate geamurile coborate si AC oprit.
Prima care s-a oprit a fost masina cu AC-ul pornit. Cea cu geamurile coborate a mai facut cateva ture bune.
Andrei Suzuki
Pai e normal.Toata lumea stie ca o masina cu ac-ul pornit consuma mai mult decat una cu el oprit.
adi45619
Da, dar la fel de adevarat este ca geamurile coborate cresc frecarea cu aerul si masina consuma mai mult. Oamenii voiau sa vada care din cele doua variante e mai cosumatoare de benzina.
Andrei Suzuki
Aha,am inteles. wink.gif
eddie
Pai cu geamurile deschise creste putin consumul,dar nu la fel ca si cu a/c pornit,e foarte normal ce s-a intamplat.Ma mir ca nu si-au dat seama si au mai facut testul ala.... ?!
Andrei Suzuki
Probabil nu au mai avut subiecte pentru emisiuni. laugh.gif laugh.gif
adi45619
Prima data au pus niste calculatoare care dadeau rezultate le pe dos. Adica s-ar consuma mai mult cu geamurile deschise. Dupa care a venit unul care le-a spus ca ei masoara de fapt aerul care intra in motor si nu combustibilul si ca s-ar putea sa obtina rezultate false. Asa ca s-au hotarat sa repete testul cum am zis mai sus. Atunci s-a vazut clar ca AC-ul e mai mare consumator.
Sau poate ca nu mai au subiecte si au bagat partea cu calculatoarele ca sa fie emisiunea mai interesanta.
Marius43590
Lasati-i pe aia de la mythbusters ca sunt niste analfabeti care din pacate au emisiune pe discovery (si mai presus de toate cred ca erau "corigenti la fizica").
In alta ordine de idei, cred ca ar trebui sa conscume chiar mai putin in mersul cu geamurile deschise decat cu geamurile inchise. Daca voi avea timp o sa caut o problema de fizica, sa vedem ce gasim (poate si niste formule - cine stie :argue: ).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.