Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Logan, la Trabant du XXIe siecle ?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia > Logan Berlina/MCV/Pick-up
Maff
Asta era topicul pe un forum din Franta.Ce parere aveti?
ncristi
O porcarie.
Daca logan este trabant atunci lada ce dracu este?
gabi4
cred ca se refera la faptul ca logan reprezinta mai mult masina saracului asha cum a fost si trabantul
krysty
QUOTE(Tudor45951)
Asta era topicul pe un forum din Franta.Ce parere aveti?
o simpla denumire a unui topik nu poate fi definitorie asupra a ceea ce se scrie acolo. da si tu un link sa vedem si noi despre ce e vorba.
Maff
Sorry am uitat sin greseala sa pun un link catre forumul respectiv:
http://www.auto-moto.com/phorum/viewtopic.php?t=8746
mihai38772
QUOTE(Tudor45951)
Asta era topicul pe un forum din Franta.Ce parere aveti?


Ma scuzi ,daca topicul asta a fost facut de un cretin asta inseamna ca trebuie sa-l credem ????

Daca sunt francezi nu inseamna ca sunt mai destepti decat noi
sorin37756
Numai un francez putea sa scoata un asemenea paranoism. Cum sa fie Logan-ul Trabantul secolului XXI? Din ce pdv? Ca dimensiune n-are cum, mai exista Panda, Fiesta etc, iar masinile mici au avantajul economiei de carburant. Din pdv estetic? Nu are cum? Motor in doi timpi care paraie? Are motor in 4 timpi, culmea, frantuzesc! Din pdv tehnic? Am raspuns. Din pdv al calitatii materialelor si manoperei? Asta vom vedea!
mihai38772
ok
Bogdan40412
offtopic.gif

daca ai avut ocazia sa mergi in ultimii ani prin capitalele din vestul europei ai avea supriza sa vezi cersetori tigani romani
i-am vazut personal si nu din stiri la televizor; unele din momentele in care efectiv mi-a fost rusine sa spun ca vin din romania

si cred ca, bucurestean fiind, stii cine locuieste in buricul capitalei , vezi centrul istoric
sau ai mai fost prin pietele de la periferie de curand ??
la intersectii nu te agaseaza cu "spalatul" parbrizelor ??
mai nou i-am vazut pe la intrarile firmelor vazand marfa de contrabanda

si ma refer numai la cei spalati ...

unul din motivele subiective din care nu vreau sa aud de mercedes , manele , ghiuluri s.a.m.d
Maff
Din pacate, desi este OFF TOPIC , trebuie sa iti dau dreptate, marea majoritate a celor care cersesc in afara sunt tigani care isi poarta cu "cinste" cetatenia de rroman.
Oricum pana la urma cred ca asta o sa fie Loganul , Trabantul sec XXI, uita-te ce motoare invechite are si ce dotari, vorba celor de pe forumul respectiv, din zona anilor 80..... maxim 90.Sa speram la motoare mai bune si un face-lift care sa nu-l mai faca sa arate ca un frigider pe roti.Nu cred totusi ca este normal ca la o masina ce se vrea de "conceptie noua" sa-i bagi motoare uzate psihic................ cum este 1.4 8v sau 1.6 90cp...........Nu ma mir ca baga motorul 1.5 dci de 65 cp pe care probabil or sa-l scoata si de pe symbol..........
Bogdan40412
si ce daca ? daca tot ne accepta in ue sa ne accepte cu logan cu tot
proiectul logan (masina care sa coste < 10K euro) nu s-a adresat intr-o prima faza europei de vest. nu-i obliga nimeni sa-l cumpere dar daca sunt totusi amatori de ce nu ? regula e simpla : cat timp exista cerere se va vinde ... mai tineti minte ca prin '90 era la moda apa, aerul si fraierul ... asa zisul sifon
iar legat de off-topic tot prin '90 eram acuzati ca nu acordam drepturi minoritatilor ... din partea mea n-au decat sa emigreze toti si sa-i incerce ei sa-i civilizeze conform standardelor europene :evil:
Maff
Si modelul 1.6 16v cred ca va fi cel de pe megane I, cel de 107cp, deci alt motor uzat psihic.............
mihai38772
Eu vorbeam de echipa noastra nationala de fotbal :ewpu:
madalina
Nu incurajam si nu acceptam discriminarea de nici-un fel pe acest Forum. Orice mesaj cu caracter rasist, xenofob, discriminatoriu va fi sters si cel ce l-a scris va fi avertizat.

Despre cei ce vor ca toate minoritatile sa plece din Romania, le amintesc ca reprezentanti ai acestor minoritati au avut contributii majore la dezvoltarea acestei tari.

Mie personal imi place jazz-ul si imi este greu sa imi inchipui jazz-ul romanesc fara Harry Tavitian (armean, minoritar etnic in Romania).

Sau OAMENI precum dr. Raed Arafat - cel ce a creat SMURD, a salvat poate mii de vieti in aceasta tara.
Maff
La chestia asta ai dreptate, discriminarile, oricum ar fi ele, nu sunt bune la nimic.
mihai38772
QUOTE(Tudor45951)
Asta era topicul pe un forum din Franta.Ce parere aveti?


Daca cineva iti spune ca esti nebun tu il crezi ???

Fiecare are dreptul sa spuna ce vrea, dar sa si argumenteze.
James Kilowatt
Motoarele uzate psihiatric sunt puse in mod intentionat, pentru ca nu "canibaliza" alte modele renault. Daca ar pune motoare de ultim racnet cine ar mai cumpara clio sau megane? Renault nu sunt singurii care practica metoda asta, vedeti de exemplu motoarele de la "noul" VW fox. Igineria e simpla, insa necuoscute sunt caile departamentului de marketing...
Andrei48142
QUOTE(madalina)
Nu incurajam si nu acceptam discriminarea de nici-un fel pe acest Forum. Orice mesaj cu caracter rasist, xenofob, discriminatoriu va fi sters si cel ce l-a scris va fi avertizat.

Despre cei ce vor ca toate minoritatile sa plece din Romania, le amintesc ca reprezentanti ai acestor minoritati au avut contributii majore la dezvoltarea acestei tari.

Mie personal imi place jazz-ul si imi este greu sa imi inchipui jazz-ul romanesc fara Harry Tavitian (armean, minoritar etnic in Romania).

Sau OAMENI precum dr. Raed Arafat - cel ce a creat SMURD, a salvat poate mii de vieti in aceasta tara.


Sunt absolut de acord cu tine.. ar trebui sa judecat oameni si nu etnii. Si incercam sa facem asta. Mesajul asta este total offtopic, si imi cer scuze pt asta. Insa, problema este asa: cand (si aici ma dau ca exemplu pe mine) din 10 "interactiuni" neplacute (furturi, amenintari, batai, etc) de-a lungu vietii, constati ca 9 au fost cu persoane de etnie rroma, asta in conditiile in care aceasta etnie e 2-3% din populatia Bucurestiului.. Oricat de anti-discriminare ai fii, nu ai cum sa nu te feresti "ceva mai mult" daca se intampla noaptea de ex. sa se apropie de tine un cetatean de etnie rroma. Este pur si simplu o judecata empirica, nu discriminari nefondate. Si din pacate asta este discriminare. E mult de discutat pe tema asta si in nici un caz aici nu este locul, insa tot ce voiam sa zic este ca lucrurile nu sunt kiar asa simple, oamenii nu se impart in xenofobi convinsi si irationali pe de o parte, si oameni pt care nu conteaza absolut deloc etnia altcuiva pe de alta parte. Inca o data scuze pt caracterul off-topic al mesajului. Si nu voi mai reveni pe acest subiect.
adi45619
Multe dintre posturi iau apararea a Loganului. Mai ales spre final se echilibreaza pozitiile. Vad ca ei insista mult pe testele NCAP la care Loganul va marca probabil 3 stele. Nici aparatorii nu se lasa: cica Alfa 147 tot 3 stele ar fi punctat.
James Kilowatt
Insa o revista franceza (autoplus) a facut un test al Loganului, 1.6 cu echiparea de varf. Verdict total, 4 stele din 5

Tinuta de drum.. 4 din 5
Performante 3 din 5
Confort - am uitat... 3 sau 4 din 5, cred. sub 3 a avut doar la consum
Spatiu interior 5 din 5
Buget 5 din 5
Consum 2 din 5

Parerea lor biggrin.gif

In Franta, sunt mai multe opinii pro decat contra.
Maff
Sunt curios cum va fi dupa cateva luni de utilizare......
James Kilowatt
Toti suntem smile.gif
Apropo, toti lauda in Franta bordul din plastic monobloc.... si toti prezic aparitia greierasilor mai tarziu decat la alte masini cu pretentii tocmai datorita lui.
G a B r I e L
logan chiar e trabantul sec. XXi ... voi ati vazut finisajele? cred ca si la o masina straina din 75 erau de mai buna calitate.... amplasarea butonului de actionare electirca al geamurilor ati vazut unde este amplasat? .. o porcarie totale.. bancheta din spate parca e o bucata de scandura... marea problema de la dacia cu apa din porbagaj care se scurge pe langa cheder nu s`a remediat... cutia de viteze scartie dupa numai 10000 km... si asteptati sa mai treaca cateva luni sa vedeti probleme cu adevarat... oricum piesele sunt. f slabe....

la pretu de 8000 de euro .. iti iei un opel astra g de prin 2002 aproape full cu putzin norok... sau un clio din 2003 care costa vreo 6000 E .... si multe alte masine net superioare acestei cutii pe rotzi... bicycle.gif
ncristi
QUOTE
Apropo, toti lauda in Franta bordul din plastic monobloc.... si toti prezic aparitia greierasilor mai tarziu decat la alte masini cu pretentii tocmai datorita lui


S-ar putea sa fie adevarat...
Am mers cu logan cu 20000km, masina de firma si era mai silentioasa de cat focusul unui amic care avea 15000km si zdranganea tot-hayon, plastic, ceva pe la bancheta prin spate...

Probleme cu greieri mai au si megane2, opel astra, skoda, bora in general masinile care au bordul din materiale diferite si care la contractii emit zgomote neplacute... biggrin.gif
mihai38772
QUOTE(Gabriel47751)
si asteptati sa mai treaca cateva luni sa vedeti probleme cu adevarat... oricum piesele sunt. f slabe....


Care sunt piesele foarte slabe de pe Logan ???
Maff
Probabil motorul nu este asa slab, dovada ca functioneaza de 15 ani......... sau mai mult...Probabil interiorul, care dupa mine pare destul de firav....Instalatia de AC, daca este cea care era pe Solenza si pe SN, cred ca este destul de varza.
mihai38772
PROBABIL
G e o r g e
maff instalatia este una foarte buna pe supernova / solenza. compresorul este de origine japoneza si nu a existat nici macar 1 caz de care sa stiu eu in care sa cedeze. si crede-ma ca in domeniul SN ma descurc destul de bine .

problema este aeroterma si izolatia neexistenta pentru conductele de la AC.

iti voi da un exemplu pe care poti sa-l testezi si tu pe masina ta :

temperatura ambientala 25 grade , aeroterma pe recirculare pe treapta 1 , temperatura la gura ventilatiei 4.5 grade celsius.

ia vezi cat scoate renaultul wink.gif

ps temperatura de 25 de grade ambientala este temperatura de referinta la testarea instalatiei de climatizare la orice masina wink.gif
Maff
Eu la SN aveam o problema foarte haioasa, cand porneam aerul, se auzea un clipocit prin tot bordul, ziceai ca undeva pe la motor era o pestera si curgea apa din tavan, m-am uitat, insa nu era nicaieri nici o urma de umezeala, la un moment dat devenise destul de enervant.De racit, recunosc, racea destul de bine.Cel mai bine dintre masinile de clasa asta, insa racea accentul.Eram tare multumit.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.