Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Furtun presiune de servodirectie pt Senator A
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Alex46215
daca stie cineva pe unde as putea gasi si la ce bani furtunul de presiune(ala gros cu racorduri) de la pompa de servodirectie.[img][/img]
Senator
Acesta e furtunul pe care il cauti ?
Alex46215
QUOTE(Senator)
Acesta e furtunul pe care il cauti ?

salut!
ala e furtunul pe care il caut.mai ai masina?citisem niste post-uri de ale tale mai vechi si am vazut ca aveai tot Opel Senator.
Senator
Din pacate nu am furtunul respectiv , am cautat , insa te pot ajuta cu cateva informatii ca sa poti comanda unul nou.

Pentru asta trebuie sa stiu daca masina are aer conditionat si am nevoie de seria de caroserie si motorizare.

Da , am masina. :yup:
Alex46215
nu ai idee cat m-ar costa acest furtun nou?
Senator
Nu te sfatuiesc sa cumperi unul de la dezmembrari intrucat materialul e intarit si la manipularea din timpul montarii se poate rupe.

Nu mai tin minte cat m-a costat , au trecut in jur de 10 ani de cand l-am inlocuit.
Ca sa afli pretul actual ai nevoie de codul piesei care e 950 758 in cazul in care masina ta e fabricata dupa 82 si are un motor cu 6 cilindri.Cu acest cod poti poti obtine pretul de la orice magazin.

Pot insa sa-ti spun cat costa in Germania: 45 de Euro wacko.gif
Alex46215
costa destul de mult in germany,si banuiesc ca la noi e si mai scump...nasol... ai masina de multisor daca ai schimbat furtunul acu 10 ani.si eu o am de 4 ani.totusi o sa ma duc la magazine sa ma interesez de pret ca nu pot sa risc sa-l iau second hand.cred ca corespunde codul ala pt ca masina mea e din 82 dar motorul cred ca e mai nou,nu e ala original.sincer nici de anul fabricatiei nu sunt sigur... e mai complicat:in talon e trecuta 2.5S(deci pe carburatie) si in plus e modelul cu facelift(vezi poza) si din cate stiu astea au aparut in 83 dar e posibil sa fi aparut pe la sfarsitul lui 82.nu stiu ce sa zic... starea masinii e originala adica are lacas pt calculatorul de injectie,are in capota suportul pt debitmetrul electronic etc. in talon are 85 kw adica 115 caluti,motorul meu avand 136 cai .oricum am trecut in acte motorul asta dar e trecut la modificari care nu afecteaza performantele. cel mai sigur trebuie sa ma uit la seria motorului cred. o sa stie aia de la magazin din ce an e si ce furtun imi trebuie.
Senator
Sunt tari cei de la :bandit: RAR , in baza lor de date exista masini care nu s-au fabricat niciodata...25S e un motor care s-a montat doar pe Opel Commodore. Varianta facelift a aparut la sfarsitul lui 82 si a dispus doar de motoare alimentate prin injectie.

La magazin o sa ai anumite surprize , nu numai ca nu vor putea folosi seria de motor pentru identificarea piesei dar iti vor spune ca nu au nici un fel de documentatie despre aceasta masina. Asta in afara situatiei in care mergi la o reprezentanta Opel. biggrin.gif
Alex46215
in sfarsit am facut rost de furtun.mai am un motor la garaj la fostul proprietar si ala avea un furtun modificat.partea buna e ca e nou,partea proasta e ca l-am montat si totusi nu lucreaza servodirectia. cred ca trebuie aerisita ,cumva ,nu stiu.are un ventil exact ca ala de la frane la caseta de directie si am aerisit-o ceva dar cred ca nu stiu eu cum se face corect.ai intampinat cumva aceeasi problema cand ai montat furtunul? daca iti aduci aminte biggrin.gif .mi-a zis cineva ca trebuie sa virez stanga-dreapta ,maxim, sa se aeriseasca si am invartit de volan pana mi-au crescut bicepsii biggrin.gif ,dar tot degeaba.
Senator
:scratchchin: Hmm...metoda cu virarea stanga-dreapta e cea corecta , pompa face galagie pana se aeriseste apoi totul revine la normal.

Eu nu am avut probleme atunci cand am inlocuit furtunul , poate ar trebui sa verifici uleiul sau daca furtunul nu e infundat.
Alex46215
merge in sfarsit dupa indelungi asteptari... biggrin.gif dar a trebuit sa- i pun cealalta pompa(mai aveam una de rezerva) cu asta a inceput sa lucreze servo din prima secunda cand a pornit motorul. tocmai m-am dat un pic cu ea,ca imi era dor si merge exceptional. trebuie sa spun ca desi am masina de 4 ani de fiecare data cand merg cu ea dupa o pauza un pic mai lunga, "motorasul" ei in 6 pistoane reuseste sa-mi dea ceva fiori biggrin.gif sper sa nu mai am probleme cu servo o perioada cat mai lunga... ma gandeam poate sa-i fac un upgrade la motor.ce zici? un 3.0 ca al tau de 180 de caluti,care am inteles ca ar consuma mai mult cu 1l/suta de km fata de al meu. pentru 40 de cai in plus eu cred ca s-ar merita.da nu stiu in ce stare l-as gasi... oricum sunt destul de ieftine,avand in vedere ca nu le cumpara nimeni.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.