Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Marele test Opel
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
CPI
Hello,
M-am inscris pe site la opel.ro la Marele Test. In formul de inregistrare te intreba ce masina vrei sa testezi, cind anume, detalii de contact etc.

Ei bine, a trecut data la care ziceam ca vreau sa testez, nu m-a contactat nimeni.

A reusit cineva sa faca marele test inscriindu-se pe net?

All the best
madalina
Toti s-au inscris pe net. Eu am masina de luni pana miercuri, o gramada de cunostinte au primit diverse opeluri, insa depinde foarte mult de dealer.
CPI
Ma inscrisesem la Di-bas si nimic, intre timp m-am mai inscris si la erebus, sa vedem...

Oricum, merci de raspuns, inseamna ca se poate.
pretorian
salut si eu m-am dat cu un C dar nu l-am avut decat o zi, spuneau ei ca am avut noroc , ca cel care era programat in ziua respectiva a renuntat.
Norocul meu. biggrin.gif
pretorian
am uitat sa-ti spun ca au 2 conditii eliminatorii cel putin asa mi-au zis mie ca sa-mi dea masina:
1. sa ai o masina nu mai veche de 6 ani ca sa o lasi garantie pe perioada cat o iei pe cealalta ;
2. sa ai permis de cel putin 2 ani.

succes
Maff
Yummy, sa ma inscriu si eu, am citit despre el in Auto Motor si Sport....
Andrei Suzuki
http://www.opel.ro/mareletestopel

Dar grabeste-te!
Maff
M-am inscris pentru un Astra Caravan.Chiar m-ar interesa cum merge........
pretorian
sa ne spui daca ai avut noroc cu caravanu'
Maff
Sper sa am, am optat pentru iunie, poate or fi mai putini atunci...........
CPI
Am mers eu cu Caravanul de la Erebus. E un 1,7 CDTI de 100 CP, nivel de dotare Elegance cu ceva optiuni. Avea 4000 km la bord.

Impresii:
- imi place cum arata din exterior (asta puteam sa o spun si fara sa-l testez :-))
- masina foarte legata, sta bine pe sosea - cel de aici nu avea nici ESP nici IDS si cu toate astea sta bine in curbe
- la interior ok - spatiu mai mare decit in Megane la locurile din fata si in general dpdv latime, dotarile puteau fi mai multe in echiparea Elegance:
-Scaun (doar) sofer cu reglari lombara si pe inaltime si oricum doar manuale
-volan, schimbator si cotiera (cu spatiu depozitare dar plasata prost, deranjeaza la trasul frinei de mina) piele
-infotaiment cu un fel de mini MMI
-climatronic ok, doar ca amplasat cam jos
-tempomat
-radioCD cu MP3

Motorul e un Isuzu care trage bine pentru 100 CP dar se simte efectul turbinei doar de pe la 2000 de ture in sensul ca daca incerci sa pleci cu scirtiit de roti nu reusesti. Consumul a fost mic. Cu toate astea, pentru cine se gindeste doar la costul total fara a fi neaparat fan benzina sau fan diesel, diferenta de pret de 2000 EUR este mare comparind cu 1,6 benzina de 105 CP. La asta se mai adauga costul de intretinere mai mare la diesel si se scade evident consumul mai mic in functie de numarul de km si de durata pina la revinzare.

Atit deocamdata, poate daca sint intrebari imi mai amintesc si altele.

Hai noapte buna
Maff
M-au sunat si pe mine de la DiBas.In ultima saptamana din iunie o iau luni si o duc miercuri.Opel Astra Caravan.Sunt curios cum o sa fie.
CPI
Asteptam impresii.

Stii ce motor are?
CPI
Off topic, for admins: ora forumului este in urma.

Eu postez la 0:45, pe 01.06.2005
Maff
Nu mi-au dat informatii, singurul lucru pe care mi l-au spus este ca o sa-mi dea masina cu rezervorul plin si o sa trebuiasca sa-l duc tot cu rezervorul plin....Ceva in genul inchirierii, daca ii lipseste vreun litru oare ma pun sa-l platesc?Si la ce tarif?
CPI
Vezi ca pe http://www.opel.ro/mareletestopel/bb_tandc_ro.pdf gasesti contractul pe care o sa il semnezi, cu toate clauzele.

Un sfat, cind primesti masina, in afara o tura pe exterior sa vezi daca nu e zgiriata, etc. verifica si inautru butoanele. La cel pe care l-am luat eu nu mergea cel de la computerul de bord si nici cele de volume up-down.

Eu nu le-am verificat cind am luat masina, nici ei nu mi-au zis ceva cind am dat-o inapoi, dar e mai safe sa verifici inainte sa pleci de acolo.

Bafta!
Maff
As fi curios daca masinile din test vor fi scoase la vanzare dupa aceea.Presupun ca vor avea niste reduceri consistente........
G e o r g e
sa vedem .

spre exemplu cele de la dunlop drivers cup ( ibiza 1.4 ) au fost scoase la vanzare. discount vreo 5% din pretul de lista .
aveau in jur de 4500 - 5000 la bord
Andrei Suzuki
Da,au 5k km,au reduceri...da sunt rupte in doua..
G e o r g e
pe bune ? blink.gif
Andrei Suzuki
Pi buni bicycle.gif
DragosS
Cel mai aiurea este ca acele Ibiza au fost scoase la vanzare ca fiind aduse din Austria.Daca vine cineva care nu stie unde au fost este chiar impresionat de faptul ca au un kit de caroserie,jante de 16 si "doar 5000" km.In realitate din cei 5k km probabil mai mult de jumate sunt facuti in forja pe macadam.
G e o r g e
doar jumatate ? as zice mai mult biggrin.gif
CPI
nu stiu de ibiza, dar pe caravanul de 4300 km care se vor face max.10000 la sfirsitul Marelui Test nu as fi dat pret de lista - 5%. MAi degraba dai toti banii sau negociezi la singe decit sa te bucuri la max 1000 EUR si sa ai belele

Deja avea niste butoane care nu raspundeau la apasat.

De mers asta mergea foarte bine dar nu se poate generaliza al toate din test.

Hai pa
G e o r g e
dar daca raman masinile de drive test la firma wink.gif
Maff
Heh, oricum eu vreau sa scot cam tot ce se poate din masina aia, nu de alta dar sunt un potential cumparator nu?Trebuie sa vad ce imi ofera.
:minigun:
Maff
A mai luat cineva masina de la Opel pentru test?Sper sa nu ajunga la mine un harb sa imi spuna ca le-am stricat masina si sa le dau bani pentru reparatii................ blush.gif
Mai am 2 saptamani.
Caras52705
Asteptam sa ne spui ce optiuni avea masina si cum sa comportat la drum
Vlad-Catalin43382
Tin sa precizez de la inceput ca nu sunt de la o firma concurenta !
E doar un lucru care s-a intamplat la dealerul din Tg. Mures, si am vrut sa il stie si colegii forumisti!



Am vrut să profit de oferta Opel și să testez Opel Meriva.

M-am înscris încă înainte de începerea “Marelui Test”, fiind primul pe listă în Mureș. Chiar în prima zi a testului (4 aprilie) am sunat la dealerul Opel din Tg. Mureș – Victoria Total – unde am vorbit cu domnul director de vînzări, Rotar Daniel, care mi-a zis că Opelul Meriva pentru test nu este înmatriculat. Ne-a spus că ne va contacta el.

După vreo 2 săptămâni, am revenit din nou cu un telefon, fiind chemat la reprezentanță de către același director de vînzări (dl. Rotar Daniel) să iau mașina. Ajuns acolo am aflat că nu mai pot face testul pentru că, ciudată întîmplare, mașina pentru test trebuia prezentată la o expoziție.
S-a amînat din nou.
După terminarea expoziției am aflat că mașina de teste nu se mai află în posesia firmei Victoria Total.

După o lună, iar am sunat la reprezentanță și am aflat că mașina Opel Meriva prevăzută pentru teste este tot la Miercurea Ciuc ca mașină de schimb pentru a rezolva un caz de defecțiune la o mașină cumpărată dar cu probleme tehnice, defecțiuni greu de remediat.

A mai trecut un timp și la o altă expoziție în centrul orașului, dl. Rotar Daniel i-a spus fiului meu că luni sigur vom putea testa Opelul Meriva, deoarece au primit o mașină de teste de la Brașov. Luni binențeles, mașina de teste a fost retrimisă la Brașov! Coincidență!? Nu! Mînărie!

După alte săptămîni am aflat că mașina de teste a dealerului din Tg. Mureș este tot la Miercurea Ciuc, că nu s-a rezolvat încă problema reclamată de client și astfel mașina pentru teste a primit o altă destinație.

Apoi cînd am insistat să fac totuși testul, mi s-a spus că nu se poate acum dar că se va rezolva după 1 iulie, chiar dacă perioada a trecut.

Apoi dl. Rotar Daniel mi-a spus că mașina a venit de la Miercurea Ciuc, dar are parbrizul crăpat și că după ce îl înlocuiește, imediat fac testul. Minciuni.
Domnul director de vînzări de la Victoria Total, Rotar Daniel, mi-a tot promis că voi fi sunat, că se va face ceva, că... Doar minciuni, doar vorbe goale.
Așa am aflat cum că mașina este de fapt cumpărată de patron, care nu avrut să o mai dea la teste, de fiecare dată noutăți incredibile.

Acum este 10 august 2005 și am ajuns la cîteva concluzii privind firma Opel, produsele firmei și oamenii care o reprezintă.
1. Firma Opel promite mult dar își face o reclamă mincinoasă prin inducerea în eroare a clienților. Oferta de teste drive de 3 zile nu a fost adevărată. A fost o minciună.
2. Produsele Firmei Opel au defecțiuni grave, greu de remediat, iar firma nu are capacitatea tehnică de a rezolva la timp problemele de calitate trebuind să folosească mașinile de test drive ca înlocuitori pentru mașinile defecte.
3. Calitatea mașinilor Opel Meriva se pare că este îndoielnică și există dificultăți deosebite pentru a rezolvarea sau remedierea problemelor de calitate. Este o achiziție periculoasă.
4. Oamenii care reprezintă Opel în România te trag în piept fără rușine și bun simț. Adică mint fără rușine.
5. Un test de 3 zile cu un Opel Meriva nu poate fi realizat în interiorul unei perioade de 87 zile. Testul nu poate fi făcut nici dacă perioada este „extinsă” cu alte 41 zile.

De ce am scris toate acestea: pentru că s-au întîmplat cu adevărat. Iar ca acest tort să fie complet, iată și cireașa. Joi am vorbit cu același personaj Rotar Daniel care mi-a promis solemn că „se rezolvă testul pentru vineri”. Am sunat vineri și am aflat cu uimire că dl. Rotar Daniel a plecat în concediu.

El știa că pleacă în concediu dar a mai mințit o dată. Lucrează pentru Opel.
DragosV
M-a amuzat povestea si felul in care ai comentat-o. Sincer nu cred ca trebuie sa bagi in aceasta oala tot ceea ce inseamna Opel pentru ca eu cred ca este problema dealerului local. Eu de ex. in campania Marele Test Opel am mers cu 4 masini pentru una sau mai multe zile si am putut chiar negocia numarul de km pe care ii pot parcurge. Dealerii nu inteleg ca trebuie sa se ridice la un anumit nivel de profesionalism si sa reprezinte cat pot ei mai bine marca pe care o vand, pentru ei este doar o afacere.
Vlad-Catalin43382
Asta ii ziceam si lui Andrei. ca pe mine nu m-a deranjat atat faptul ca nu am putut face testul, si modul in care s-am comportat acest individ (Rotar Daniel) care si si functia de director de vanzari.

Iti dai seama ce exemplu bun este pentru subordonati !!

Am uitat sa zic ca aceasta "poveste" a fost trimisa atat la Opel Southeast Europe Bucharest Reprezentative Office cat si la superiorii domnului Rotar de la Victoria Total Tg. Mures
DragosV
Trimiterea scrisorii era lucrul pe care trebuia sa il faci. Ai facut bine si sunt curios ce raspunsuri vei primii. Tine-ne la curent.
DragosS
Si eu sunt de parere ca ai procedat bine trimitand scrisoarea.Sunt curios ce raspuns vei primi de la Opel SE,pentru ca de la dealer nu cred ca vei primi raspuns.

Din pacate asa procedeaza multi dealeri din Romania(nu numai Opel).
eddie
Nici nu stiu de ce atat interes pentru Meriva,ca e urata rau,uite de aia mi-am luat eu Zafira !!!!
DragosS
Nu e chiar asa urata!Eu zic ca merge ca masina de oras pentru o femeie.Nu se compara cu Altea dar nici nu e asa urata ca Modus sau Scenic.
madalina
Imi pare rau pentru modul in care ai fost tratat, ai facut foarte bine ca ai trimis scrisoarea mai sus, la fel de bine ai procedat ca ai facut public acest lucru!

Din pacate, am observat in mai multe locuri ca se face o anumita campanie de catre marca X, iar dealerul decide sa nu respecte conditiile campaniei, exact cum ti s-a intamplat tie!

Sau vad pe site reducere x% la masina m, dotarile a, b, c gratis si ajungi la un dealer si iti spune ca nu e adevarta ca e reducerea mai mica si alte povesti de genul acesta!

Numai facand publice astfel de magarii, facand reclamatii mai sus se rezolva problemele! Daca tacem si inghitim orice mizerie facute de un dealer, un service, nu se schimba nimic!
Vlad-Catalin43382
Raspunsul dealerului!

pretorian
sa ne spui si noua cum a decurs intalnirea ca sunt tare curios :bounce:
Vlad-Catalin43382
Ieri 4 octombrie am fost la Opel Victoria si am luat Meriva-ul.
Avem masina pana joi 6 octombrie, cu un numar de maxim 250 km de parcurs.
Motorizarea e un 1.6l, benzina, 100 cp, in echiparea Njoy.

Astept intrebari, daca aveti.
Mircea49004
haha, ce tare, zi-ne ca l-au taxat pe gunoiul ala!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.