Help - Search - Members - Calendar
Full Version: miros urat pe aerisire
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Cristi39163
Salut,

Cand pornesc motorul, pe gurile de aerisire intra un miros urat. Asta se intampla in conditiile in care ventilatia e oprita si e fixata pe rece. Daca pornesc aerul conditionat si il las un pic, mirosul dispare. Masina e un Opel Corsa C. Ma gandesc ca e de la filtrul de aer, dar a fost schimbat destul de recent. Are cineva idee de la ce poate fi?
Ediz33425
Se recomanda oprirea AC si functionarea doar a ventilatiei cu cca 5 minute inainte de oprirea motorului,tocmai pentru a preveni formarea condensului in sistemul de ventilatie.In caz contrar,exista riscul formarii unui mediu propice dezvoltarii bacteriilor,de unde rezulta acel miros neplacut.Sper ca nu gresesc.

Sunt spray-uri cu spuma cu efect antibacterial,ce se aplica in locasul filtrului de polen si canalele gurilor de aerisire.Chiar azi am schimbat filtrul de polen(Passat 1.8T B5-climatronic) si am dat preventiv cu spray-ul asta:marca Wurth,are in interiorul capacului un furtunas,ca cele de la perfuzor.Se ataseaza capatul furtunasului la flacon,celalalt capat fiind prevazut cu un ventil cu 4 orificii.Se aplica spuma atat in locasul filtrului,cat si in canalele gurilor de aerisire.Se asteapta 2-3 minute dupa care se pune in functiune AC pentru cca.10-15 minute,masina avand toate geamurile/usile deschise.Atentie:vaporii formati sunt toxici!In final se monteaza noul filtru.Spray-ul este in masina,daca doresti revin cu codul produsului,dar pe flacon se gaseste o poza cu consola AC a Passat-ului.

Numai bine si Paste Fericit!
Cristi39163
Multumesc frumos pentru raspuns. O sa incerc sa trec pe ventilatie inainte sa opresc motorul, desi nu stiu daca acum nu e prea tarziu. Ce credeti, ar trebui sa schimb filtrul de aer, sau mirosul vine de la bacteriile de pe circuit?
Doru-Cristian45419
Eu cred ca problema e de la filtrul de polen ...am avut aceeasi problema si eu am schimbat filtrul de aer si cel de polen si .........gata:)
Ediz33425
Cristi39163,scuze pentru greseala,aveam impresia ca spray-ul este Wurth.Acum m-am uitat si se numeste CRC Airco Cleaner/Klimaanlagen Reiniger.Mai multe info:

http://www.crceurope.com/csp/web/ProdDisp....ness=AUTOMOTIVE
Cristi39163
Mersi pentru precizare, o sa il caut pe la magazinele din RO, sa vad daca il gasesc.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.