Help - Search - Members - Calendar
Full Version: politetea la volan
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Probleme Sociale
marco
de ce credeti ca romanii nu sint politicosi atunci cind conduc?
claudiu
ROMANII CA ROMANII DAR SA VEDETI IN ITALIA CUM E CAND AFLA CA ESTI "STRANIER".
Titi
Soferii fara clase si la propriu si la figurat se comporta la volan la fel cum se comporta si unii romani la volan, dar atentie ca nu sintem toti la fel .
Valabil si pentru italieni si cit si pentru francezi de fapt fiecare tara isi are mirlanii ei, ca padure fara uscaturi nu exista.
la_coste
Incearca in Romania pe o strada cu trei benzi pe sens, cu circulatie bara la bara pe toate trei benzile, sa schimbi banda de mers. Porneste semnalizarea si asteapta...... mult si bine.

Acelasi scenariu dar intr-o alta tara din Europa, in maxim 5 secunde ti se face loc sa schimbi banda de mers (cel putin din experienta mea intr-o tara f. aproape de Romania)

Morala:
In padurea noastra sunt mult prea multe uscaturi....
demeter
Pt la_coste sa incerce pe un drum cu 3 benzi sa treca pe celalalte in Germania sa vedeti acolo omenie shi civilizatie ,se opresc toti in loc fara sa clcsoneze sau alte prostii shi te lasa sa treci , nu ca la rom'ni nostri.E o placere sa rulezi pe drumurile din Germania
Bogdan VBV
In general unii dintre soferii romani sufera de boala :" da ce sunt mai prost ca asta?" si stau in fata ta chiar daca merg cu 40 km/h si banda din dreapta este libera. De obicei cand dau de soferi de genul asta depasesc pe dreapta. Dar ce ma deranjeaza cel mai mult ca foarte putini dau prioritate masinilor de salvare. Stau si se uita ca nesimtitii si pur si simplu nu se dau la o parte nici daca au loc...
Alex4
Lacoste sincer dar nu lucrul astha nu se schimba daca tu nu faci lucrul astha. Eu am in 2 ani am oprit la fiecare om care a ramas in pana shi multzi au oprit shi ei la randul lor pt mine.... Shi in plus daca insisti si faci un gest cu mana de politetze te lasa cel putzin pt mine un gest de politetze cu mana inseamna totu
RCS
Din pacate la noi se merge pe principiul ,,daca nici eu nu am fost lasat(ma refer la intentia de a schimba directia de mers de pe o banda pe alta si multe alte probleme de acest gen)de ca sa fiu eu mai prost si sa las pe altu''. Incercati sa faceti o parcare cu spatele intr-o zona unde este mai circulata? Sa vedeti ce injuraturi si claxoane veti primi de la cei ce sunt in spatele vostru care nici in ruptul capului nu te vor lasa! Am incercat asta si nu vreau sa va spun ce mi s-a intamplat lasandu-va pe voi sa ghiciti! Din bacate balcanismul se poate observa si in domeniul conducerii auto la fel ca si in celelate domenii! Oare pana cand?

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-08-24 19:17 ]
Endo
Romanii sunt un popor de stresati.Conditia economica in care ne-au adus Ceusescu si demnii sai urmasi face ca romanul sa nu-si mai vada capul de griji sa sa aiba tot timpul probleme cu nemiluita pe cap, iar atunci cad se vede in "regatul" sau (in automobil) vrea sa se razbune pe toti si toate.
Ceea ce alti considera ca fiind civilizatie la altii este numai o sapoiala data de lipsa grijilor. Sunt sigur ca neamtzul ar fi mult mai rau pe sosea decat romanul daca ar avea un salariu mediu pe locuitor de 200 EUR.
OMEGA
Bun subiect!
Ce observ eu la romani!
Se cred autoputernici si cei mai destepti pe sosele patriei neintelegand ca mai exista si oameni pt care a conduce nu e cea mai buna indeletnicire!
Spre exemplu: Masinile de scoala, foarte rar gasesti una in trafic pe care sa o iei drept exemplu si sa spui ca cel de la volan care invata nu invata degeaba!
Dar gasesti si oameni socati iar la claxoanele si flash-urile celor din jur se sperie si mai tare!

Concluzie: Cu putina rabdare sar mai fluidia traficul in marile orase!
guerilla
lipsa banilor este o cauza a lipsei de educatie pe sosele. dar nu e singura. altfel nu imi pot explica cum romani ce au stat ani de zile pe afara acolo conduc decent iar aici sint plini de figuri in cap.
G e o r g e
se numeste instinctul de supravietuire ... adica te comporti / adaptezi mediului inconjurator.
eu sunt tare curios cum o sa ma comport cand ma intorc in tara ... mai am doar 4 zile
marco
Dragilor,
intr-o vreme eram instructor auto si vreau sa va spun ca in trafic ma claxona lumea, faceau semne cu farurile, ne injurau, ne faceau tot felul de semne, ca si cum ei nu ar fi facut scoala(s-au nascut cu volanul in mina:)). Problema e ca lumea uita de unde a pornit, ca si ei au fost incepatori. Exact asta le spuneam la scoala: nu uitati, dupa ce va luati permisul, ca si voi ati fost incepatori. La noi se respecta regulile de circulatie de foarte putina lume, iar pentru cei cu masini tari(marea majoritate dintre ei)acestea nici nu exista. Dupa mine, ar trebui sa se faca teste psihologice inainte de a avea permis dar si dupa aceea, pentru rezistenta individului la stres. Din pacate, educatie rutiera la noi nu prea se face. Ar trebui inceputa inca din clasele primare si facute mai multe emisiuni pe aceasta tema.
Succese si cit mai putini nervi la volan!

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-09-08 13:27 ]
Andreea
Da, mie mi s-a intamplat sa fiu injurata - si inca foarte urat - de un barbat care putea sa imi fie tata si eram si cu "dreptatea in mana". Asteptam sa fac stanga spre Grozavesti, pe cheiul Dambovitei, venind dinspre Cotroceni. In spatele meu un nene cu Tico era turbat - falshuri, claxoane, dar pentru ca se inscrisese prost si nu vazuse semnalul meu stanga. Si-a dat seama in cele din urma, dar nu a ratat ocazia sa isi scoata capul plesuv peste geam si sa urle niste treburi cu morti, origini si organe genitale masculine. Si era si o doamna langa el - nevasta-sa, probabil.
Hm, prea multa agresivitate si incrancenare. Intr-o aglomeratie bara-la-bara, poti sa si mori daca ai ratat un moment sa schimbi banda...
Daniel7
Am si eu 4 ani de cand am permis. Si nu am stat degeaba, adica am condus masina in fiecare zi aproape. Dincolo de ceea ce deja au observat si notat aici multi din voi, mai adaug si eu ceva. Cred ca sunt foarte multi nesimtiti printre noi, soferii. Pai cum sa-l numesc altfel pe cel care imi taie fata fara sa semnalizeze si tot el e cel suparat, iar pe deasupra imi mai arata si degetul mijlociu sau imi scuipa masina? Nu tot nesimtit e si cel care pe serpentine inspre Sinaia, intra in niste depasiri demente bazandu-se ca o sa incetineasca ceilalti ca sa intre si el? Adica asta inseaman sa fii sofer bun? Pai cu o masina buna, multi pot fi soferi buni (ca sa nu zic "toti"). Instructorul meu imi spunea ca indemanarea si priceperea la condus se dovedesc cand manevrezi masina la viteze si pe spatii mici (parcari, de ex.) Ca altfel
Nesimtire si inconstienta la volan! Asta e la noi. Pentru cei care au masini tari si minte putina, le recomand sa alearge pe autostrada sau in zonele in care se poate (de ex. ca tot ziceam de drumul spre Sinaia, de la Ploiesti la Comarnic e loc berechet de gonit masina). Dar de ce trebuie sa suport eu aerele de sofer de raliu si refularile unui X, care pe deasupra imi pot pune si viata in pericol? Sa si-o puna pe a lui, dar nu si pe a mea. Dar asta e! Cum spuneam, NESIMTIRE, adica ne doare undeva de cum se simt ceilalti...
Stefan4
Din ce am auzit si "afara" majoritatea soferilor "adevarati" au fost potoliti cu 'biciul". Una e safaci loca si sa lasi o Salvare cu goarna pusa sa treaca (obligatie), alta e sa lasi un amarat sa iasa din parcare (respect). Ce faci insa, cand vrei sa lasi pe unul sa se bage si pentru asta opresti alti 10 in spatele tau?
Cred ca cel mai bine ar fi ca Politia sa aibe dotare foarte buna si boase de otel, adica pe Gheorghe Nesimtitu', fiul lui Nesimtitu' Senior, care are mare fel de super-masina si bani si pile, cum face o boacana, sa-l bage direct la bulau, sa-i dea si mare amenda, fara drept de apel.
Ca ai tu, om cu minte si multi km in mana, o masina mai "vioaie" si te apuca de doua ori pe an sa-i dai pe goarna in drum spre Azuga, cu strada goala (sau cel putin fara sa incomodezi pe nimeni), asta mai este de inteles...
Chestia e ca si fara sa vrei mai faci greseli, iar noi ceilalti avem datoria sa iti trecem cu vederea, ca si noi putem gresi... dar sa nu ne facem din "a gresi" un obicei.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.