Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce parere aveti de New Astra Essentia 1.4L-16V (90 CP) ?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel > Astra / Zafira
cristian45132
care cu ceva optionale ajunge la 12000 de euroi ? vreau sa-mi comand masina asta si nu stiu daca motorizarea de 1.4 e suficienta pt. caroseria asta. Precizez ca nu conduc sportiv dar nici nu vreau sa ma tarai ca melcul.
G e o r g e
motorizarea e cam mica. vezi ca essentia vine in lipsa cu multe elemente de design fata de poza ta .
cristian45132
George, stii cumva ce model s-ar inscrie in suma de 12500 € DDP? Ca optionale m-ar interesa aerul conditionat si radio (fara CD).
Tupac
La banii aia nu stiu ce poti lua cu aer conditionat. Vad ca e reducere de 1200E la pretul DDP pt Astra H, dar esti la limita cu banii sad.gif si cred ca pt aer conditionat ma iscoti cateva sute de E din buzunar.
Eu as lua un minim 1.4 Enjoy + aer conditionat. Motorizarea e micuta ce-i drept, dar daca nu vrei sportivitate nu cred ca te faci de ras. Dar macar un aer acolo sa ai, sa simti si tu confort. Cea mia buna echipare mi se pare Elegance, dar e peste bugetul tau sad.gif
adrian42658
in primul rand, salut tuturor. apoi vreau sa aduc multumiri celor care au postat pe threadul astra 2004, care mi-au fost de mare ajutor in alegerea masinii: astra H, enjoy, 1.4, + pachet confort-clima, +faruri ceata, +scaun sofer, +cotiera; totul pentru 13.000 fara taxe. acum on toppic: am comandat masina pe 15 februarie (stiu ca am stat pe forum fara sa scot un cuvant pana acum, dar nu sunt un specialist al masinilor, sorry) si, inca astept. asa ca, concret nu iti pot spune cum merge exact motorul. inca. dar, Opel West Oradea, mi-a dat pana vine, un Meriva 1.7 CDTI. In catalog performantele dinamice sunt asemanatoare. Repet, nu ma pricep la masini, poate spun balarii, DACA performantele Astra 1.4 sun asemenatoare cu Meriva 1.7 CDTI, atunci cred ca vei fi destul de multumit, daca nu ai pretentii sportive. Nici eu nu ti-as recomanda varianta de baza. De obicei, masinile expuse in standuri sunt ceva mai dotate si vei fi dezamagit de a ta.
adrian42658
update: azi am primit masina. 100 km deja facuti.


plusuri: tinuta de drum, finisaje interioare, sonorizare

minus: motorizarea.

Da, motorul de 1.4 este putin subdimensionat. DAR. Daca nu vrei sa faci raliuri si esti mai mult preocupat de consum, atunci e OK. Practic demarajul in este cel care o trage in jos, altfel, am incercat (contrar regulilor rodajului) si am ajuns la 140 destul de lejer.
eddie
Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea,fara incidente majore !
adrian42658
saru'mana
Steffan
@adrian42658
poti sa ne mai spui cum se comporta masina?
adrian42658
pai, mie imi place wink.gif

am avut o dacie , acum am astra si un volvo 440 1.8, tot la vreo 90 de cai (cati or mai ramas din ei ca e din '90). am mai condus cielo si matiz la viata mea, asa ca o sa incerc sa fac cateva comparatii.

directie: precisa si usor de manuit (dar nu prea usor, mi se pare numa' bine asa)

suspensie: chiar mai tare ca la volvo, dar nu neplacut, trece peste denivelari destul de bine, dar am observat si momente cand incepe sa se legene cam tare (in momentele cand mergi incet peste mai multe linii de tramvai)

motor: hm. ciudat. pentru ca: volvo parca trage mai bine, dar are vreo 300 de kile in minus si e probabil ca e normal. insa, am constatat ca daca nu te infigi din prima cu pedala la fund si incerci sa accelerezi progresiv ai rezultate mult mai bune la acceleratie si un consum mai rezonabil. (e cam scarry afisajul cu consum instantaneu: la o apasare mai teapana pe pedala ai un consum instant de 28-30 de litri; pe de alta parte, la un mers constant in a III-a pe la 2000 de ture -in jur de 50 pe ora- am un consum mediu de 6%)

consum: ~9 in oras aglomerat.

sonor: minunat (varianta cu MP3)

plastice: mai bune decat am vazut in toyota sau megan

per total: probabil ca cine are motor >= 1600 e 100% multumit. eu?! 99% din cauza motorului cu toate ca la cum merge benzina in sus la pret nu prea am de ce.
Steffan
mersi mult pentru explicatii....

de ce nu ti-ai luat pachetul n-joy ca optional?
cateva impresii despre dealer-ul de la care ai luat-o...
adrian42658
referitor la njoy: am impresia ca daca pornesti de la varianta de baza (esentia, parca ii zice) si pui peste pachetul njoy, ajungi ceva mai sus ca pret. asta e raspunsul la intrebarea pe care cred ca mi-ai pus-o.

dealerul: opel west oradea (are filiale in orasele mai mari din vest si nord-vest, singura deosebire este ca celelalte nu au vopsitorie-tinichigerie, cred).

oamenii de acolo: saritori, amabili. nu am pus multe intrebari tehnice pentru ca ce m-a interesat am luat de pe net, si, in rest, nu prea le am cu masinile, asa ca tot nu as sti ce sa intreb. se pare si ca au un service grozav ca si calitate oameni. singura chestie oarecum negativa la dealer ar fi ca nu au respectat termenul de livrare -2 luni. masina am comandat-o pe 15 februarie, se pare ca a fost gata fabricata pe 22 martie, si de atunci, a fost pe drum. DAR, fara sa fac scandal, numai in urma unor discutii la telefon ei (opel west oradea) m-au resunat si mi-au oferit, din proprie initiativa, un opel meriva cu care sa circul fara limita de km, pana ce soseste astra mea (a durat mai mult de o samptamana). APOI, dupa ce miercuri masina a fost in curtea lor si m-au anuntat ca pot sa o ridic vineri, s-au dat peste cap si mi-au facut o surpriza placuta, si mi-au dat-o joi (ieri).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.