Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Programul de innoire a parcului de masini
Masini.ro Forum > Masini.ro > Juridico-financiar
tiberiu43325
De scurt timp am acasa internetul, citesc comentariile participantilor la Forum si-mi plac foarte multe lucruri pe care le scrieti.

Eu am o masina veche de prin 1989, pe care as fi vrut sa o schimb pentru cele 30 de milioane pe care Guvernul le-a acordat si sa-mi iau un Logan nou. In paranteza fie spus, ceea ce scrieti despre Logan, imi dau fie frisoane, fie imi face placere; dar iata despre ce este vorba:
Pentru a putea participa la "Program", trebuie sa ma inscriu pe lista la un dealer autorizat, respectiv, dealer Dacia.
Nimeni nu spune, insa, cand se vor face inscrierile. ziua si poate chiar ora inceperii; toata lumea o scalda, ca sunt putine locuri, ca inca nu sunt gata formele, ca, ca..

Eu si altii in situatie, suntem convinsi ca totul este o cacealma pentru marea majoritate, o forma de a rezolva problema unor indivizi cu pile si relatii.

Totusi, as vrea sa va intreb pe voi, poate ati auzit sau stiti din diferite surse, cam prin ce zi s-ar face acest lucru.

Atunci m-as aseza la coada, voi dormi in fata biroului, iar eventualele 30 de miloane mi-ar fi foarte binevenite.
Tiberiu :argue:
Sabin43974
Mda... Asta chiar e o problema. Sfatul meu este sa mergi intai la toti dealerii de la tine din oras. Vezi toate ofertele, iar apoi tragi linie.
Sa nu astepti prea mult de la acest program. Vezi ca s-a mai discutat pe forum, iar acolo ai si adresele catre minister. Citeste cu atentie normativul, dupa care, porneste spre banci, sa vezi cum sta treaba. Sa-ti faca o calculatie, in functie de venitul tau, ori al familiei. Eram si eu interesat de program, dar legea te obliga sa intri doar la credit auto, nu leasing. Asta e o chestie nu tocmai draguta. Pentru ca unitatile bancare au niste conditii de dai pe spate. Daca nu ai un avans mare, pe langa cele 30 de milioane subventionate, nu te incadrezi in cerintele lor.
Acuma vine alta problema... Hmm, din cate vad eu, nu este nici o reprezentanta validata in Cluj. Asa ca, ar trebui, dupa ultimele informatii, sa te orientezi catre grupul Renault, care a anuntat ca a primit aviz favorabil pentru toate reprezentantele din tara. (O alta chestiune pe care prefer sa nu o comentez, cum ca toti producatorii validati sunt in Bucuresti... :bash: )
In loc de final. Pune cafea in termos, duminica noaptea, iar luni la prima ora te infiintezi la sediul reprezentantului de la tine din oras. Circul incepe, 99 la suta, din prima zi a saptamanii viitoare, cand vor ajunge listele de acceptare la dealeri.
Bafta!
Eu caut alta forma de a-mi mai lua masina... :ban:
Daniel41632
Am inteles ca de luni se da drumul la program si se va merge pe principiul "primul venit, primul servit" pana la epuizarea numarului de masini alocat respectivului dealer. De asemeni am inteles ca pentru Logan sunt alocate in jur de 4500 de masini din totalul celor 15.000. Acel bon de casare emis de un REMAT impreuna cu alte 20 milioane pot constitui avansul. Oricum mai multe iti poate spune un dealer dar dupa parerea mea nu cred ca scapi fara "sfanta" spaga ca sa prinzi un loc pe lista. Interesat ar fi de aflat cam care ar fi cuantumul "cotizatiei" si cine-l "ciuguleste". Bafta :bandit:
Nagy45175
Ma scuzati, numai acum am observat subiectul , acum vreo jumat de ora am deschis tot acest subiect in forum numai ca la alt titlu , la Dacia.
Ma si miram cum de nu este interesat nimeni de acest "Program de reiinoire a parcului national de auto".
Si in judetul nostru decind a aparut aprobarea instructiunile de aplicare a ORD. din 28. februarie tot ne interesam la dealerii de autoturisme dar in zadar , o lista concreta cu persoanele fizice care ar vrea sa participe in acest program nu am reusit sa clarificam daca exista.
Stiti un producator validat din cei 20 pe tara(sau dealer de autoturisme)care deja a facut o lista separata cu persoanele fizice care ar vrea sa se inscrie in acest program?
In ordin asa a scie ca odata cu aparitia listei cu producatorii validati apare si numarul de masini aprobati pentru fiecare producatori?Stie cineva si de numarul de masini repartizati pe dealeri?pe judete?
tiberiu43325
Nagy, baiatule, eu sunt Tiberiu din Cluj, eu am cerut informatii cu privire la data inceperii inscrierilor, iar acum sunt in masura sa-ti spun ca luni dimineata , dealerii de la Dacia vor primi instructiunile de aplicare.
Dacia are repartizate pentru reciclare 4550 de locuri pentru toata tara. Astea se vor imparti la dealerii din fiecare oras. Asadar, vor primi foarte putine. Cred ca va trebui si tu sa mergi de dimineata, luni, si poate vom prinde un loc, tu acolo la tine, eu aici.
Tiberiu
CCI
Buna,

Tocmai mi-a spus un prieten ca a mers saptamana asta sa se inscrie pe lista. La Cluj smile.gif Cam asa a decurs treaba:

Primul lucru pe care i l-a spus omul de la ghiseu: listele sunt deja pline de 1 luna .... deci nu are rost sa se mai inscrie (hmmm, cum naiba ca de abia a iesit OG).

Bun, mergem la secretariat sa verificam listele: SURPRIZA !!! Era primul, a primit numar de inregistrate, PRIMUL pe lista la Cluj. Hmmm, mergem inapoi la omul de la ghiseu cu cererea de data asta inregistrata si cu numar.

Omul de la ghiseu, la vederea cererii noi.... da, e primul, dar nu are rost, nu sunt masini, etc... Poate poate iese o atentie mica. Pana la urma, mai voit mai nu, a pus cererea la dosar, ca era inregistrata si nu prea a mai avut ce face.

Asa ca tot SPAGA SPAGULINA sa traiasca in tara asta smile.gif

Cristi
eddie
Varul meu e mare la Dacia II poate imi spui mai multe....
Nagy45175
Buna,Cristi
Felicitari pritenului ! Este un baiat care stie cum sa vorbeasca cu o secretara. La noi a spus o angajata care a fost acolo ca nu scrie nicaieri nici in ordin , nici in instructiuni ca trebuie depus cerere la inscriere si nu are voie sa-l primeasca.Inscrierile se face dupa 25 aprilie, ca la judet inca n-au primit de la producatorul validat.
Incaodata FELICITARI si Succes luni si daca este primul in dosar.
Nagy45175
Buna, Tiberiu ,ai citit stirea :Compania Renault Nissan Romania sustine initiativa Guvernului prin oferirea sumei de minimum 30 de milioane lei (cu toate taxele) clientilor care doresc sa isi cumpere un autoturism din gama Renault*. Oare tot cu liste sau "neliste" si birocratia prin care se face in cadrul "programului de stimulare....".?
Daca stii despre asta ceva scrie-mi.
tiberiu43325
Va salut pe toti!
Se pare ca totusi, numai incepand cu ziua de luni se vor da in vileag instructiunile de aplicare pentru inscrierea la producatorul autorizat. N-ar fi exclus sa inceapa sa ne inscrie, pe amaratii de noi, ori de luni, ori mai exact de marti. Personal cred, ca n-ar fi lipsit de interes, sa ne prezentam si luni cu noaptea-n cap, pe capul lor blush.gif .

In legatura cu reclama de la Renault, eu inteleg ca nu este nici o restrictie si daca vrei sa-ti cumperi, draga Nagy, orice tip de Renault, obtii o finantare de 30 miloane,inafara de modelul Fidji, serie limitata, care este finantat doar cu 17 milioane.
Eu le-am scris un e-mail si mi-au si raspuns imediat, ca asa este, dar sa iau legatura cu reprezentanta Renault de aici.
Am vazut preturile si intr-adevar mi-ar fi placut exact modelul Fidji cu motor Diesel, dar sare bine de 10 000 de euroi.
Ori, posibilitatile mele financiare sunt invers proportionale cu dorintele biggrin.gif

Dar tu dac vrei...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.