Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Atentie!!!!!!!
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Lucas
Nu stiu unde sa incadrez acest topic asa ca il pun in rubtrica asta.
Chestia sta in felul urmator : O noua lege(nu stiu daca este o noua lege dar mie ieri mi s-a intamplat. Adica legea suna in felul urmator(scriu mai pe babeste): Politistii, daca constata ca nu stii o/unele reguli de circulatie iti pot lua carnetul pe o perioada nelimitata carnetul si te obliga sa dai din nou sala. Pentru ca ei constata ca nu stii legile. Cand ai luat sala, iti dau inapoi carnetul.
Sa vedeti ce am parit: Am fost duminica in targul auto sa mai vad niste oferte. Am tot cautat loc de parcare dar nu am gasit pana am vazut mai multe masini percate in mijlocul strazii. Ma scuzati. Stationate. M-am bagat si eu in schema si am stationat si eu. Cand ies din targ, masina politiei, pe marginea drumului "avea de lucru". Cand sa pornesc, imi zice un cetatean ca m-a pozat politia si sa ma duc la masina la ei. Nici nu apuc sa scot cheia din contact si hop un politist la geam. Nici nu s-a prezentat. NUmai cu un ton ridicat imi cere actele. Dupa aceea m-am dus la masina la el si am constat ca imi daduse amenda(minima) una pentru stationare in intersectie(da. era intersectie nu doar un drum)--500000 lei; a doua pentru ca nu am stiut legea(si carnet luat pana dau sala din nou si trec testul)--750000 lei. total 1250000 lei. recunosc ca am gresit.
Acuma ce vreau sa va intreb: A fost careva dintre voi sau prietenii vostrii in situatia asta? Cum e testul acela? Ca si primul? Sau mai diferit? Testul se da la politie.
AM uitat sa va zic un detaliu. Politistul mi-a dat o dovada pe o luna.
wizzard
Nu am mai auzit pana acum de asa ceva... Stiu ca sunt doua variante in ceea ce priveste permisul:

1. suspendarea acestuia. In cazul asta nu primesti dovada ca sa poti circula cu masina. In perioada de suspendare nu ai voie sa circuli cu masina de nici un fel. Era o chestie aici... Sa zicem ca ti-l suspenda pe trei luni. Este posibil ca Politia sa ti-l inapoieze mai repede (1 luna sau 1 1/2 ) daca faci dovada ca ai facut cateva ore la o scoala de soferi. Si iti mai trebuia acordul nu stiu cui din Politie responsabil cu asa ceva.
2. anularea permisului. In cazul acesta e ca si cum nu ai avut in viata ta permis. Faci scoala, dai examenele (sala si traseu) si daca treci... esti posesor de permis de conducere smile.gif.

Asta stiu eu... Daca a intervenit vreo modificare la "Regulament" (wink.gif) eu nu am auzit...
Watcher
In legea aceea noua despre care stiam ca este ingropata pe la Senat se prevedea treaba asta, ca daca ti se ia carnetul trebuie sa dai din nou sala.
Asta ridica urmatoarele intrebari:
1) s-a adoptat legea?
2) Pentru ce ti-a luat carnetul totusi? Ca asa teoretic se poate zice ca nu ai stiut legea si sa-ti ia carnetul si pt ca nu porti centura sau pentru ca nu ai semnalizat o schimbare de directie...
Iar pentru stationare in intersectie chiar nu cred ca se poate lua carnetul...
eddie
Parerea mea e ca initial ai primit o singura amenda,dar se pare ca te-ai luat in bete cu ei ,le-ai spus una-alta si a doua a venit dupa ce le-ai spus probabil ca nu cunosti legea aia.Daca gresesc,imi cer scuze,dar parca e penibil sa primesti 2(doua) amenzi pentru parcare in intersesctie si dupa aceea pentru necunoasterea legilor.De carnet luat,nici nu mai spun.....i-ai suparat rau cred....?!
FESTINA
Eiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!
Stati mai fratilor de unde prostia asta cu supendarea carnetului ca nu stii regulamentul, exista asa ceva in lege?
Eu stiu ca exista infractiuni si contaventii, care se sanctioneaza cu amenda, avertisment sau suspendarea carnetului de conducere. Dar suspendarea carnetului se face in situatii destul de grave.

Dupa noul regulament, trecerea pe culorea rosie a semaforului, neacordarea de prioritate, neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni, terecerea la nivel cu calea ferata, depasirea pe banda dubla continua, si multe alte infractiuni care pe regulamentul vechi se lua carnetul fara nici o discutie, s-au mai scapa-i doar cu spaga la "organul de politie", acum se da amenda si se suspenda carnetul doar daca o data cu nerespectarea acestor reguli de circulatie s-a produs un eveniment (de exemplu te-ai lovit cu cineva, s-au ai vovit pe cineva, sau te-a lovit cineva).

Stii cum suna asta, ca si cum trec pe langa un politai in intersectie cu viteza mai mare, si ma opreste ca "e de parere ca mergeam cu 30km/h mai mult decat viteza legala" si i-mi suspenda crnetul. Da ce e radar???, Totul trebuie sa fie cu un act la mana. Deci nu merge cu mi se pare sau cu mi s-a parut ca.

In alata oridine de idei, eu stiu ca atunci cand i-ti supenda carnetul, primesti intradevar o dovada dar doar de 15 zile nu de o luna.

Cum vine mai fratilor chestia asta cu suspendarea carnetului daca nu stii regulamentul, ca si la sala ai dreptul din 26 de intrebari sa gresesti 4, si daca ar exista o asemenea prostie in regulament, cum se procedeaza cand depasesti viteza cu 20km/h i-ti da amenda si i-ti suspenda si carnetul ca nu ai stiut regulamentul, dar atunci cand treci pe rosu cum se interpreteaza nu ai stiut regulamentul, sau nu ai vazut culorea rosie a semaforului, sau am trecut intentionat pe rosu??????????

De unde stie domnul "organ de politie" ca nu stiu regulamentul, i-mi pune 5 intrebari din care trebuie sa rapund corect la 3 sau cum ca nu pricep ???

Daca sunt prins baut la volan cum interpreteaza domnul "organ de politie" aceasta abatere am baut ca nu stiam regulamentul, s-au am baut si prin faptul ca m-am urcat la volan sub influenta acolului am incalcat regulamentul si sunt sactionat comform regulamentului. Care dintre variante e corecta????????????????? Nu de alta dar chiar nu pricep ???????????

Concluzie:
- ori domnii politai au abuzat de fuctie
- ori tu te-ai pus in gura cu ei da rau de tot.
Watcher
Sa recapitulam: conform (actulaei/viitaorei) legi a circulatiei, aflata la Parlament in forma http://www.cdep.ro/caseta/2004/08/30/pl02707_rp.pdf , daca ti se suspenda carnetul trebuie sa dai din nou sala.
QUOTE
ART 99: se introduce art 91^3 cu continutul:
Art 91^3 :
1) In cazurile prevazute la art 90, 91^1 si 91^2 alin1 lit c, cu exceptia celor prevazute la art 90 lit i,
conducatorul trebuie sa se prezinte obligatoriu pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie.
2) In cazul nepromovarii testului de cunoastere a regulilor de circulatie perioada de suspendare se prelungeste pana la promovarea testului.


Imi e lene sa citesc acum toate chestiile pentru care se suspenda permisul, si asa mi-am batut capul sa gasesc articolul asta.

Chiar daca e cum spune Eddie (si are mari sanse sa aiba dreptate biggrin.gif ), tot cred ca merita sa faci contestatie...
Sebastian-58
Am auzit de multe magarii ale "organelor", dar nu am mai auzit una de asta! Eu nu am vazut in legea circulatiei asa ceva, si sunt convins ca nu exista - nu poti amenda pe nimeni pt ca "nu stie legea".

Eu sunt de parere sa mergi la un avocat, sa vezi ce se intampla, el poate sa-ti confirme daca intr-adevar exista asa ceva - iar in cazul in care nu exista, cu ajutorul avocatului, poti sa-l "arzi" de cateva milioane pe politai, sub forma de despagubiri.
Lucas
Baieti. Nu am fost destul de clar. Cand am stationat in intersectie eram mai multi. Era o intersectie de 3 drumuri, in y. Cu totii am parcat in mijloc. Cand m-a intrebat politistul daca stiu ce am facut, am zis ca nu. De aia a concluzionat ca nu am stiut legea.De fapt nici nu am vazut intresectia ca era full de masini si de oameni in toate directiile(stiti cum este pe langa targuri). Deci de aia mi-a luat permisul. Adica de fapt mi la RETINUT PENTRU TESTARE. Asa ca De acum in colo daca va opreste politia si nu tare stiti ce reguli ati incalcat cand va intreaba daca stiti ce reguli ati incalcat, raspundeti cu da si ca recunoasteti ca ati gresit. Dupa aia, in procesul verbal, cand vi-l citeste, va ganditi daca ati incalcat legile alea si puteti sa faceti obiectii.
Si, da. Dovada mi-a dat-o pe 1 luna. Cred ca la legea asta asa se da. Politistul mi-a aratat legea in cartea aia e o au ei cu legi. Deci exista. Si ca sa ma conving, am fost cu o persoana care cunoaste un agent de circulatie la politie. Si celalalt politist mi-a spus ca exista legea, ca e lege noua.
Asa ca trebuie sa dau din nou. Dar nu ma alarmez ca mai pot conduce inca 28 zile cu tot cu asta. Asa ca atentie.
HalbaSus
QUOTE
Dupa noul regulament, trecerea pe culorea rosie a semaforului, neacordarea de prioritate, neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni, terecerea la nivel cu calea ferata, depasirea pe banda dubla continua, si multe alte infractiuni


mai mai... dupa ce ai exclus anglia din UE acum neacordarea de prioritate a devenit infractiune ? biggrin.gif biggrin.gif

Am auzit de chestia asta mai demult dar e un fel de "secret weapon" al gaborilor (la fel ca si chestia cu "nu ai circulat prevazand orice pericol" sau ceva de genu' asta)... sau chestia cu stingatorul care tre' sa-l ai in masina si sa-l schimbi din 2 in 2 ani (nu ca l-ai putea folosi la altceva in afara de stingerea mucurilor de tigara pt ca daca ia benzina din rezervor foc atunci nu cred ca cea mai buna idee e sa stai langa masina si sa dai cu "spray-ul" smile.gif)... deci exista niste chestii de care aproape toti ne facem vinovati dar politistii ne amendeaza doar daca vor... cei care o fac ori au fost jigniti/enervati/iritati de tine ori sunt niste porci care nu isi inteleg statutul de "bugetar" si modul de constituire a bugetului...
Lucas
Baieti am rezolvat-o. Acuma m-a sunat o femeie care are pile la politie si a vorbit un coleg de-al plitistului aluia si am ajuns la ceva normal in Romania. I-a zis femeii sa-mi spuna ca daca vreau permisu' vre sa sar cu 500000 lei. Cred ca s-a enervat fiindca m-a tot luat cu "Mai Luciane cum sa iti dau eu cat mai putin amenda?" Clar ca a vrut mita dar eu nici mac cu iam zis. Cred ca de aia s-a enervat pe mine si mi-a facut asta. Oricum pe vineri voi avea permisu.
Asa ca aveti grija. Se folosesc de prostia asta de lege ca sa va ia permisul. Si culmea e ca e perfect legala faza. Scrie in cartea aia a lor.
Dar acuma stiu ca numai daca fac accident are dreptul sa-mi ia permisu.
Asa ca incepator cum sunt dar de acuma ce gura le fac!
Chiar. Daca stie cineva ce consecinte trebuie sa suport la un ultraj serios asupra politistului. Ca acuma asa nervi am ca daca ma mai opreste un politist cred ca din masa si din injuraturi nu mai iese.
madalina
Lucian, ce lege este invocata in procesul verbal - este la tine PV-ul, nu?

Foloseste cratima!
HalbaSus
Banuiam ca e asa ceva... adica s-a vazut ca ceva l-a enervat... intr-o oarecare masura sunt de acord cu necesitatea coruptiei mici... dar asta e nesimtire :minigun: :bash: :bandit:

Pt ultraj codul penal prevede inchisoare de la 6 luni la 5 ani... dar in majoritatea cazurilor in care e vorba doar de injuraturi se da cu suspendare... totusi nu merita sa iti compromiti cazierul smile.gif
eddie
Cata dreptate am avut !!! In fata politistilor trebuie sa le spui ca stii legea(dar chiar sa retii cate ceva din ea) si sa nu recunosti ca ai baut nici macar o gura de bauturi alcoolice(chiar un pahar de bere sau de vin ) si va fi OK.
De exemplu daca tot ai trecut pe rosu si te prinde,mai bine o dai cotita ca esti grabit decat sa spui ca nu ai vazut stopul sau a fost verde....ca se enerveaza si uite unde duce....mai te trimite si la oftalmologie dupa aia,mai stii ?
FESTINA
[quote="HalbaSus"][quote]Dupa noul regulament, trecerea pe culorea rosie a semaforului, neacordarea de prioritate, neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni, terecerea la nivel cu calea ferata, depasirea pe banda dubla continua, si multe alte infractiuni [/quote]

mai mai... dupa ce ai exclus anglia din UE acum neacordarea de prioritate a devenit infractiune ? biggrin.gif biggrin.gif

mai, mai, dupa ce am excus anglia din UE, pana la urma ce sunt contaventii si infactiuni.
Watcher
Lucian, fii te rog dragut si spune-ne si noua ce scrie in Procesul Verbal, cum te-a rugat Madalina mai sus. Ca ne-ai facut curiosi pe toti wink.gif
Gica-6
Ultimele dati cand a trebuit sa cotizez la radar, eu am fost foarte voios, ca stiam ca 140 km/h nu e legal, dar abia acum realizez de ce m-au intrebat "stiti de ce v-am oprit ? " Deci nici pe prostu' nu mai poti sa faci in fata organului....? :bandit:
Lucas
imi pare rau dar nu-l mai am la mine. Am platit amenda in 48 de ore. M-am grabit sa nu fie 2,5 mil. Asa a fost 1,25 mil. Dar chestia cuidata este ca amenda a fost: 1 mil pentru stationare neregulamentara si 1,5 mil pentru necunoasterea legii. Adica iti da amenda mai mare ca nu cunosti legea. trebuia sa-mi notez articolul si ordonanta din care face parte legea asta. Adica parlamentarii(sau cine creeaza si aproba legile) au vrut sa faca un bine prin legea asta si au facut mult rau. Au incurajat mita.
Sunt perfect de acord cu legea desi eu sunt devina. Adica cei care nu cunosc legea sa mai invate o data legile si sa mai dea sala. mi se pare perfect de acord. dar prin aceasta lege au incurajat hotia(mita). Hai sa fim seriosi! cati nu vor face ca mine(sa dea mita numai sa nu mai dea sala)? Si cati politisti nu vor accepta mita? La mine e mai complicat ca sunt in ultimul an la liceu si acuma am de invatat pentru bac si admitere la facultate deci practic nu am timp sa mai invat toate legile.
Acuma chiar ca imi pare rau ca am platit amenda si nu mi-am notat legea aia.
Oricum atentie mare. NU mai merge sa faci pe prostul.
eddie
Ba mai bine faci putin pe prostul,decat pe nestiutorul,daca tot ai intrat in belea....
f1anatic
How to Beat a Speeding Ticket (in Engleza, dar sint idei folositoare poate si pt. Romania)
http://www.blurofinsanity.com/Speeding.html
wizzard
Problemele de genul acesta sunt cauzate de doua elemente:

1. o parte din politisti care se arata atat de zelosi incat vor sa-ti demonstreze si sa te convinga nu numai ca ai stationat intr-un loc nepermis, ba chiar sa te faca sa te simti vinovat ca ai masina, ca ai plecat in momentul acela la drum sau chiar ca existi. Este evident ca acestia nu vor altceva decat un bonus la simbria lor lunara platita de stat adica si de noi posesorii de autovehicule. Nu m-am intalnit cu multi agenti de genul asta si nu pot generaliza afirmand ca Politia este corupta. Ca peste tot: padure fara uscaturi nu exista. smile.gif

2. o parte din acei posesori de autovehicule care au gresit si care prefera sa dea spaga in loc sa plateasca amenda. Astfel politistul se face ca nu te-a vazut, iar tu scapi si cu mai putini bani luati si cu mai mult timp liber pentru ca nu mai esti nevoit sa te duci sa platesti amenda. Educatia primita ma face sa spun ca atunci cand gresesti (in mod voluntar sau nu) trebuie sa platesti...

Eu nu sunt un sfant :angel: , dar ma pot lauda cu faptul ca am dat spaga o singura data (desi am peste 5 ani de condus prin trafic) si la momentul respectiv eram mic si incepator. Am intors masina in loc nepermis... M-am simtit atat de prost incat mi-am promis ca nu voi mai mitui nici un politist. De atunci, nu am mai dat spaga si nici nu am primit vreo amenda, desi traficul din Bucuresti ma face destul de des sa calc stramb.

Am un sfat si o poveste hazlie pentru cei care se intalnesc cu cei din prima categorie. Un politist care iti cere mai mult sau mai putin direct spaga, se simte cu musca pe caciula si nu va forta nota: daca ii dai este ok, daca nu.... va gasi pe altul smile.gif

Iata ce mi s-a intamplat acum un an.... Eram a patra sau a cincea masina la semafor. S-a facut verde si am plecat. Dupa intersectie, un agent de circulatie imi face semn sa trag pe dreapta. Mie precum si celor doua masini din spatele meu care trecusera si ele de semafor. Se prezinta si imi zice: "Pe ce culoare a semaforului ati trecut?". Crezand ca este o gluma raspund zambind ca pe verde. El se uita la mine si cu un ranjet de doi bani (ca si cum el era seful) imi spune: "Eee, pe verde.... Care verde ca era rosu toata ziua!". Cred ca va imaginati cum mi-a pierit zambetul. Nu pentru ca trebuia sa platesc o amarata de amenda ci pentru ca eram mintit pe fata. Mi-am tinut nervii in frau si am spus: "Faceti glume pe seama mea? Nu am nici timpul nici starea necesare pentru asa ceva. Repet, poate nu m-ati auzit: in momentul in care am intrat cu masina in intersectie, culoarea semaforului era verde". S-a blocat putin si el. Dupa 5-10 secunde de gandire imi spune: "Bine, bine... Poate nu era chiar rosu... Dar un portocaliu spre rosu tot era". Am inceput sa rad (nu in hohote, dar radeam). Am scos cartea de vizita (nu lucram la o firma cunoscuta) si i-am spus: "Aveti un simt al umorului bine dezvoltat. Insa timpul ma preseaza si nu as vrea sa fiu pus in situatia de a depasi viteza legala. Luati cartea mea de vizita si daca vreti sa mai glumim, nu ezitati: sunati-ma. Va doresc o zi buna". Am plecat spre masina, am pornit, am dat semnal si incet am reintrat in trafic. L-am vazut in oglinda retrovizoare cum s-a uitat dupa mine cateva secunde dupa care s-a indreptat spre celelalte masini.

Abia mai tarziu am realizat ce prostie facusem. Apoi mi-am dat seama: politistul respectiv nu facuse si el o prostie? Poate chiar una mai mare decat a mea biggrin.gif

Concluzia este ca: daca dai dovada de stapanire de sine, daca esti respectuos atata timp cat si el este la fel cu tine, nici un politist "spagarnic" nu are cum sa te "agate"... In cel mai rau caz, te amendeaza pentru ceea ce ai gresit, nicidecum pentru mai mult. Iar daca nu cunosti foarte bine Regulamentul nu ii da ocazia sa vada ca nu il stii, dar nici nu incerca sa il convingi ca il stii... biggrin.gif
HalbaSus
QUOTE
mai, mai, dupa ce am excus anglia din UE, pana la urma ce sunt contaventii si infactiuni.


Diferenta dintre contraventie si infractiune sta in gradul de pericol social. Gradul de pericol social al unei fapte este stabilit de legiuitor (puterea legiuitoare in Romania o are parlamentul, al carui functii sunt "inlocuite" de guvern prin ordonante de urgenta... codul rutier in schimb are o "traditie" in a fi redactat de politia rutiera si deobicei e adoptat in aceasi varianta de parlament) cu alte cuvinte diferenta dintre contraventie si infractiune. Ei au stabilit spre exemplu ca alcoolul pana la 0.4 (parca... nu mai tin minte) e contraventie si peste e infractiune.

Diferenta dintre infractiuni si contraventii insa e IMENSA !
- asemanarea e ca pt ambele poti primi amenda dar pt infractiuni deobicei se prevede si pedeapsa cu inchisoarea. (alternativ cu amenda sau cumulat)
- contraventiile nu iti pot afecta cazierul... infractiune da
- ambele pot fi contestate in schimb caile de atac sunt diferite
- si in sfarsit un lucru bun despre infractiuni e ca: pt infractiuni se aplica regimul infractiunilor prevazut in codul penal (ceea ce inseamna o gramada de lucruri bune... ). Ex: pt ca o fapta sa poata fi pedepsita penal trebuie sa prezinte gradul de pericol social al unei infractiuni: ex: chiar daca am circulat rupt de beat cu masina... dar drumul cu masina a fost de 200 metri in care am mers cu 5 km/h... nu mi se va putea retine ca infractiune deoarece nu exista pericol social.... (ma rog, cred ca exemplul meu nu e tocmai cel mai reusit...)
wizzard
In cazul alcoolemiei... Daca se constata ca alcoolemia din sange este peste limita legala in care se considera contraventie este ... infractiune biggrin.gif indiferent daca esti prins in urma unui control de rutina sau daca ai fost implicat intr-un accident.

Asa ca hai sa nu ne mai amagim biggrin.gif : esti infractor si daca te prinde si daca nu te prinde!
HalbaSus
Asa e... dar dupa aceea tu poti sa ataci decizia... demonstrezi ca nu era-i un pericol pt societate (nu stiu exact cum faci asta... dar gasesti tu ceva modalitate) si gata... nu mai esti infractor... daca ai citit link-ul lui f1anatic... la noi nu e ca la ei (ca daca nu apare politistul ai castigat) dar in majoritatea locurilor un lucru e adevarat... poti sa amani decizia finala minim 1 an... mai putin in unele judete unde sunt foarte operativi... dar situatiile sunt mai rare totusi.
FESTINA
Deci pana la urma ce i s-a intamplat lui Lucian e un abuz al politaiului, sau e o procedura legala

Eu votez pt abuz.
wizzard
Conform celor relatate se poate spune ca este un.... abuz legal biggrin.gif . Adica este un abuz al politistului, dar este un abuz care are acoperire legala... Oricum, este jenant ca s-a ajuns pana aici...

Stiti ce ma deranjeaza cel mai tare? Faptul ca au loc incalcari grave ale legii in ceea ce priveste domeniul auto (or fi si in alta parte dar nu este cazul sa dezvoltam smile.gif ) si totusi politaiul se ia de tine pentru ca ai stationat in loc nepermis, pentru ca nu ai destul aer in roti, pentru ca nu stii Regulamentul etc. Acum cativa ani am vazut la Rosetti un politist care statea in fata unui BMW seria 7 aflat in trafic... Politistul fluiera si ii facea semn sa opreasca (era cu mana pe capota masinii!!!!!!), iar masina se deplasa in continuare spre politist cate 40-50 cm cu accelerari bruste. Pana la urma politistul s-a dat la o parte si a inceput sa vorbeasca la statie. Morala: cel sau cei din masina puteau avea droguri sau marfa de contrabanda si pana sa-i gaseasca iar politia aveau timp berechet sa "scape" de ea. Il prindea si il amenda pentru ca nu a oprit la semnalul agentului de circulatie smile.gif. Politistul avea totusi o arma. De ce nu a facut uz de ea? Nu spun sa impuste toti indivizii care alearga pe strazi in ideea ca ar putea fi hoti. Dar in momentul in care soferul unei masini isi arat clar intentiile de a da peste tine daca nu te dai la o parte, ce mai astepti? Scoti arma, somezi si tragi. Dar nu se va intampla asta niciodata pentru ca politistul prefera sa stea de vorba si sa glumeasca cu mine, sa iti ia tie permisul pentru ca nu stii legea si alte prostioare de genul astora...

Sa fie oare pentru ca traim in Romania? biggrin.gif
guerilla
nu se intampla din astea pt ca traim in romania, ci pt ca si politistul este om cu frica.
se gandeste ca daca trage cu arma spre cineva atunci si nevasta, copilul, bunica, soacra, catelul, purcelul pot fi in pericol. ca sa nu mai spunem si de frica de a ramane fara job daca supara pe cine nu trebuie.
asa ca prefera sa arunce pisica moarta in gradina altuia si sa dea prin statie alerta.
de luat se ia numai de cei pe care "ii citeste" ca ii sunt convenabili dpdv financiar, moral si va putea sa obtina si el vreun folos - amenda babana ca sa faca planul sau foloase necuvenite.
HalbaSus
si daca cel din seria 7 nu e gangster ci pur si simplu un tip care saptamana trecuta a fost a fost "amendat" de un alt politist... si daca la vederea gun-ului intra in panica si apasa pe pedala de acceleratie al unui 745i ? si daca moare politistul si tipul ajunge la bulau ? Politistul devine erou al luptei impotriva mafiei si tipul vedeta la stirile de la ora 5. La faza asta a procedat corect politistul.

Daca ajungem ca in america ca orice gabor care a mancat gogosi stricati la micu' dejun scoate gun-ul si te aresteaza ca ai depasit viteza legala atunci emigrez si eu in congo sau intr-o tara unde politistii pornesc de la premiza ca esti nevinovat. :minigun: :bandit:

[latter edit]: inainte ca marius-iulian si f1anatic sa sara ca "nu e chiar asha dom'le": sa stiti ca am folosit o exagerare... sunt constient ca nu e chiar asa.. si stiu ca politistii sunt mai duri deoarece sunt mai multi "gangsteri" dar ideea e ca tot nashpa e cu politia de-acolo... guns, violence, donuts... mai bine smecherasi care vor si ei 50 de lei noi.

Eu sunt student la drept, si majoritatea sectoristilor care vor sa devina ofiteri sunt colegi cu mine (la FF si FR)... Cand ii vezi/auzi atunci te sperie gandul ca acesti oameni au dreptul (si chiar obligatia) sa umble cu trancanu' dupa ei.

Ideea e urmatoarea: nu putem face politistii sa devina mai destepti dar putem sa le ingradim drepturile si sa le impunem reguli cat mai stricte, sa-i obligam sa fie politicosi, etc...
Lucas
Am gasit procesul verbal(intr-un sfarsit). Nu se interege mai nimica din el dar eu va scriu ce inteleg eu din articolele astea(doua la numar).
Deci citez: "Faptele comise sunt prevazute in art. 175; Orl.3 pal1 din Reg ovg 195/02 sanctionate de art. 226 din regovg 195/02 "
deci el a scris doar 175; Orl.3 pal1....... Reg ovg 195/02........ 226 regovg 195/02
Restul cuvintelor : faptele comise sunt prevazute in art. ........ din ......sanctionate de.....din sunt cuvintele tip din chestionarul acesta(proces verbal)
Repet. Nu se intelege aproape nimic din scrisul lui. Poate "descifrati" voi. NUma bine
Watcher
Asta e stationarea de la 1M la 3M si 3 puncte.

REGULAMNETUL DE ALPICARE AL ORD 195/02 :
Art 226 lit D SI 227 lit B pedepsesc cu ce am zis mai sus incalcarea art175 (stationarea).

Dar nu scrie nimic de suspendarea permisului. Poti face o poza, un scan ceva, mai te chinui un pic sa vezi ce e cu suspendarea permisului?????

Ca pana acum pare ca ti l-a luat degeaba. wink.gif sau nu spui tot wink.gif
wizzard
QUOTE(HalbaSus)
si daca cel din seria 7 nu e gangster ci pur si simplu un tip care saptamana trecuta a fost a fost "amendat" de un alt politist... si daca la vederea gun-ului intra in panica si apasa pe pedala de acceleratie al unui 745i ? si daca moare politistul si tipul ajunge la bulau ? Politistul devine erou al luptei impotriva mafiei si tipul vedeta la stirile de la ora 5. La faza asta a procedat corect politistul.


Cine a spus ca politistul trebuia sa stea in fata masinii cand tragea? Am spus eu asta? Nu. Lasand la o parte faptul ca atunci cand te hotarasti ca vrei ca lumea sa ti se adreseze cu "Domnule Politist" iti asumi niste riscuri, ca sa nu mai vorbesc de obligatia de a respecta legea si de proteja cetatenii...

Dar stiti ce? Cine sunt eu ca sa spun ce si cum trebuie facut? Stiu... Sunt Wizzard... biggrin.gif Dar oricat de mult mi-as dori ca viata in Romania sa fie mai buna, nu am puterea necesara sa fac o vraja pentru ca tot ce este criticat acum in Ro sa dispara.

Si oricum... Daca eu sunt fericit cu viata pe care o am, de ce mi-ar pasa de altii mai putin fericiti, nu? wink.gif De ce mi-ar pasa de sor'mea, de copiii pe care ii voi avea? De ce sa-mi doresc o alta Romanie mai buna pentru ei? Poate vor fi si ei la fel de norocosi ca mine sa faca ceva in viata. smile.gif M-am saturat pana peste cap de atitudinea pro-comunista conform careia: Daca imi e bine asa, de ce sa incerc sa fac ceva ca sa imi fie si mai bine?

Scuze pentru off-topic.

@Halba Sus: Daca ai merge cu o masina de lux si un politist ti-ar face semn sa opresti, care ar fi motivele pentru care nu ai opri? Pentru ca esti smecher? Pentru ca nu vrea muschiu' tau? Pentru ca ai ceva de ascuns? Pentru ca esti mai presus de lege? Asta asa ca fapt divers...

Numai bine!
HalbaSus
am vazut in perioada asta reclama la "un weekend de cosmar" sau cum se numeste filmu' ala... daca ati vazut filmul probabil va amintiti de fraza "you have a BMW, act like it !". Cu alte cuvinte motivele pentru care o masina de lux nu opreste sunt probabil cele enumerate de tine... nici unul din acele motive nu e intemeiat dar nici unul din ele nu justifica ca un politist sa scoata pistolul.
wizzard
Hmm... De curiozitate.... Cum ai sfatui tu un politist sa opreasca o masina care nu vrea sa opreasca, ba, mai mult, care incearca dea peste politist?

In cazul in care masina de lux (exagerez acum, poate fi vorba de orice masina) trece pe langa politist si ignora semnalele acestuia de a opri este una si in cazul asta solutia trebuie sa fie mai putin radicala: anunt prin statie, urmarirea masinii etc etc. Dar in momentul in care este vorba de tentativa de vatamare la adresa unui politist... atunci uzul de arma este solutia cea mai potrivita...

... parerea mea ... wink.gif
Watcher
Tu ai dreptate in general. In America adica. In teorie.
Dar in practica la noi politistii om de om sunt niste agramati, betivi, rai, prosti, etc...

PS:nici macar in US politistii nu au mereu dreptate si de nenumarate ori exagereaza. Rodney King anybody? (Ati vazut episodul din Awful Truth in care le schimba portofelele negrilor cu unele portocalii ca sa nu mai poata politistii sa le confunde si sa impuste negri? Mai zice in episodul ala ca cel mai sigur daca esti negru e sa umbli tot timpul cu mainile sus wink.gif )
wizzard
Nu teoria este cea care ma face sa cred ca am dreptate... ci legea. Sunt de acord cu tine cand spui ca de foarte multe ori politistii gresesc, fie exagerand fie neimplicandu-se (poate si ca urmare a bunului prieten "spaga" - vorbesc de situatia din Romania, nu stiu cum e in SUA).

Totusi, traim in democratie. Cetateanul simplu are mai multe drepturi si posibilitati de a incerca sa schimbe ceva in tara asta. Dreptul la vot nu e singurul drept consitutional. Oamenii se duc la vot (in ultima perioada au renuntat si la acest drept) si asteapta ca altii sa faca ceva pentru ei, in loc sa incerce sa faca singuri ceva pentru ei. Spre exeplu: sa nu mai dea spaga!!!

America nu a rezolvat in totalitate problemele de mentalitate (ale albilor) fata de oamenii de culoare. Si au avut timp ... berechet. Asta in conditiile unei tari dezvoltate din toate punctele de vedere. Stau si ma intreb: In cat timp se vor rezolva in Romania problemele coruptiei, "spagii" etc., in conditiile in care situatia economica din tara nu e tocmai roz?

Haideti sa revenim la subiecte ceva mai vesele. E prea trist sa ne gandim ca traim intr-o tara in care sunt putini cei care doresc sa faca ceva pentru a fi mai bine tuturor romanilor...

Mai bine sa atacam cu incredere subiectele preferate ale romanilor: fetele si... evident, masinile! wink.gif

Numai bine. biggrin.gif
HalbaSus
QUOTE(wizzard)
Hmm... De curiozitate.... Cum ai sfatui tu un politist sa opreasca o masina care nu vrea sa opreasca, ba, mai mult, care incearca dea peste politist?

In cazul in care masina de lux (exagerez acum, poate fi vorba de orice masina) trece pe langa politist si ignora semnalele acestuia de a opri este una si in cazul asta solutia trebuie sa fie mai putin radicala: anunt prin statie, urmarirea masinii etc etc. Dar in momentul in care este vorba de tentativa de vatamare la adresa unui politist... atunci uzul de arma este solutia cea mai potrivita...

... parerea mea ... wink.gif


Pai sa luam mereu "worst case scenario" adica care e cel mai nasol lucru care se poate intampla. Adica in seria 7 sunt 4 indivizi cu semiautomate care tocmai se indreapta spre un "drug dealer"... soferul are exces de testosteron si nu vrea sa opreasca si "se joaca" cu politistul. Acesta se trage din fata masinii (ca sa nu fie lovit de o acceleratie brusca) si scoate pistolul carpati. Cei din masina scot 4 semiautomate si il ciuruiesc.
Da prin statie, noteaza nr de inmatriculare, masina e oprita de alte echipaje dotate cu puscoace mai mari si ii aresteaza pe mafioti... simple as that...
wizzard
@HalbaSus: Te felicit! Esti o persoana care nu imi sustine punctul de vedere si care - "culmea" - resuseste sa aduca contrargumente valide :help: .

Hai sa vedem daca ma pot ridica la nivelul tau wink.gif.

In primul rand, nu cred ca acel politist a luat in calcul acest "worst case scenario" de care amintesti tu atunci cand a hotarat sa lase drumul liber pentru masina.

Daca sunt atat de nefolositoare aceste pistoale carpati, ma gandesc ca ar fi mai bine sa nu le poarte deloc. Sa poarte arme doar cei care au "puscoace mai mari". biggrin.gif

Din ce spui tu, ma gandesc fara sa vreau la povestea cu drobul de sare. Totusi, nu contest ca ceea ce ai prezentat tu este o varianta posibila.

Iata in opinia mea "worst case scenario": politistul anunta prin statie, masina reuseste sa se "evapore"... (la cat de rapida e politia romana nu ar fi de mirare smile.gif )... daca era vorba de droguri: acestea patrund pe piata si fac victime (nu intru in detalii - se cunosc) ...daca era vorba de o rapire: si in acest caz deznodamantul poate fi tragic... si exemplele pot continua...

Tu zici ca politistul a reactionat OK si ca nu avea rost sa riste... Eu spun ca a reactionat gresit: nu si-a riscat viata dar a riscat oferindu-i sau oferindu-le celui/celor din masina sansa de a scapa de pedeapsa cuvenita...
Watcher
Desi toate scenariile pomenite mai sus AR PUTEA fi adevarate, in US sau in filme, sper ca va dati seama ca in RO probabil era un pusti la volan sau un 'etnic rrom'.
Si ca politistul s-a lasat pagubas tocmai pentru a nu-si crea el probleme, asa cum probabil a mai vazut la vreun coleg care a insistat sa-i ia carnetul unui mahar si care coleg a avut de suferit ulterior, etc...
wizzard
Este posibil sa ai dreptate... Si totusi... incep sa ma intreb care mai este rolul Politiei in Romania. Ar fi corect sa spunem ca Politia este doar pentru cei care nu au bani multi, cei mare nu sunt mahari sau smecheri?
Watcher
Citez din propria experienta "pai de ce pleci ba fara bani de acasa daca stii ca conduci asa?" (depasire peste linia continua) smile.gif
wizzard
Daca era un banc, crede-ma, eram pe jos de ras biggrin.gif. Faptul ca este o experienta reala, ma face sa zambesc cu multa amaraciune in suflet...

Acestia sunt oamenii de care tara are nevoie: lipsiti de respect pentru cei din jur si cu un coeficient de inteligenta mult sub limita normalitatii. Sunt rau, nu? biggrin.gif
Sebastian-58
QUOTE(wizzard)
Este posibil sa ai dreptate... Si totusi... incep sa ma intreb care mai este rolul Politiei in Romania. Ar fi corect sa spunem ca Politia este doar pentru cei care nu au bani multi, cei mare nu sunt mahari sau smecheri?


Sa stii ca ai o foarte mare dreptate - de ex. daca eu fur o gaina de la un om oarecare, am toate sansele sa-mi petrec cativa ani din viata dupa gratii - dar oamenii ca si Ion Ion Tiriac sau Nicu Mischie, si foarte multi altii nu "patesc" asemenea lucruri.

Ca sa isi justifice existenta, politistii mai trebuie sa prinda sau sa amendeze tot felul de "infractori" periculosi care fura fiare vechi, etc. asa ca vor fi cat se poate de severi cu omul de rand... Asta este tristul adevar...
Impuls
Mai baieti,

eu am citit ce ati posta voi pe aici si ma minunez dar si compar cu ce este aici. Daca in Canada cineva ar fi ambalat masina in timp ce politistul nu ca statea cu mana pe capota ci doar ii facea semn se facea orice casa il opreasca. Uzul de arma nu este exclus. Pe o strada alaturata celei pe care locuiesc este unservice auto. Printre celelalte masini la tinichigerie se afla in permanenta3-4 masini ale Politiei. Aici se face uz de absolut tot ceea ce au in dotare. Cat despre rapiditatea interventiilor nu de putine ori am ramas gura casca ca stau si ma intreb daca nu au camere la fiece colt de strada. Am vazut un accident si in 1 minut erau acolo. Strada era goala, era iarna, doua masini si eu pe jos. de unde stiau inca nu m-am lamurit. Nu este nici ca in State unde scoate pistolul la orice caz dar daca nu faci ceea ce ti se spune (scoate mainile la vedere sau iesi cu mainile ridicate) atunci risti extrem de mult. :bandit: Desigur aceste lucruri se intampla in cazurile mai grave cum ar fi urmariri, masini furate, viteze excesive, neoprirea la semnalul politiei etc. Deci, daca nu opresti la semnal ai dat de dracu! In rest NU AU VOIE sa se lege de tine sub nici o forma!
De exemplu in anumite provincii au masini de curse preparate ca si cele de street racing. Nu stii ca la volan este un politist. te provoaca la semafor (mai ales pe smecherasii cu cele pregatite) si daca o musti... gata esti.
Eu am luat o amenda pentru depasirea vitezei legale cu 10 la ora. Aveau dreptate nu pot sa zic dar prea sunt stricti. Nu ai centura? iarasi ai dat de dracu'. S.a.m.d
Totusi problema in Canada este ca daca ai puncte luate din permis acestea figureaza in sistemul central la care au acces si asigurarile. Asigurarile sunt si asa usturatoare si mai ales discriminatorii (varsta, sex, coupe sau berlina, culoarea masinii-toate fiind tampenii bazate pe statistici), dar daca mai ai si puncte iti creste gradul de periculozitate si istoricul (ca si in cazul cartilor de credit) cladit in "n" ani se ruineaza de ca si cum nu ar fi fost.

Concluzia?
Desi sunt un om cinstit parca prefer un politai de la Romania ca scap si toata lumea-i fericita.
Oricum daca esti in belea mare nu te scoate nici dracu dar pentru o greseala poate inchide un ochi. Aici insa... bicycle.gif

Acum o intrebare la voi ca tot nu sunt lamurit: S-au introdus sistemul punctelor si in Ro sau nu?

Pt alte intrebari va stau la dispozitie
Watcher
1) Sistemul cu puncte TEORETIC este introdus de cativa ani. Practic nu functioneaza caci nu s-a pus la punct un sistem informatic pentru gestiunea punctelor smile.gif

2) Pt cel care a inceput threadul: mi-a venit in cap o intrebare: cumva la momnetul suspendarii permisului erai incepator? Ca atunci e normal sa mai dai odata examenul, asa a fost mereu in lege.
mihai40235
oameni buni, stati putin sa ne lamurim. aceasta este tara noatsra cu legile ei pe care noi trebuie sa le respectam. va fi si la noi bine cand...masina primului ministru nu va primi dreptul de a circula pe drumurile publice pentru ca... depaseste cu 40 kg, greutatea admisa ptr clasa respectiva. aceasta se intampla in Norvegia la NAF ( omologul RAR de la noi ), sau cand presedintele tarii va fi amendat ca depaseste viteza legala cum pateste regele Suediei... atunci va fi ..ok ptr conducatorii auto. inca ceva care cred ca va ajuta mult de tot. sa se scoata din uz formula de adresare. pe aici cu directorul, cu politaiul, cu lucratorul de la ghiseu vorbesti cu ...tu... nu cu... domnule. noi vorbim cu domnule iar politaiul cu...tu...corect este?
catalin51707
salut am carnet din '98 dar nu am auzit de asa ceva vreodata sa te opreasca politia rutieara si sa te ia la intrebari pe partea cu regulamentele
Da in cazul in care ai gresit te intreba dar asa aiurea nu am auzit .
oricum eu am patit o faza chiar amuzanta si putin socanta pt mine acum 2 zile. eram in trafic 0ra 11 zona dorobanti - televiziune - se circula bara la bara ( ca de obicei) in fata mea o masina de politie rutiera - eu in spatele lor ascultam muzica band.gif ( ca de obicei destul de tare - incercam sa ma pregatesc pt o noua zi de munca) mai precis Shakira - La tortura - pe radio - la un moment dat - politistul coboara din masina vine la mine si incepe sa urle - ori schimb melodia , ori dau incet ori imi da amenda - la care eu raman cu gura cascata blink.gif - schimb postul (muzica la fel de tare in continuare) si il intreb - e mai bine asa?
El - da mult mai bine - se intoarce si pleaca!!!!!!!!! :bandit:
Hmmmm mi a luat 30 de min sa mi revin si am ajuns la concluzia ca La tortura e peliculoasa uneori in trafic beer.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.