Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Atac la logan!!!!
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia > Logan Berlina/MCV/Pick-up
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
florin55503
eu vorbeam doar de motor. la interior diferenta e evidenta, numai zic de pozitia la condus.eu de ex nu imi gasesc in logan o pozitie comoda de fel. si am precizat faptul ca nu am mers masina extrem de tare pt ca nu am avut unde. probabil la turatii mari diferenta de stabilitae, caii in plu s etc o fi evidenta
banii in plus evident ca se justifica
eu doar spuneam ca nu am vazut , de fapt simtit in ceea ce priveste motorul vreo diferenta frapanta.
de cumparat am spus pana acum ca nu mi-as cumpara si nu as da masina mea pe el. am facut o constatare pe care am impartasit-o si voua.
T u d o r
Agresivitatea deranjeaza, Eddie. Nu parerile. Si aerele de superioritate. Pe forumul Dacia ce cauti atunci? Vrei sa ne umilesti, nu? Ca vad ca nu prea te intereseaza altceva. Poate te vei gandi la ce-ti spun eu si vei vedea ca s-ar putea sa am dreptate.
Si cu asta am cam terminat cu polemica asta absurda. Daca tu asa consideri sa te porti, te priveste, educatie nu ma apuc eu sa-ti fac. Pace. :notworthy:
T u d o r
Florin, asta am zis si eu. Chiar ma gandisem ca poate nu m-am facut eu bine inteles.
E clar ca Megane joaca in alta liga si chiar nu mi-am permis vreodata sa-mi compar masina cu el. E de 2 ori mai scump si diferenta este justificata.
eddie
Daca vrei sa fi egal cu ceilalti membrii ai forumului,du-te la un forum Dacia.Aici mai sunt si posesori de alte masini(indiferent ca iti convine sau nu) si oricum nu suntem prieteni si nici nu ma intereseaza parerea ta personala despre mine !
T u d o r
Am spus ca am terminat cu polemica asta. Daca vrei sa mai discutam ceva, sa discutam despre masini, oricare ar fi ele. Nu am nimic cu tine, nu te cunosc si nici tu pe mine. Iar valoarea fiecaruia dintre noi nu sta in ce masina are, nu?
Deci, pentru a incheia aici, vreau sa ma scuzi ca poate am exagerat si eu si repet, alte discutii intre noi vor fi strict pe tema masinilor, in speranta ca si tu vei incerca sa jignesti mai putin pe oamenii din spatele masinilor.
Inca o data iti spun... pace arigato.gif
V l a d
Bravo Tudor, jos palaria, felicitarile mele pentru incercarea de a stinge un conflict! arigato.gif
Revenind la Logan si motoare, e putin probabil ca un motor de 90cp sa se comporte aproape ca unul de 115cp... e totusi o diferenta de 25cp care se simt (am mers si cu logan de 90). E normal ca in cazul unei subturari sa nu traga in conditiile in care motorul de pe megane obtine cuplul maxim la 5500rpm iar cel de pe dacia tot la o turatie mare. Nici o masina de turatie nu va trage bine in secunda in care e subturata. Oricum diferenta dintre cele 2 motoare e destul de mare si in cazul cuplului si in cazul cailor.
T u d o r
Merci, Vlad.
Tehnic as indrazni eu sa raspund, dar vreau sa se inteleaga inca o data ca discutia este pur tehnica si punctuala si nu incerc sa fac comparatii aiurea. Motorul de Logan are cuplul maxim la 3000 rpm, iar 1,6 16v-ul de la renault la 4200 rpm. E normal, e tipic motoarelor cu 4 supape pe cilindru sa aiba cuplul maxim la turatii mai inalte. Cum Florin a precizat ca nu e nici o diferenta la turatii mici, explicatia este asta, fara indoiala. Ridicand regimul de turatii, situatia se schimba si Megane-ul are castig de cauza. Motorul de Logan (de 1.6, pe care il am) trage foarte bine de la turatii de diesel, dar la turatii mai mari e surclasat de 16v. Iar explicatia mea cu diferenta de greutate intre masini are si temei, suplineste putin din diferenta de putere dintre motoare.
ncristi
QUOTE
am venit cu un magene II 1.6 16 V din baneasa pana in tineretului computerul arata un consum de 11%.


Nu reusesc sa inteleg asemenea valori la motorul de 1.6 16v...
In B mai mult de 9-9.5 nu am reusit sa scot blink.gif...dar nu zic ca nu se poate in cazul in care vrei cu adevarat smile.gif
florin55503
eu am condus prima data masina (de fapt a doaua oara. am mai condus un megane asemanator)si probabil din cauza asta. eu sunt obisnuit numai cu diesel de cativa ani am condus numai motorina. masini pe benzina doar din cand in cand. nu am putut sa conduc in ture inalte sa vad cu adevarat ce poate masina pt ca nu am avut unde. am mai condus unul si m-am dat la el dar pe o distanta foarta scurta, si nu am reusit sa-mi fac o parere.singura chestie care am simtit-o este ca masina nu raspudea la o calcare brusca a acceleratiei.

s-au chemat inapoi cateva mii de dacii pt resudarea scaunelor din fata, mai exact cel din dreapta. de aici erau scartaielile
andrei61081
salut sunt nou pe forum. am un logan 1.6 preferance. parere pana acum extrem de proasta. masina are 35 000 km. nu vorbesc de interior de forma ei sau mai stiu eu ce. vorbesc de mecanica. dupa ce am cumparat masina laq o luna a inceput s a traga dreapata. precizez ca nu ma pricep la mecanica. si sa toceasca cauciucul dreapata fata. ma duc la ei sa ii intre si imi spu cum ca sa astept pana se lasa masina apoi nu vor fi probleme. mai ma duc inca o data imi spun acelasi lucru. s-a urcat taica-miu in masina a mers putin cu ea si-a dat seama cam ce ar fi si apoi am mers impreuna la ei. dupa scandal au urcat-o pe o rampa s-au uitat la ea si au constat ca are un fel de bucsa care era defecta din fabricatie. mi-au spus ca nu e nici o problema si ca se rezova. cum?
se dau niste gauri in ea si se repozitioneaza. eu nepricepandu-ma am zis ok , taica-miu nu, dupa 15 min de discutii in contradictoriu s-a deschis comanda de piesa noua. asta s-a rezolvat.

o alta problema e cu servodirectia. cand am luat-o am simtit un usor tremurat . am zis ca e ok pt ca in mers nu se simtea. ei mi-au spus cam acelsi lucru ca e unlucru specific tuturor. numai ca dupa o vreme tremuratul a devenit extrem de puternic. n am rezolvat deocamdatanimic dar tremuratul e din ce in ce mai puternic.
Felix60549
Incercati o comparatie intre Cielo si Logan! Astept parerile voastre!


Va multumesc!
T u d o r
Pai am cam fi offtopic.gif , nu?

Deschide tu un topic nou si sa vezi ce ne inghesuim... biggrin.gif
florin55503
pai cielo la vremea lui a fost cam acelasi lucru cum e loganul acum, dar cu niste chestii in plus in ceea ce priveste designul si finisarile.
la vremea lui cielo a fost o masina care si-a facut datoria (mai ales cele aduse din korea), si i-a facut pe posesorii ei fericiti si multumiti. dar masina este imbatranita(chiar daca e mai frumosa decat loganul in sensul ca arata a masina si nu a dulap pe roti) cu tehnologie de innceput de ani 90 chiar mai vechi( e un kadet restilizat si modernizat). dintre cele 2 as alege loganul pt ca , chiar daca inglobeaza tehnologie de generatie mai veche, e doar o generatie mai veche si nu nenumarate generatii
T u d o r
In primul rand ar trebui sa tinem cont de faptul ca Logan este la inceput de viata iar Cielo tocmai si-o incheie pe a sa. A fost o masina buna pentru noi la vremea ei, dar totusi, parca ar fi contemporana cu berlina 1410 (anii '80, cu facelift). Solutiile tehnice sunt de atunci, nu ca (virgula) Kadett-ul ar fi fost o masina rea. Ba pot spune ca din contra.
Iar Cielo-urile aduse de la mama lor au fost si fiabile, dar cele asamblate la Craiova...

In concluzie, as zice ca mai degraba sa modificam topicul din Logan vs Cielo in Solenza vs Cielo, si atunci avem masini comparabile. smile.gif
Felix60549
Este parerea ta, dar te poti documenta mai bine pe topicul nou deschis Problemele Loganului. Si eu pot afirma ca am condus aceasta tentativa de masina 6800km nu 10 sau 15!
T u d o r
Bineinteles ca este parerea mea, nici nu m-am erijat in vreun detinator al adevarurilor absolute ale lumii. smile.gif Cum de altfel, si postul tau este tot o parere personala.

Am mers si eu cu Cielo, are calitati, cum am si scris, pozitia de la volan este una dintre ele. Cat despre consum... da-mi voie sa am dubii. :angel:

Pozitia de condus inalta a Loganului se mai regaseste si la late masini mai scumpe, chiar si Clio are aceasta problema, iar eu, care am 1.88m inaltime, stateam cu capul in plafonul masinii. Ca sa nu mai vorbesc de monovolume, la care o astfel de pozitie inalta este laudata, pentru confortul adus la deplasari lungi. Daca vrei sa criticam ceva, hai sa criticam conformatia scaunelor, care nu au sustinere laterala prea buna. Iar despre scartait, sincer la mine nu scartaie, nu pot sa-ti zic ceva despre asta.

Motorul de 1.4 nu este lent, e acelasi de pe Solenza si SuperNova, doar ca are o cutie de viteze cam lunga. Asta este ceva de criticat, intr-adevar. In schimb, nu cred nici in ruptul capului ca Cielo consuma mai putin decat Logan 1.4. Celor de la AMS le-a dat un consum mediu la 1.4 de 6,4l/100km, parca (in regim de extraurban, dar forjat, asa cum fac ei testele). Eu, care conduc repede dar nu in forta, am acelasi consum, dar la 1.6 . Adica un consum de bun simt, dupa parerea mea.

Si, daca e sa ne amintim, Cielo coreean a costat ceva la vremea lui, nu? Tu compari pretul unui Logan nou cu cel al unui Cielo de 10 ani vechime? Mi se pare si normal sa fie mai scump, nu crezi? Intrebarea este cat va mai merge orice masina de 10 ani, rulata in Romania, fara sa incepi sa bagi bani in ea pentru reparatii, iar service-ul Daewoo nu are reputatia de ieftin, si nici piesele de schimb.

Astea sunt argumentele mele, dar iti precizez ca sunt un fan infocat al masinii noi, deci sunt subiectiv. Sper ca tu sa fi facut o alegere buna, sincer, chiar daca eu nu as fi ales asa. biggrin.gif
eddie
Pentru comparatii cu alte masini exista,,Versus'',daca nu exista topic cu comparatia,deschideti-l si mai vedem...
Mai bine spune-ne Tudor cum e cu scaunele alea cazute pe spate la Logan.Sa nu spui ca nu stii...
Mi-a lasat cineva un Logan vreo 10 zile,cat e plecat din tara.Are spatarele cazute,nu se ridica decat putin,insuficient,incat parca stai pe sezlong la plaja.Pur si simplu nu se poate conduce !Poate trebuia sa dea si o perna mare in dotare !? Masina are numai 25.000 de km si tot suportul acela de plastic de sub frana de mana pana la schimbator se misca.Are deja joc in volan.Stergatoarele parca sunt ale altei masini,lasa un V mare nesters intre ele,sus pe parbriz.Consum afara 8,6 l/100,maxim 120 km/h.Daca nu calci ambreiajul cu varful,iti intra varful pantofului sub un carton sau plastic din dotare si risti sa nu poti ridica piciorul de pe ambreiaj,zici ca ti-a cazut pedala jos....si s-a lipit talpa de ea!
Desi spram sa ma plimb mai mult cu el,l-am parcat pe un maidan cu noroi si nu prea imi vine sa ma plimb cu el.Nu e nici o placere.Nici nu va mai spun ce drum am sa fac cu el,ca veti spune ca e la misto ! biggrin.gif Sincer va spun,vrea soacra-mea sa se grabeasca saptamana asta cat o am(altfel nu mergeam),sa nu o prinda Ignatul .
T u d o r
Eddie, sincer nu stiu ce e cu scaunele. Eu am 120 kg blush.gif si nu am observat sa mi se lase pana acum. Cross my heart.

Cat despre restul, nu pot sa spun ce nu stiu. Eu am vorbit aici numai prin prisma experientelor mele, nu sunt nici de la vreo societate de sondare a opiniei publice, nici specialist la vreun service, sa calculez incidenta diverselor cazuri. De aceea, iti spun sincer ca ceea ce spui tu nu se regaseste si la masina mea. Despre consum am mai spus de cateva ori aici, cifre ca cele spuse de tine nu cred ca pot atinge decat facand raliu prin oras. blink.gif

in rest, stergatoarele valeo sunt de toata jena, si asta am mai zis. Dar valeo au toate masinile grupului Renault, deci sa se vaite de ele cei cu Velsatis, ca e ceva mai scump... biggrin.gif Eu o sa-mi iau altele, probabil Bosch. Si cauciucuri de asemenea.
Felix60549
Pt. Tudor.

Voi incerca sa-ti raspund pe scurt:
Gandestete ca am 1.95m si cam cum stateam in logan;

Referitor la consum Loganul 1,4 venind de la Bucuresti cu 120/h incarcat cu 3pers care nu depaseau 200kg si fara bagaje mi-a consumat 7,6%;
Consumul la Cielo este afara 7% benzina si 8% GPL pana la 120/h. Mai incolo nu ma mai intereseaza. Dupa cum am mai afirmat si eu mi-am dorit masina noua dar daca nu a fost sa fie!?

Cu Loganul am fost la service, dar cu Cielo inca nu.Oricum la orice service manopera e scumpa, deci nu-mi ramane decat sa pun mana la treaba de cumva se duce.
T u d o r
Ok, eu am 1,88 inaltime. Din faptul ca spui ca nu aveai loc in masina am dedus ca nu ai luat varianta cu scaun sofer cu reglare pe inaltime. Eu am fost precaut, am avut si Nova si Solenza si ma saturasem sa stau cu capul turtit de plafon. biggrin.gif

Te asigur ca acum am spatiu berechet, mai e o palma pana la plafon.

Loganul meu (1.6) consuma la viteza de 120 km/h cam 7%. Nu stiu ce asteptari ai tu de la o masina, dar mie mi se pare OK.

La cielo ai facut consumul cu metoda plinului? Pentru ca pe gpl o consuma cat zici tu, desi la o dacie berlina consumul mediu e cam 10, dar benzina doar 7? La 120 km/h? Inseamna ca ai pus mana pe singurul Cielo care la drum intins (nu la 120) iti ia mai putin decat 7,5%.

Parerea mea e ca ai avut noroc si pastreaza-l daca chiar consuma cat spui. smile.gif
TLS-09
QUOTE(cristi36176)
Nu inteleg ce dracu i-a nemultumit pe friti la logan...adica rezista prin hartoapele noastre si nu rezista la ei...

Mai ramane sa spui ca stifturile de masini facute de nemti nu rezista la gropile de la noi si te angajeaza aia de la Pitesti la PR sau marketing .(glumesc desigur).
Discutia despre cum rezista Loganul in gropile de la noi este prematura. Astept sa citesc despre acest subiect pe forum peste 1(un) an. Inca este prea devreme sa cunoastem Loganul cu bune si rele. Timpul urmeaza sa raspunda.
cristi94865
Da un baiat documentat a dat o replica concreta fiind mai finut a fost cu subinteles nu exprimata direct,mai sunt si nemti care pun botul la vrajeala publicitatii frantuzesti ca doar ea este mama comertului si dupa 2000-3000 de km s-au lamurit de ele (vezi www.mobile.de)si nu stie cu sa scape de ele cite catastrofe de loganuri sunt la vinzare dupa ce au vazut ce le poate pielea si cata benzina le place.Mai bine un S.H dar sa fie German (vezi prima pagina)
DRAGOS
Buna ziua!

Poate ca ma bag aiurea in discutie, avand doar 15 ani, insa am cateva argumente destul de solide in favoarea loganului.
Tatal meu conduce de aproape 2 ani un logan prefrence 1.5 dci care la ora asta are 45000 de km, fiind masina de la firma si pe care o conduce zilnic cateva sute de km. Singura problema pe care le-a avut a fost in prima mie de km si anume o defectiune la blocul optic stanga(farurul,stopul si semnalizatarele functionau necontrolat si in anumite momente nu functinau). Problema a fost rezolvata in 2 ore la service-ul dacia din Ploiesti( IPSO). In general parerea lui despre masina foarte buna singurele minusuri fiind legate de calitatea finisarilor din interior. Motorul se comporta foarte bine, fiind destul de vioi mai ales in depasiri( la viteza de 120-130 km/h), datorita cuplului. Am inteles ca s-a facut o idee conform careia celor carora le place loganul sunt in majoritate persoane care nu au condus altceva decat dacia 1300. In acest caz totul este diferit deoarce tatal meu a condus destul de multe modele(Daewoo espero, VW golf 4, skoda fabia).

Ți-am șters cel de-al doilea mesaj consecutiv și identic biggrin.gif
Edit by Mariustom
TLS-09
offtopic.gif Un mesaj de bun simt. Exceptional pentru primul mesaj pe forum.Felicitari!
T u d o r
Ntz..ntz...ntz.... Mie nu mi-ai zis niciodata asa ceva...cand am aparat Loganul... :cry:
Sunt gelos... biggrin.gif

Anyway, bine ai venit pe forum Dragos. Si apreciez si eu postul tau ca fiind matur si de bun simt. La mai mare!
Mariustom
offtopic.gif Tudor, pe cine ești gelos, pe Dragoș sau ... TLS ?
Șiiiii, soția ta știe că iubești și pe altcineva ? tongue.gif

Da, chiar dacă merită, :clapping: , nu îl mai lăudați atât pe Dragoș, că-și ia lumea în cap biggrin.gif .
T u d o r
Eeee... mai Marius, dupa ce ca ma acuzi de gusturi mai "kinky"... sa ma mai faci si pedofil? tongue.gif N-ai vazut ca baiatul nu are varsta legala? Sa mai creasca...sa mai creasca... devil.gif
Mariustom
Ahaaaaa, deci, până crește, te mulțumești cu ... whistling.gif ?
T u d o r
Puschea pe limba.... tongue.gif Dupa ce omuletzul ala nervos care s-a luat de toata lumea buna de pe aici (pana sa-i dea cineva binemeritatul sut in popou) m-a facut albie de porci, am devenit foarte circumspect cu glumitul cu lucruri sensibile... biggrin.gif Auzi tu, sa ma faca "fundas" doar pentru ca am masina rosie... blink.gif
Iti dai seama ca dupa ce zicem noi pe aici ne-am ars. biggrin.gif

laugh.gif :punk: :1: :coolspeak: Mariustom
DRAGOS
Multumesc pentru aprecieri, dar nu cred ca am facut cine stie. Mi-a fost destul de greu sa ma abtin de la limbajul de yahoo messenger blush.gif.
Multumesc si lui tudor ca ma ajuta si in cealalta problema a mea legata de cumparerea unei masini si apreciez mai ales modul in care le raspunde tuturor, cu foarte mult tact si foarte obeictiv. arigato.gif Cred ca el ar trebuii sa primeasca laudele si deasemenea si TLS. Multumesc!
AlexTM
QUOTE(Dragos100682)
Multumesc pentru aprecieri, dar nu cred ca am facut cine stie. Mi-a fost destul de greu sa ma abtin de la limbajul de yahoo messenger blush.gif.
Multumesc si lui tudor ca ma ajuta si in cealalta problema a mea legata de cumparerea unei masini si apreciez mai ales modul in care le raspunde tuturor, cu foarte mult tact si foarte obeictiv. arigato.gif Cred ca el ar trebuii sa primeasca laudele si deasemenea si TLS. Multumesc!
Esti tinar, ai timp sa inveti. Daca tot vrei sa economisesti litere, vezi ca trebui se scrie cu un singur I smile.gif
Salutari.
florin55503
topicul asta s-a transformat intr-o gala de decernare de premii. numai multumiri, batai pe umar etc. biggrin.gif

credeam ca s-a stabilit deja:

-sunt oameni care nu vor sa aiba batai de cap cu serviceuri, piese de schimb si aleg logan si garantia lui, renuntand la un sh, mai dotat, mai confortabil care initial probabil a costat dublu decat loganul.

-sunt alti oameni care prefera sh-ul avand banii necesari pentru eventuale reparatii. care aleg in cunostinta de cauza, gandind inainte faptul ca un sh implica riscuri si eventuale costuri pe care loganul nu le aduce cu sine. eu unul iau loganul exact pt ce e si pt ce ofera (desi se putea sunt sigur la un pret mai mic), si nu mi-as lua pt ca in momentul asta nu are in oferta un disel de 100 cp si pt faptul ca pur si simplu nu imi place pozitia scaunelor. am uitat: si cel mai importanta pentru siguranta.

-sunt oameni care aleg sh doar din grandomanie si apoi stau cu masina in fata casei nevand bani pentru intretinere dar sar la gatul loganului.

eu nu sunt un adept al loganului dar: unde gasiti o masina de 100 si ceva de cai cu ac, geamuri electrice care sa coste cat loganul si sa fie la fel ca intretinere.

accentuez:
eu unul nu mi-as lua
Dan102455
Am facut revizia de 10k la un Logan 1,5dCi in Spania si va spun 2 lucruri:

1. In spania se face revizia la 20k la Logan, mi-au aratat masina mea pe calculator la ei (dupa seria de sasiu) si ma ruga sa vin cu ea la 20k. Cum eu o folosesc in Ro, am insistat sa o fac la 10k, cum scrie ... la noi,

2. Revizia a fost 120 euro in timp ce la noi ar fi fost 60 euro

Concluzii dupa 32 k:

Masinii nu i-am schimbat nimic (mi-au schimbat la 20k aia in service 2 cauciucuri de pe spate din proprie initiativa si fara sa imi spuna si m-au "incaltat" cu alte 2 mai vechi), nu are zgomote nici la scaune (am 1,78 kg si 85 kg) nici la bord, nimic. Deci ca fiabilitate e OK pt ca nu de inconstienti au fixat cei de la Renault pt Spania, probabil si pt alte tari, reviziile la 20k pt motoarele Diesel.

Are consumul intre 3,6 l/100km (Craiova - Paltinis, jud Sibiu, medie 60 km/h) si 7,5 l/100km (Craiova - Bacau medie 116 km/h), 4,4 l/100 km cu portbagaj de 350 litri montat pe deasupra pavilionului (Sevilia - Craiova cu viteza medie 73 km/h, venind pe drumuri fara taxe) in timp ce producatorul da consumurile pt diesel afara 4,3/oras 5,8 / mixt 4,8.

Cu ABS-ul circul cu o viteza superioara cu 10 km/h fata de normal pe zapada, aerul conditionat face fata si la temperaturile Spaniei, luminile noaptea sunt OK. Inca mai am 6 luni de garantie.

Sunt adeptul masinilor romanesti. Am cumparat si folosit numai masini noi si numai masini romanesti (Dacia 1310, Oltcit 11RM, Oltcit 12TRS, Dacia 1307, Cielo, Dacia Double Cab 1,9D, Solenza Scala 1,4MPi, Logan Laureate 1,4MPi, Logan Ambition 1,5dCi) pentru ca romanii care produc masini sa poata sa aiba locuri de munca si prin aceste locuri de munca sa aiba posibilitatea sa traiasca si ei. Probabil pentru unii dintre noi a avea un loc de munca nu e important insa pentru oamenii obisnuiti si care mai au si obligatii e mai mult decat important. Imi aduc aminte in schimb ca Printesa Diana a fost luata in raspar de presa britanica pentru ca nu folosea masini englezesti (de ce oare?), si s-a conformat vanzandu-si masinile straine, desi tot un mercedes a omorat-o.

Faptul ca multi dintre noi nu au cultura economica necesara sa inteleaga de ce suntem "obligati" sa cumparam masini romanesti (ba chiar unii o dau pe politica ca e o atitudine nu stiu de care ...) si unii chiar nu pot sa inteleaga ca Dacia face masini ok nu inseamna ca noi romanii nu avem nevoie maxima de locuri de munca create la noi in tara si nu aiurea.

Totusi ma uimeste cati au criticat Loganul doar pentru ca e produs romanesc, fara sa se urce in ea, dupa ureche, si mai mult considera Loganul o masina ieftina. Eu am dat pe ultima masina Logan Ambition 1,5dCi peste 10.000 de Euro. Cine poate scrie aici si spune ca e o suma mica ori minte ori nu a castigat bani in viata sa ori vinde ...

Si ca un fapt divers cu o Dacie 1307 (Papuc cu 5 locuri) din 1998 am ajuns in Franta in 2002 desi masina avea 150.000 km si nu avea nici o piesa straina in ea ci toata era facuta de romani si ne-am si intors teferi si sanatosi si am mai tinut-o inca 3 ani pana la 180.000 km fara sa umblu la motor (nici macar sa segmentarea) desi era pe GPL din 2001.
DRAGOS
QUOTE(GhitaTM)
QUOTE(Dragos100682)
Multumesc pentru aprecieri, dar nu cred ca am facut cine stie. Mi-a fost destul de greu sa ma abtin de la limbajul de yahoo messenger blush.gif.
Multumesc si lui tudor ca ma ajuta si in cealalta problema a mea legata de cumparerea unei masini si apreciez mai ales modul in care le raspunde tuturor, cu foarte mult tact si foarte obeictiv. arigato.gif Cred ca el ar trebuii sa primeasca laudele si deasemenea si TLS. Multumesc!
Esti tinar, ai timp sa inveti. Daca tot vrei sa economisesti litere, vezi ca trebui se scrie cu un singur I smile.gif
Salutari.

De obicei scriu foarte repede si de aceea mananc sau adaug litere inutile. Si oricum este bine ca pe forum este interzis limbajul specializat (chat,Ym); nu tota lumea il cunoaste si il intelege si nu e nimeni obligat sa stea sa il descifreze. blink.gif blush.gif
T u d o r
Fratilooor. nu ma mai simt singur pe lume... biggrin.gif A mai aparut un "taliban" pro-Dacia, ma refer la Dan, cel care a scris 2 posturi mai sus.
Deci... aveti incredere, nu sunteti singuri pe lume. tongue.gif
Vlady74561
Tudor, ultima data cand am intrat pe forum la sectiunea Dacia parca erai si tu posesor de Logan, acum vad ca ai facut un upgrade. Sa o folosesti cu placere !

Legat de Logan sunt si eu un posesor , in mare masura, placut impresionat de Logan, insa ce spune Dan nu e tocmai OK. Ma refer la faptul de a cumpara masini romanesti ca sa aiba alti romani o slujba. Parerea mea este ca trebuie sa existe competitie, concurenta si Loganul sau eventuale alte modele Dacia Renault sa aiba vanzare ( implicit oameni cu locuri de munca ) datorita faptului ca au cautare pe piata, au, pentru cumparatorii lor un avantaj care nu il ofera ceilalti.
T u d o r
Merci Vlady. smile.gif

Legat de motivatia de a cumpara un Logan, nici eu nu sustin sa luam orice e romanesc doar pentru acest unic considerent. Concurenta duce la calitate mai buna, preturi mai mici, facilitati mai mari.
Pe de alta parte, in general se observa o tendinta spre produsele autohtone, indiferent de tara despre care vorbim. Adica in Franta vei vedea foarte multe masini produse acolo, in Germania la fel, etc. Poate ca si faptul ca luand un produs national incurajezi crearea de locuri de munca, salarii mai bune, sa fie o parte din aceasta tendinta.
In fine, eu am avut ceva cu opiniile care sustin ca orice e facut la noi e automat prost. Reciproca nu e intotdeauna valabila... smile.gif
Dan102455
Da, nu ma asteptam sa fiu inteles, desi am expus destul de amplu. Nici nu aveam sanse intr-un forum dominat de cei care dau bani pe masini de care altii s-au saturat dupa ce le-au calarit peste 5 ani. Aaaa, da le iau frumos spray-ate si cu aditivi ca sa nu se auda zgomotele din motor.

Succes in continuare la cumparat sh, si injurati vartos Loganul pentru ca e produs in Romania.

Apropos, sh vine de la sheet?
AlexTM
E greu sa accepti ca nu toti gindesc ca si tine, nu?

Sheet? Da, ce e rau in asta? Inseamna cearsaf, foaie, coala de hartie (de exemplu ... A4biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif )
DRAGOS
QUOTE(GhitaTM)
E greu sa accepti ca nu toti gindesc ca si tine, nu?

Sheet? Da, ce e rau in asta? Inseamna cearsaf, foaie, coala de hartie (de exemplu ... A4biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif )

off topic: Foarte tare asta! biggrin.gif biggrin.gif M-ai facut sa rad cu lacrimi biggrin.gif . Genial!

on topic:Sunt de acord ca masinile sh sunt de multe ori o loterie, insa sunt multi care au castigat la aceasta loterie. Nu putem generaliza. Nu toate masinile sh sunt cotete,la fel cum nu toate loganurile merg impecabil. Orice model mai are si probleme.
Mariustom
D-lor, am rugămintea de a înceta atacurile la persoană sau idee.

Rog a se posta DOAR la subiectul topicului blush.gif biggrin.gif

Cu stimă,
ninja.gif
florin55503
putin off-topic pt care imi cer scuze:

am 2 masini: un 307 de nou si un astra g SH. 307 a facut revizii numai la reprezentanta, la timp etc. problema fara numar, am umplut forumul asta cu ele. chiar si ieri am fost pana la craiova intr-o depasire mi-a taiat macaroana si am fost nevoit sa ies putin pe camp. a intrat in sefae mode desi in afara de injectoare s-a schimbat cam tot. deci si o masina nou e loterie. astra are numar duble de km si in afara de maortizoare si consumabile absolut nici o problema cu ea si trag de ea serios.

eu nu mi-as lua logan din 2 motive: pozitia prea inalta la condus si siguranta relativa (am vazut neneumarate accidente intre logan si masini straine cu cei din logan decedati. acum imi vine minte un accident absolut frontal intre logan si un magene. cei din logan decedati pe loc, iar cei din reno absolut nimim. din cauza asta am niste strangeri de mana in legatura cu fol loganului de ctre prietena
Dan102455
Eu nu inteleg. Cu un Megane iei 2 Loganuri. Dar un Megane vechi te omoara si el, ba ca nu ii functioneaza airbagurile, ba e tabla roasa de rugina ca a fost accidentata, spray-ata si vanduta, etc. Deci 3,5 stele stim ca nu se compara cu 4,5 stele NCAP, dar decat o masina vecehe eu am cumparat si o sa cumpar doar masini noi.

Cat despre comparatii sa stii ca serviceurile din Romania pentru alte modele decat Dacia sunt la pamant pentru ca nu au cursuri de pregatire si lucreaza toti ciocanarii la ele.

Du si astra la service si mai discutam. Pe cand Dacia are cel mai bun service din tara ca si cuprindere ca si meseriasi. Chiar sunt multumit
AlexTM
QUOTE(Dan102455)
Cat despre comparatii sa stii ca serviceurile din Romania pentru alte modele decat Dacia sunt la pamant pentru ca nu au cursuri de pregatire si lucreaza toti ciocanarii la ele.

Afirmatia poate fi adevarata pentru service-urile de cartier. Insa la reprezentante, unde intr-adevar au si tarife mari, lucreaza oameni buni.
Evident, nu poti generaliza. Nu in TOATE service-urile de reprezentanta sint doar superspecialisti, dupa cum nu cred ca sint nici in TOATE service-urile Dacia.
Eu am avut de-a face cu 2 dintre ele, la 2 marci diferite si au lucrat bine. Da, e adevarat, si scump.
A lua o masina veche e o loterie, dar lozul nu e neaparat necastigator, cum incerci sa prezinti tu.
Si o masina noua e o loterie. Doar ca sint mai multe sanse de cistig.
Dar la una veche mai poti sa-ti cresti sansele prin o buna alegere si intretinere a masinii, si diferenta de risc nu mai e mare. As spune, chiar neglijabila.
CatalinKRK
Probabil ca sunt unii oameni care le intretin atat de prost, le lovesc, le vopsesc cu spray-ul incat dupa ce le folosesc ei nu mai sunt bune de nimic si cred ca acestia traiesc cu impresia ca toate masinile sh sunt rable.
Dan102455
Uite, chiar ai dreptate. Ca sunt Loganuri si sh. Deci iata cum impacam adeptii sh (aia care nu au parale dar vor sa para ca au) cu cei ai Loganului.

Fratilor cumparati Logan sh. E cea mai buna varianta!
AlexTM
Eu am impresia ca tu nu citesti ce scriu altii ci-i tot dai inainte cu sloganurile.
De unde si pana unde Logan SH? Bineinteles ca sint, dar cine se referea la Logan sh in mod particular?
Da, e o afacere si sa cumperi un Logan SH. Pentru ca e mai ieftin decit unul nou.
Dan102455
M-am adresat celor cu simtul umorului, dar concluzia d-tale e corecta. Sunt foarte bune si sh Logan.
florin55503
nu cred ca cineva care are un megane sh si l-a lovit il repara in spatele blocului hai safim seriosi.
astra o duc la service doar la revizii. doar nu sunt nebun sa o duc acolo doar pt a-mi face de lucru.

daca tu esti convins ca ai facut o afacere buna cumparandloaganul bravos si sa il stapanesti sanatos. tot asa exista oameni care prefera un SH strain si considera la fel.
Costanza86138
zicea un moderator mai sus sa pastram tema topicului si sa nu facem atac la persoana si... etc. Care e tema topicului de fapt???

pentru domnul care sustine atat de infocat Dacia si pe cei care o fac, va accept punctul de vedere, il respect dar nu sunt de acord cu el! O masina, un automobil reprezinta altceva pentru fiecare dintre noi. Poate pt dvs este un mijloc de transport care va duce de la A la B si nu va pasa CUM o face.

Pentru mine masina inseamna in primul rand libertate!!! Imi place sa ma urc dimineata la volan si ajung seara inapoi! Imi place s-o duc la drum lung acolo unde se simte bine si unde sa ma simt si eu bine. Sa am un pilot automat sau o trapa, un ESP, un sistem audio de calitate, o pozitie relaxata la volan, o stabilitate buna pe viraje, o climatizare, un senzor de ploaie, o retrovizoare cu sistem antiorbire. Asa sunt eu! Si nu sunt singurul...

Si da, dau un ban la un constructor din strainatate care imi poate oferi ce vreau eu. Daca dvs credeti ca banii platiti pe Logan se duc in buzunarul celor care transpira zilnic langa el, va inselati! Loganul face bani pt Renault!Am condus Logan dci si m-a impresionat intr-un mod placut, nu pot sa neg... dar ramane doar un mijloc de transport si atat. fara pretentii!

"Cine poate scrie aici si spune ca e o suma mica ori minte ori nu a castigat bani in viata sa ori vinde ... " Aici fiecare cu ce are, cu cat l-a dus capu si cu cat l-au dus puterile, nu cred ca e cazul sa catalogati oamenii! La masina din semnatura mai am 1 an si vo 7 luni de credit si vo 3 ani de cand mananc cartofi cu parizer ca sa-l pot plati, deci nu mai aruncati fraze din astea!

"Probabil pentru unii dintre noi a avea un loc de munca nu e important insa pentru oamenii obisnuiti si care mai au si obligatii e mai mult decat important." Pentru toata lumea e important un loc de munca, dar si mai important e sa fii liber sa alegi ce-ti place. Am o singura viata si incerc sa mi-o fac cat de frumoasa pot eu.

"Faptul ca multi dintre noi nu au cultura economica necesara sa inteleaga de ce suntem "obligati" sa cumparam masini romanesti (ba chiar unii o dau pe politica ca e o atitudine nu stiu de care ...) si unii chiar nu pot sa inteleaga ca Dacia face masini ok nu inseamna ca noi romanii nu avem nevoie maxima de locuri de munca create la noi in tara si nu aiurea. "

Am cultura economica, asta m-au invatat la scoala si stiu ca sunt "obligat", dar v-am explicat mai sus de ce NU imi respect "obligatia"! Asa e, Dacia face masini OK, dar doar atat! Unii vrem mai mult decat "OK"!

Pentru cei care au avut rabdare sa citeasca, sper ca ati inteles ca nu "atac" Loganul chiar de loc, imi exprim doar un punct de vedere.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.