Help - Search - Members - Calendar
Full Version: help! un audi 80 ma ucide!
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
alin40803
O chestie, probabil banala, la un audi 80 din 1995, pe benzina, de 2000 cm3, imi scoate peri albi. Simptome: merge neregulat, nu porneste din prima, nu se accelereaza (desi eu sunt cu pedala la fund ea sta la relanti).
1. Nu porneste normal decat dupa ce "polizez" de 5-6 ori, timp in care turatia variaza de la 200-1000 de ture, dar nu reactioneaza cand calc acceleratia.
2. Uneori, cand pleca de la semafor sau in mers, nu se accelereaza ori se accelereaza in salturi (cand zvacneste, cand nu vrea sa se tureze).
3. Calculatorul nu vede sonda lambda (valoare zero), sonda e noua, pe partea electrica totul e OK.
Am fost la reprezentanta cu ea si mi-a dat defect electrovalva de turatie (cu un contact electric de 4 pini si 2 iesiri pt aer).
Poate fi infundat catalizatorul? Sa l scot?
Astept solutii! Multumesc anticipat!
daniel40451
daca te iei dupa cei de la reprezentanta atunci tre sa schimbi masina cu totul .daca ai cum sa ajungi in bucuresti te pot duce eu la un service auto .dar ca idee am avut si eu aceeasi problema dar la opel .si cei de la opel m-au tinut c-am 1 zi in service si nu au rezolvat nimik .dar am gasit defectiunea era de la pompa vacuum (regulator de benzina )o simpla garnitura pe care tipul a scos-o si a dat cu un spray .mi-a facut masina nu mai am treaba .daca vrei te pot duce la service din buc.
Liviu38956
Din simptomele date poate fi asa:
1. Sesizor turatie motor. Sincer nu-mi aduc aminte tipul de injectie al motorului. Daca calculatorul nu mai stie pozitia cilindrului 1 sunt exact simptomele date de tine. Senzorul se poate verifica cu ajutorul uni osciloscop care afiseaza impulsurile date si amplitudinea lor.
2. Daca valoarea data de sonda lambda este 0 poate insemna amestec carburant scazut, ceea ce inseamna lipsa benzina, iarasi simptomele descrise de tine, dar atentie: sa nu fie circuit sonda lambda intrerupt ( ceea ce ar fi insemnat ca pe tester se va afisa valoarea statica 0,45 )
Succes.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.