Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ford Focus C-Max vs. Renault Scenic II
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Ovidiu41654
Salutare,
Ce parere aveti despre cele doua, cu motorizari de 1.6 benzina? E o oferta la un dealer Ford, C-max 1.6, 100 CP, din august 2004, masini cu pana la 30000 km, pret 11800 euro cu TVA inclus. De asemenea e o oferta la Renault pentru Scenic II nou, Pack Authentique, 1.6, 115CP, 11800 CIP.
Renault e mai scump dar e nou, dar Ford e totusi Ford...
Alexis35404
Aleg C-MAX pt ca imi place mai multca design si CRED ca este superior Scenicului ca tinuta de drum si materiale. arigato.gif
Cornel2
Eu am un Megane II Sedan aceasi motorizare acelasi nivel de echipare si este perfecta!Eu sunt foarte incantat de el (momentan am numai 10.000 km).De Ford nu prea stiu ce sa-ti zic....dar eu as merge pe masina noua!
BAFTA!
ncristi
Nu stiu cum sunt materialele insa motorul de 1.6 16v de la renault este peste ztecul de la ford....si ca putere 100cp la 115cp...

Iar ford nu este cine stie ce marca...nu inteleg ce te-a impresionat asa, parca ar fi mercedes...
Ovidiu41654
Am vazut in show-room Scenic II Confort Dynamique, arata bine materialele, nu stiu daca difera asa mult in rau la Pack Authentique.
Dar totusi, la ambele (Ford=1335 si Renault=1320), greutatea nu influenteaza comportamentul motorului?
Voi ce ziceti?
Ovidiu41654
Tot eu revin cu inca o intrebare...
Nu vi se pare cam mic pretul la C-Max pentru o masina de anul trecut (nici un an), diferenta de mai bine de 4000 de euro fata de una noua in aceeasi configuratie?
E drept ca se ofera 2 ani garantie, dar...
eddie
Parerea mea e ca motorul de 1,6 benzina e cam micut pentru un minivan,nici Zafira de 1,6 nu a avut mare succes,dar la o motorizare mai mare,respectiv daca s-ar putea si Diesel,se schimba datele problemei.Optiunea Renault pack- autentique e mult sub Dynamique si la finisari si la dotari,e cam standardul.As merge totusi pe Renault,daca iei o alta optiune,s-ar putea sa sara peste Ford,la dotari,dar si la pret,dar ai o masina noua !
Ovidiu41654
Diferentele intre Pack si Confort sunt chiar asa mari la calitate?
Ca pret oricum, C-Max e mai ieftin, e 11888 cu tot cu TVA, dar e rulat in Romania, in jur de 25000 Km.
As vrea totusi motor de 1.6 (oare e asa de slab la Scenic, doar are 115CP?) caci voi merge putin in oras si nici nu o sa fac multe deplasari lungi in afara, doar la sfarsit de saptamana, munte, prieteni, Ploiesti, mare...
Ce fel de probleme tehnice ati auzit la cele doua?
Radu45866
Eu am analizat cele doua modele de pe o pozitie oarecum subiectiva. Spun aceasta deoarece posed un Megane Scenic inca din 1999. Am parcurs cu el 70000 Km, mai mult pe afara si pot sa va spun ca sunt f.f. multumit de el. Acum am hotarat sa-l vand si sa-mi iau acelasi model: "Renault Scenic II" urmas al lui "Renault Megane Scenic" modelul aparut in 1997. Inainte sa ma hotaresc am analizat C-MaX-ul de la Ford, Meriva de la Opel, precum si alte monovolume compact (XSara Picasso, Mercedes A-Klasse). Cel mai apropiat este intradevar C-Max-ul, dar... e totusi departe in urma... in timp. Daca va urcati la bordul unui Scenic II veti intelege despre ce vorbesc. Este clar o generatie noua, cu elemente futuriste, indraznetze. Printre acestea sunt bordul complet digital, pozitionat central, frana de mana electrica, cardul de pornire, multe dotari inca din varianta Pack Authentique etc. etc.

Asadar, categoric: SCENIC II!! band.gif
eddie
Radu,adica ai pus in calcul Meriva si noul Zafira nu ?Pai Zafira a vandut multe masini,cred ca de peste 100 de ori mai multe decat Meriva pe plan mondial....si a fost un succes,nu ca Meriva.
Radu45866
Eddie, vezi ca esti la alt topic!
Aici se povesteste despre Ford Focus C-Max versus Renault Scenic II...
nici vorba despre Zafira & Meriva... :cheers: smile.gif
mike.omega
Ford Focus C-MAX biggrin.gif
1. Va rog eu frumos nu mai faceti remarci gratuite ca: "Iar ford nu este cine stie ce marca...nu inteleg ce te-a impresionat asa, parca ar fi mercedes..."
2. C-MAX e construit pe platforma focusului, deci suspensie spate independenta, deci stabilitate MULT mai buna decat Scenic :bash:
3.Cardul de pornire si nu stiu mai ce chichitze electronice sunt elemente de marketing si nu sunt decisive in alegerea unei masini(noua sau sh);
4. Incearca sa achizitionezi C-MAX cu motorul de 1.6TDCI de 110CP, e mult mai potrivit beer.gif

Sa mai spun unde merge votul meu :angel:
eddie
Radu ,poate ne scrii jos ce masina ai,poate eu gresesc putin cu un offtopic,dar tu vei lua ban daca nu respecti regulile forumului ! Si eu nu iti dau ciocane in cap.....
Radu45866
QUOTE(eddie33)
[...] poate ne scrii jos ce masina ai [...]

daca mi-ai fi citit mesajul de la inceput ai fi vazut ca am recunoscut ca sunt subiectiv si... ai fi stiut si ce masina am...
Despre ciocane, "mea culpa" arigato.gif ! Le-am inlocuit cu o bere, rece si... inca una: beer.gif

Uite acum imi actualizez si profile-ul ca sa fie totul OK!
OK?
Ovidiu41654
Va salut, vreau sa va spun ca in Germania, Austria si Franta sunt vandute foarte multe Scenic II. C-max parca nu sunt atat de multe pe strazi.
Si eu inclin spre Scenic II. Cum e cu stabilitatea la viteze mari in curbe si directia? Radu cum merge benzinarul tau? Are putere suficienta?
CCI
Scenic II.
Nu degeaba e primul in lume la vanzari in aceasta categorie. Aici (fara suparare), Renault conduce inca detasat in fata concurentei. Acelasi lucru este valabil la Espace.
Radu45866
QUOTE(Ovidiu41654)
Radu cum merge benzinarul tau? Are putere suficienta?


Ovidiu, la capacitatea lui, sunt destul de multumit de puterea pe care o dezvolta. Pe autostrazile Europei poti rula linistit cu cca. 120-130 fara probleme. Cand ai nevoie de 150 trebuie sa ai rabdare smile.gif. Singura data cand as fi dorit sa simt mai multa putere sub capota a fost in 2004 cand ma deplasam pe o autostrada din Italia, spre Milano, in panta destul de abrupta. Dinamica soselei fiind mare, masini puternice si de viteza... a trebuit sa ma inscriu pe banda I. In rest, e o masina de familie, cu care te poti deplasa pe distante lungi, comod si in siguranta. Nu este de mare performanta.
Saptamana viitoare, insa, imi ridic noul Scenic II. Asta are 115CP spre deosebire de cei 75CP ai celei despre care am vorbit. Sunt convins ca se va adauga si performanta la confortul pe care il stiu deja.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.