Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 4000Eur SH - Vectra, Cielo etc.
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
wizzard
In aproximativ 1 luna voi avea 4000Eur. Am inceput cautarile si deocamdata am doua variante:

1. Opel Vectra 95, 1.6i, 140.000km (40.000 in Ro din 2001), fara aer, fara geamuri electrice. Cat timp a fost in Ro a avut un singur proprietar care s-a ingrijit de masina. Aceasta a cerut numai placute de frana si consumabile (de calitate) - este posibil ca acum sa inceapa sa pice diverse piese la ea gen pivoti, bucse etc. ? Proprietarul vrea 4700Eur, dar sper sa-l conving sa mai lase macar 300eur. Avantaj consum si starea masinii.

2. Daewoo Cielo 96, 80.000km (reali), al doilea proprietar dar ii cunosc. Actualul a schimbat foarte multe pise pe ea doar ca sa fie sigur smile.gif). Este versiunea de top: aer, geamuri etc. Merge si arata impecabil. Pret - 4500eur, dar sper sa mai lase ceva. Avantaj optionale si starea masinii.

Mai am o oferta pentru o Vectra din 93, 2.0i, 165.000km (35.000 in Ro din 2001) cu ceva optionale, fara aer. E a unui baiat membru masini.ro, pare serios, dar nu il cunosc personal si nici masina nu o stiu (am vazut poze). Din ce am vorbit cu el, a schimbat destule la ea si mi-a lasat impresia ca a ingrijit-o bine. Nu stiu consumul si daca masina a fost lovita sau vopsita (e u dezavantaj la Vectra - si la alte masini cam la fel). Pret 4500Eur negociabil.

Ma mai gandesc la Opel Astra sau Ford Escort dupa 96, dar nu am prieteni cu aceste modele si nu prea stiu la ce sa ma astept de la ele. Plus ca in ca in primele doua cazuri cunosc bine soferii si masinile - riscurile "teapa" sunt inexistente.

Voi ce ziceti?
wizzard
Chiar nu ma ajuta nimeni cu niste sfaturi/pareri?
Laura
parerea mea...
ia-o pe cea mai noua, al carei proprietar in cunosti, cea care are service-ul cel mai ok (mai accesibil, ca si eu vreau un golf, si daca-mi vand masinile mi-l iau, dar nu vreau sa-l tin numai in fata casei) si cea cu cele mai multe dotari si cu cei mai putin km.
& the winner is? :wave:
Lucas
Parerea mea...
Cielo-ul. Are si ceva optionale, e mai noua si a schimbat multe piese.
wizzard
Diferenta de vechime dintre ele este de 1 an. Nu este mult.

Diferenta de km este in favoarea Cielo - 80.000km fata de 140.000km Vectra. Chestia este ca Vectra are doar 40.000km in Ro si ruleaza aici din 2001, fata de 80.000 km (toti de fapt smile.gif ) in Ro si ruleaza aici din 96 (de noua). Nu stiu cine castiga aici. Tind sa cred ca Cielo, dar...

In ceea ce priveste consumul Vectra castiga de departe cu 8.5l/100km (9l iarna) in oras fata de 10-12 Cielo. 1 punct Vectra

Optionalele sunt mai multe pe Cielo, dar asta nu reprezinta un criteriu in sine de alegere a unei masini. 1 punct Cielo

La intretinere castiga tot Cielo pentru ca proprietarul a schimbat piese pe ea doar ca sa fie noi, pe cand in Vectra nu s-au bagat bani decat pentru consumabile (de calitate). Ambele masini merg impecabil. 1 punct Cielo

Pretul pieselor e cam acelasi la ambele masini, cel putin asa stiu eu...

Pana acum:
Vectra 1 punct
Cielo 2 puncte (si jumatate pentru km sa zicem) smile.gif

Cea din 93 e prea veche, nu?
Laura
cred ca ti-ai dat singur raspunsu...

sau mai poti sa faci o miscare, o iei pe cea din 93, la un pret mai rezonabil, daca iese, si cand se poate, o dai la remat ca e Tare veche si iti iei una noua in rate... Ce zici? iti surade ideea de a te scarpina la urachea stanga cu mana dreapta?

Glumeam...
Depinde ce vrei sa faci cu masina asta. Vrei sa o ai de plimbare, de tavaleala, de fun...
Este ceea ce cred eu..
By tongue.gif
wizzard
Am uitat sa precizez ca masina este pentru ai mei. O vor folosi pentru drumul acasa - serviciu - acasa si drumuri in afara orasului in weekend. O vor tine 3-4 ani dupa care o vor vinde si isi vor lua alta sh mai noua. Nu sunt adeptii masinii noi (am incercat sa-i conving sa-si ia Logan) - merg pe ideea ca masina noua se devalorizeaza foarte mult in primii ani.
James Kilowatt
Opelurile pana prin 98 au fost printre cele mai putin fiabile masini de pe piata europeana... un fel de fiat. Eu nu m-as arunca prea tare, mai ales ca nu are nici prea multe optionale
wizzard
Am auzit si eu ca Vectra este o masina cu probleme... Am auzit pe forumuri, dar nu stiu cazuri concrete. Eu am vers cu doua Vectra, ambele cu motorizarea 1.6: cea de mai sus care are 140.000km si cu una a unei cunostinte care avea peste 300.000 km. Arata si mergea impecabil si nu s-a plans ca a bagat bani in ea. Era super multumit de masina si nu se grabea sa o vanda. Si mi stiu una a unui amic (nu am mers cu ea), nu stiu anul si km, motor 2000cmc - aparuse rugina.... nu cred ca a intretinut-o cum trebuie.
lucian39835
QUOTE(wizzard)
Chiar nu ma ajuta nimeni cu niste sfaturi/pareri?


Sugestia mea ........CIELO 96-97, GLE/AC.
E si mai noua, intretinerea e excelenta dpdv financiar, optionale (cit trebuie), se preteaza pentru familie si pentru oras.
Succes!!
eddie
Eu vad ca una are 10 si una 9 ani,pai la varsta asta se duce si tablaria si s-ar putea sa ai de schimbat cateva elemente de caroserie.Cred ca nici nu se vede un an in plus la Opel-ul Vectra fata de Cielo.Sunt convins ca e mai bun si mai fiabil,cand va fi sa bagi bani in ele,costurile vor fi aproximativ egale.Dar totusi e Opel.
wizzard
Dap... Merci pentru sfaturi... Am ales Vectra ca urmare a drive-testului wink.gif. Masina superingrijita, consum mic etc. Am ales placerea condusului in defavoarea optionalelor...

Numai bine!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.