Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Este buna oferta? - Vectra A
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel > Vectra / Insignia
wizzard
Am ocazia sa cumpar o Vectra A din 95, motor 1,6, 140.000 km la 4700Eur. Masina are servodirectie, oglinzi incalzite, alarma si inchidere centralizata si... cam atat. Nu geamuri electrice, nu aer etc. E o oferta buna. Masina o cunosc. A fost adusa in tara acum 4 ani si a avut un singur proprietar. A schimbat numai consumabilele pana acum si masina merge perfect. Consuma cam 8-9 in oras. E mult, e putin? Astept sfaturi de la posesori sau de la cei care au mers cu modelul asta. Merci
DragosV
Vectra A este o masina foarte bine adaptata drumurilor si conditiilor din ro. Din ce ai scris tu despre masina singurul lucru care e asa si asa e motorul care e cam mic si nu prea e cine stie ce. E carburatie sau injectie ca au fost 2 modele? Consumul de 8-9 este normal pentru injectie dar daca este carburatie o sa consume 10 si cand se mai deregleaza chiar mai mult.

Daca vrei una mai bine dotata si mai ieftina da-mi un PM! biggrin.gif
wizzard
Merci pentru raspuns, Dragos.
Hai sa-ti zic cum sta treaba. Tata vrea sa-si ia o masina pe la 4000eur. Evident cat mai noua (dupa 96-97 zicea el), consum mic (dar nici sa merga precum un melc) fiabila, piese ieftine etc. Variante la care se gandeste: Ford Escort, Daewoo Cielo, Opel Corsa, Ford Ka, VW Polo, Seat Ibiza, Opel Astra, Renault Clio, Fiat Punto si cam atat cred. Asta inseamna o compacta mai veche 96-98 sau o masina din clasa mica 98-2001. Stie in mare avantajele si dezavantajele pentru masinile enumerate.

A aparut insa oferta asta si e tentanta, mai ales ca este de la cineva apropiat. E cu un an mai veche decat limita acceptata de el initial. Si e cam cheala. Astea sunt dezavantajele dupa parerea mea.

Avantaje: cunoaste masina si a fost superintretinuta, Km reali, 140.000 km din care 40.000 in Ro, intrata in tara de 4 ani, proprietarul si-a adus-o de afara si e singurul in Ro, masina merge si arata impecabil. Consum 8-8,5 in oras (iarna bate spre 9) - omul are toate chitantele de benzina de cand a luat-o si a scris pe ele cati km a mers cu benzina respectiva (ce-ti spune chestia asta?).

Nu prea stiu daca pretul este OK. Adica nu este prea mare? Cu cat?

Motorul cred ca este ok pentru masina asta (am condus, pt distante scurte e adevarat, 2 vectra cu motor de 1,6injectie). La deal trebuie sa schimbi vitezele mai des insa cum 99% din drumuri le face in oras sau afara pe drumuri "normale".

Am vazut masina ta si arata foarte bine, are si avantajul optionalelor. O sa vorbesc cu tata sa vad ce zice.

PS: Nu am fost inca la vizionari de masini pentru ca o sa aiba banii in aprox 1 luna-2 luni max. Oferta de care spuneam presupunea si faptul ca vanzatorul nu o vinde in aceasta perioada in cazul unui acord. Masina merge perfect si omul nu vrea sa scape de ea repede - si tine la pret pana va gasi pe cineva sa-i dea suma respectiva.
Nazareno Gabrielli
Daca tu cunosti masina si totul e adevarat atunci se merita. Pretul e cam mare totusi, pentru cate dotari are.....

Motorul masinii e sigur pe injectie si consumul este rezonabil.....ceea ce e un avantaj in Romania, unde benzina se scumpeste periodic......
wizzard
Multumesc pentru incurajari, Mircea. Mie imi place foarte mult. Tata insa e mai rezervat: pretul si vechimea masinii.

Cam care ar fi pretul ei real? Adica la ce pret se poate cumpara o astfel de masina daca nu ar fi avantajul cunoasterii masinii? Intreb asta pentru a estima pretul pe care il platesc pentru faptul ca stiu masina.

Si am si eu o mica ezitare: daca timp de patru ani nu a picat nimic la ea, la ce ar trebui sa ma astept in 3 ani de zile. Sunt predispuse la anumite probleme?

Am spus ca am condus un Vectra acum 1 an (tot 1.6 tot chel). Masina avea peste 300.000 km si mergea aproape la fel de bine ca cea pe care o am invedere acum. Respectivul a schimbat la ea doar consumabilele si niste pivoti sau bucse. Atat!!! Ma gandesc ca si asta care are acum 140.000 km ar trebui sa mearga pana la 200.000 km (3-4 ani) fara probleme.
Nazareno Gabrielli
Cunosc Vectrele A, pentru ca mai multi prieteni de-ai mei au avut asa ceva. Daca are doar 140.000 atunci nu ar trebui sa schimbi mai nimic la ea.

Cand o iei ii schimbi si tu ca la orice masina pe care o iei SH, consumabilele si distributia. Si un curatat de injectoare daca are nevoie....

Pretul real nu pot sa ti-l spun eu exact mai ales ca nu cunosc masina. Intra si tu pe site-uri de vanzari de masini, da-i cautare Vectra A, vezi ce gasesti si compara...

Eu unul as scoate din buzunar cam cam 4.000-4.300 maxim pentru o asemenea masina. Iti spun asta pentru ca de curand am gasit o Astra din 1993 cu acelasi motor de 1.600 I, la pretul de 3.500E , iar masinile sunt asemanatoare la mecanica. Astra gasita de mine are un plus la dotari, dar cevtra A are un plus la spatiu si confort....

In fine, Vectra A este o optiune buna pentru Romania. E rezistenta si fiabila. Nu degeaba SPP a avut o intreaga flota de Vectra A si a fost foarte multumiti de ele, in conditiile in care masinile au fost super alergate.....
DragosV
Referitor la SPP - acolo imi repar eu masina biggrin.gif . Sunt super mecanici si electricieni pe acolo. Au Vectra A cu 340.000 km si nu are nimic la motor - si compresia este ok. Imi spuneau ca masinile alea merg mare parte a timpului numai a 2-a si 3-a intre 80-120. Deci sunt super alergate si au rezistat si 15 ani in ritmul asta ca sunt luate in 90.
HalbaSus
With all da' respekt fatza de Vectra A (eu am vectra B si am prieteni cu vectra A)... comparativ cu o masina clasa mai mica de dupa 97-98 vectra a e o dacie cu motor mai puternic... Ok, poate am fost cam dur, dar comfortul oferit e mic... se aude motorul de parca ai sta cu el in bratze (dieselul meu de pe vectra b e mai silentios... adica e mai bine antifonata masina), plus ca are aspectul ala patratos.

PRO:
- la kilometrajul ala nu ar trebui sa ai probleme, cel putin nu la motor
- motor usor de intretinut, se gasesc piese ieftine, in dezmembrari gasesti o gramada, etc...
- spatioasa
- stabila (daca i se pun pneuri corespunzatoare)

CONTRA:
- tablaria nasoala (ruginesc pragurile)
- lipsa de antifonare, finisaje, senzatia seamana sperietor de mult cu dacia
- puturos (vectra a cu motor 1.6 e submotorizata din fabrica, plus ca nici motorul nu e nou)
Lucas
Eu zic sa o iei. E drept ca e cam cheala si motorul e cam mic pentru banii astia. un 1,8 ar fi ideal. Dar acuma te intreb eu pe tine. Preferi o masina care sa aibe si geamuri electrice si aer conditionat dar sa tot umbli pe la dezmembrari ca ti s-a stricat una, alta? Nu mai bine dai la manivela sa deschizi geamul ?
DAR STII CA MASINA NU TE VA LASA LA GREU. Asta cred ca e foarte important. Si hai sa fim seriosi. Masinile SH cumparate de la necunoscuti sunt ca la loterie. Razuiesti si castigi. Ar fi ideal. Dar cu totii stim ca 90% din cazuri e razuiesti si nu castigi. Bine. la masini nu e procentajul asta dar exista un risc foarte mare sa pierzi. Nu zic ca toti sunt tzepari. No ofence. Mai sunt si oameni de treaba. Si hai ca daca ar fi un telefon mobil cu care ai luat tzeapa ar fi cat de cat OK. Dar aici nu sunt in joc 300 de euro. Aici sunt ~4000 Euro. Eu zic sa nu te risti. Si motorul daca ai zis ca mai mult in oras iti trebuie nu ar trebui sa-ti faci probleme ca nu ai 'destul' sub capota. Oricum eu zic ca merita. Daca e asa cum ai zis ca il cunosti pe proprietar si a avut grija de masina.
wizzard
Acum ~4 ani am cumparat un Ford Sierra din 86 (destul de veche masina dar arata si mergea bine, plus ca avea multe optiuni). Prima vazuta, aia cumparata (avea RAR valabil). Am fost cu ea la un mecanic (care se pricepe mai mult la dacii dar era mecanic) si-a dat acordul si am dat banul. Am avut noroc pentru ca masina s-a dovedit a fi buna tehnic, dar si actele au fost OK (nu stiam eu pe atunci ce sunt alea serii - acte - masluite). Acum o luna am vandut-o si cumparatorul mi-a povestit cum a luat el 3 tepe cu masini cumparate din Bucuresti, toate trei masini cu seriile masluite.

Asta este argumentul de care tin cu dintii. Pretul insa ma demoralizeaza. Mai ales ca la 5000-5500 pot cumpara Ford Ka, Opel Corsa sau Fiat Punto din 2000-2001. Ma pot duce in Germania cu un prieten sa iau de acolo. Ne mai gandim biggrin.gif
eddie
Din motivul ala s-a bagat RAR-ul cu cititul seriilor de motor si sasiu,e normal....Dar si mai normal mi se pare,ca atunci cand vrei sa cumperi o masina sa te duci cu, cumparatorul la un service care are un reprezentant RAR,confirma seriile si gata !
Florin43470
Am si eu un Opel Vectra A din 1992 si am cam schimbat cate ceva la ea, adica: radiatoarele de racire+incalzire, telescoape, catalizator si toba.

Dar, in mare, pot spune ca masina merge bine acum, e ingrijita, si piesele nu sunt asa de scumpe ca la alte masini nemtesti: VW, Audi, etc.
Am avut recent ceva probleme cu catalizatorul, dar dupa 4 ani de mers pe drumurile din Ro, nu pare a fi chiar mult.
eddie
Masina arata foarte bine,se vede ca a fost ingrijita.....
wizzard
Masina chiar arata bine. Din ce am mai vorbit si eu cu cei care se pricep, motorul+cutia+tabla nu vor avea probleme in viitorul apropiat si as putea merge inca 140.000km fara sa fiu nevoit sa bag bani in asa ceva. In schimb la chedere, furtunele, instalatie electrica, lucruri marunte dar sacaitoare e "timpul" sa inceapa sa faca figuri: totusi este o masina veche: 10 ani.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.