Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Astra G
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel > Astra / Zafira
cris-3
Stie cineva la Opel Astra G este vreunul din motoarele diesel (1,7dti, 2,0dti) de alta provenienta in afara de Isuzu (stiu ca-s bune dar scumpe la piese). Ce consum urban are 1.4i (benzina)?
Gigi43440
neah...se aude o vorba...ca motoarele DTI de Isuzu de la Opel NU sunt bune...au oarecare probleme...si piese sh nu se prea gasesc...e si intretinerea scumpa...
1.4 pe benzina la opel Astra G Hackbach cam 7 mediu...
oras: 8 - 8,5
afara: 6

dar ala de 90 CP nu are destula forta pt. kg masinii... macar 1.6 daca tii neaparat la benzina bicycle.gif
eddie
1,7 DTI este de la Isuzu, ,cel de 2.0 DTI este de Opel.Eu de ala am in dotare.
Lucian43694
Salut,
Urmeaza sa achizitionez zilele urmatoare o Astra cu configuratia urmatoare:
- an 2002
- 2000cc /diesel
- neagru metalizat
-80.000km(carte service)
- Jenti
- Xenon
- spalator faruri
- 4/5usi
- piele
- cd-magazie
- temponat
- climatronic
- scaune incalzite
- suspensii sport
- si altele:)
Pretul este de 9000-9100euro cu tot cu drum si taxe. Ce parere aveti de motorul asta 2.0 diesel?, io acum am un 1.7dti 75cai, 2/3usi, etc, frumusica rau ( pe care urmeaza sa o scot la vanzare) si... pretul cum vi se pare? Merita bani astia mashina? Sunt fan Opel smile.gif ma gandeam sa mai pun ceva si sa-mi iau un H nou, 1.9 150cai sau un 1.8 125 cai... dar momentan am gasit 2.0 asta din 2002.
Voi ce parere aveti? E buna afacerea?

Mersi.
eddie
Motorul asta il am si eu pe Zafira din 2003,e foarte bun,se misca bine si are consum redus,e OK.Nu am avut nici o problema cu el.
Mihai 36955
Si mie mi se pare super OK.
Nu stiu motorul cum e, dar daca e prea lent un CHIP TUNING rezolva, dar in orice caz dotarile merita bani, ai tot ce trebuie pe ea.
eddie
E un motor puternic,turbo intercooler,economic la consum,la o caroserie mai mica se va misca si mai bine si cu un consum redus de combustibil,de ce sa-i faci chiptuning,e un motor pentru o masina de familie,nu de curse...
mike.omega
Fa un efort si achizitioneaza Astra H cu motoru de 1.9CDTi biggrin.gif
Lucian43694
Ma gandeam si eu, dar nu-mi vine sa cumpar 1.9cdti de 150hp ... ca sunt prea multi bani si ... etc sunt mai multe dezavantaje.
Asa o tin pe asta un an si apoi caut un 1.9cdti in germania ca tre sa gasesc... asta e ...

Am auzit ca 1.8-ul e tare sprinten.. si se duce frumos. Dar consumul?smile.gif
Bogdan40412
Lucian sa fi atent ca daca respecti programul de service, la 90mii km ai destul de multe de schimbat la ea, mai ales ca ar trebui sa o faci teoretic intr-un service autorizat de opel.

QUOTE
"Asa o tin pe asta un an si apoi caut un 1.9cdti in germania ca tre sa gasesc... asta e ... "


Si apoi daca si treci de 90 - 100k, intr-un an valoarea de revanzare va cu mult mai mica decat esti dispus tu acum sa cheltui.
Nonn
QUOTE(Lucian43694)
Ma gandeam si eu, dar nu-mi vine sa cumpar 1.9cdti de 150hp ... ca sunt prea multi bani si ... etc sunt mai multe dezavantaje.
Asa o tin pe asta un an si apoi caut un 1.9cdti in germania ca tre sa gasesc... asta e ...

Am auzit ca 1.8-ul e tare sprinten.. si se duce frumos. Dar consumul?smile.gif


Fuge bine si asta de 1.8, iti spun din proprie experienta. E cel mai bun compromis pret/consum/performante (bineinteles pentru benzina). Consumul e pe la 10.5-11%. La mine e mai mare dar n-am decat 1300km.
Lucian43694
Da, o sa am ceva de schimbat, dar daca e asa cum am vazut-o eu, ca abia spre sfarsitul saptamanii o aduc in tara, merita sa bag ceva bani in ea, adica o sa o tin inca 2 ani si... cum o am si pe asta de acum, o sa o intretin, service-ul la Opel, etc, plus duralube si alte chestii.

Am inteles ca Xenon-ul pe Astra nu e asa de stralucit? Chiar asa e? Nu stiu ce sa zic, dar asa mi-a zis cineva.

Zilele astea incerc sa vand Astra 1.7DTI si ... mere cam greu nu din cauza masini ci din cauza perioadei, se pare ca nu se vinde mai nimic acum... si mashinuta mea arata chiar f f bine.

Are cineva idee cat m-ar costa niste jante frumoase pt Astra neagra? CU tot cu gume? Ca pretul de catalog e imens... nu merita sa dau 1000si ceva de euro pe un set de jentutze:)

Mersi.
Lucian.
Lucian43694
Apropo de 1.8, cam cati Km faci tu pe an?
Io nu prea-mi permit una care sa consume 10 11%, pt ca fac in jur de 50-60.000km pe an.
Dar ma batea gandul sa-mi iau una, oricum daca-mi iau benzina nu-mi iau decat una Brand New, adica un Astra H 1.8 neagra!!!! smile.gif Gasisem una in Germania , fusese tamponata putin, 2004, reparata doar ca avea airbagurile sarite, 6000Km, o luam de acolo cu 8000euro. Era un pret excelent. 1.8 Sport.
Nonn
Daca tu faci 50-60000km pe an atunci tu ai o singura solutie: motor diesel! Eu nu fac mai mult de 15000km, rar depasesc 1200-1300km/luna desi conduc in fiecare zi, deci la mine chiar nu s-ar merita un diesel, dar la tine altfel sta treaba. Astra 1.7 CDTI Elegance (noua) de 100cp e doar cu 1000 Euro mai scumpa decat asta de 1.8, poate asta sa fie solutia. Sau daca vrei SH, banuiesc ca gasesti in Germania macar aia de 1.9 120cp.

Mie mi se pare Xenon-ul foarte bun, nu stiu ce nu le place la altii. Daca vrei jante (daca iti iei masina noua), sa iei cel putin dotarea Elegance, si le vei avea in dotarea de serie 16" orice model vrei.
Lucian43694
Masina are jante, destul de frumusele, dar vreau ceva mai special:) Daca intelegi ce zic, chiar nu aduce nimeni janbte sh dar... modele de pe la firmele de tuning?
Lucian43694
Cine spune ca motorul de 1.7DTI de la Isuze e prost?
Nu e deloc asa!!!! Am avut eu pe masina veche, merge execelent! Consuma putin, nu i-am schimbat decat curelele, filtre, 2 buji si debitmetrul, asta in 250.000kM !!!! da, 250.000km.
La 250.000Km masina era la fel de sprintena!!! Pe bune acum, motor ca ala... mai rar vezi, sau poate ca am fost eu norocos.

hehe.
Cristopher45082
[color=red][/color]
BUna seara...
Va cer parerea intr-o problema importanta pt mine.
De 2 zile am cumparat un Opel Astra elegance motor 1,7 dti an 2000 ...107000 km rulati. Abia dupa 2 zile am aflat ca Astra cu motor de 1,7 dti au o problema majora si anume intra uleiul in borcanul de antigel adica au legatura la blocul motor uleiul cu lichidul de racire. Sunt in mare impas...am cuparat o masina care defapt are o problema fff grava. Ce sa fac, ce presupun reparatiile....ii dau in cap la vanzator si mie ca-s fraier:(( Astept parerea voastra....
DragosV
Pai ai problema asta sau doar ai auzit ca ar putea aparea? - ca nu prea se intelege.
Lucian43694
Ce sa zic, eu am facut 250.000km cu o masina ca a ta si nu a patit absolut nimic, ba chiar mergea f f bine si consuma excelent, iar uleiul deloc!!!! Nu consuma ulei, acum depinde si de tine si de cel care ti-a vandut masina cum a fost intretinuta.
Asa ca nu-ti mai fa probleme si nu mai asculta toate tampeniile pe care le zic unii, pt ca nu e deloc asa, citeste ce am scris de mototrul de 1.7dti Isuzu.

ok?
Cristopher45082
Ieri am fost un pachet de nervi si nu m-am exprimat corect. Situatia e in urmatorul fel. In borcanul lichidului de racire este acel strat de ulei. Am fost azi la service la reprezentanta Opel, au confirmat si ei ca exista problema asta la motorul de 1,7 dti si nu se poate diagnostica precis unde se poate afla acest por in blocul motor sau garnitura de quloasa. Au spus ca s-a ma schimbat garnitura (in aceeasi problema) si nu s-a remediat problema.
M-au programat pe maine sa spele sistemul de racire si sa urmarim cat de repede si cantitatea de ulei care ar putea sa apara in sistem.
Oricum sunt f suparat ca nu am aflat de aceasta potentiala problema de acum 4 zile.
In urma rapsunsurilor voastre se pare ca nu ati avut problema asta.....
Va tin la curent...apropo de motorul Izusu...tocmai cu el e problema nu e motor Opel... band.gif
Lorincz
Si eu am avut un Astra Caravan 1.7 DTI din 2000. Am luat-o cu 107.000km din olanda si am vandut-o cu 130.000km. Intre timp am schimbat un debitmetru si rotorul de la demarator - despre care aflam ulterior ca e problema tipica Opel. Demaratorul motorului Y17DT provine de la japonezi, de la un motor mai mic si bineinteles pe benzina... se strica foarte des, pentru ca e subdimenzionat ca si la dacia diesel.
Cu debitmetrul proaspat schimbat la reprezentanta iarasi nu aveam mare noroc, ca a inceput se se strice iarasi abia dupa 20.000km. Peste o viteza de 120 km/h masina brusc perduse din putere, aprindea beculetul ala galben, si calculatorul motorului trecea la programul de siguranta...Era nevoie s-o opresc si s-o pornesc din nou, chiar din mers, sa-mi recuperez puterea pierduta.

Alfel mergea bine, desi avea o greutate de peste 1300kg, dar numai daca era goala sau cu max. 2 persoane. Consumul intre 4.4 si 5.5 (maxim pana la 6) extraurban. Consum ulei intre 2 intervale de schimb (adica 20mii km): practic zero

Acuma am tot un Astra G 1.7DTI cu 2 usi din 2001 - cu 110.000km pe bord, dar ma indoiesc ca sunt reali. Siti, cum e la noi cu masini straine fara carte-service...
Arata super, pacat ca e alba si nu neagra, dotat putin mai bine, decat Caravanul meu anterior.
Am luat-o iarasi cu debitmetrul dus, pt. ca mi s-a oferit la un super pret. Altfel, dupa experientele mele cu prima masina, n-as fi cumparat-o incaodata tot un Opel. Inca n-am avut posibilitatea sa-mi schimb debitmetrul, si nici n-am vrut, pt. ca oricum o vand asa cum este. Insa am decuplat conectorul de la debitmetru, asa ca merge mai bine, decat cu debitmetrul stricat, adevar ca beculetul galben arde intr-una... Un singur dezavantaj pe termen lung: masina nu are ardere perfecta si s-ar putea sa se strice si catalizatorul.
Am mai schimbat un cap de bara - 730.000 lei piesa, montaj acasa efectuat de mine insumi (mai trebuie s-o duc la optica), si 2 placute de frana spate - 1.400.000 piesa si 300.000 montajul la un service particular.
Consum carburant: cu debitmetrul dus, in jur de 5-5.5% Consum ulei: iarasi practic zero.

Atentie!
Debitmetrul se schimba la reprezentanta cu peste 7 milioane (manopera+piesa), iar intr-un magazin de piese costa in jur de 5 milioane. (5.6mil la Boch - Cluj Napoca) si se poate schimba si acasa in 5 miute.

Facit: sunt masini bune, cu suspensii fiabile si foarte simple, ceea ce e un mare avantaj la noi, insa prea rigide si de aceea mai putin confortabile.
Sunt ieftin de intretinut, daca nu neaparat doriti cu ele la reprezentanta cu orice maruntisuri.
Din punct de vedere motoric sunt economice (mai ales 1.7 DTI), dar motorul mai puternic diesel (2.0 DTI) consuma cu putin mai mult ulei, decat in mod obisnuit un asemenea motor. Ar merita sa luati masina cu motorul mai puternic, insa sunt putin mai scumpe, in schimb fara curele de distributie ci cu lant.

Oricum un Opel astra nu se compara cu un Skoda Octavia sau VW Golf. In general Opelurile sunt pline de diferite probleme, deci NU va recomand, dar fiecare dupa propriul sau buget... o alternativa decenta cam la aceeasi pret ar fi un Skoda Octavia - insa putin mai veche.
Lucian43694
Se pare ca eu am fost norocos cu motorul ala care la 250.000 era f sprinten si nu avea nici un fel de pb?


Apropo cine ma ajuta si pe mine sau daca ma poate ajuta, se poate schimba computerul de bord din germana in engleza? daca da, cum si cat costa.


DANKE!
Lucian43694
Nu stiu ce sa zic Lorincz,
Eu mi-am luat tot Opel pt ca am fost foarte foarte multumit de el.
L-am luat la 150.000km, (dar era f f intretinuta, motorul mergea execelent) si l-am dus in 2 ani pana la 250.000km. I-am schimbat 2 buji, discurile de frana si debitmetrul. Plus consumabilelel, filtre si placute. Motorul de 1.7 isuzu foarte foarte economic si fiabil dupa parerea mea. Singura chestie a fost ca l-am intretinut cu duralube si mobil 1.

Apropo de debitmetre, sa stii ca si la celelalte se strica la fel de repede , poate chiar mai repede ca la Opel. (VW si Skoda) .


Asta e....
Cristopher45082
Apropo de vw si Skoda
tatal meu are o Skoda Octavia din 2002 cu 90000 Km cumparata noua de la reprezentanta....inca nu a avut probleme cu debitmetrele.
Revenind la Opel-ul meu, la reprezentanta Opel s-a spalat borcanul de antigel (era cu ulei) si am completat nivelul de ulei la max deci inca 1 litru si am circulat cu ea sambata vreao 100 km cu o viteza intre 90-155 km/h. Am observat ca pana in viteza a 4 turata la 4000-5000 merge f bine dar cand am bagat-o in a 5-cea nu a mai tras asa de bine. Cu a 4-a, turata intentionat sa urmaresc daca intra ulei in sistemul de racire, am ajuns pe la 140 - 145 km/h. Poate nici din cauza drumul nu am ajuns mai sus de 155km/h. In talon scrie vit max 165 km/h...voi ce experiente avetiin leg cu viteza maxima?

Dupa aceea cursa am observat puicuri de ulei in borcanul de antigel. acuma nush daca acel ulei era in sistem sau atunci a ajuns:(
Azi merg la service si s-ar putea sa discut schimbarea garniturii de quloasa. La motor aveti urme de ulei (tinand cont ca nu ar fi spalat)?????
Spalatul borcanului de antigel completatulcu antigel si 1 litru ulei m-a costat 900 mii lei. Oare ce ma mai asteapta??????

Vreau sa spun ca intotdeauna mi-au placut designul la Opel si ma tot sacaie un prieten sa o vand si sa iau mai bine un Ford Focus Combi. Desi bordule e shik nu prea imi place cum arata in exterior.
Va tin la curent
Bye :brilsmurf:
Lucian43694
Depinde si ce service frecventezi:)

Iar despre Opel/Ford nu cred ca se poate pune pb, oricum eu nu am avut Ford si nici nu mi-as lua:)

si nu sunt singurul care zice asta.


Lucian.
Cristopher45082
Mi-e nu-mi place cum arata Ford-ul dar d.p.d.v. tehnic nu cunosc daca au pobleme sau nu. Am auzit un zvon ca au probleme cu suspensia.
Eu tot la Opel raman.....pacat de problema asta cu motoarele Isuzu!
band.gif
Dragos45550
ce este debitmetrul?si ce probleme"debiteaza " el smile.gif
as vrea sa mai stiu si eu un lucru ,daca se poate;la astra 1.7 dti viteza maxima este 170?in carte asa scrie,dar mi se pare ciudat...in treapta a 4 a ,undeva in jur de 4500 5000 ture cred masina ajunge pe la 150 km/h dar imediat ce schimb treapta a 5 a ,masina nu mai accelereaza decat cu greu pana la 160,170km/h si peste 3800 ture,cam asa,nu trece.Asa sunt construite ele sau doar am eu o problema la masina ?mersi mult
Si inca ceva...cred ca masina asta este cea mai buna achizitie pentru cine doreste sa isi cumpere o masina de clasa medie,cu consum mic(6.8 in bucuresti,maxim,asta iarna si condus normal adica fara cine stie ce dorinte de economie si 4.2 afara ) silentioasa si foarte foarte fiabila. eu am cumparat masina mea la 60 000 km din germania,cu carte de service tototot ,acum am 95 000 km si sunt foarte incantat de ea.Iar cei ce au avut probleme cu ele,dupa parerea mea,de orice fel,ori nu stiu sa aiba grija de masinile lor,ori au facut o achizitie "dubioasa" de la tovarasii nostri romani care vand masini mai ieftin decat nemtii de la care le iau smile.gif.
Concret...cred ca stim cu totii de masini cu kilometrajul dat inapoi,lovite , reparate si puse la vanzare stralucind sa ne ia ochii.Si de multe ori o masina de 150 ,200 000 km din germania arata "mai noua" decat o masina de cateva zeci de aici,pentru ca nu s a umplut de praf si mizerie,pentru ca nu si a rupt amortizoarele si alte chestii de genul in gropi ,s.a.,nu are sens sa mai vb despre asta acum
astept un raspuns la intrebarea mea ,va rog .Mersi,la revedere
Cristopher45082
Dragos...chestia cu a 5-a am semnalat-o si eu mai devreme!
Merge greu de la 150 la 160...si la mine
Felicitari pt masina
Bafta band.gif
Razvan29490
stiti cumva daca problemele astea de care vorbiti apar si pe Astra G cu motorul 1.7 CDTI (cel care se vinde la noi de cint a aparut Astra H)?
Cristopher45082
Sorry nush.......
Cu telescoapele cum stati? La mine se balanseaza putin spatele la 90-100. Ce telescoape propunetzi?
band.gif
Alex46505
in primul rand va salut pe toti pentru ca sunt nou pe forum!

Am condus doua Opel Astra, motor 1,7 DTI, mai bine de 60.000 km si pot sa spun ca motorul nu e prost deloc, consuma putin si n-a facut figuri niciodata desi le-am dripalit corespunzator! La unu din ele au trebuit schimbate placutele de frana (la 80.000 km) ... in rest no problem! Daca as avea bani mi-as lua fara sa stau pe ganduri!
Alex46505
aa..am uitat..airbag-urile functioneaza impecabil...cel putin asa zice tata :angel: --- l-a lovit unu beat mort .. Service-ul , cel putin ala din Cluj e jale! Talhari!
pretorian
salut, nu stiu cum e la motorul de 1,7 dar la 2000 are un racitor de ulei si ala s-ar putea sa fie buba eu am patit-o cu un 2000 si a trebuit sa-l schimb :x
florin41381
QUOTE(cris-3)
Stie cineva la Opel Astra G este vreunul din motoarele diesel (1,7dti, 2,0dti) de alta provenienta in afara de Isuzu (stiu ca-s bune dar scumpe la piese). Ce consum urban are 1.4i (benzina)?
hai salut eu am astra g 1.4 benzina si imi ia cam 7.5 8/100 dar afara daca nu ma dau la ea merg cu 5.5 -6/100nu e o masina puternica dar e practica
florin41381
QUOTE(Lucian43694)
Se pare ca eu am fost norocos cu motorul ala care la 250.000 era f sprinten si nu avea nici un fel de pb?


Apropo cine ma ajuta si pe mine sau daca ma poate ajuta, se poate schimba computerul de bord din germana in engleza? daca da, cum si cat costa.


DANKE!
band.gif merge si nu te costa mult
Cristopher45082
[color=darkblue][/color] NUsh de ce ...poate din cauza caldurii...dar geamurile electrice scartzaie cand le ridic sau cobor. Ce sa fac sa nu mai scartzaie asa??? band.gif
G a B r I e L
un sfat de unde pot cumpara "aparatori de noroi" pt. astra G model `98 (fabr. 2000 ) ?? prin targurile de masini nu se gasesc ca am umblat.. am vazut pe cateva masini (astra) si arata supet cool... mentionez ca masina mea e Caravan! :wave:

si inca o intrebare... cam cat ar costa amortizoarele spate ca se cam balanseaza in curbe... si daca o zgatai putin pe loc se aude un zgomot... in mers nu se aude nimic... blink.gif blush.gif
Cristopher45082
band.gif
Afara sunt 34 de grade ..clima merge super...dar geamurile tot scartzaie.....................why?
G a B r I e L
ai mai rezolvat problema cu scartaitul geamurilor??? ca si eu am aceeasi pb... pe fata (electrice) scartzie cand e cald afara.. si pe spate (manuale) nu scartzie deloc... care e treaba ???

si inca o intrebare... cat costa un far fata dreapta pt. astra g ca i`am dat masina unui prieten care o facut vreo 200 km pe un drum mai rau (incluzand si drum forestier) si i`o sarit o piatra de la roata in far.. si cand am spalat masina (in fatza blocului) .... crek de la apa rece s`o crapat mai tare... ca era cald tare afara .. vreo 35*C ... poate sh daca se gaseste...
ms anticipat :bandit:
Cristopher45082
Nu am rezolvat cu geamurile....e cineva pe aici care stie???
Andrei Suzuki
Vad ca e problema mare cu geamurile la Astra G.Si eu am 2 prieteni si lor de face la fel,tot in fata..mai ales pe dreapta.
G a B r I e L
si ce solutie au gasit.. probabil le face (doar) pe dreapta deoarece acea parte e expusa mai mult la soare.... eu zic , ca motivul e soarele care incalzeste cauciucul ala de langa geam... si geamul fiind cald... si ducandu`se relativ repede in jos produce acel zgomot... daca ati avut aceasta problema... cu ce ati remediat`o?? :wave:
Andrei Suzuki
Bai Gabriel,nu te supara ca te intreb,dar cum poti sa spui ca partea dreapta a masinii sta mai mult la soare? laugh.gif laugh.gif laugh.gif Pe ce te bazezi cand spui asta? laugh.gif
Din pacate nici unul dintre ei nu stie de la ce face asa.
Cristopher45082
:brilsmurf: Mai fratilor....nush ce sa mai zic...nu vreau sa-l citez pe Lapusneanu.....
Mai e clar ca geamurile scartzaie din cauza caldurii......problema e ca nush ce sa le fac sa nu mai scartzaie...adica sa le ung cu ceva sau ce(eventual silicon etc)????
Mai Gabriel, nu te supara pls, dar umbli mult ziua de la West la Est si noaptea inapoi ca la tine bate soarele numai pe dreapta..sau asa o parchezi???
smile.gif)Si vopseaua masinii e mai deschisa pe dreapta?smile.gif)
Lasand gluma la o parte (aveti simtul umorului...nu?..ok!) nu e nici un sfatos pe aici care stie ce vorbeste?
Cool
band.gif
G e o r g e
se unge la baza acel cheder cu puf pe el smile.gif si gata scartaiala .
Andrei Suzuki
Cu ce?
G e o r g e
sunt acele spary uri cu silicon care le gasesti in metro / cora/ carrefour. la raionul auto sunt pt lubrifiere smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.