Help - Search - Members - Calendar
Full Version: probleme cu Opel Vectra A - ajutooor!!!
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel > Vectra / Insignia
Florin43470
Salutare,

Am si eu un Opel Vectra A din '92 care nu mai trage deloc....
Nu stiu exact care ar fi problemele... se manifesta astfel:

<< Cum accelerez putin (indiferent de viteza) se aprind toate beculetele din bord si apoi moare motorul. Trebuie sa merg tot timpul cu motorul sub-turat ca sa pot merge cat de cat sa nu moara. Viteza este f. mica chiar si intr-a III/IV treapta ating aprox. 30 Km/h. >>

Nu sunt sigur daca e sonda lambda, injectoarele infundate sau pompa de benzina !?!?
Probabil nu vine suficienta benzina la motor si in consecinta, arderile sunt insuficiente ca sa mai mearga normal.
Am si ceva probleme cu catalizatorul, cred ca e dus. Are un mic zgomot. Toba inca nu scoate fum urat.
Cel mai nasol e ca nu trage.... si nu stiu de ce !!!

Ma poate lamuri cineva, va rog ??
Multumesc anticipat,

e-mail: lushutm@gmail.com
petre43065
Este destul de ciudata faza eu cred ca ai o problema de alimentare sau de amestec aer- carburant cel mai bine mergi la un service ,dar mai e ceva scoate filtru de aer si mergi fara el poti sa scoti tot sistemul (cel rotund de plastic )si sa mergi putin sa vezi daca sunt diferente ,astfel poti exclude din start o problema electrica,dar nu uita e doar o parere scuza-ma daca gresesc si poti sa scoti furtunul de alimentare cu carburant la intrare in pompa de injectie il pui intr-o sticla (sa nu pierzi benzina) si pornesti mororul si accelerezi ,daca debitul creste pompa de benzina nu are probleme,cam asta poti face daca nu mergi la un service mai vorbim pa :wave:
DragosV
Cel mai probabil debitul de benzina este prea mic - din ceea ce spui tu! Daca iti da in nas si se opreste poate fi de la injectoare. De la debitmetru e cam greu sa ti se opreasca chiar asa. Verifica si bujiile si fisele - scoatele pe rand si vezi daca sunt diferente. De la catalizator sau tobe nu poate fi.

Cel mai probabil dupa cum ai zis si tu
QUOTE
Probabil nu vine suficienta benzina la motor si in consecinta, arderile sunt insuficiente ca sa mai mearga normal.
Florin43470
In primul rand, vreau sa va multumesc pt sfaturi.

Am incercat sa vad cu pompa de benzina, dar mergea bine circuitul de bezina prin carburator. Am incercat si carburatorul, nu era infundat, si dadea totusi benzina. Am umblat si la bujii si fise, le-am scos pe rand, si se comporta corespunzator. Am schimbat computerul de bord si nu a avut nimic nici computerul de bord... Apoi am mers la reprezentata BOSCH (masina avand motor GM sau Bosch) ei mi-au facut un test motor complet si au vazut ca am probleme cu catalizatorul, fiind infundat de-a binelea si avea un zgomot ciudat...

Am dat catalizatorul jos si apoi masina tragea ca un bmw, spre deosebire de ce era inainte. Asa ca voi schimba catalizatorul cu unul universal (max. 100 Euro), caci cel exact ca originalul e prea scump. Deci am iesit ieftin.

Merci inca odata pt sfaturi !
Florin
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.