Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Benzina... de unde sa cumparam?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Marius43202
Salut!
Am citit mai multe pareri despre benzina comercializata de diferite statii de la noi. Unii zic ca MOL-ul ar avea cea mai buna benzina, altii OMV-ul, altii Shell-ul... Eu unu', pentru Opel alim. cu motorina de la OMV, si nu am avut nici o problema (in 11.000 km). Mai am si o Dacie din '90, in care am pus benzina de la mai toate statiile din Bucuresti, iar spre surprinderea mea, de fiecare data cand alimentam de la MOL, aveam probleme... motorul mergea cu intreruperi, parca nu avea aceeasi putere (in limita a ceea ce poate o Dacie biggrin.gif ). M-ar interesa daca stie cineva daca intr-adevar exista benzinarii care aduc carburant din afara Romaniei, pentru ca am citit (dar nu iau de buna) ca si cei de la OMV, tot de aici cumpara carburantul iar ei introduc doar aditivii. Multumesc.
madalina
OMV 100 e adusa din afara, restul de la OMV sunt romanesti. Mol aduce numai din afara, din cate stiu.

Marea problema la absolut orice benzinarie sunt angajatii: degeaba e benzina de calitatea cea mai buna daca soferul fura un sfert pe drum si completeaza cu diverse lichide.
Sau daca angajtii fura din rezervoarele benzinarie si completeaza cu altceva.
eddie
Eu stiu ca la benzinariile mai mari si mai de firma nu se intampla asa ceva...La alea mici,care nu au vanzare mare sau particulare e altceva,dar e deajuns un bazin sa fie spalat cu apa(asa justifica ei prezenta apei)si gata....
madalina
Eu stiu o benzinarie Shell extrem de aglomerata in care se fura carburant la greu si se baga tot felul de prostii in loc.
Mugurel32019
Salut,

Eu am o Laguna (94), Euro II, benzină fără plumb. La început am mers cu benzină de la Petrom (CO 95), dar, la un moment dat am băgat de la MOL cu aceeași cifră octanică. De atunci am făcut mai mult de 15,000 km și pot să spun că am simțit diferența - în bine. Adevărul este că nu am încercat niciodată cu OMV - nu avem în Focșani :evil: .

Cele bune...
Gigel33350
Si MOL si OMV au benzina si motorina de la noi din tara. Iar treaba cu OMV 100 din afara e aiurea. Eu stiu. Cifra octanica si calitatile ceva mai deosebite de celelalte benzinarii sunt date de aditivii folositi. Care se adauga indiferent de provenienta combustibililor. Punct.
Marius43202
Multumesc celor care au raspuns subiectului propus de mine. Intre timp, mai m-am interesat vis-a-vis de acest lucru, mai exact am trimis cate un e-mail celor de la OMV si celor de la MOL, in care spuneam ca m-ar inetresa sa stiu daca ei comercializeaza carburant autohton, sau din import... Sincer, nu ma asteptam sa primesc vreun raspuns... cei de la OMV nu m-au dezamagit biggrin.gif. In schimb, cei de la MOL au fost foarte prompti, si iata cateva randuri din ceea ce mi-au transmis "Carburantii MOL Tempo Plus sunt marca inregistrata (brand), deci au o calitate constanta in toate benzinariile MOL si indiferent de provenienta lor. In Romania, carburantii provin in special din import dar, pentru a satisface volumul vanzarilor, sunt utilizate si surse interne de carburant de calitate verificata, care este aditivat cu aditivi MOL astfel incat sa atinga acele caracteristici standard prevazute de marca MOL Tempo Plus. Carburantul cu cifra octanica 98 provine exclusiv din import.
In speranta ca raspunsul este cel asteptat, te invitam in continuare in
statiile noastre..." Tot respectul pentru ei!!! Inca mai astept un "semn" de la OMV...
CRG
Asa stiu si eu, si anume ca Mol Tempo Plus de 98 este din Ungaria. La un moment dat am vazut intr-una din benzinariile lor (la Fundeni, cred) un afis cu provenienta fiecarui tip de combustibil: 95 o aduc combinat de la Petromidia (Rompetrol) si Ungaria, dar 98 vine exclusiv de afara.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.