Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Toyota Yaris
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Toyota
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
Bogdan13
M-ar interesa daca renteaza aceasta masina, si daca da cam la ce pret o pot lua (varianta fara accesorii suplimentare) motorul diesel cu consumul ala mic (si extrem de controversat). In orice cas daca scoate 3 l/100 cu un sofer bun , ma multumesc si cu dublu cu mine la volan.
Alnaibii
sfatul meu e sa dai tel la ei, daca esti din buc ii gasesti in romana. nu cauta pe situri, ca iei teapa. vroiam si eu un peg 206, am vazut pe aici la 9000 si am vorbil la ei. cal mai ieftin la 96oo. nu prea sunt la curent baietii.
costi
E misto masina. Eu am dat cam 3700 dolari avans si acum bag vreo 170 de euro pe luna rate vreme de trei ani. Fara TVA. Fara Casco. Fa si tu socoteala. Vreo 11.000 fara TVA. N-ai belele cu ea, cam simte gropile (ca-i micuta) si consuma... vreo 7 la suta. Aia din reclama era in conditiuni cum n-ai sa gasesti prin trafic: viteza constanta, politie in fata, etc.
Matei
Ce prostie! "Chestia" aia costa 11.000 fara taxe???Groaznic de mult! Pai la banii astia iti iei un Clio sau mai pui 1500 si iti iei un Megane ||...cred ca nu se compara. Sa ma scuzati, dar mie unuia mi se pare extrem de mult pt. o "cutiuta", fie ea si japoneza.
OMEGA
Bogdane vezi ca e ditamai show-room-ul toyota la trocadero, sau esti certat cu e???biggrin.gif
Liviu10
sper ca nu a mai fost propus subiectul... am cautat, dar nu am avut timp pentru tot forumul.
sunt interesat de masina asta, pentru nevasta... ce parere aveti de pret. performante, consum (d4d)? astept raspunsuri avizate, de la cei care cunosc modelul.
daniel12
salut,

cunosc pe cinva care are un yaris d4d de vanzare, 0 km, castigat la un concurs. tot ce stiu e ca e rosu, nu stiu inca ce optionale are pe el. daca te intereseaza, scrie-mi un mail la danielc@voxline.ro
madalina
Eu am o yaris din noiembrie, am dat 12300 pret cu toate taxele, cu motorul de 1.3 si sunt foarte multumita de ea. Doar ca am avut ghinionul ca un nenorocit, scuzati limbajul, de sofer pe o betoniere a intrat in mine la un stop si mi-a zburat oglinda, a indoit aripa si usa si mi-a smuls bara. dar cei din service au fost foarte draguti si acum masinuta mea e ca si noua!
Clio iei tot in banii astia, dar este mai putin rezistent, iar la Megane, sa-mi fie cu iertare, dar la 13000 nu stiu nici daca iei cel mai lenes motor. Iar pe mine personal ma intereseaza mai mult performantele motorului decat spatiul, dar e o alegere personala. Iar un alt lucru pe care il apreciez foarte mult la masinile japoneze e faptul ca ai foarte putine optionale. Nu ca la cele europene, unde exista foarte multe optionale-obligatorii pentru a reduce pretul (psihologic) al masinii. Desi este o tactica buna de marketing, mie mi se pare o inselatorie (asumata de cumparator).
admin
QUOTE(Dan14)
sfatul meu e sa dai tel la ei, daca esti din buc ii gasesti in romana. nu cauta pe situri, ca iei teapa. vroiam si eu un peg 206, am vazut pe aici la 9000 si am vorbil la ei. cal mai ieftin la 96oo. nu prea sunt la curent baietii.


Cred ca nu ai observat ca modelul ala si pretul sunt din 2002.Nu a fost updatat deoarece nu am primit noile date de la Puegeot.Probabil ca nu mai fac fata la vanzari si nu-i intereseaza alte metode de promovare.Iar site-ul este doar o interfata intre clienti si dealeri, la ei ajungi intr-un final ca doar nu le vindem noi masinile.
gogu25920
da cred ca e super masina. Am un amic care-si cumpara. Ce-i drept nu de aici din Austria. Super fiabila se pare ii ofera 12 ani garantie anticoroyiune si 5 la motor. Ai pe ea cam tot ce-ti trebuie . As opta pt motorul pe benyina de 1,3 87 de cai. restul prea mici iar dieselul prea mic si prea puturos. Oricum este o super masinuta dai un ban ceva mai mult dar sti ca face. In austria costa in jur de 13500 euro cu toate taxele. Toyota yaris Luna. AS fi optat si pt varianta sport care este super cu motor de 1,5 la 107 cai. Bravo Toyota.
Apropos aveti idee astea au scut sau nu?
Bogdan-223
As intreba si eu daca stie cineva cam cat costa intretinerea la o toyota. Citeam intr-o revista ca la Yaris Diesel se facea revizie la fiecare 7500km si te usurai pana la 52500km de 525euro. Spre comparatie, la Micra erau 2 revizii: la 30000km si la 60000km (total 300euro).
James Kilowatt
QUOTE(Matei)
Ce prostie! "Chestia" aia costa 11.000 fara taxe???Groaznic de mult! Pai la banii astia iti iei un Clio sau mai pui 1500 si iti iei un Megane ||...cred ca nu se compara. Sa ma scuzati, dar mie unuia mi se pare extrem de mult pt. o "cutiuta", fie ea si japoneza.



Uita-te la dimensiuni si o sa vezi ca nu e mai cutiuta decat Clio.
In occident motorul diesel D4D de 1.4L si 75 cp are faima foarte buna.... are cineva asa ceva ca sa poata confirma sau infirma zvonurile?
V l a d
11.ooo fara taxe e mult! un megane 2 plin de dotari e 11.800 cip. si cu toate taxele si TVA ajunge la 14.800. Totusi nu putem compara fiabilitatea toyota cu fiabilitatea renault, dar ca raport calitate-pret cred ca as alege tot meganul. E mai mare, mai spatios, mai puternic si mult mai dotat la banii astia.
madalina
Cand am luat Yarisul aveam 13 000-14 000 de euro si m-am uitat si la Megane II, numai ca aam renuntat imediat: motorul prea lenes, dotarile de baza nu ma multumeau si am preferat o masina dintr-o clasa inferiora, cu performante si dotari superioare.

Clio Bicorp este la pret foarte asemanator cu Yaris.
James Kilowatt
Cand se fac promotii, cel mai scump poate fi sub 13.000€, diesel, sau sub 12.000 pe benzina, versiunea cea mai accesorizata. Nici preturile standard nu-s chiar atat de mari, cel mai mult e 13.500€. Asta in Franta.... unde megane e mult mai scump. Plus ca pentru unii, o masina mai mare e un handicap, cand trebuie sa-ti gasesti un loc de parcare... Bucurestiul e un oras aerisit fata de orasele occidentale.
Oricum, din cate am inteles, topicul nu e toyota vs renault, ci toyota yaris. As vrea si eu sa aflu informatii de la cei care au asa ceva, mai ales versiunea diesel.
Andrei37244
am condus de curand o Toyota Yaris 1.3l la un drum mai lung iar tinuta de drum este impecabila. Manevrabilitate foarte buna (mult peste Megane II si Clio Symbol, ce am condus eu de la Renault), stabilitate la viraje excelenta, functionalitate a bordului impecabila. Extrem de intepata pentru capacitatea ei cilindrica. Am inteles oricum de ce au ales-o astia acum cativa ani "masina anului in Europa". Bine daca prinzi niste bucati de drum cu vant extrem de puternic, iar tu esti singur in masina si fara bagaje, senzatia ca te spulbera de pe sosea e destul de nasoala, masina fiind foarte usoara. Dar inconvenientul este minor.
Am condus destule masini la viata mea, dar trebuie sa recunosc, desi nu sunt deloc fan Toyota, ca Yaris este o mica bijuterie.
madalina
Eu am fost nevoita in noiembrie anul trecut sa ajung din calarasi in Bucuresti (in Piata Victoriei) in maxim 90 de minute. Ploua torential, batea vantul rau, dar, fiind o problema extrem de importanta, am fost nevoita sa merg cat mai repede.

Se mergea pe autostrada cu maxim 90 km/h, eu am mers viteza medie 150 km/h. S-a descuircat masinuta, dar cu siguranta nu este o experienta pe care sa vreau sa o repet.
utilitaru42802
am avut ocazia sa merg si eu cu un yaris diesel intr-o calatorie. cam 500km. am plecat la ora 2 iar la 7 ieseam din constanta catre statiuni. am rupt-o. pe drum m-am luat cu unul de avea octavia de 1,6 si pana la 160kmh nu m-a luat iar apoi s-a blocat drumul. si cat credeti ca a consumat. sub 5. nu stiu exact pt ca nu are consum mediu pe bord. dar am calculat cu aproximatie dupa cata motorina am bagat in ea. in alta ordine de idei o revizie costa cam 3 mili la 15000km. eu cred ca merita
Andrii52958
Cine imi poate spune si mie:
Am un Yaris in echiparea Linea Terra, adik cu radiocass/AM/FM incorporat in bord, si cu 2 boxe stupide, care se aud ca naiba...
Ce pot sa fac ca sa imbunatatesc sistemul audio?
Eu as fi vrut un MP3-player cu hard-disk si macar 4 boxe mai bunicele...
Ce-i pot face?
zefir34016
QUOTE
YARIS Joins Toyota’s Galaxy Of Five-Star Models
New car achieves top rating in Euro NCAP testing


Its dimensions may be compact, but the new generation Toyota Yaris has proved itself every bit as robust as its larger stablemates with a top safety rating in the latest round of Euro NCAP testing.

The Yaris, shortlisted for European Car of the Year, has been awarded a full five stars for adult passenger protection, its score of 35 points matching the previous high total for a Toyota, set by the Corolla Verso. It joins the Verso, Avensis and Prius in gaining the five-star classification.

The achievement is a just reward for the skills Toyota’s designers and engineers brought to building high safety standards into a vehicle of relatively small dimensions. The very short front overhang presented a particular challenge when it came to providing effective crash protection, but the results speak for themselves.

The Yaris’s body structure was developed using Toyota’s Minimal Intrusion Cabin System (MICS) technology. Front or side impact forces are dispersed through the vehicle’s body, channelled away from the passenger cell and minimising the amount of cabin deformation.

Driver and passenger front and side airbags, curtain shield airbags and the first driver’s knee airbag to be offered in the segment will all be available on the new Yaris, together with a dual-stage seatbelt warning system for the driver and front seat passenger.

The Yaris is the first model Toyota has developed using its own, more stringent in-house car-to-car crash test standards. These simulate side and rear 50 per cent offset impacts with a two-tonne vehicle, with both vehicles travelling at 34mph (55km/h).

sursa: Toyota UK Press release, 26 October 2005

(In cadrul aceluiasi test, Fiat Croma a obtinut si el 5 stele Ncap)

garabet58197
Eu am de 4 zile un Yaris diesel, echipare Terra. Deocamdata smile.gif sunt multumit de ea. Mi se pare tare faina pt o masina de oras, mai ales pt un incepator (carnet de cateva luni).

E foarte agila, motorul este elastic (50km/h in viteza 2a si nu tipa prea tare), mi-au trebuit 140km pana sa scada prima liniuta la consum (~6l).

Personal nu vaz alta masina (comercializata in Romania) din aceeasi clasa, mai potrivita traficului din Bucuresti.

In comparatie, Fabia si Ibiza vin chele la aceiasi bani si consuma mai mult, Clio e mai din topor, de 206 si C3 mi-e frica iar Fiesta e urat :puke:

Singurele inconveniente pana acum:
- dealer-ul, de care a trebuit sa trag si cu care am avut niste "neintelegeri" rezolvate insa amiabil si frumos :angel:
- computerul de bord nu afiseaza consumul (mediu si/sau instant) dar ai posibilitatea sa-l calculezi
Andrei75
Am si eu doua intrebari:

La Yaris 1.3 merita diferenta intre nivelul de dotare SOL si Luna?
Volanul imbracat in piele nu mi se pare un avantaj extraordinar.
Exista cumva si alte diferente calitative?

Pentru cei care au Yaris 1.3: Care este consumul real in conditiile traficului din Bucuresti (vreau sa spun plecat dimineata la ora 8 din Drumul Taberei pina in Romana si revenire tot la ore de trafic infernal)?
Multumesc anticipat!
madalina
Diferente SOL - Luna:

oglinzi electrice, incalzite in culoarea caroseriei

volan si schimbator viteze (husa si cap de schimbator) in piele

Scuan sofer reglabil pe inaltime

comenzi audio pe volan (foarte utile)

proiectoare (nu sunt sigura daca sunt si in echiparea luna)

Computerul de bord indica si consumul instantaneu si mediu.

Consumul la masina mea in Bucuresti depinde de sofer! Condusa de mine, exclusiv prin centru, connsuma intre 10 si 13%, condusa de sora'mea consuma 7-8%, in aceleasi conditii (de exemplu trasee Floreasca, Romana, Universitate Unirea si inapoi)
Andrei75
De acord. Comenzile audio pe volan merita. Noi avem o SN si un 206 in familie iar Peugeot-ul are asa ceva si mi se par extrem de utile.
Din pacate eu merg cu SuperNova de care sper sa ma despart in curand si ma orientasem spre o Toyota. Initial spre Corola dar tinand cont de buget si urmarind forumul si Yaris mi se pare o alternativa viabila pentru ca ies rar din oras.

Mi se pare insa cam mare consumul ! Cum reusesti? Nici eu nu menajez deloc SupeNova dar nu cred ca ajung la 13%.

Apropo, am vizitat mai multe site-uri toyota (vezi toyota.fr) pe care apare ca reclama poza noului Yaris (e postata si aici pe forum) dar la vanzare apare tot modelul actual (desi sub numele de Yaris 2005).
Mi se pare foarte interesanta noua versiune. Aveti idee cand va fi comercializata?
garabet58197
QUOTE
Mi se pare insa cam mare consumul ! Cum reusesti? Nici eu nu menajez deloc SupeNova dar nu cred ca ajung la 13%.


Alege atunci varianta diesel. Mie imi consuma Yaris 1.4 d-4d 5% in oras.

QUOTE
Apropo, am vizitat mai multe site-uri toyota (vezi toyota.fr) pe care apare ca reclama poza noului Yaris (e postata si aici pe forum) dar la vanzare apare tot modelul actual (desi sub numele de Yaris 2005).
Mi se pare foarte interesanta noua versiune. Aveti idee cand va fi comercializata?


"Cica" de la anul, de prin martie.
garabet58197
QUOTE(madalina)
Diferente SOL - Luna:
Scuan sofer reglabil pe inaltime
comenzi audio pe volan (foarte utile)
proiectoare (nu sunt sigura daca sunt si in echiparea luna)


Mie mi se par utile scaunul reglabil si proiectoarele de ceata (nedisponibile in versiunea terra - intre sol si luna - la diesel) iar cele audio pe volan nu mi se par utile sau sa justifice vreun efort financiar.
Andrei75
QUOTE
audio pe volan nu mi se par utile sau sa justifice vreun efort financiar

Depinde cat de mult simti nevoia sa schimbi postul atunci cand sunt difuzate anumite vedete autohtone biggrin.gif .

In alta ordine de idei, din moment ce in cateva luni apare altceva, ar putea si cei de la Toyota sa lanseze niste promotii.
13434 Euro (Yaris 1.3 vvti SOL) mi se pare un pret un pret destul de mare pentru masinuta, in conditiile in care s-a anuntat deja un nou model!
madalina
Iar in urma cu 2 ani era cu o mie de euro mai mic la pretul DDP. Ma asteptam la reduceri mult mai marei in perioada SIAB-ului la toyota.
garabet58197
QUOTE(Andrei58014)
In alta ordine de idei, din moment ce in cateva luni apare altceva, ar putea si cei de la Toyota sa lanseze niste promotii.
13434 Euro (Yaris 1.3 vvti SOL) mi se pare un pret un pret destul de mare pentru masinuta, in conditiile in care s-a anuntat deja un nou model!


Pai au (sau au avut promotii) dar nu prea stiu sa se marketeze. La SIAB aveau la Yaris diesel (1.4) model Terra, reducere de 1150 euro. La Sol aveau mai putin, parca doar 600 E.
Andrei75
O politica foarte proasta. Pe site nu afiseaza decat PDF-urile acelea cu preturi. Nimic despre promotii.
Dumitru61583
Sunt si eu posesorul unui Yaris 1.0 L,65 CP, din iunie anul curent si am facut cu "Libelula" aproximativ 6.500 km.
Probleme mari nu au fost pana acum,dar sunt cateva nemultumiri :
- de la inceput "fluiera" oglinda stanga
- a aparut in timp un mic greieras undeva in spate,spunea cineva ca pe la portiera dreapta
- in treapta a treia agata putin;
- nu de mult timp,sistemul de culisare hidraulic (?) de la portbagaj spate s-a gripat nitelus,deci nu se ridica (,) complet,trebuind sa fie fortat; pot folosi orice fel de vaselina pt. a reface sistemul? Sau imi recomandati altceva? E normal sa nu mai functioneze normal dupa numai cateva luni?
Ca benzina am folosit pana acum OMV 100,dupa recomandari,dar am vazut in ultima vreme ca se comporta mai bine cu Petrom 99. Sa fie doar o parere?
Va rog sa imi spuneti daca ce am expus mai sus este normal,sau eu am fost ghinionist la alegerea masinii?
Va multumesc pentru intelegere!
Andrei75
Si eu doresc sa achizitionez un Yaris. Am conspectat mult pe Net si sunteti prima persoana la care aud de fluieraturi si greierasi la o Toyota noua.
Problema cu portbagajul mi se pare destul de enervanta. Eu am patit ceva similar la un 206 chiar in primele luni de utilizare. Tinand cont ca si Yaris e produs in Franta, sa fie oare o dovada a seriozitatii producatorilor din acea zona?
De ce incercati sa remediati problema cu vaselina si nu mergeti direct in service?
Si mie mi se pare mai buna benzina de la Petrom.
guerilla
uita de vaselina si de carpeli in fata blocului. daca masina are doar un an inseamna ca e in garantie. motivul pt care iti cumperi o masina noua e ca sa fie in garantie si toate acele probleme sa fie lasate in seama service-ului. sfatul meu, fie suni si de programezi de acum la service, fie astepti urmatoarea revizie daca e pe aproape. oricum, nu astepta sa treaca de la sine ca nu va trece. iar de reparat singur uita, ca sa nu trebuiasca sa platesti dupa, nefiind o reparatie autorizata.
madalina
[quote="Dumitru61583"]
Probleme mari nu au fost pana acum,dar sunt cateva nemultumiri :
- de la inceput "fluiera" oglinda stanga/quote]

La mine nu a aparut zgomotul acesta. Insa daca uiti geamul dechis chiar si cativa milimetrii, apare un zgomot urat, ca la orice masina.

[quote="Dumitru61583"]- a aparut in timp un mic greieras undeva in spate,spunea cineva ca pe la portiera dreapta/quote]

Vezi daca nu s-a slabit un surub ce sustine fata interioara a usii. Mie, cand mi-au schimbat portiera, au uitat sa stranga un surubel.

[quote="Dumitru61583"] in treapta a treia agata putin;/quote]

La mine nu.

[quote="Dumitru61583"]- nu de mult timp,sistemul de culisare hidraulic (?) de la portbagaj spate s-a gripat nitelus,deci nu se ridica (,) complet,trebuind sa fie fortat; pot folosi orice fel de vaselina pt. a reface sistemul? Sau imi recomandati altceva? E normal sa nu mai functioneze normal dupa numai cateva luni?/quote]

Nu, nu e normal. Mergi in service, la garantii.

[quote="Dumitru61583"]Ca benzina am folosit pana acum OMV 100,dupa recomandari,dar am vazut in ultima vreme ca se comporta mai bine cu Petrom 99. Sa fie doar o parere?/quote]

Nu cred ca e doar o parere. Eu am trecut de la OMV la Mol. Masinuta mea se afla in revizia de 2 ani acum. De abia astept sa vad cum arata filtrul de benzina, tinand cont ca am alimentata numai si numai de la benzinarii bune, cu benzina cea mai scumpa.

[quote="Dumitru61583"]Va rog sa imi spuneti daca ce am expus mai sus este normal,sau eu am fost ghinionist la alegerea masinii?/quote]

Ai fost ghinionist, insa rezolvarea exista: service si garantii. Nu astepta rezolvari de la nimeni, nu incerca sa rezolvi singur, du-te la service. Masina e in garantie, trebuie sa fie permanent ca noua.
Dumitru61583
Madalina,multumesc pt. informatii!
Dar cu oglinda suieratoare am fost din start la service,pt. ca atunci nici nu stiam exact ce se aude! Inginerul a facut o plimbare cu masina si cu mine si a descoperit cine ciripea! Dar solutii pentru remediere nu a gasit!
Uitam sa mai spun ca printre noile "zbarnaietori" se afla si materialul care acopera cupola interioara,la imbinarea cu parbrizul. Oare masina asta o fi fost rebut si am primit-o eu?!
Printre lucrurile discutate cu ing. de la service a fost si despre martorul luminos cu "motorul" -aprinderea lui e un lucru grav- care se stingea cam ultimul inainte de pornirea motorului. Inginerul mi-a facut o verificare electronica si mi-a spus sa stau linistit ca e doar o chestie de soft.
Asa o fi?!
As dori sa-i intreb pe posesorii de Yaris cum au procedat cu trusa medicala si trusa cu triunghiul reflectorizant,primite de la Toyota,caci nu le-am gasit un loc bine fixat si fac si ele destula galagie?
madalina
QUOTE(Dumitru61583)
Madalina,multumesc pt. informatii!
Dar cu oglinda suieratoare am fost din start la service,pt. ca atunci nici nu stiam exact ce se aude! Inginerul a facut o plimbare cu masina si cu mine si a descoperit cine ciripea! Dar solutii pentru remediere nu a gasit!


Nu trebuia sa pleci din service pana nu gaseau rezolvarea. Iar daca erau necesare mai multe zile, trebuia sa le ceri masina in schimb.

QUOTE(Dumitru61583)
Uitam sa mai spun ca printre noile "zbarnaietori" se afla si materialul care acopera cupola interioara,la imbinarea cu parbrizul. Oare masina asta o fi fost rebut si am primit-o eu?!


Asta se poate datora 'profesionalismului" celor ce au montata alarma. Stiu eu alarme excelente montate de neprofesionisti. La demontare e totul ok, dar la remontare, Dumnezeu cu mila.

QUOTE(Dumitru61583)
Printre lucrurile discutate cu ing. de la service a fost si despre martorul luminos cu "motorul" -aprinderea lui e un lucru grav- care se stingea cam ultimul inainte de pornirea motorului. Inginerul mi-a facut o verificare electronica si mi-a spus sa stau linistit ca e doar o chestie de soft.!


Problema de soft. Ok, accepti explicatia, insa softul se poate rescrie! chiar ieri a venit ceineva la toyomotor si i s-a rescris softul! Dureaza 30-60 minute.


QUOTE(Dumitru61583)
As dori sa-i intreb pe posesorii de Yaris cum au procedat cu trusa medicala si trusa cu triunghiul reflectorizant,primite de la Toyota,caci nu le-am gasit un loc bine fixat si fac si ele destula galagie?


Eu am luat o lada ce se strange din Selgros, am fixat-o cu o coarba elastica, apoi am asezat in ea trusa medicala, triunghiul, sprayul pentru curatat bordul, piele de caprioara, buretii, lavetele, sparyurile de iarna, perie de dat zapada, racleta etc etc
madalina
Se pare ca eu sunt si mai ghinionista. O defectiune extrem, extrem de rara la yaris a aparut la mine: trebuie schimbata galeria de admisie. La Toyota romania mi-au spus ca mi se pare mie ca aud zgomotul (masina luata de la ei), la toyomotor s-a detectat care e piesa defecta, s-a aprobat imediat schimbarea pe garantie, piesa s-a comandat si mi-o schimba in 2 saptamani.

Inca o data Toyota romania se comporta ca o intreprindere de stat, iar Toyomot precum o firma privata moderna.

Revizie mare la Yaris (de doi ani), schimbate toate lichidele (frana, ambreiaj, ulei), placutele fata schimbate, curata franele spate, schimbat filtru benzina, filtru polen, filtru de aer, schimbate rotile, echilibrate, gresat usile m-a costat 7.700.000 inclusiv TVA.
Dumitru61583
Imi pare rau sa aud de astfel de probleme!
Satisfactia mare este insa faptul ca cei de la Toyota Service se implica in rezolvarea problemelor aparute si nu te lasa cu ochii in soare "ca asa ti se pare tie", sau precum la firme autohtone "asa face toate,dom'le!".
Astfel a crescut si gradul meu de incredere privind rezolvarea problemelor cu care ma confrunt.
Oare faptul ca "agata" uneori in viteza a 3 a se poate rezolva promt?
Madalina,mult succes in rezolvarea rapida si in mod profesionist a defectiunii. Apropo,cum se aude acel zgomot la motor?
Doamne Ajuta!
madalina
Se aude ca si cum un fier intra in rezonanata. in cazul meu se aude numai si numai cand masina este la 300-3200rpm. Daca treci repede peste aceasta turatie nu auzi nimic. De asemenea este zgomotul mai accentuat in frana de motor sau deceleratie.

Super profesionisti cei de la serviceul ToyoMotor! Tineti cont si de faptul ca eu nu am amsina luata de la ei, dar nu a facut nimeni nici-o remarca despre acest fapt.
Dumitru61583
Detectarea piesei defecte s-a facut electronic?
Nu cumva eventualele probleme de la cutia de viteze de la Libelula mea s-ar putea elucida astfel?
Dumitru61583
Se asterne prima zapada si peste dulcele targ al Iesilor!
Dar pana a ajunge la service,am nelamuriri privind cauciucurile si eventualele lanturi pentru masina!
Madalina,esti atat de amabila sa risipesti negura necunostintei mele, alaturi de mai batranii posesori de Yaris?
Trebuie sa pun cauciucuri de iarna,merg montate lanturi,cam cat ar costa distractia?
Vroiam sa va mai intreb legat de spalarea masinii : este OK folosirea spumei active? Cum se poate spala motorul,caci cei care au montat alarma au lasat in urma niste interdictii?
Adanca recunostinta!
Smerita intrebare pentru Madalina : de ce anume ai ancorat lada cu scule,folosind coarba elastica?
G e o r g e
eu zic sa iei niste cauciucuri de iarna bune si lanturile sa fie just in case . in mod normal , poti trece iarna fara lanturi cu gume bune de iarna .
Dumitru61583
Madalina,iarta-ma ca insist,dar as vrea sa stiu cum au depistat specialistii de la Toyota problema cu piesa defecta de la masina ta : prin verificare mecanica sau electronica,computerizata?
Te intreb ingrijorat pentru ca si eu cand accelerez in viteza I si a IIa si trec de 3.000 rpm aud o vibratie metalica.
Multumesc din suflet!
G e o r g e
in drive test la ureche . nu era chiar asa de greu de NESESIZAT smile.gif
madalina
QUOTE(Dumitru61583)
S
Madalina,esti atat de amabila sa risipesti negura necunostintei mele, alaturi de mai batranii posesori de Yaris?Trebuie sa pun cauciucuri de iarna,merg montate lanturi,cam cat ar costa distractia?


Eu am cauciucuri de iarna Nokian. Extrem de multumita. La lanturi nu am apelat`, masina s-a descurcat mai mult decat onorabil - chioar si atunci cand am plecat pe viscol sa fac un drum de 120 km:blush:. evident a ramas supendata cand am bagat eu masinuta intr-un morman de zapada de 30 de cm.... Nu am derapat, insa am si dat pe ele mai mult decat pe alte marci. Neaparat ceuciuri de iarna.


QUOTE(Dumitru61583)
Vroiam sa va mai intreb legat de spalarea masinii : este OK folosirea spumei active? Cum se poate spala motorul,caci cei care au montat alarma au lasat in urma niste interdictii?


Spuma activa e perfecta.

Spalarea motorului: nu categoric. Eu l-am spalat si m-am dus smerita in service ca facea motorul meu tzac-tzac...motorul se poate sterge, atat.

Pe computer nu a aparut nimic. In probe nu s-a auzit nimic. Daca accelerezi normal nu sesizezi nimic, insa pentru mine 300-3200 este turatia optima pentru mers constnt prin oras (chiar daca mai rar merg eu constant). Din acest motiv am auzit eu zgomotul, iar altii nu.!
Dumitru61583
Plimbarea in service = Deceptie Totala!
Inginerul de la Toyota Service Iasi, foarte amabil si serviabil,mi-a explicat:
1) "Greierasul" de prin spate poate fi de la orice,multe din plastice pot sa aiba putin joc,de la macaraua de la geam nu e (desi nu a verificat ),"deci asta e situatia". Asa o fi?!
2) Faptul ca marginea de carton a cupolei interioare la imbinarea cu parbrizul are un spatiu liber si vibreaza suparator la un drum mai accidentat, presupune scoaterea totala a respectivului carton ce acopera interiorul. Spunea ca e treaba de o zi,deci sa las masina in service. Cum timpul meu liber era mai mult decat redus,am zis "pas" pana la o proxima ocazie.
3) Cel mai tare a batut insa campii cand i-am spus ca la trecerea din vit. a 2 a in vit. a 3 a "agata" putin,dar nu totdeauna. A inceput sa-mi spuna ca poate nu nimeresc cum trebuie acel "Z" pe care-l face schimbatorul,ca acel canal este foarte clar delimitat, bla,bla,bla...... Eu conduc din 1994, am inceput cu batrana Dacie, am continuat cu Cielo si acum am Yaris.
Am ales Toyota pentru ca am crezut ca reprezinta o garantie a calitatii.
In primii ani la Cielo totul a mers impecabil, nu a scartait nimic,iar cutia de viteze a functionat ireprosabil pana in acest an, cand am renuntat la masina. Nu e posibil asa ceva!
3) Privind faptul ca sistemul hidraulic nu functiona ireprosabil dupa 6 luni de la achizitia masinii si 6.700 km facuti, a spus ca lichidul hidraulic devine mai vascos la temperaturi scazute,asadar uneori va trebui sa-i mai dau o mana de ajutor celei de-a cincea portiere sa se poata deschide complet ( atunci cand se intampla sa se deschida greu,dechiderea e cam de 80%). Aici am zis ca el pentru ca nu stiu realitatea.
E corect?
Dupa cele spuse,ii rog fierbinte pe posesorii de Yaris in special, pe posesorii de masini Toyota, in general, sa comenteze cele prezentate mai sus si sa ma indrume,in functie de experienta pe care o au vis a vis de evenimente similare.
Imi doresc din tot sufletul ca decizia de a achizitiona aceasta masina sa nu o trec la capitolul" GRAVE DEZAMAGIRI" si sa ma intreb de ce nu am investit cei 9.990 EUR pret CIP intr-un Ford Fiesta sau Focus,un Suzuki Ignis sau orice altceva!
Multumesc din suflet si cu adanca recunostinta!
madalina
QUOTE(Dumitru61583)
1) "Greierasul" de prin spate poate fi de la orice,multe din plastice pot sa aiba putin joc,de la macaraua de la geam nu e (desi nu a verificat ),"deci asta e situatia". Asa o fi?!


Din moment ce in cartea tehnica nu scrie ca este normal un astfel de zgomot, ei trebuie sa il repare, indiferent cat cauta!

QUOTE(Dumitru61583)
3) Cel mai tare a batut insa campii cand i-am spus ca la trecerea din vit. a 2 a in vit. a 3 a "agata" putin,dar nu totdeauna. A inceput sa-mi spuna ca poate nu nimeresc cum trebuie acel "Z" pe care-l face schimbatorul,ca acel canal este foarte clar delimitat, bla,bla,bla......


L-ai pus is pe el sa conduca? Oricum, nu e normal.


QUOTE(Dumitru61583)
3) Privind faptul ca sistemul hidraulic nu functiona ireprosabil dupa 6 luni de la achizitia masinii si 6.700 km facuti, a spus ca lichidul hidraulic devine mai vascos la temperaturi scazute,asadar uneori va trebui sa-i mai dau o mana de ajutor celei de-a cincea portiere sa se poata deschide complet ( atunci cand se intampla sa se deschida greu,dechiderea e cam de 80%). Aici am zis ca el pentru ca nu stiu realitatea.
E corect?


Sa-mi fie cu iertare, dar in afara cazului in care aveam pe hayon un strat semnificativ de zapada inghetata, nu am fost nevoita niciodata sa ajut hayonul sa se deschida...In cazul zapezii inghetate a fost explicabil datorita greutatii in plus.

Ai copie dupa plangerile facute de tine catre service? Daca da, trimite o copie importatorului!

Daca nu rezolvi, cand faci un drum prin Bucresti, du-te la Toyomotor!
Dumitru61583
Haionul nu avea nici un fulg de nea pe el!
A devenit mai mofturos la deschidere in prima dimineata mai geroasa ( minus 5 grade potrivit computer bord ) si asa i-am prezentat si eu situatia inginerului! Sistemul hidraulic propriu zis culisa mai greu,oprindu-se la aprox. 80% din capacitate,dupa care a trebuit sa fie ajutat!
Mai am o nelamurire,in speranta ca nu o iau pe coclauri : dimineata,cam in cat timp trebuie sa se dezghete niste geamuri inghetate,cu instalatia de AC pornit pe caldura maxima,pozitionat pe "geamuri"? In dimineata amintita mai sus a durat cam 10 minute,daca nu mai mult. E OK?
Dumitru61583
Nu am facut nici o plangere scrisa catre Service,adresarea fiind doar verbala. Am trimis insa o copie a "listei de nemultumiri" catre toyomotor.ro! Macar voi afla parerea lor!
guerilla
eu am avut greieras in montantul median dreapta doar cand mergeam pe piatra cubica. am fost la revizie si mi-au desfacut montantul si au reglat macaraua de la centura, care era responsabila cu acest zgomot. acum tace. deci se pot elimina greierasii. trebuie doar putin interes.
faptul ca iti agatza cand schimbi treptele nu sta din cutia de viteze. ci in acel brat. care se poate regla/schimba. iarasi, e chestie de atitudine. dureaza 5 minute sa mearga cineva din service cu tine cu masina sa vada ce se intampla.
satisfactia clientilor toyota e data nu numai de calitatea masinilor (sint la urma urmei masini care se mai si strica) ci si de calitatea service-ului. daca cei la care ai fost acum nu te-au multumit, fa reclamatie - e normal acest lucru intr-o economie de piata - nu se poate pune problema nu-ti place aici, du-te in alta parte. ei sunt obligati sa faca tot ce se poate ca sa rezolve incidentele. daca nu, atunci sa renunte la dealership nu sa te oblige pe tine sa faci cheltuieli suplimentare ca sa te duci in alt service.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.