Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Skoda Fabia vs. Renault Clio
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Sebastian-58
Salutari

Vreau sa imi cumpar o masina folosita, am pus ochii pe doua, dar mi-e greu sa ma decid, asa ca doresc sa aflu parerea voastra:

Skoda Fabia, 2001, 76000 km, 4 usi, 1400 cmc, 75 CP/5000 rot, vit maxima 157 km/h, accelerare 0-100 in 13,8 sec, are AC, oglinzi incalzite, geamuri el., oglinzi el., scaun si volan reglabil, directie servotronic, la 7000 €

sau

Renault Clio Bicorp, 2001, 87000 km, 4 usi, 1400 cmc, 16 valve, 98 CP/6000 rot, vit maxima 185 km/h, accelerare 0-100 in 10,5 sec, are AC, geamuri el, oglinzi el., alarma, scaun si volan reglabil, servodirectie, la 6500 €
Gociu75
pai as zice renault. Daca e bicorp inseamna ca e facut in Franta, ceea ce inseamna, dupa parerea mea, un plus de calitate. In plus motorul e mai puternic. Din cate stiu eu, motorul de 1.4 de la skoda nu este unul stralucit. Totusi, masinile fiind sh, mai conteaza si starea lor. Asa ca mergi la un mecanic bun sa le verifice inainte sa iei o decizie
James Kilowatt
Eu la skoda stiam ca 1.4 8V are 75 CP, iar cel 16V 100CP.... esti sigur ca e corecta informatia? Parerea mea este ca e vorba de motorul 8V
Sebastian-58
Da, ai dreptate... cel de 75 CP este de 8V
adrian41198
Daca uzura este similara, as alege Clio.
stefan_ieu
In cazul tau eu cred ca cel mai bine ar fi sa duci ambele masini la service si sa stai cu mecanicii sa-ti spuna exact tot ce trebuie (re)facut (sau tot ce va trebui facut in curand). Abea atunci vei stii care e adevarata diferenta de pret intre cele doua masini.
Daca diferenta e mica alegerea e dupa gustul tau : Fabia arata mai bine (la interior ma refer - materiale, etc), dar Clio are motor mai puternic.
Alecs
daca nu ai familie si vrei motor mai puternic - vezi clio.. daca ai familie poti incerca un opel astra sh - e mai spatioasa si din clasa mai mare
eddie
Eu am un Clio Bicorp si sunt subiectiv.....merita !!!
ncristi
Motorul de 1.4 8v se la skoda este unul din cele mai slabe motoare pe care le-am vazut...

Cand te gandesti ca l-au pus si pe octavia... biggrin.gif
G e o r g e
MPI ul de la skoda fabia de 1.4 are 8 v si 68 cp fiind vechiul motor cehesc .

1.4 75cp , are 16v fiind al grupului VAG (prezent inclusiv pe Golf IV ).

pe octavia au avut 1.4 16v 75cp nu cel de 68 wink.gif
eddie
Mai buna la Fabia este motorizarea 1,2 /65c.p.,macar e motorul nemtesc care se pune si pe VW Polo,e mai nou,se misca destul de bine,dar are consumul mai mic.
ncristi
QUOTE
MPI ul de la skoda fabia de 1.4 are 8 v si 68 cp fiind vechiul motor cehesc .
1.4 75cp , are 16v fiind al grupului VAG (prezent inclusiv pe Golf IV ).
pe octavia au avut 1.4 16v 75cp nu cel de 68


Ai drepatet george( :angel:) motorul de pe fabia este de 68cp iar ala de pe octavia are 75cp...
Tupac
QUOTE(eddie33)
Mai buna la Fabia este motorizarea 1,2 /65c.p.,macar e motorul nemtesc care se pune si pe VW Polo,e mai nou,se misca destul de bine,dar are consumul mai mic.

Mda...3 cilindri..suna minunat.. :angel:
eddie
Aia nu am scris :minigun: ce vrei, sa ma laud ca eu am mai multi.....era o comparatie intre doua modele de masini.Poate e mai bine 3 si de calitate,decat 4 prosti,nu crezi? :brave:
silviu39723
Eu cred ca ambele masini sunt prea scumpe pentru kilometrajul ala si cred ca ar trebui sa mai cauti!Se apropie ambele de revizia mare care o sa iti pape ceva bani.Oricum sa nu iti iei masina second fara sa o urci pe rampa si sa te uiti cu lupa la ea si pe linga tine 2 meseriasi unul de service skoda,unul de la service renault!
stefan_ieu
QUOTE(Tupac)
QUOTE(eddie33)
Mai buna la Fabia este motorizarea 1,2 /65c.p.,macar e motorul nemtesc care se pune si pe VW Polo,e mai nou,se misca destul de bine,dar are consumul mai mic.

Mda...3 cilindri..suna minunat.. :angel:


Sa stii... la propriu vorbind. Motorul esta e mai silentios (nu cu mult) ca ala de 4 cilindrii (pana in 4000-4500 de turatii). De altfel motoarele in 3 cilindrii se echilibreaza mai bine decat alea in 4 cilindrii.
James Kilowatt
Esti sigur de chestia cu echilibrajul?! :angel: Mie unuia mi se pare imposibil..... Ai un link pe tema asta? Simplul fapt ca ai la fiecare doua ture ai jumatate de tura fara explozie mi se pare un motiv in plus de vibratii torsionale ciudate.
Cred ca cel mai beton se echilibreaza motoarele boxer. Stia mos Porche ce stia....
stefan_ieu
Nu am citit nicaieri. Informatia o am de la un prieten care a terminat Facultatea de Transporturi si mi-a spus-o cand a aflat ca am motor in 3 cilindrii. E ceva ce isi amintea el din teoria invatata la cursul de motoare. Daca insisti voi incerca sa aflu in ce carti putem gasi asa ceva. Nu le are cu calculatoarele, asa ca sigur nu pot sa aflu de la el vre-un site.
El spunea asa : procesul de echilibrare este mai dificil, dar rezultatul este mai bun.
stefan_ieu
Asta e teorie. In practica, cand am comparat cu o Fabia cu 1.4 (8v) si mie si respectivului sofer ni se parea ca a lui parca e ceva mai zgomotoasa. Nu cu mult, dar asa parea.
James Kilowatt
Din cate imi amintesc si eu din cursurile de motoare, mi se pare mai greu de echilibrat un motor cu numar impar de cilindri (cu exceptia poate a motoarelor stea de avion biggrin.gif smile.gif... insa a fost un curs cam general, si cam de multisor:) De asta eram curios daca pe undeva exista detalii despre povestea asta....
silviu39723
Ce-mi place este ca mai mult de jumatate din numarul de mesaje din topic sunt off-topic.Haideti sa lamurim omul daca merita una din cele 2 masini-eu am zis ca nu merita nici una biggrin.gif -si facem separat un topic de motoare in 3,4.n cilindri in care sa ne spargem in materie de mecanica,dinamica si alte"-ica"
James Kilowatt
Ok, scuze smile.gif
Eu as lua Clio. E mai sportiva putin.
E drept ca nu m-am dat cu Fabia... insa cu Clio mi-am dat, si e ok. 100 caluti nu e rau deloc smile.gif
stefan_ieu
@silviu : offtopicul moderat nu e chiar rau pentru un forum. Daca de fiecare data cand cineva ar avea o intrebare scurta care porneste de la o afirmatie intr-un topic ar deschide un thread nou, atunci am avea aici 30 de threaduri noi zilnic, fiecare cu 3-4 posturi. Mai gandeste-te inainte sa sari cu afirmatii de-astea. Discutia pe care am avut-o cu MR aici a fost scurta si la obiect, fara sa ne aberam. Si ca sa-ti dau un exemplu, ia spune, pe citez eu mai jos? :wave:

[quote] Sebastian stiu ca e off topic,dar s-ar putea obtine astfel de date si desprea alte masini cum ar fi Opel de ex?
10x si scuze inca o data pt offtopic[/quote]

Parerea mea referitoare la intrebare mi-am exprimat-o mai sus.[/quote]
silviu39723
@stefan_ieu:defineste te rog "off-topic moderat", pentru ca deja pe topicul asta din 20 si ceva de mesaje 15-16 sunt pe alaturi.Iar inmultirea exagerata o subiectelor de discutie nu cred ca e un pericol,cand dai sa cauti pe forum ce te intereseaza gasesti prin toate topicurile cate ceva de ratacesti linistit minute in sir, iti zic eu nu strica supraspecializarea! ermm.gif
Iar citatul e bine ales!Sa fie un clasic in viata? blush.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.