Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Opel Zafira
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
eddie
As dori o discutie despre Opel Zafira cu posesorii acestui tip de masina, despre motorizari, consum, costuri de reparatii, fiabilitate si probleme de care s-au lovit.
VECTOR
nu sunt posesor de opel zafira ,dar am condus unul inchiriat vreo 10 - 12 zile. in conditiile astea nu pot sa-ti spun nimic despre costul pieselor sau de intretinere,in schimb pot sa-ti spun ca eu am fost foarte incantat de cum s-a comportat masina cu toate ca inainte de aceasta experienta nu eram un fan al monovolumelor.
am facut cam 3000km in cele 12 zile(constanta-buc-brasov-buc-brasov-constanta.....)si nu am avut nici cea mai mica problema. masina se aseaza foarte bine pe sosea,foarte stabila chiar si la viteze mari(180km/h pe autostrada),accelereaza foarte bine cand e nevoie si franeaza la fel de bine. interior spatios si confortabil,vizibilitate buna,zgomot redus,consum acceptabil(9 - 10%) cu toate cele 7 locuri ocupate. motorul pe care il avea era de 1.8 ,125CP BENZINA
de asemeni am condus si citroen C8 si nu m-am simtit la fel de bine. nu stiu exact de ce. poate din cauza vizibilitatii mai reduse.
eddie
Parca au disparut Zafirele din tara....Discutii despre Astra la greu...Motorul de 1,8 125c.p. e unul nou,mai performant celui de 1,6.Eu am un 2.0 DTI 100C.P. si sunt super multumit de el,iar consumul ma unge la suflet...(6,7/8,7)
VECTOR
nu au disparut din tara, dar fiind masini de familie mare(7 locuri) nu sunt prea cautate inca. nu prea multi romani isi permit sa aiba 4-5 copii. iar cei care au 4-5 copii nu isi mai permit o masina ca opel zafira sau orice altceva asemanator. cand o sa ajungem la nivelul de trai al tarilor din vest probabil ca o sa intalnesti mai multe masini din clasa asta pe strazi.
eddie
Am ramas surprins sa vad ce portbagaj mic am la Zafira de aici...
http://opel.masini.ro//masini-noi-detalii-...e-Monovolum.htm
G e o r g e
cu toate scaunele ridicatte atata ai :angel:
pretorian
scuze ca ma bag si eu desi nu am zafira, am acelasi motor pe vectra si nu-mi iese consumul asta de care zici tu in oras de nici un fel si vectra e mai usoara, teoretic ar trebui sa consume cel putin la fel daca nu mai putin si totusi consuma 9,5- 10 in oras, de ce? blink.gif
eddie
A mea nu sare de 9 in oras sub nici o forma,iar afara in jur de 6,5-7 l/100.Motorul e de 99 sau 100,nu de 101 c.p.
pretorian
Eu am consum mai mic decat tine afara 6-6.5 max. dar in oras.............e mai mare ca al tau blush.gif
Felix51475
Opel Zafira Y20DTH Elegance 2001

afara: 6-7%
oras: 9-10%
Marius51567
Zafira 1.8i an 2002

Supermultumit, achizitionata ca masina de familie (2 copii blush.gif ),
consum exact cum spune la carte ..10-10,5 in oras (si merg aproape permanent cu AC pornit, iarna-vara)...
Singura problema (rezolvabila..dar n-am avut chef inca)..un ventilator baraie, cred ca trebuie curatat/uns...
O am de 3 ani si n-am bagat nimic in ea decat ulei/filtre in conditiile in care stilul meu de condus este destul de agresiv si nu o prea menajez la denivelari sau teren accidentat.

Profit de topic si fac o rugaminte celor care au pe bord Radio/CD vdo CDR 500 sa ma ajute cu o copie (e perfect si format PDF) a manualului de utilizare....eu am in daneza si nu pricep o iota... multam anticipat....
Felix51475
nu prea te ajuta cu nimic cartea pentru cdr500 le potzi intui! in carte nu-ti spune decat ce face orice buton! alte detalii tehnice nu ai!
Felix51475
:wave: spune-mi ce vrei sa sti si-ti spun eu!
Marius51567
Probabil ca nu spune mare lucru (am vazut ca are putine pagini...), dar jucandu-ma cu butoanele "la plesneala" am gasit niste setari REG ON/REG OFF....+ ce alte chestii n-am descoperit inca.
Si nu-mi strica nici in cazul cand s-ar bloca cumva......sa-i bag codul...sa nu bajbai
Marius51567
a...si nu stiu de ex. ce semnifica REG ON/REG OFF.....
Marius51567
Nu mai vreau manual, am obtinut unul prin amabilitatea celor de la Opel DiBas.
eddie
Tocmai gasisem cartea de la radio,dar mi-am adus aminte ca eu nu am decat casetofon,nu CD,dar bine ca ai rezolvat-o !
Carsten51747
salut,
am si eu un zafira 2.0 dti 16v din 02/2002. l-am adus din afara cu 114000 km la un pret bun. n-am avut probleme pana acuma, schimb ulei, filtru etc. si o inspectie la opel dealer ( cu schimb de placute de frana spate).

acum cateva zila sa stricat servopompa, si opel dealer o vrut 900 de euro (!!!!!) plus manopera. am cautat la schrott aici si in afara de judet (timi, cluj etc.) si la piese auto dar cel mai bun pret a fost cam 650 euro pt. o pompa de la schrott fara nici o garantie. la sfarsit am gasit o pompa tip trw2 in germania aproape nou nout cu garantie de 12 luni cu un pret foarte rezonabil (470 euro) si am un mechani care monteaza-l. o sa vad cum merge treaba.

carst.
silviu46606
Am auzit ca daca speli motorul nu mai trage bine mai apar nu stiu ce probleme....Am o zafira din 2002 y20dth full option si nu stiu ce sa fac sa spal sau nu motorul?E vreo solutie speciala?
A intrebat cineva pe la vreun service sau poate a spalat cineva motorul sa-mi spuna si mie daca apar ceva probleme sau mai stiu eu ce..chestii.Va multumesc!
eddie
Nu il spala,ca are computer de bord si il defectezi !
Trebuie cumva spalat doar cu o carpa daca reusesti, fara sa arunci apa pe el.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.