Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Doar pentru cei care au Dacie
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Cristi4
Salut.Sunt Cristi,sunt din Pitesti si sunt 'sofer incepator' pe acest forum.Am o Dacie berlina din '78 foarte buna dupa parerea mea 'renovata' acum 2 ani.Vopsita,schimbat parte mecanica(nu ca era prea mare nevoie), tablarie(a ramas decat plafonul) si bineinteles interior. Am colindat mai prin toate forumurile auto dar de Dacie nu prea se discuta. Si totusi e masina 'poporului' .Si sunt atatea de discutat despre ea dupa parerea mea. Asa ca eu zic sa ne apucam. Nimeni nu le stie pe toate, dar haide sa fim uniti si sa ne ajutam reciproc. Am o groaza deintrebari si sunt sigur ca au si altii. Am mai postat si pe alte forumuri, dar raspunsuri au venit abia peste o saptamana. Si trebuia sa caut printre zeci de intrebari despre Bmw, Peugeot, si alte marci de masini. Personal nu ma intereseaza decat modificari ce se pot aduce DACIEI, deci, toti cei care aveti Dacii, astept raspunsurile voastre. Spre exemplu, as incepe cu urmatoare intrebare pentru cei ce se mai pricep la partea electrica. Daca am un caset si un Cd-player( module diferite) pot sa le pun pe amandoua in masina? Eu ma gandisem sa leg 'iesirile' fiecaruia cu ale celuilalt si sa le aprind pe rand. Dar se intampla ceva cu finalii unuia cand celalalt merge si automat da semnal de iesire? Poate intreb o prostie, dar nu mi-e rusine sa spun ca nu stiu. In legatura cu barile modificate, adica daca pun un spoiler si il fac cu chit astfel incat sa nu se cunoasca imbinarea cu bara, trebuie sa ma duc la RAR sa-mi omologheze treaba? Se omologheaza la RAR bari? Ce stiti de asta? Astept...Sper sa fi gasit in sfarsit un forum in care cei care participa nu se iau 'la misto' si care sunt chiar interesati de subiectul DACIA...Intrebari mai am, astept raspunsurile voastre la acestea doua. Multumesc anticipat...
Cristi4
Am incercat sa readuc in discutie toate topicurile despre Dacia, sper sa nu fie prea tarziu. Iar cativa dintre cei interesati sunt : Alexandru
Radu-Adrian
Bogdan
Robert
Mihai
Dacian
Pentru ei si nu numai : sper sa facem o echipa buna ! Astept raspunsuri !
krysty
Cristi>"Daca am un caset si un Cd-player( module diferite) pot sa le pun pe amandoua in masina? Eu ma gandisem sa leg 'iesirile' fiecaruia cu ale celuilalt si sa le aprind pe rand. Dar se intampla ceva cu finalii unuia cand celalalt merge si automat da semnal de iesire?"

sper sã fi înþeles bine, cãnd te-ai referit la ieºiri te gândeai la difuzoare. dacã da, ceea ce vrei sã faci tu nu este prea recomandabil! incearcã ca ori cd-ul ori casul sã-l transformi in staþie pentru celãlalt. ºi þi-aº mai recomanda sã-þi mai pui o siguranþã înaintea celor douã. dacã se va arde o va face aceasta pusã de tine ºi nu cele de pe maºinã(am înþeles cã maºina e veche ºi siguranþele la care mã refer sunt cele care se gasesc lãngã motor).
Cristi4
Da,masina e veche dar numai cu numele. Sigurantele sunt dina celea in interior, pt ca instalatia am pus-o noua acum 2 ani,instalatie dinaintea celei CN. Pentru bordul 'randunicaè- parca asa se spune, cel dinaintea CN-ului.Ce ai spus tu cu transformatul unuia in statie mi se pare chiar o idee buna. Casul e 4x40, Blaupunkt.Din 2001. Cd-ul inca nu-l am dar o sa-l caut mai puternic un pic.Oricum doua iesiri le pierd fiindca vreau sa pun si un subwoofer in spate(si vor intra in statia lui) si mai imi raman decat 2 pt boxele spate. Pe-alea din fata cum le mai leg? Pana acum am avut un egalizator si ala ma salva. In el bagam 2 semnale si ieseau 4. iar celelalte 2 de la cas le duceam la usi in fata. Acum unde mai imi intra mie 3 module separate, ca nici sub torpedou nu mai intra.Abia intrau 2. Ai o idee pt asta?
George Serban
depinde de elemente. s-ar putea sa te puna sa treci prin rar sa-ti scrie la mentiuni: cu elemente de Dacia 1310, daca pui bare de la 1310
Matei
Salutare! Caut un bord pt. Dacia mea din '88.As vrea sa fie CN dc. se poate. Stie cineva unde pot gasi asa ceva pana in 1.5 mil.?
Matei
Salutare! Caut un bord pt. Dacia mea din '88.As vrea sa fie CN dc. se poate. Stie cineva unde pot gasi asa ceva pana in 1.5 mil.?
Florin10
Mon ami.intentia ta de a face Dacia mai atragatoare in interior este laudabila. Si eu am avut o Dacie, si am incercat sa-i pun bord de CN. Stii ce mi-a spus electricianul meu(un bun meserias)? Sa ma duc la fabrica sa-ol pun ca el nu pune asa ceva.
In afara faptului ca are alt sistem de prindere(mai prost decat la alte borduri de Dacie) trebuie sa cumperi o groaza de accesorii care costa destul de mult pentru pretentiile unei Dacii, si care au o durata de viata destul de mica. Am avut o Dacie cu bord de CN din fabrica! Excelent totul pana cand s-a ars un bec... Am trecut si peste asta, dar in momentul cand s-a stricat aeroterma(iarna binenteles), deja s-au schimbat datele problemei radical... A trebuit sa scoata parbrizul ca sa umble la bord si sa-l desfaca... Daca era numai asta, ar fi fost OK, dar iti sincer, ca numai era bordul meu cel de dinainte... La o masina romaneasca, daca te apuci sa desfaci ceva, te apuca damblalele, ca inapoi nu poti sa le asezi asa cum au fost. Drept ptr. care am vandut masina si am luat altceva.
Parerea mea este sa te mai gandesti in privinta bordului de CN...BAFTA.
Matei
Florine, nu vreau sa schimb bordul numai pt. a o infrumuseta. Se poate spune ca o fac si pt. asta, deoarece e crapat, facut varza, ceasul de vitezometru nu merge, la fiecare transeu (ca groapa e putin zis) zdrangane de parca ar vrea sa-mi cada-n brate:)...etc. Dc. nu e suficient, am sa-tispun ca motivatia principala e sa-mi pun A/C!!!
Matei
Probabil ai sa zici ca nu-s sanatos...mi-a zis cineva ca gasesc A/C second pe nu stiu unde la vreo 250$.Asa sa fie!Rabla mea din '88 ar avea multe de facut saraca: facut motorul, schimbata tapiseria, scaune noi, cauciucuri, genti, amortizoare...INNEBUNESC!De fapt singurul punct unde sta cu adevarat bine e caroseria (deocamdata).Dc. stie cineva vreun meserias bun cu niste preturi mai accesibile, dau o bere dc. mi-l recomanda si mie, pt. ca de-ar fi sa fac totul la pret de service...as innebuni de tot.
Dan21
Pentru un casetofon de masina cu 4 iesiri
se monteaza 2 difuzoare in usi si 2 in spate.
Are reglaj fata, spate si stanga, dreapta pe el.
Nu se recomanda cuplarea iesirilor din caset
cu cele de la CD deoarece se pot arde finalii
de la amandoua.Si sunt variante de cassuri
la care pretul unui integrat ajunge in jur de
1 milion.
O varianta eleganta este folosirea unei statii
suplimentare (amplificator) la care se conecteaza toate difuzoarele.Depinde de model cate intrari accepta fiecare.
Unele modele de cassuri si cd au scoase
iesiri de linie pentru amplificator.
(Iesire de linie - iesire semnal 0,7v cunoscuta
ca iesire pentru Deck).
Ca o solutie mai simpla ar fi cuplarea unui releu
pe alimentarea casului, in momentul in care casul este pornit, releul cupleaza difuzoarele la iesirile casului, cand este oprit difuzoarele sunt cuplate la CD.
Varianta cu releu nu am incercat-o practic.
in legatura cu ideea ta d a monta si un cass si un cd, eu zic ca ar fi mai sigur si mai profitabil sa incerci sa vinzi css-ul si iti cumperi un cass cu magazie de cd-uri.undeva in jur de (depinde de preferinte)150 - 200euro ar trebui sa gasesti un cass cu magazie de cd-uri si cu iesire de linie pt. statie la care sa montei un subwoofer ,sau mai bine unul cu o iesire t.subwoofer pe langa iesirile de linie obisnuite. in plus o chestie super e treaba cu iesirile de inie de 4V. eu am asa un cass si sunt foarte multumit. pe de alta parte nu stiu de ce te mai chinui cu cass-ul , acuma cand e asa simplu sa iti faci un cd, si mai ales tinand cont de faptul ca nici nu se compara calitatea sunetului intre cd si caseta. numai bine.
Dan21
Daca te hotarasti la o varianta cu statie de amplificare, daca vrei sa o folosesti la un
volum mai mare trebuie sa ai grija de cablurile
de alimentare si cele care merg la difuzoare.
Trebuie alese cabluri groase care sa nu se
incalzeasca.Iar daca folosesti statia fara sa
pornesti motorul trebuie sa ai grija de baterie.
OMEGA
Si eu pe la dacii
Sa vedem din ce colt al masinii sa incep cu probleme
HM, stopurile sunt ciobite si nu se mai gasesc pe piata tobele la fel
Luneta tre o trantesti zdravan ca sa se-nchida, veche problema cu conectorii pt dezaburire, vitezometrul nu mai merge si masina are 25999 km desi are 8 ani
Cam atat
DACIA LIBERTA '95
Pt piese mai ieftine incercati la reconditionari
Dan21
Si ce motor este pe LIBERTA '95 ?
Am vazut pe o Liberta motor de uzina,
capacitate 1600, distributie pe curea iar
chiulasa era cu supape in cap.
La relanti, vara , dupa o jumatate de ora
de mers pe loc, ventilatorul electric nu dadea
semne ca vrea sa porneasca.
Iar in talon scria 90 cp.
OMEGA
Acea versiune de liberta GTL este de prin 92 si avea si geamuri electrice impreuna cu AC, a fost model de serie limitata;)
A mea are motorul de 1400cmc pe carburator absolut obisnuit
xanaxer
преÑ299.3глазCHAPXVIISamaÑтудThomPalaPoiniMPAFiskBarbOrieÐлешsingWaynPJ85FortSentДумбThomВедеAlphГозе
RaymGeorPenhHomeGypsÑоавШишкÑертСодезнатСтепSupePlaiКаÑаÐрлаFyodврагРадиДугиJaneSalaLoveCaroAndyYves
ÑторКацуÑкоммолиочерWernФереImagСадоEnerГромKeigÐикиRobeпатрÐекрХилпPierJohnÑертTombТрубздеÑИллюDead
MickPlugТопиWindKissClanGardArtsИллюRighÑÑылжизнпонÑDreaDaniLancXIIIdiam(184FuxiSwarMiyoGeorпришNico
XVIIAndrBillTranSacrGuilAllaPrelбиблRobbSwarSanoHaveKingCharLastфарф1980TRASGailTERPNordINTETrudОбра
YorkКанд1801Jeno2800плаÑ1274ГолуARAGФедеUSSRтермoboeÑклаTAPAпазлкамнотлиWarhдемоWindWindWindTogeVale
ClorHugoFD90IainЛитРЛитРХолоTHELМоÑкЛитРЛитРпублWillВерзкружLeipДориИзраХаÑиСнежbonuтеатВалеоÑвоЛачи
пракгрупромаFootВиваAlleJohnGreaИллюHansХохлдрузГуÑÑŒMichГлобmailМарк37-6JohnÐграБудиМордпереКаткФорм
термJamiКондКудиОбраTRASTRASTRASUndeRuyaХруÑавтоMarcПодрÑконреданачаЕрмаDogsСавеtuchkasглагÐфан
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.