Help - Search - Members - Calendar
Full Version: portierele mele ingheata
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
CZY
:angel: Ajutati va rog un suflet nobil si nevinovat blush.gif Pe Ford Mondeo din '95 imi ingheata mecanismul de inchidere/deschidere al portierei. Chiar si dupa ce o deschid cumva (una din usi in spate nu ingheata) nu mai pot sa le inchid si inchiderea centralizata merge in gol.
Un vecin m-a scos momentan din belea invatandu-ma sa torn apa fierbinte in mecanismul portierei. Am refuzat sa torn apa+sare pentru ca dupa stiinta mea corodeaza. Am si o mare nedumerire vis-a-vis de unde se duce apa aia pe care am turnat-o acolo. Vecinul spune sa nu-mi fac griji ca portiera are "gauri de scurgere" si el a vazut metoda asta si la masini mai dichisite (BMW, AUDI).
Ma poate si pe mine lamuri cineva daca e normal sa torn mereu apa in portiera? Nu corodeaza, nu ramane acolo? Basca ca daca sunt in oras nu am cum sa caut apa calda. Ce solutii oficiale exista? Ulei rezistent la inghet? Zilele astea iar va fi ger in Bucuresti! blink.gif
Andrei Suzuki
Eu zic sa nu mai torni apa,fie ea si calda,pt ca la urma urmei si apa aia va ingheta.Stiu ca la Dacia mea veche pateam la fel si ca sa deschid usa (la mine inghetau toate) dadeam cu pumnu pe marginea usii si in dreptul clantei,si in partea de sus.
CZY
pai da, dau. dar eu vorbesc de mecanismul din portiera care intepeneste. si daca deschid portiera...ramane asa, c fac?
madalina
Exista in orice supermarket mare sau in benzinarii niste sparay-uri speciale pentru iarna: de-icer pentru geamuri, spray pentru prevenirea inghetarii chederelor, pentru dezghetarea yalelor etc! Sunt excelente! Mult mai sigure decat apa! Si mai eficiente!
Nazareno Gabrielli
Azi dimineatza la ora 6, a trebuit sa plec pana la Giurgiu. Cand am iesit afara si am vazut ce frig e am ramas intepenit.

Toate yalele erau bineinteles inghetate....blink.gif

M-am chinuit sa deschid una dintre usi....dar nimic...

Pentru ca nu aveam timp de pierdut, am intrat prin portbagaj, singurul care se descuia....biggrin.gif
Avantajul de a avea hatchback....

Cand am pornit radioul am auzit ca erau nici mai mult nici mai putin de -20 de grade Celsius....
Ma si miram cu de a mai pornit, oentru ca am o baterie cam batrana...
mike.omega
Madalina are dreptate, e un spray special pt yale care isi face treaba de minune :boxing:

PS: si mai ziceati ca break-urile nu sunt bune la nimic beer.gif
Rainman
Incearca cu glicerina. Glicerina simpla , nu boraxata. Se gaseste la farmacie. Eu am executat asta la mine la masina si e OK. Se poate intinde cu degetul pe cheder si chiar la interior in yale pe post de lubrifiant.
Liviu53645
Pentru inghetarea incuietorilor la portiere nu se recomanda turnarea de apa, fie ea si calda. Eu folosesc solutia urmatoare: cu ajutorul unei seringi medicale de unica folosinta, dotata cu un ac gros, se introduce ulei fluid in fiecare broasca de portiera. Se introduce acul cam 2 cm in incuietoare apoi se pompeaza ulei, lent, pana cand se observa ca uleiul tinde sa curga in exterior. Se sterge apoi uleiul in exces cu o carpa si, nu vei mai avea probleme cu incuietoarea respectiva cel putin o luna de zile, dupa care va trebui repetata procedura. Eu am folosit un ulei fluid pentru mecanisme fine, dar se poate folosi orice ulei auto, cat mai fluid posibil.
mircea9
In nici un caz cu apa ,asa cum am facut eu.

Da , a mers de citeva ori (cind era -5-6 grade) dar pina la urma adaugat si cu condensul pe care il face masina in timpul mersului(dupa ce s-a incalzit in interior) m-am trezit intr-o dimineata ca nu mai pot intra deloc in masina(si ce grabit eram !).

Asa ca am fost nevoit sa torn cam o caldare de apa fierbinte ca sa reusesc sa deschid o usa si apoi sa fac un drum direct la service sa-mi schimbe broasca de la usi.
Cind am desfacut satoza am gasit destula gheata pe interior.

Am dat cu un spray lubrifiant si m-am jurat ca nu o sa mai folosesc NICIODATA apa.
malin34426
Uleiul de motor introdus cu seringa este cea mai buna metoda. Eu o fac de 15 ani , timp in care am avut multe masini si nu am mai avut probleme cu yalele. Atentie , la ford, daca ai cheia din bara si fata de lucru cu yala ambutisata, se distrug repede si cheia si yala . in cazul in care vei avea probleme , scrie-mi pe mp, am pe undeva un set nou complet.
TLS-09
Apa este total nerecomandata. De fapt dezgheata pe moment si apoi ingheata la loc.
Foloseste asa cum s-a mai spus spray de dezghetat iale de la orice benzinarie. Incearca sa incalzesti cu aer cald portiera, da cu spray de dezghetat in abundenta si incalzeste bine interiorul masinii.
Dupa ce ai dat din abundenta cu spray de dezghetat incearca sa le ungi pe interior cu vaselina lichida(sprayurile de vaselina au si un tub flexibil subtire). Atentie pentru ca vaselina sa adere la incuietore, yala etc trebuie ca aceasta sa fie uscata in interior deoarece daca este umeda, vaselina(care este in fond o grasime) se va scurge pe pelicula de apa si nu va avea nici un efect.
Exista si dezavantaje ale vaselinei, deoarece ramanand o suprafata unsa pe interior, vara cand este uscat se va acumula praf si vor aparea alte neplaceri.
Daca vrei te poti rezuma la spray de dezghetat yala dar cauta unul de calitate si da din abundenta, nu te zgarci.
Unii folosesc antigel concentrat dar este nerecomandat pentru tabla(vopsea).
florin55503
mi-e mi-a inghetat cu tot cu spray pt yle si pana la urma am bagat. am bagat antigel si nu am mai avut probleme. la fel si pe usi pe ca inghetau si nu se mai deschideau. cu un buretel imbibat cu antigel
malin34426
antigelul in pelicula subtire se trensforma in cruste, in speciial cele bune care sunt si colorate in rosu. au un aditiv special care il transforma in crusta pentru a opri scurgerile sau a vedea usor pierderile (datorita colorantului) . deci antigelul , in timp devine periculos.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.